Gebeliğe Hazırlık 2023 Gebelik isteyen son anne adayları ovülasyon takibi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Evet malesef toplum oyle,bende 2 ay klomen kullandm 5,6 kilo aldm. ona yoruyorum cunku cok iştahım açıldı,neyse geçen arkadas gordu aaaa hamilemisin dedi
Aslnda kotu niyeti de yoktu ama bu bile uzulmeme neden oldu
Dualarnda yer verdigin icin de Allah razı olsun arkadasm

Ben o kadar konulara yeniyimki klomen ne için kullandınız banada doktorlar bilgi vermedigi için kendi kendime bulmaya calısıyorum

Hayr canm anladim tabiki herkes pik goremez cift cizgi bile yeter ikimci yumide gelebilr sen yinede test yapmaya devm et dediklerimi uygula canm

Bu aarada sen o 3.testi hangi tarihte yaptin
Uuzlme 6ay erken ovu tesgyle yakalyacagina inaniyrum sprem skntisi falan yoksa sende doktr kontrlunden gevtysen bekle gelicek mucizen seninle olcak

Bence zaten ben pik göremiyorum yumurtam yeterince büyümüyor gibi hissediyorum hiç eşit çizgiyi göremedim geçen aylardada çizgi var ama asla eşit renge bile gelmedi

3. Testim 26 sında yani 17. Günde Görür gibi olmuşum kendimce pik oldu silikleşince çatladı diye düşünürken 1 gün sonra tekrar çift çizgi belirledi belkide daha yumurtlamadm bile ben normalde burada hep bırakıyorm daha önceki ayıda ekledim

Eklentiler

• FF90E702-7BE0-403E-83DC-D935A2C2F947.png
    FF90E702-7BE0-403E-83DC-D935A2C2F947.png
    372,8 KB · Görüntüleme: 35
Anlamiyorum hic caba sarf etmeden şans eseri hamile kalanlar var uğraşmadan ilk ayında kalan var ama bizler aylarca yıllarca uğraşıyoruz yinede kalamıyoruz hayır bukadarda dikkat edemeyiz ki bizim de bi düzenimiz hayatimiz var istediğimiz zaman eşimiz yanımızda olamıyor mesela ne bileyim allah hayırlısıyla sanada bizede nasip etsin canim🤲🏻

Ah bende aynı şeyi düşünüyorum millet yanlışlıkla hamile kalıyor ben planlı bile beceremedim 😂😂 tabi ki evvela kısmet herşeyden önce bazen acaba hamileyim düşük yaptmmı desem diyorm millete toplum baskısıda çok etkilediği için :) amin inşallah bizimde en kısa zamanda olsn

Bilmiyorum ki canım yani belirtilerin aynısı geçen ayın sadece bu iki ay bunları yaşadım ağız tadı bozukluğu ama birşeyler yerken sıkıntı olmuyo ve karnım dolu dolu gazla doluymuş gibi dün gece bacaklarım ağırdı adet belirtim o olucam sandım ama hala olmadım inşallah içimde mucizem vardır da o yüzden olmamışımdır Rabbim güldürsün yüzümüzüü🥰

Amin inşallah dualarım sizinle bütün yazışmaları okumaya çalıştm birbirinize olan desteklerinize bayıldm kurdugunuz grup bu süreçlerde nasıl degerli Allah yardımcımız olsun 🙏

Arkadaşlar benim bir sorum daha olucak merak ettigim için ben 3 aydır deniyorum 6 aydır evliyim ama tüp bebek için görüşme yaptım hormonlarım iyi amh ve rahim filmi yok henüz eşimdede sperm testi yok henüz doktor acele etmemem gerektigini söyledi yumurta sayımın fazla oldugunu ama kist olduğunu sötledi ama o kadar vakit kaybetmek istemiyorum ki aşılama dahi denemek istemiyorum sizler düşünmediniz mi ya da erken mi benim yaşım 32

Bence zaten ben pik göremiyorum yumurtam yeterince büyümüyor gibi hissediyorum hiç eşit çizgiyi göremedim geçen aylardada çizgi var ama asla eşit renge bile gelmedi

3. Testim 26 sında yani 17. Günde Görür gibi olmuşum kendimce pik oldu silikleşince çatladı diye düşünürken 1 gün sonra tekrar çift çizgi belirledi belkide daha yumurtlamadm bile ben normalde burada hep bırakıyorm daha önceki ayıda ekledim
Canım pik 2 gün süre bilir bu çok normal çünkü şöyle söylim o pik yumurta 18 mm'ye falan gelince pik oluyo ama yumrta direk 18 de çatlamaz 25 ekadar sürer daha da büyür ama sahada büyümesi iyi değil en kötü 24de falan çatlaması lazım ki sağlıklı bir gebelik oluşturabilsin yani senin yumurtan büyük ihtimalle şuan 20 mm falan çok normal🥰

Ben o kadar konulara yeniyimki klomen ne için kullandınız banada doktorlar bilgi vermedigi için kendi kendime bulmaya calısıyorum
Klomen femara bunlar sağlıklı yumurta oluşması için verilir pcos vs olunca femara klomenden bi tık daha ağır diye biliyorum onlar da iş görmezse iğne ile büyütme var bide bana geçen ay femara verildi ilk defa iki yumurta oluştu ama biri çatlamamış ve 30 mm kadar olmuş yani buna kist deniliyo ve o ay adetle onun düşmesi bekleniliyor bende öyle oldu çatlatma iğnesi ne rağmen bir tane yumrta çatlamamış veya sonradan oluşup öyle büyüdü çatlayan ne oldu bilmiyorum ama gebelik oluşmadı yumurta olgunlaşıp çatlayınca da iş bitmiyor malesef rahim kalınlığı ideal boyutta olmalı mesela veya spermin kaliteli iyi olması lazım vs vs çünkü o spermin döllenme süreci de var benim pislik doktor rahim duvarı biraz inceyken vurmuş kendi doktorum yoktu diye gitmiştim ona doktorum öyle dedi sisteme öyle yazmış çünkü Allah'a havale ettim ben onu işte böyle hakkımıza giriyolar Allah hepimizi iyi doktorlarla karşılaştırsın

