- 6 Temmuz 2022
- 2.274
- 1.596
- 63
- Konu Sahibi NurseCelline
-
- #3.001
Cok gecmis olsun canim. Evet gercekten zor bir durum Allah bu hamileliginde kolayliklar versin sana dogumun da kolay gecsin insallah saglikla sihhatle bebeginizi kucaginiza alinBen de asla ondan vazgecemem ama ilk bebeğimin ölüm sebebini hiç bilemedik 21.haftada kalbi durdu. Kendimi çok yedim bitirdim. Çünkü patoloji raporu da temiz geldi. Doktorum belki genetik bir rahatsızlığı vardi vs dedi ama hep ihtimallerdi bunlar ve ben kendime çok yüklendim ben nerde hata yaptim bakamadım bebeğime die. Allah korusun umarim bu bebeğim sağlıklıdır ama tedbir amaçlı yapıyoruz. Bu grupta kayip sonrasi gebelik yaşayan kaderdaslarim çok.. normal evhamin birkaç katı oluor maalesef sanki temiz gelicek ve tüm endişelerim bitecek die umuorm belki de.
Canim bu test fetal dna dan farkli degil mi? 2’li tarama degil dimi bu kesinEvet ücretli 6800 dediler ama biraz ailemizin desteğiyle yaptircaz. İçimiz rahat olsun ileride cikabilecek genetik rahatsızlıklar dahil %99 kesinlikle çıkabiliyor
Aynısı canim ikisi de. Anne kanı alinip bebeğin kani ayristirilip inceleniyor. 2li testlerin guvenirligi daha düşük.Canim bu test fetal dna dan farkli degil mi? 2’li tarama degil dimi bu kesin
Bende sadece fetal yaptircam yasim 34 genelde 2li testte risk cikiyormus arkadasm benimle yasit 2lide down cikti kahroldu fetal dna da tertemiz cikti sapasaglam bebegi var . Yas ilerledikce riskli cikiyor ama kagitta yoksa sapasaglam doguruyor cok buyuk cogunluk bunu gordum cevremde bir arkadasim hic test yaptirmadi doktor yaptir yasinda var falan dedi zerre korkuusuda yoktu gordugum en guzel cocugu dogurdu ve saglikliKesinlikle. Hepimizin onceligi sagligi zaten. Ben herhangi bir test yaptirmayi dusunmuyorum belki gerekli gorurse dr fetal dna olabilir. Rabbim saglik versin ama Allah korusun bir problem oldugunu soylemis olsalar bile zaten yine de ondan vazgecmem. Ancak fetal dna da bebegin kalp hastaligi falan da soylenebiliyormus. Ona gore onlem falan aliniyormus sanirim. Sadece bebegin iyiligi icin onu yaptirabilirim diye dusunuyorum
Kesinlikle kayip olunca anksiyeteler katlaniyor ama bu da cok normal bende kaybettim o kadar agladim uzuldum simdi bunu yasamisim bir daha yasarmiyim acaba diye biraz diken ustundeyim .Kaygimi abarti bulmuyorum ben de kayip yasayan anneleri anliyorum Allah yuzumuzu güldürecek insallah bu seferBen de asla ondan vazgecemem ama ilk bebeğimin ölüm sebebini hiç bilemedik 21.haftada kalbi durdu. Kendimi çok yedim bitirdim. Çünkü patoloji raporu da temiz geldi. Doktorum belki genetik bir rahatsızlığı vardi vs dedi ama hep ihtimallerdi bunlar ve ben kendime çok yüklendim ben nerde hata yaptim bakamadım bebeğime die. Allah korusun umarim bu bebeğim sağlıklıdır ama tedbir amaçlı yapıyoruz. Bu grupta kayip sonrasi gebelik yaşayan kaderdaslarim çok.. normal evhamin birkaç katı oluor maalesef sanki temiz gelicek ve tüm endişelerim bitecek die umuorm belki de.
Ben kizima hamileyken hicbir tesi yaptirmadim ayrintili ulturasona girdim sadece bende sizin gibi dusundum sonuc olarak aldirmayacaktim doktorumda aldirmayacaksan yapmayalim sana birakiyorum dediKesinlikle. Hepimizin onceligi sagligi zaten. Ben herhangi bir test yaptirmayi dusunmuyorum belki gerekli gorurse dr fetal dna olabilir. Rabbim saglik versin ama Allah korusun bir problem oldugunu soylemis olsalar bile zaten yine de ondan vazgecmem. Ancak fetal dna da bebegin kalp hastaligi falan da soylenebiliyormus. Ona gore onlem falan aliniyormus sanirim. Sadece bebegin iyiligi icin onu yaptirabilirim diye dusunuyorum
7 kere düsük 1 kerede kurtaj oldum ve sonunda kan pihtilasmasi oldugu belli oldu kizima hamileyken coraspirin ve progesteran kullandim rabbim korudu bundada igne aspirin ve progesteran kullaniyorum ama hala sitresliyim birsry olacak diyeBen de asla ondan vazgecemem ama ilk bebeğimin ölüm sebebini hiç bilemedik 21.haftada kalbi durdu. Kendimi çok yedim bitirdim. Çünkü patoloji raporu da temiz geldi. Doktorum belki genetik bir rahatsızlığı vardi vs dedi ama hep ihtimallerdi bunlar ve ben kendime çok yüklendim ben nerde hata yaptim bakamadım bebeğime die. Allah korusun umarim bu bebeğim sağlıklıdır ama tedbir amaçlı yapıyoruz. Bu grupta kayip sonrasi gebelik yaşayan kaderdaslarim çok.. normal evhamin birkaç katı oluor maalesef sanki temiz gelicek ve tüm endişelerim bitecek die umuorm belki de.
