2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Makatin kenarına parmaginla bastırıp kontrol et. Eğer çatlak varsa 1gunde 3 defa fito krem sür canım. Ve diğer bez değişiminde bol bol kantaron yağı. Ben kızımda makat çatlağı çok yaşadım. Doktorum o şekilde söyledi hep onu yaptım.
Cok teşekkür ederim 🙏🏽

Şifa olsun kuzulara, ben de düzenli içtiğim zaman oğlumda değişimi fark ediyorum ve onu içince sütte artma oluyor ben de. Bazıları bebeğe de çay kaşığı ile veriyor ama ben ona cesaret edemem
Aynen kuzu ben de veremen çok zararlı zaten
Siz mi içiyorsunuz bebeğe mi verdiniz anlayamadım :/ Bebeklere de verin diyenler oluyor ama su bile vermediğimizden ne derece doğru bilmiyorum bu yüzden sormak istedim.
Bu arada bende aktardan aldığım rezene çayını içiyorum. Bir de Hipp'in emziren anne çayını aldım henüz gelmediğinden başlamadım. Bebeğe de sab simplex damla ve forbiome minies probiyotik veriyorum ama bazen aşırı sancısı oluyor çok ağlıyor :KK43:

Edit: Önceki sayfalarda cevap vermişsiniz aslında ben görmeden hemen yazmışım ya :KK70:
Yok canım kendim içiyorum ben. Bebeğe vermiyorum vermem çünkü beyin gelişimini etkiliyormus. Ben kızıma gaz damlası sab simplex bazen colex dönüşümlü kullanıyordum. Biogai yı 4. Gün başladım bizim gaz sancilarimizi o kesti ama biogai probiyotik, gaz damlası değil. Fakat gaz full devamdi. 3 gündür gaz damlalarını kestim ben bir de çayı içiyorum çocuğun resmen gazi %90 lardan %20 ye düştü. Benim kanım gaz damlaları kesinlikle daha fazla tetikliyor gazı. Çünkü sürekli çocuğun bagirsaginda midesinde bir harekete sebep oluyor keşke hiç kullanmasaydim en başından diyorum 😐 Dilersen gaz damlasini kesip kimyon/rezene içerek bi dene eğer farkederse bil ki damla çocuğa yaramıyor bi daha verme
Kızlar benim dikislerde acilma oldu hafif, ve sarı hafif kanlı sıvı akıyor. Doktoruma resimle mesaj attım, iplik reaksiyonu dedi. Yani sezeryanda kullanılan ip alerji yapmış. Başına gelen var mı? Yada duyan , daha önce yaşayan?
Aaa çok geçmiş olsun canım. Senin dikişlerin nasıldı kendi kendine eriyenlerden mi ? Bu durum prolen dikiş denen dikiş türünde oluyormuş genellikle dokuya yapışmadığı için.
Kimyon ve rezeneyi kendin mi karıştırdın arkadaşım? 😬
Evet canım aktardan aldı eşim şu şekilde koydum 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı rezene kaynamış suya koyup 5 dk demleyip sonra süzüp içiyorum

Eklentiler

• IMG_20230324_182350.webp
    IMG_20230324_182350.webp
    76,5 KB · Görüntüleme: 111
Son düzenleme:
Bogaz kisminda, goguslerinin uzerindeki bolgede var. Onun disinda bedeninde yok ama gozler falan sari :KK43: topuktan kan aliyorlar her defasinda😢
Sütün var bebekte emiyor korkma inşallah ilerlemez canım gerekirse biberonla ver eğer yorulup fazla ememiyorsa. Beslendikten sonra sorun olacağını hiç sanmıyorum bi de sizin bebekleriniz kilolu doğdular daha güçlülerdir. Ekin bile olmadıysa senin bebiş hiç olmaz 😇 Ben biraz çok üzerine düştüm ilk günler çok düzenli ve saatli besledim mama takviyesi de verdim biz bu şekilde yırttık canım sen de hem emzirip hem sagdigin sütü vererek destekleyebilirsin benim o kadar sütüm yoktu o yüzden mama verdim canim