Son düzenleme:

Ben şuan pik görüyorum canım bana kalırsa bugünü değerlendirmen iyi olucak eşinin sperm testi yapıldı mı sonucu nasıl

Amin inşallah dualarım sizinle bütün yazışmaları okumaya çalıştm birbirinize olan desteklerinize bayıldm kurdugunuz grup bu süreçlerde nasıl degerli Allah yardımcımız olsun 🙏
Bu topiği açarken kimse yazmaz diye düşünüyordum ama koca bi aile olduk ve ben bu ayın nasıl geçtiğini anlamadım bile bana çok iyi geldi🥰

Arkadaşlar benim bir sorum daha olucak merak ettigim için ben 3 aydır deniyorum 6 aydır evliyim ama tüp bebek için görüşme yaptım hormonlarım iyi amh ve rahim filmi yok henüz eşimdede sperm testi yok henüz doktor acele etmemem gerektigini söyledi yumurta sayımın fazla oldugunu ama kist olduğunu sötledi ama o kadar vakit kaybetmek istemiyorum ki aşılama dahi denemek istemiyorum sizler düşünmediniz mi ya da erken mi benim yaşım 32
Canım tüp bebek düşünmen için çok erken 3 ay inan hiçbirşey değil yaşından dolayı acele ediyorsun ama bence 1 yıl süre ver kendine zor oluyor ama geçiyor bi şekilde yumurta sayısı fazlalığı polikistik overden dolayı biliyorum başka sebeplerden oluyor mu onu bilmiyorum yanlış bilgi vermek istemem amh testi yapıldı benimde ama yapılmadan da doktor pcos demişti eşinin de en yakın zamanda sperm testi vermesi daha sağlıklı harekete geçmeni sağlar

Canım inan bana okdar cok test gorduki bu gozler silik cizgiyi bile degerlendrip gebe kalani bile gordum okudum

Ve seni. Cizgilerin net pik demek yumurtayicikis anina belki 1 _2 saat once yakalamak gibi herkrs buyuzden goremiyrum sen cift cizgiyi yakalmissin 26.9 da senin cift cizgi olusmus bu pozitiftir t cizgisini kipkirmizi demek tam pik oldu demek heran catlayabilir pik amacida bu

Bende geven ay 32 gun boyinca yumurta gormedim dusun neler cektim xift cizgiyi nile gorsem mutlu olxaktim ama goremeden regli oldum gitti
Buay ayda 2kere ust uste cift cizgiyi gordum hemen basladim havuc yemeye ertesi gun t cizgim kipkirmizydi yani ben sans eseri pik yakaladim ogun catladi okdar sanci cektimki hvuc catlamasima yardimci oluyor burada hakkimzda hayrlisi buarada biramin ek takviye falan kullniyrmusunuz ve esinin sprm testi vermesi lazim ssende bitamin degerlerine baktir canm

Merhaba canm benim de yaşim 35 ve 10 aydır evliyim, bizde 3,4 ay denedik olmayinca doktora gittik ve rahim filmi hormon testleri yapildi bana esimde sperm ornegi verdi hersey temiz ckti sukur,doktorum teorik olarak anne baba olabilirsiniz dedi ve klomen tedavisine basladı 2 ay onu denedik yine olmadı
Suan ben beklemedeyim oluruna bıraktım hastane isleri bi tık yordu beni..
Sana demem o ki bence sende once rahim filmi cekin,esin de sperm ornegi versin sonrasnda nasl yol izleyeceginize bakarsınz

Bilmiyorum ki canım yani belirtilerin aynısı geçen ayın sadece bu iki ay bunları yaşadım ağız tadı bozukluğu ama birşeyler yerken sıkıntı olmuyo ve karnım dolu dolu gazla doluymuş gibi dün gece bacaklarım ağırdı adet belirtim o olucam sandım ama hala olmadım inşallah içimde mucizem vardır da o yüzden olmamışımdır Rabbim güldürsün yüzümüzüü🥰
Ah canım senin ne güzel belirtilerin var öyle inşallah bebiştir seni gazlamak istemiyorum erken öğrenince de zaman geçmek bilmiyor inşallah vardır seninledir kendim için satıyorum şuan sabırsızlıkla bekliyorum hamiş haberlerinizi ❤️

Ah bende aynı şeyi düşünüyorum millet yanlışlıkla hamile kalıyor ben planlı bile beceremedim 😂😂 tabi ki evvela kısmet herşeyden önce bazen acaba hamileyim düşük yaptmmı desem diyorm millete toplum baskısıda çok etkilediği için :) amin inşallah bizimde en kısa zamanda olsn
Ay ben o yanlışlıkla kaldım canımm hiç düşünmüyordumlara inanmıyorum ya hadi şimdi bizde kalalalım da yanlışlıkla diyelim 😂 nasıl bir şanstır bu 😂. Canım sende sal toplum baskısını hamile kalsan da konuşuyorlar kalmasan da insanlar haddi olmadan maalesef ki herşeye konışuyorlar düşük lafını bak ağzına bile alma Allah korusun bırak konuşsunlar arkandan insanlar onlar bizi sınıyor onlarda sınanır illa ki

X