Benim arkadasim 4 test yaptirdi ve daha 33 yasinda dowm sendromu riski var demis doktoru oda sizinki gibi bir test yaptirdi 7.000 tl sonucu bekliyoEvet ücretli 6800 dediler ama biraz ailemizin desteğiyle yaptircaz. İçimiz rahat olsun ileride cikabilecek genetik rahatsızlıklar dahil %99 kesinlikle çıkabiliyor
Benim mide bulantısı istiğfar hı geçmek bilmiyor artık korkuyorum serum bile fayda etmiyor geceleri de çok tuvalete kalkmaya başladım hafif kasik ağrılarım var nasıl geçecek bilmiyorum Allah yardımcımız olsun .Benim su anda 10+2 daha en az bir 4 haftasi var heralde cinsiyetine insallahh. Grupta daha buyuk bebisler vardi ya 12 13 haftalik olmalari lazim heralde belki onlar ogrenmistir diye merak ettimvalla benim mide bulantilarim var biraz zorluyor bir de hafif kasik agrilarim var bugun. Sizin nasil geciyor
Ben de kizima hamileyken sadece 12. haftada daha detayli baktirdim ultrasonda. Extra bisi yaptirmamistim sonuc ne olursa olsun dogurucam demistim. Simdi 35 yasindayim dr ne önerir bilmiyorum. 35 yas üstü risk artiyor sanirim arastirmadim henüz amaBen kizima hamileyken hicbir tesi yaptirmadim ayrintili ulturasona girdim sadece bende sizin gibi dusundum sonuc olarak aldirmayacaktim doktorumda aldirmayacaksan yapmayalim sana birakiyorum dedi
Bana tahmin yapıldı canım usg ye göre 12+1 haftalık kesin olmamakla birlikte kıza benzetti. Zaten nubu da baya paralel yani değişmez diye düşünüyorum doktorum da işin ehli zaten birşey gördü demek.Arkadaslar grupta bebeginin cinsiyetini ogrenen yok mu henuz?
İnşallah Allah'ım tekrar sinamasin bu korkuyu atamicaz herhalde kucagimizi alana kadarKesinlikle kayip olunca anksiyeteler katlaniyor ama bu da cok normal bende kaybettim o kadar agladim uzuldum simdi bunu yasamisim bir daha yasarmiyim acaba diye biraz diken ustundeyim .Kaygimi abarti bulmuyorum ben de kayip yasayan anneleri anliyorum Allah yuzumuzu güldürecek insallah bu sefer
Aminn insallahhBende sadece fetal yaptircam yasim 34 genelde 2li testte risk cikiyormus arkadasm benimle yasit 2lide down cikti kahroldu fetal dna da tertemiz cikti sapasaglam bebegi var . Yas ilerledikce riskli cikiyor ama kagitta yoksa sapasaglam doguruyor cok buyuk cogunluk bunu gordum cevremde bir arkadasim hic test yaptirmadi doktor yaptir yasinda var falan dedi zerre korkuusuda yoktu gordugum en guzel cocugu dogurdu ve saglikli
ALLAHIM insallah bizlerede cok saglikli hayirli evlatlarimizi kucagimiza almak nasip olur
Sadece sonlandirip devam etmek icin mi bu testler yapiliyor peki? Ben de bebegimden vazgecmem Allah in izniyle. Bu durumda hicbir teste gerek yok mu yani?Ben kizima hamileyken hicbir tesi yaptirmadim ayrintili ulturasona girdim sadece bende sizin gibi dusundum sonuc olarak aldirmayacaktim doktorumda aldirmayacaksan yapmayalim sana birakiyorum dedi
Ayy hayirli olsun cok sevindim adinizaBana tahmin yapıldı canım usg ye göre 12+1 haftalık kesin olmamakla birlikte kıza benzetti. Zaten nubu da baya paralel yani değişmez diye düşünüyorum doktorum da işin ehli zaten birşey gördü demek.
Aşerme yok hatta iştahım kapalı diyebilirim. 2 kızım daha var ve onlarda kusma halsizlik yaşamamıştım son derece rahattım bu gebeliğim daha zorlu geçiyor bulantı kusma baş dönmesi halsizlik hepsi var ama muhtemelen yine kız yani hiç alakası yok diye düşünüyorum.Ayy hayirli olsun cok sevindim adinizaogrenmissiniz. Darisi bizlerin de basina insallahh. O zaman 12.haftada da bir sekilde ogrenilebiliyor heralde. Sizde tat durumu nasil eksi tatli isteginde bir baskinlik var mi mesela? Bu soylenti dogru mu merak ediyorum eksi-Ayse muhabbeti bir de bulantiniz oluyor mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?