2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    323
Ben biliyorum edasında olmak için uydurup uydurup anlatıyorlar işte. Aklı yok fıkrı var hesabı. Allh tan bız bılıncliyizde hıc bırını yapmadım

Muhtemelen. Ya birde ben başkasının çocuğu için fikir beyan etmekten imtina ederim. Niye o riski göze alayım ki? Ya birşey olsa ne olacak? Bunlar korkmuyor da 😅

Bazı insanlar cidden şansa yaşıyor. Allah koruyor. Sonra onun annesi babası biz yaptık bir şey olmadı diye aptallıklarını empoze etmeye çalışıyor. Tıpkı pekmezi öneren hanımefendi gibi.
Pekmeze şaşırdım amaya ilk defada duydum duymaz olaydım. Burda doğumdan beri kabiz olan bebeye annesi kulak çöpü ile nasıl yaparım telasini yaşarken onlar şırınga kullanıyormuş hayret birşey ha deme bari yaşadın yaptın madem

Yarın Sencer'i sünnet ettircez. Çok stresliyim. Dikkat etmemiz gerekenler neler yaptıranlar bilgi verebilir mi? Doktor bilgi verir gerçi de sizin tecrübelerinizden de yararlanayım
ffestinalente ffestinalente ciğim siz yaptırmıştınız sanırım nasıl geçmişti ilk gün?

Kuzum hayırlısı olsun şimdiden. Doktorun ne derse harfiyen uyun o önemli. Herkes farklı bir şey diyor çünkü bu konularda da yapılacaklar değişiyor 😅 yanlış yönlendirmek istemem 😌

Ay evet işte biri diyo bardak koy biri diyo koyma doktorumuz da ister koyun ister koymayın diyo 😂😂
Biz bir buçuk hafta önce olduk biz kendimiz koyduk bardağı ilk başlarda değmesin bir de kaka yaparsa bulaşmaması için ben çok korkuyordum geçe kaldım diye düşünerekten ama öyle olmadı çok şükür

Yarın Sencer'i sünnet ettircez. Çok stresliyim. Dikkat etmemiz gerekenler neler yaptıranlar bilgi verebilir mi? Doktor bilgi verir gerçi de sizin tecrübelerinizden de yararlanayım
ffestinalente ffestinalente ciğim siz yaptırmıştınız sanırım nasıl geçmişti ilk gün?
Üstüne dönmesini engellersin canım yatarken başkada yok bebek yha daha

Hayırlı olsun şimdiden canım sıkıntısız süreçle geçsin bitsin inşallah

Biz koymadık doktorumuz kanama olursa koyucaksınız demişti. Full kremleyip gazlı bez koyup bez bağladık. 3. Günden sonra da durabildiği kadar suda tuttuk. Ben açıkcası yöntemden çok memnundum.

Ama şunu eklemekte fayda var biz 40/45 günlükken yaptırmıştık dönemiyordu. Benim tecrübeler bebecikler için. Belki şusn doğrusu bardaktır bilmiyorum canım

Arkadaşlar bebişler 6 aylık oldu ya artık her ay yine doktora götürecekmisiniz? Ne sıklıkta gitmek gerekiyor artık? Ben 9. Ayda götürürüm diye düşünüyorum rutin kontrolle inşallah hastalanmazsa meleğim

2023 Ağustos anneleri zayıflıyor ne zaman açılıyor??
Ben aldım başımı gidiyorum. Hamile kaldığım kiloma 3 kilo farkla doğumdan çıktım. . Şimdi üzerine 6 kilo almışım... 😢

Ben emzirirken çok hızlı kilo veriyorum, sadece spor ile sıkılaşmam lazım ama spor yapacak ne zamanım ne enerjim var 🤕

Ben emzirirken çok hızlı kilo veriyorum, sadece spor ile sıkılaşmam lazım ama spor yapacak ne zamanım ne enerjim var 🤕
Ne kadar güzel en azından zayıflıyorsun. Bende aksine kilo alıyorum..
Ama çok atıştırmalık cips çikolata abarttım yani.. Sağlıklı beslenmeye geçmem gerek artık..

Ama şunu eklemekte fayda var biz 40/45 günlükken yaptırmıştık dönemiyordu. Benim tecrübeler bebecikler için. Belki şusn doğrusu bardaktır bilmiyorum canım
Bizim Dr 9 aydan önce önermiyor hala sünneti. Ama 3 yaş önce yada 6 yaş sonrası yaptırılmalı diyor.. Biz zaten kararsızdık hepten kafamız karıştı..

Bizim doktorumuz bebek zeytinyağı diye birşey yok aslında.. Soğuk sıkım zeytinyağı kullanılması daha uygun olduğundan. bebek zeytinyağı diye adlandırılmış sadece dedi.. Soğuk sıkım zeytinyağı kullanıyorum.

(her doktor ve bebek farklı ilerlemekle birlikte)
Yoğurdu bulabilirseniz inek sütü ile yapılan yoğurt daha besleyici olur. Yoksa market sütü..

Tarhana ve tarzı çorbalar için erken
Yumurta sarısı küçük parçalar halinde başlanılıp (ama buda hemen değil) tamamını yemesi 8.-9. Ayı bulur dedi.

Sebzelerden Haşlama usulu çorba yada püre tarzı gibi devam ediyoruz şuan (ilk önce sebzeyi eziyorum haşlama suyuyla kıvamını ayarlıyorum) .. Meyvelerden de denediklerimiz oldu..
Dr önerdiği için bebe ürünlerinin kullanımını bebe irmiği pirinç unu bisküvisi aldım meyveli puding gibi mamalarımıza da başlayacağız artık.
3 gün kuralı (bana göre) zahmetli ama herhangi alerjik durum oluşması durumunda kurtarıcı gibi.. Bende 3 gün uyguluyorum..
20 gün oldu ben başlayalı.. Atopik oluşma durumu oldu mesela ara vermiştim. Dr gittik gözlemleyerek devam edelim dedi. Şimdi devam ediyoruz..
Çok tesekkürler bu güzel bilgiler için ☺️Zeytınyağı için bende araştırdım ve gerçekten aslında öyle bebeknzeytınyagı adı altında soguk sıkım adı altında öyle isimlendirilmiş henüz eklemedim ben 3 gun oldu baslayalı ama ekleyecegım. .yarın yogurt ekleyeceğiz ben kendım mayaladım inek sütüyle minik kavanozlarda . 3 gün kuralı dedıgınız gibi zahmetli ama daha sonrası için güzel bi önlem bence en azından gönul rahatlığıyla ilerleyebiliriz .
Normal zeytınyagı eklıyorum. 3 gun olmasa da 2 gun aynı seyı yedırıyorum. Once patates basladım haslama ama agzı kapalo buhar seklı. Sonra havuc. Bı cımdık tuz attım agzına dahı almıyo sıfır tuz varsa. 5.gun kereviz corbası yaparken evdekılere blendırdan tam gecırmeden bebısr de ayırdjm. Kurallı gıdıyorum bnde. Yumurta vermeyi 7.aya kadar dusunmuyorum. Doysun dıye degıl tatsın alıssın dıye verıyorum ben. Sadece bız sofradayken oda. Ayrı sekıl vemrıyorum
Tabi öyle doktorumuzunda söyledıgı suan sadece anne sütünden farklı ilk defa bıseyler tadacaklar bir tadım asaması alıstırma . Doyırmaya cabalamıyoruz bu yuzden ıstemedıllerınde moral bozmuyorzz

X