- 14 Mart 2023
- 2.217
- 4.345
- 48
2 hafta benKızlar ayda bir mi gidiyorsunuz artık doktora?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
2 hafta benKızlar ayda bir mi gidiyorsunuz artık doktora?
Sağlık bakanlığı Türkiye de yapılmaya başlandıktan sonra yurtdışı gönderimini yasakladı diye biliyorum siz güncel durumu sorunHayir hayir cogu yurtdisina gidiyo amerika var fransa var ingiltere var bi de kore varmis ama o firmayi bulamadim. Turkiyede yapan bi ankarada lab buldum ama fiyat neredeyse 1/3 yurtdisina yollananlara gore
Merhaba canım , ben normalde ikili test de yaptırmayacaktım ama en azından buna bakılsın istedim sonra da. Sadece ikili tarama testi düşünüyorum zaten risk az çıkarsa 3 lü ve 4 lüyü gerek görmüyorlar genelde.Fetal DNA daha garanti tabi risk falan mı saptandı yoksa kesin sonuç için kendiniz mi istediniz ? Nasip olursa yarın ikili test için gideceğim bende bir de şeker yüklemesi ve detaylı ultrason düşünüyorum nasip olursa başka bir test yaptırmam sanırım.İnşallah hepmizin bebeklerinin sağlık sonuçları çok güzel gelir Süreci merak ettim habersiz bırakma biziarkadaslar merhaba
bır diğer gruba da yazdım ama sizin fikirlerinizi çok merak ediyorum, fetal dna (nıpt) yaptırıcak mısınız? evet ise nerede düşünüyorsunuz? turkıye mı yurtdısı lab mı mesela?
Doktorum 1 ay diyor ama ben dayanamıyorum 3 haftada 1 gittim geneldeKızlar ayda bir mi gidiyorsunuz artık doktora?
Yok risk saptanmadi ama hem yas hem tup bebek diye hemde 2li testin yanilmasi cok sik rastlaniliyor diye arastirinca mantikli geldi. İnsallah hepimiz guzel sonuclar alirizdaha 1-2 hafta vaktim var karar vermek icin. Ama mutlaka bilgilendiririmMerhaba canım , ben normalde ikili test de yaptırmayacaktım ama en azından buna bakılsın istedim sonra da. Sadece ikili tarama testi düşünüyorum zaten risk az çıkarsa 3 lü ve 4 lüyü gerek görmüyorlar genelde.Fetal DNA daha garanti tabi risk falan mı saptandı yoksa kesin sonuç için kendiniz mi istediniz ? Nasip olursa yarın ikili test için gideceğim bende bir de şeker yüklemesi ve detaylı ultrason düşünüyorum nasip olursa başka bir test yaptırmam sanırım.İnşallah hepmizin bebeklerinin sağlık sonuçları çok güzel gelir Süreci merak ettim habersiz bırakma bizi
Bnm cevremde kimse yaptirmadi canm arkadaslarm kardesm ablam kimse yaptirmadi bende ilerde yaptirmamayi dusunuyorum cunki cogunda genelde br sey cikiyormus moral bozucu Allah korusun birsey olsa zaten yine aldirmayi dusunmemKızlar aranızda ikili teste giden oldu mu ?