Kızlar molfix pure soft sarı paket ile mavi paketin farkı nedir?
Ben bir paket 1 no ve bir paket 2 no almıştım ama 2 ye geçemeyeceğim yeniden 1 no alacağım
Biz sarıdan kullanıyoruz canim maviyle farki sarının bel kismi lastikli diye biliyorum, sarıdan baya almıştım memnunum, ikizlerin diğerine de sleepy kullanıyorum molfix 1 nunara büyük geldiği için almıştım, o bez daha minik bi kac kere de sızdırma yaptı malesef
Kızlar benim kızın bezinde mukuslu kan var idrardan mı kakasan mı bilemedim neden oldu ki bu basına gelen var mı
Alerji için takip etmeni öneririm büyük kizimda olmuştu malesef alerji çıkmıştı
Kızlar benim dikislerde acilma oldu hafif, ve sarı hafif kanlı sıvı akıyor. Doktoruma resimle mesaj attım, iplik reaksiyonu dedi. Yani sezeryanda kullanılan ip alerji yapmış. Başına gelen var mı? Yada duyan , daha önce yaşayan?
Cok geçmiş olsun canım inşallah hemen düzelir

Bebiş 3 kilo 49 cm doğdu

Ben onu çok istedim doğal yoldan ama suyum geldi açılmam olmadı ve sezaryenle geldi fıstığım..

Çok tatlı dünyalara bedel..
şimdilik iyiyiz ileriki günlerde zaten emdi emmedi diye yazacağım size
Kendisini mart bebeği yaptı küçük kızım 🥰

Oyy yerim ben o mart bebeğini 🥰 tekrar tebrik ediyorum canım, gözün aydın💫 çabucak toparlanırsın inşallah, geçmiş olsun 💐😊

reflü yatağında yatıyorlar Rheaa Rheaa , bazen doğrudan sütü kusuyorlar bazen kesik süt kusuyorlar. mamadan sonra fışkırmalı kusuyorlar sanırım fazla geliyor mama. bez sayımız tutuyor , şükür kakasız günümüz de yok. hatta bu gece mama vermedim baktım sütten sonra uyudular yattım uyudum ben de yine kaka vardı.
ama sürekli meme arıyor olmaları beni tedirgin ediyor aç mı bunlar yetmiyor mu ki diye .
2 hafta sonra kontrolümüz var kilo alımları normalse korkmayayım değil mi emzik vereyim rahatlıkla 🥲

o naneyi yedim ben bi hafta , nasılsa çıkarıyorlar gazı diye yatırdım gittim çocukları ( tecrübesizlik işte ) . gaz sorunu olmayan çocuklarımda şimdi sıkıntı var. ıkına ıkına bir hal oluyorlar gaz çıkarmak için. nurse harveys damlaya başladık doktor yönlendirmesiyle 😞
Canım reflu yatağında yatıp hala fışkırır tarzda kusuyorsa (hem memeden sonra hem mamadan sonra) refludur. Ve ileri reflude yatak vs ise yaramıyor doktor ilaç veriyor canım.
Nasıl anlatayım meme verdin kusmadi mama verdin kustuysa önemli olan saat aralığı bence. Meme verdin yatırdın kusmadi , aradan yarım saat 1 saat geçti yine meme verdin kusmadi sorun yok bence. Kustugunda (fiskirir tarzdan bahsediyorum ) refludur yada alerji olabilir. Ama meme verdin kusmadi 1 saat sonra arandı acıkma emaresi gösterdi mama verdin kustuysa mama size ağır gelmiş, dokunmuş olabilir. Ama kusmadiysa sorun yine yok. Mesela meme verdin üstüne mama verdin hemen kustuysa fazla gelmiş olabilir. Biraz karışık oldu ama anlatabildim mi bilemiyorum.birde her beslemeden sonra mutlaka üstten gaz çıkışını sağlamaya çalış canım o da çok etkili kusmada. Eğimli besleme de önemli bir etken .
Vücutları çabuk sindiriyor olabilir. Benim oğlan da bazen yarım saatte 1 emiyor. Ama ne emmek dersin ki çocuk kıtlıktan çıkmış bunu anası saatlerce beslememis gibi. Vücut sindirince acıkır kaldi ki yazmışsın canm sürekli kakali bezi var diye. Mesela benim oglanda günde en az 5 kez kaka varken 4 gün önce kaka bıçak gibi kesildi. Yok yapamıyor ve genel huysuzluk var ve karnına dokununca ağlıyor gece doktorumuza yazdık hemen gliserin kansuk fitil verdi bu sabah kullandım çocuğun sırtından çıkacaktı kaka nerdeyse 🤣 ama her bezi nerdeyse kilo çekiyor çisten .
Mide -bağırsak gazı olduğunda da sürekli emmek isterler. Sancıyı ancak emerek üstesinden geliyorlar. Karnını bir avucla sık eğer karnını sıkıp ayaklarını kasıyorsa bil ki bağırsak gazı var atamıyor. Rahatlatirken kendini daha çok süt içiyor mideye fazla gelip kusuyor da olabilir.
Benimkiler şuan tamamen tahmin üzerine. Çocuğunu en iyi annesi tanır iç güdülerine güven canım. Ve kararsız isen mutlaka doktoruna danış hatta , beslenme düzenini (hem bebegin hem senin) not et saatlik olarak. Neyden sonra ne kadar sonra kustu diye. Elinde veri olunca teşhis te daha kolay oluyor. Umarım az da olsa faydam olabilirmiş dilim dönmüştür ifade etmeye.

