2023 İKİZ BEBEK BEKLEYENLER

Ben de 32+2 yim agirlastim baya geceleri cok agrim oluyor. Yürüsem hemen kasılma oluyor. Kasılma oldugu zaman progestan kullaniyorum
Bende progestan kullanıyorum akşamları evin içinde yürüsem bile penguen gibiyim
Ha gayret az daha sabır çoğu gitti azı kaldı. Olabildiğince uzanmaya çalış belin dinlensin
Evden çalışıyorum zaten 35. Haftaya kadar çalışabilir raporu aldım ama dayanamıcam o haftaya sanırım sürekli uzanasım geliyor oturmak zorlaştı çok

Kızlar merhaba
30 haftalık tek yumurta ikizlerine hamileyim. Ağırlıkları arasında fark var (çift yumurtada bu problem değilmiş fakat tek plesenta olunca riskli gebelik kategorisinde olduğu söylendi) Normal kadın doğuma takip oluyordum fakat artık sen perinatolojiye takip ol haftalık dedi bana. Sizce doğumu da orada mı yap diyecek? Var mı böyle bir şey deneyimleyen?
Benim de tek yumurta ikizi oğullarım var. 20 li haftalara kadar çok az fark oluyordu aralarında, bi anda artmaya başladı fark %20 den fazla olmasını istemiyor doktorlar benim bi ara %24tü. Önemli olan birisi gelişirken diğerinin haftasının çok gerisinde kalmaması. Neyse benim küçük olan oğlum farkı kapattı, öne geçti de şu an diğer kardeşinden 500 gram daha ağır 😊

Aynen canım bugün kontrol vardi, nst de 2 tane sancı çıktı. Ben hissetmedim ama agrimda yok. Alttan uzunluğa baktı 40 dedi. Eve git yat dinlen, bisey olursa ara hemen gel. Yoksa çarşamba bekliyorum dedi. Besiklerimizi hazırladık. Cantamiz da hazırdı.
Ahh kavusmaya az kaldı demek, sağlıkla kolaylıkla kucağınıza alıp güzelliklerle büyütün 🥰

Kızlar ikiz bebekler icin uyku rutini bakım onerileri gibi sayfa baktim instadam falan ama bulamadim. Tavsiye edeceginiz yotube kanali yada insta sayfası var mi? Guzel oneriler verilen yer ariyoru.. cunku ayni an da yedirmek ve uyutmak gerekiyormus diye bi kac sey okudum.
Ben yabancı bazı kanallara bakıyordum ama bize uymuyor. onlarda ikiz emzirme yastığı, bebeğin biberonu için tutacak, mama hazırlama makinası, elektrikli anakucakları gibi salınan beşikler, ikiz bebeklere özel park yataklar falan var Türkiyede yok hiçbiri 😒. Ben de kendimize göre uyarlamaya calısıyorum. Mesela e bebekten hamile yastığı almıştım, ona koyuyorum bebekleri aynı anda besliyorum falan.

Iyi geceler Hanimlar nts de iki tane 80 e yakın sancim çıktı ben de hissettim zaten.Doktor alttan elle muayene etti açıklığa bakacakmis.Bir parmak dedi.Ne demek istedi anlamadim

Nidicard ne oluyor? Sen şu an hastanede mi yatiyorsun?
Kasilmaları önlemek için ilaç.Pazartesi nts de sanci çıkınca tekrar yatmıştım hastaneye.Aklim oğlumda da kalıyor burda.Yemekler zaten çok kötü.Stres oluyorum hastanede bebeklerim de hissediyor belki.Ozellikle akşam 8 buçukta bitti nts 10 da gece nts diyince ben cok gerildim.Belki o yüzden sancilandim

Kızlar iyi ki varsınız. Bu topikte inanılmaz güzel bilgiler var, merak ettiğim bir çok şeyi burda sizden öğrendim. 17+1 çift yumurta ikizlerine hamileyim. Embriyo transferi öncesi genetik test pgd yaptırdığım için hiçbir ek test yapmadık. Doktorum organlarını detaylıca inceledi, bir problem gözükmüyor çok şükür. Önünüzdeki haftalarda perinatologla detaylı ultrasona da gireceğim. Henüz alışverişe başlamadım, şehir değişikliği yapacağız Temmuz sonunda. O yüzden beğendiklerimi sepete atıp bekliyorum şimdilik. Çok sevgiler hepinize 💜🤗

Kızlar iyi ki varsınız. Bu topikte inanılmaz güzel bilgiler var, merak ettiğim bir çok şeyi burda sizden öğrendim. 17+1 çift yumurta ikizlerine hamileyim. Embriyo transferi öncesi genetik test pgd yaptırdığım için hiçbir ek test yapmadık. Doktorum organlarını detaylıca inceledi, bir problem gözükmüyor çok şükür. Önünüzdeki haftalarda perinatologla detaylı ultrasona da gireceğim. Henüz alışverişe başlamadım, şehir değişikliği yapacağız Temmuz sonunda. O yüzden beğendiklerimi sepete atıp bekliyorum şimdilik. Çok sevgiler hepinize 💜🤗
Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin🙏🏼🙏🏼

Kasilmaları önlemek için ilaç.Pazartesi nts de sanci çıkınca tekrar yatmıştım hastaneye.Aklim oğlumda da kalıyor burda.Yemekler zaten çok kötü.Stres oluyorum hastanede bebeklerim de hissediyor belki.Ozellikle akşam 8 buçukta bitti nts 10 da gece nts diyince ben cok gerildim.Belki o yüzden sancilandim
Kac adet sanci oldu ki yatis verdiler cnm? Rabbim kolaylik versin hastabe isleri zor. Benim de bugün sol bebekte sanci cikti cnm 2 tane serum bagladılar anlamadim tam. Toplam da 2.5 saatten fazla nst ye baglandim. Bi de doktor haftaya gel sezaryen günü verecegim dedi. Ama cok erken ya henüz 32+3 üm haftaya 33 olucam. Yani 35 de falan mi almak istiyor anlamadim ki.

Daha önce servikal yetmezlik nedeniyle gruba yazmıştım, 22. Haftadan beri rahim ağzım 25mm altında seyrediyordu, istirahat progesteron ve en son hafif kasilmalarim olunca nidicard ile 33.haftaya kadar ulaştık. Birden sancilaninca acil doğuma alindim ve bebeklerime kavuştum. İkisi de en az 2 hafta kadar kuvezde kalacaklar ama solunum sıkıntıları yokmus, kilolari da 1900. İki bebekten önce sezaryen sonrası kendimi toparlamam için zamanim oldu tez zamanda da bebeklerime kavuşurum inşallah. 3-4 haftadir rahim agzim 15 mm ve altiydi. Benzer durumdaki anneler korkmasin dinlenmeye baksın ama cantaniz mutlaka hazır olsun sabah iyiyken aksam birden doğuma gidebiliyorsunuz.

X