- 22 Ocak 2017
- 5.231
- 9.253
- 198
Insallah canimCanım düşer tabi inşallah. Sık sık emzir canım. Bi kaç güne düşer değer inşallah![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Insallah canimCanım düşer tabi inşallah. Sık sık emzir canım. Bi kaç güne düşer değer inşallah![]()
Cok teşekkür ederimMakatin kenarına parmaginla bastırıp kontrol et. Eğer çatlak varsa 1gunde 3 defa fito krem sür canım. Ve diğer bez değişiminde bol bol kantaron yağı. Ben kızımda makat çatlağı çok yaşadım. Doktorum o şekilde söyledi hep onu yaptım.
Sarı paket daha iyisi diye biliyorum ben geniş olsun sıkmasın diye iki no kullanıyorumKızlar molfix pure soft sarı paket ile mavi paketin farkı nedir?
Ben bir paket 1 no ve bir paket 2 no almıştım ama 2 ye geçemeyeceğim yeniden 1 no alacağım
Aynen kuzu ben de veremen çok zararlı zatenŞifa olsun kuzulara, ben de düzenli içtiğim zaman oğlumda değişimi fark ediyorum ve onu içince sütte artma oluyor ben de. Bazıları bebeğe de çay kaşığı ile veriyor ama ben ona cesaret edemem
Yok canım kendim içiyorum ben. Bebeğe vermiyorum vermem çünkü beyin gelişimini etkiliyormus. Ben kızıma gaz damlası sab simplex bazen colex dönüşümlü kullanıyordum. Biogai yı 4. Gün başladım bizim gaz sancilarimizi o kesti ama biogai probiyotik, gaz damlası değil. Fakat gaz full devamdi. 3 gündür gaz damlalarını kestim ben bir de çayı içiyorum çocuğun resmen gazi %90 lardan %20 ye düştü. Benim kanım gaz damlaları kesinlikle daha fazla tetikliyor gazı. Çünkü sürekli çocuğun bagirsaginda midesinde bir harekete sebep oluyor keşke hiç kullanmasaydim en başından diyorumSiz mi içiyorsunuz bebeğe mi verdiniz anlayamadım :/ Bebeklere de verin diyenler oluyor ama su bile vermediğimizden ne derece doğru bilmiyorum bu yüzden sormak istedim.
Bu arada bende aktardan aldığım rezene çayını içiyorum. Bir de Hipp'in emziren anne çayını aldım henüz gelmediğinden başlamadım. Bebeğe de sab simplex damla ve forbiome minies probiyotik veriyorum ama bazen aşırı sancısı oluyor çok ağlıyor
Edit: Önceki sayfalarda cevap vermişsiniz aslında ben görmeden hemen yazmışım ya![]()
Aaa çok geçmiş olsun canım. Senin dikişlerin nasıldı kendi kendine eriyenlerden mi ? Bu durum prolen dikiş denen dikiş türünde oluyormuş genellikle dokuya yapışmadığı için.Kızlar benim dikislerde acilma oldu hafif, ve sarı hafif kanlı sıvı akıyor. Doktoruma resimle mesaj attım, iplik reaksiyonu dedi. Yani sezeryanda kullanılan ip alerji yapmış. Başına gelen var mı? Yada duyan , daha önce yaşayan?
Evet canım aktardan aldı eşim şu şekilde koydum 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı rezene kaynamış suya koyup 5 dk demleyip sonra süzüp içiyorumKimyon ve rezeneyi kendin mi karıştırdın arkadaşım?![]()
Sütün var bebekte emiyor korkma inşallah ilerlemez canım gerekirse biberonla ver eğer yorulup fazla ememiyorsa. Beslendikten sonra sorun olacağını hiç sanmıyorum bi de sizin bebekleriniz kilolu doğdular daha güçlülerdir. Ekin bile olmadıysa senin bebiş hiç olmazBogaz kisminda, goguslerinin uzerindeki bolgede var. Onun disinda bedeninde yok ama gozler falan saritopuktan kan aliyorlar her defasinda
![]()
Biz sarıdan kullanıyoruz canim maviyle farki sarının bel kismi lastikli diye biliyorum, sarıdan baya almıştım memnunum, ikizlerin diğerine de sleepy kullanıyorum molfix 1 nunara büyük geldiği için almıştım, o bez daha minik bi kac kere de sızdırma yaptı malesefKızlar molfix pure soft sarı paket ile mavi paketin farkı nedir?