Bende kimyon denemek istiyorum gaz için. Nasıl yapıyorsunuz canım
Canım sıcak 1 bardak suyun içine 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu atabilirsin. Ben de bitki çayı için mandallı alet var ikeadan almıştım onunla yapıyorum ya da frenc press ile yapabilirsin. Sıcak suya direkt atıp 5 dakika sonra süzüp içebilirsin. Günde 2 defa çok güzel oluyor ben sabah aksam yapıyorum

.Ben çok az kiloyla doğum yapınca tartilmayi unutmuşum. Bebeğe kilo aldırma cabalarim la birlikte kilo almışımdır heralde. Gece bile yiyorum yoksa emzirmekten halim kalmiyo
Emzirirken verilir diyolar yemeye devam sen yedikçe alır bebiş emdikçe verirsin 😄
Yok arkadaşım ben emzirirken kilo veren değil kilo alan taraf oldum hep 😁 emzirdim acıktım daha çok yedim daha çok kilo aldım 😁 sonra da veremedim...

Sizce en erken ne zaman çıkarılır gezmeye ? Benim henüz çok yeni ama sabırsızlanıyorum dışarı çıkarmaya ☺️
Ben de bunu sormuştum. Ben bu hafta bı çıktım cokta sevdi dışarıyı. Artık oğlumu okula almaya giderim hava iyi olursa
Kimyon ve rezeneyi kendin mi karıştırdın arkadaşım? 😬
Ben kendim karıştırdım. Mesela 300 gram kimyon 300 gram rezene aldım aynı oranda karıştırdım bi kavanozda

22.günden bildiriyorum bugün biraz parka gittik dün çok huzursuzdu bugün mışıl mışıl uyuyor yavruşuum nasıl iyi geldi temiz havaa🦄
sizler neler yaptınız çıkıyor musunuz gezmeye hava almaya😍
Ayy ne güzel bı manzara 🥰 biz daha yürüyerek bı sağlık ocağına gittik

Yok arkadaşım ben emzirirken kilo veren değil kilo alan taraf oldum hep 😁 emzirdim acıktım daha çok yedim daha çok kilo aldım 😁 sonra da veremedim...
Anamm o haber yalanmiymis😂😂 bnde sürekli yiyorum tokluk hissi yokolmus resmen. Gece her kalkıp mutfağa gittiğimde ağzımda bişey buluyorum 🤤
Sn emzirmeyi bitirmeden hamile kaldın ya belki bu defa verirsin 🤭

Kizlar oglumun sariligi 10.6 idi dun. O kadar ugrastik esimle, guzel beslendi ama gene de :( yarin tekrar test yapilcak. Yani 2 gunde bu degerin dususu olur mu? Artacak diye korkuyorum :(
Canım bizim 15 di 2 gün sonra 11 e düştü. Beslenmesi iyiyse düşer endişelenme

Memnun musunuz yetkin hocadan ben de ulviyya hoca ile arasında kaldım. Henüz gebelik yok pcos var.
Çoook coook memnunun ben yetkin hocada tüp bebeğimi yaptım doğum sürecinde de onunla devam ettim. Hem iyi bir hekim onun dışında dünya iyisi bir insan bence tercih edebilirsin.

Back
X