Yok bnm hastanem fransaya gonderen bi firna ile calisiyor biruni abd ye yolluyor. Kore varmus ama onu bulamadim. Birtek genoks kendi laboratuarunda yapiyorumus onu bgn ariycam ama sanirim kullandigi teknik farkli onun. Oyuzden fiyatta baya dusuk. Arastiriyorum henuzSağlık bakanlığı Türkiye de yapılmaya başlandıktan sonra yurtdışı gönderimini yasakladı diye biliyorum siz güncel durumu sorun
Anladım canım iyi düşünmüşsünüz biraz pahalı bir test ama kesin sonuç verdiği için önemli tabi güzel haberlerini bekliyoruzYok risk saptanmadi ama hem yas hem tup bebek diye hemde 2li testin yanilmasi cok sik rastlaniliyor diye arastirinca mantikli geldi. İnsallah hepimiz guzel sonuclar alirizdaha 1-2 hafta vaktim var karar vermek icin. Ama mutlaka bilgilendiririm
Aynı fikirdeyim kuzum aslında kesin sonuç vermiyor hatta riskli çıkıp sağlıklı doğan yüzlerce bebek var.İnşallsh risk az çıkarda pişman olmayız bizdeBnm cevremde kimse yaptirmadi canm arkadaslarm kardesm ablam kimse yaptirmadi bende ilerde yaptirmamayi dusunuyorum cunki cogunda genelde br sey cikiyormus moral bozucu Allah korusun birsey olsa zaten yine aldirmayi dusunmem
İkili testte busekildeymis. Oyuzden bende moral bozmamak icin onu yaotirmiycam. Ama fetal dna %99.9 cok yorum okudum baya arastirdim onda kacis yok. Bir sıkıntı varsa belirliyorAynı fikirdeyim kuzum aslında kesin sonuç vermiyor hatta riskli çıkıp sağlıklı doğan yüzlerce bebek var.İnşallsh risk az çıkarda pişman olmayız bizde
Evet canım. Hepimize güzel haberler almak nasip olsun inşallahİkili testte busekildeymis. Oyuzden bende moral bozmamak icin onu yaotirmiycam. Ama fetal dna %99.9 cok yorum okudum baya arastirdim onda kacis yok. Bir sıkıntı varsa belirliyor
Kuzum benim dündü muaynem doktor burun kemiği iyi kafa yapısı iyi 2 li test istermisin dedi ve açıkçası şunu söyledi bu test % 100 doğru sonuç veren test değilmiş ve şöyle birşey var sadece down mu degilmi diye bakıliyormus bende eğer dowsa bile aldirmayacagim için testi gerek görmedim ablamada doktoru öyle demişti eğer aldırma seçeneğinde varsa oyle yaptır ama asla herşey kabulum diyorsan yaptırma kendine zorlastirma süreci demişti. Sadece bende önemli olan organ taraması ona giricem ilerleyen dönemde ve şeker yuklemesi doktorum onerirse yaptiricamKızlar aranızda ikili teste giden oldu mu ?
Ayy çok sevindim kuzum ya bende açıkçası ultrason muayenesini önemsiyorum ölçümlerinin iyi olması yeterli benim içinde .Doktorum bana bir kağıt verdi hamilelikte yapılan testlerle ilgili detaylı anlatım yapıyor.Orada da ikili tarama testinin kesin sonuç vermediğini söylüyor zaten.İş yerinde bir arkadaşımın yeğeni için de yüksek riskli demişler hatta amniyosentez yaptırmış kadın orada temiz çıkmış.Ama hem ultrasonda hem kan testlerinde yüksek riskli olarak çıkmış.Çocuk şuan koç üniversitesinde burslu okuyor Bencede gereksiz bir test Allah korusun riskli bir durum çıksa bile bunun kararını ben veremem Rabbim hiç bir anneyi sınamasın çok zor bir süreç olur.İnşallah yarın bizim içinde güzel geçer Sen dün kaç haftalıktın kuzumKuzum benim dündü muaynem doktor burun kemiği iyi kafa yapısı iyi 2 li test istermisin dedi ve açıkçası şunu söyledi bu test % 100 doğru sonuç veren test değilmiş ve şöyle birşey var sadece down mu degilmi diye bakıliyormus bende eğer dowsa bile aldirmayacagim için testi gerek görmedim ablamada doktoru öyle demişti eğer aldırma seçeneğinde varsa oyle yaptır ama asla herşey kabulum diyorsan yaptırma kendine zorlastirma süreci demişti. Sadece bende önemli olan organ taraması ona giricem ilerleyen dönemde ve şeker yuklemesi doktorum onerirse yaptiricam
Benim adet zamanları yaklaşınca oluyor kuzum o dönem geçince ağrım olmuyorRahim ağrısı, batması gibi oluyor kızlar sizce normal mi?
10 gün var adet tarihime belki ondandır bilmiyorumBenim adet zamanları yaklaşınca oluyor kuzum o dönem geçince ağrım olmuyor
Selam,bende haftaya fetal dna yaptıracağım.Ikili test sonucu sayısal ortalama alıyor. Yaş vs.gibi şeylerde hesaplıyormus.Bana çok mantikli gelmedi.Bende denge laboratuvar da yaptıracağım.Sanirim 280 usd.Sen fiyat bilgisi aldin mi?Yok bnm hastanem fransaya gonderen bi firna ile calisiyor biruni abd ye yolluyor. Kore varmus ama onu bulamadim. Birtek genoks kendi laboratuarunda yapiyorumus onu bgn ariycam ama sanirim kullandigi teknik farkli onun. Oyuzden fiyatta baya dusuk. Arastiriyorum henuz