2023 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    234
Progesteron hormonu kaslarda gevşeme yapıyormuş ondan olabilir ben de bir gün uyandığımda tam bacağımın vücuda birleştiği yerde dış tarafta hem sağ hem solda aşırı spor yapmışım gibi bir acı vardı. Buna benzer şeyler okuduğum için ve bebekle ilgili bir noktada olmadığı için üzerinde durmadım gün içinde geçti zaten.
Bakalım geçmezse doktora giderim o zaman

Benimde hamile arkadaşlarım var şuanda hiç bi doktor yasaklamamış. 2 doktora gidiyorum biri devlet hastanesi biri özel devlet hastanesindeki ultrasonla bakar bakmaz ilişki yasak dedi o gün pek anlayamadım normali bu herhalde dedim . Arkadaşlarım bize öyle bişey demedi deyince özeldeki doktora sordum ilk gebeliklerde riske atmamak için önermiyoruz dedi. İyice baktı rahimde herhangi bir kanama görmedi bende hiç lekelenme falan da olmadı o yüzden pek anlayamadım sizlere sormak istedim
Beni de hem ozel de docent gordu hemde devlette ikiside ilk 3 ay folik asit zorunlu iliski yasak dedi

Merhaba, garip bir sorunum oldu. Çok sıkışmış şekilde bile olsa tuvalete gittiğimde mesane tam boşalmıyor ya da hiç yapamıyorum. O yüzden dün gece hiç uyuyamadım. Sabah da öyleydi. Bu gece yine aynı olursa diye korkuyorum. İnternette enfeksiyon yazıyor ama hiç öyle yanma kaşıntı gibi bir durum yok. Eşim de doktora mesaj at diyip durdu akşam. Nasıl anlatayım bunu doktora mesajla:)) Başınıza böyle birşey geldi mi?
Merhaba geçmiş olsun. İdrar yolu enfeksiyonu sadece yanma yada kaşıntı yapmaz. Sık idrara çıkma yada doluluk hissi yapabilir. İdrar yolu enfeksiyonundan çok çektiğim için her türlüsünü bilirim. Mutlaka idrar tahlili ve kültür verin.

Merhaba, garip bir sorunum oldu. Çok sıkışmış şekilde bile olsa tuvalete gittiğimde mesane tam boşalmıyor ya da hiç yapamıyorum. O yüzden dün gece hiç uyuyamadım. Sabah da öyleydi. Bu gece yine aynı olursa diye korkuyorum. İnternette enfeksiyon yazıyor ama hiç öyle yanma kaşıntı gibi bir durum yok. Eşim de doktora mesaj at diyip durdu akşam. Nasıl anlatayım bunu doktora mesajla:)) Başınıza böyle birşey geldi mi?
Canim buyuk ihtimalle idrar yolu enfeksiyonu.. bi doktora gorun monurol iyi geliyor bana onu verebilir yada hamilelerin kullanabildigi bir cok ilac var onlardan birini verecektir

Folik asiti kaçıncı haftada bırakacağız canım?
Doktor 12 hafta mutlaka dedi ama kendisine siz hamileyken kac hafta kullandiniz dedim.o da ben 17 haftaya kadar kullandim ama (7 yil öncesi ) bizim zamanimizda ki bilgiler farkliydi simdi 12 hafta yeterli buluyoruz dedi.beslenmen iyiyse daha sonrasında ek vitaminlere gerek yok dedi ama ben omega3 un ilk 6 ayda cok fayda gordugunu okudum o yuzden 12nci haftadan sonra doktora danisicam.bu arada bana hem ozeldeki hem devletteki doktor ne yap ne et folik asit 400mg ilk 3 ay mutlaka iciceksin cok cok onemli dedi.ama yakin arkadaslarimdan biri istanbulda taninmis bir doktora gidiyor demir hapini zorunlu tutmus belli aydan sonra doktoru ama folik asit icin acve hurmasi yeterli demis.Diger arkadasim alman ona da doktoru gebelik oncesi ictiklerin varsa kardir şimdi icmesende olur demiş o hic kullanmadi ama kusmasi midesi bulanmadigi için cok iyi beslendi sagliklada doğurdu. 2 hafta daha kesin kullanıcam ama sonra doktorla bi konusucam .