Ben bir paket 1 no ve bir paket 2 no almıştım ama 2 ye geçemeyeceğim yeniden 1 no alacağım
Alerji için takip etmeni öneririm büyük kizimda olmuştu malesef alerji çıkmıştıKızlar benim kızın bezinde mukuslu kan var idrardan mı kakasan mı bilemedim neden oldu ki bu basına gelen var mı
Cok geçmiş olsun canım inşallah hemen düzelirKızlar benim dikislerde acilma oldu hafif, ve sarı hafif kanlı sıvı akıyor. Doktoruma resimle mesaj attım, iplik reaksiyonu dedi. Yani sezeryanda kullanılan ip alerji yapmış. Başına gelen var mı? Yada duyan , daha önce yaşayan?
Canim cok Tesekkur ederimHayırlısı olsun canım![]()
Bebiş 3 kilo 49 cm doğdu
Ben onu çok istedim doğal yoldan ama suyum geldi açılmam olmadı ve sezaryenle geldi fıstığım..
Çok tatlı dünyalara bedel..
şimdilik iyiyiz ileriki günlerde zaten emdi emmedi diye yazacağım size
Kendisini mart bebeği yaptı küçük kızım![]()
Canım reflu yatağında yatıp hala fışkırır tarzda kusuyorsa (hem memeden sonra hem mamadan sonra) refludur. Ve ileri reflude yatak vs ise yaramıyor doktor ilaç veriyor canım.reflü yatağında yatıyorlarRheaa , bazen doğrudan sütü kusuyorlar bazen kesik süt kusuyorlar. mamadan sonra fışkırmalı kusuyorlar sanırım fazla geliyor mama. bez sayımız tutuyor , şükür kakasız günümüz de yok. hatta bu gece mama vermedim baktım sütten sonra uyudular yattım uyudum ben de yine kaka vardı.
ama sürekli meme arıyor olmaları beni tedirgin ediyor aç mı bunlar yetmiyor mu ki diye .
2 hafta sonra kontrolümüz var kilo alımları normalse korkmayayım değil mi emzik vereyim rahatlıkla
o naneyi yedim ben bi hafta , nasılsa çıkarıyorlar gazı diye yatırdım gittim çocukları ( tecrübesizlik işte ) . gaz sorunu olmayan çocuklarımda şimdi sıkıntı var. ıkına ıkına bir hal oluyorlar gaz çıkarmak için. nurse harveys damlaya başladık doktor yönlendirmesiyle![]()
Canım sıcak 1 bardak suyun içine 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu atabilirsin. Ben de bitki çayı için mandallı alet var ikeadan almıştım onunla yapıyorum ya da frenc press ile yapabilirsin. Sıcak suya direkt atıp 5 dakika sonra süzüp içebilirsin. Günde 2 defa çok güzel oluyor ben sabah aksam yapıyorumBende kimyon denemek istiyorum gaz için. Nasıl yapıyorsunuz canım
Yok arkadaşım ben emzirirken kilo veren değil kilo alan taraf oldum hep.Ben çok az kiloyla doğum yapınca tartilmayi unutmuşum. Bebeğe kilo aldırma cabalarim la birlikte kilo almışımdır heralde. Gece bile yiyorum yoksa emzirmekten halim kalmiyo
Emzirirken verilir diyolar yemeye devam sen yedikçe alır bebiş emdikçe verirsin![]()
Ben de bunu sormuştum. Ben bu hafta bı çıktım cokta sevdi dışarıyı. Artık oğlumu okula almaya giderim hava iyi olursaSizce en erken ne zaman çıkarılır gezmeye ? Benim henüz çok yeni ama sabırsızlanıyorum dışarı çıkarmaya![]()
Ben kendim karıştırdım. Mesela 300 gram kimyon 300 gram rezene aldım aynı oranda karıştırdım bi kavanozdaKimyon ve rezeneyi kendin mi karıştırdın arkadaşım?![]()
Ayy ne güzel bı manzara22.günden bildiriyorum bugün biraz parka gittik dün çok huzursuzdu bugün mışıl mışıl uyuyor yavruşuum nasıl iyi geldi temiz havaa
sizler neler yaptınız çıkıyor musunuz gezmeye hava almaya![]()
Anamm o haber yalanmiymisYok arkadaşım ben emzirirken kilo veren değil kilo alan taraf oldum hepemzirdim acıktım daha çok yedim daha çok kilo aldım
sonra da veremedim...
Canım bizim 15 di 2 gün sonra 11 e düştü. Beslenmesi iyiyse düşer endişelenmeKizlar oglumun sariligi 10.6 idi dun. O kadar ugrastik esimle, guzel beslendi ama gene deyarin tekrar test yapilcak. Yani 2 gunde bu degerin dususu olur mu? Artacak diye korkuyorum
![]()
Çoook coook memnunun ben yetkin hocada tüp bebeğimi yaptım doğum sürecinde de onunla devam ettim. Hem iyi bir hekim onun dışında dünya iyisi bir insan bence tercih edebilirsin.Memnun musunuz yetkin hocadan ben de ulviyya hoca ile arasında kaldım. Henüz gebelik yok pcos var.