Doktor 12 hafta mutlaka dedi ama kendisine siz hamileyken kac hafta kullandiniz dedim.o da ben 17 haftaya kadar kullandim ama (7 yil öncesi ) bizim zamanimizda ki bilgiler farkliydi simdi 12 hafta yeterli buluyoruz dedi.beslenmen iyiyse daha sonrasında ek vitaminlere gerek yok dedi ama ben omega3 un ilk 6 ayda cok fayda gordugunu okudum o yuzden 12nci haftadan sonra doktora danisicam.bu arada bana hem ozeldeki hem devletteki doktor ne yap ne et folik asit 400mg ilk 3 ay mutlaka iciceksin cok cok onemli dedi.ama yakin arkadaslarimdan biri istanbulda taninmis bir doktora gidiyor demir hapini zorunlu tutmus belli aydan sonra doktoru ama folik asit icin acve hurmasi yeterli demis.Diger arkadasim alman ona da doktoru gebelik oncesi ictiklerin varsa kardir şimdi icmesende olur demiş o hic kullanmadi ama kusmasi midesi bulanmadigi için cok iyi beslendi sagliklada doğurdu. 2 hafta daha kesin kullanıcam ama sonra doktorla bi konusucam .
Ben belcikadayim burdada kesinlikle ilk 3 hafta folik asit sonra multivit kullaniliyor.. ama ben basindan beri multivit kullaniyorum omega vesaire icinde hepsi,

Benim 12+2 bugün, artık bıraksam mı diye düşünüyorum. Bana da kan ve demir ilaçları verdi, içinde folik asit de var ama bulantın bbittiği zaman bunları iç dedi. O ilaçlar kan formunda olduğu için dhaa çok midemi bulandırabilirmiş. Folik asiti bırakayım mı diye sormayı unuttum telaştan.🤭

Benim 12+2 bugün, artık bıraksam mı diye düşünüyorum. Bana da kan ve demir ilaçları verdi, içinde folik asit de var ama bulantın bbittiği zaman bunları iç dedi. O ilaçlar kan formunda olduğu için dhaa çok midemi bulandırabilirmiş. Folik asiti bırakayım mı diye sormayı unuttum telaştan.🤭
Benim 2 gun onceski kontrolumde folik asiti biraktirdi doktorum imom diye bir multivitamin ve d vitamini spreye gecirdi.Imom’in icinde zaten her sey var sizde sorun isterseniz doktorunuza kizlar

Benim 2 gun onceski kontrolumde folik asiti biraktirdi doktorum imom diye bir multivitamin ve d vitamini spreye gecirdi.Imom’in icinde zaten her sey var sizde sorun isterseniz doktorunuza kizlar
Banada 12. Haftadan sonra regenesis max diye bir multivitamin verdi. Ona başlayacağım içinde pek çok şey varmış folik asit bile vardı galiba yine

Banada 12. Haftadan sonra regenesis max diye bir multivitamin verdi. Ona başlayacağım içinde pek çok şey varmış folik asit bile vardı galiba yine
Eveet onu da cok duyuyorum genel olarak hepsinin icerigi ayni gibi zaten yeterli oluyor :) demir icin 20. Haftadan sonra baslasan da yeter bizim icin dedi

Eveet onu da cok duyuyorum genel olarak hepsinin icerigi ayni gibi zaten yeterli oluyor :) demir icin 20. Haftadan sonra baslasan da yeter bizim icin dedi
Aynen onu daha sonradan veriyorlar he birde vitamini verdi damla🥰 sizin biraz daha önce benden maşallah cinsiyette belli olmuş 🧿🥰🤗

Gorumcem i mom kullandi iyiki yazdiniz ben direk i mom i sorayim doktara kullanabilir miyim diye

Ooo maşallah maşallah cok guzel🤗 hayirla kucaginiza alin insallah siz ikili üçlü yaptirdiniz mi yoksa direk fetal mi yaptirmistiniz cinsiyet fetal de mi cikti
Yok doktorum 12. Hafta detayli ultrasona soktu perinatolog zaten orda gorundu :) yaklasik 1 saat inceleme sonucunda 😄 fetal ciktiktan sonra verdim 2 hafta sonra gelecek sonucu

Moralim çok bozuk. Netten kan tahlili sonuçlarıma baktım. Cmv igg ve rubella igg pozitif gelmiş. Her ikisinin de IgM leri negatif. Salı günü enfeksiyon bölümüne sira aldim. Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu?

Back