2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    323
Kızlar merhaba birkac sey soracam 1)biberon olarak philips avent 2 numara kullaniyorum 3 numaraya geçsem mi 2)mama stok 165 gün bitiyor 0_6 ay 1 numara 2 numaraya nezaman geçmem gerek bir türlü anlamadim haftaya doktor sorarim büyük ihtimal ek gıda dicek menenjit aşısı 2.olacak 2 aşımı tek asimi bilen varmi

Bakalim uykusu ne kadar sürecek artık gündüzleri toplasam 1.5 saat bile uyumuyor önceden aksama kadar 6 saat kadar yatardı toplamda

Eklentiler

• 20231224_005739.jpg
    20231224_005739.jpg
    178,9 KB · Görüntüleme: 72
Bakalim uykusu ne kadar sürecek artık gündüzleri toplasam 1.5 saat bile uyumuyor önceden aksama kadar 6 saat kadar yatardı toplamda

Bebekten bebeğe değişir tabii ki bence halledebildiğimden değil ama bu değişimler sonrasında sıkıntı çıkartıyor. 1.5 saat uyuyan bebek biryerden sonra geceleri de sıkıntı yaşamaya başlayabilir 😢 1.5 ay ayına göre az ama gece 12-13 saat uyuyorsa o zaman demek ki geceye veriyor gündüz uykusunu da diyebiliriz.

Bebekten bebeğe değişir tabii ki bence halledebildiğimden değil ama bu değişimler sonrasında sıkıntı çıkartıyor. 1.5 saat uyuyan bebek biryerden sonra geceleri de sıkıntı yaşamaya başlayabilir 😢 1.5 ay ayına göre az ama gece 12-13 saat uyuyorsa o zaman demek ki geceye veriyor gündüz uykusunu da diyebiliriz.
Vücudumda ağrımayan yer yok.. Bu kadarda olmaz ki ama yani anlayamıyorum sabah9. 30 dan bu yana ayakta... Yattığı yerde oyalamıyor da yani.. Kucakta gezdire gezdire tükendim. Benim ki uykularını nereye veriyor acaba. Şimdi uyudu bende bittim iyi geceler..

Yine içimizden geçilen bir gece akşam 6 da dışarıdan gelmiştik o saatten beri gözünü 10 dk kapatmadı ya ben bayılmak üzereyim uykusuzluktan onda tık yok

Diykon2142 Diykon2142 emzirme için takviye alıyor musun canım yani saç neyse de emzirme için almıyorsan mutlaka başla, depoların boşalıyor emzirirken
Kendimi saldım herhalde canım emzirme için de takviye almıyorum. Kan ilacı alıyordum onu bile düzenli kullanamadım. Ama başlamam lazım takviyelere adam akıllı

Kızlar merhaba birkac sey soracam 1)biberon olarak philips avent 2 numara kullaniyorum 3 numaraya geçsem mi 2)mama stok 165 gün bitiyor 0_6 ay 1 numara 2 numaraya nezaman geçmem gerek bir türlü anlamadim haftaya doktor sorarim büyük ihtimal ek gıda dicek menenjit aşısı 2.olacak 2 aşımı tek asimi bilen varmi
Ben genelde dr brown kullaniyorum ama avent de var kullanilmamis 3 no emzigi vardi bi deneyim dedim sürekli bogazina kacti içemedi o hiz fazla geldi.

Mamalar 6.aydan itibaren 2 noya geciliyor ben de subat basinda oyle yapacagim.

Menenjit bexsero yaptirdiysan 2 doz o ben de yaptircam 2. Dozu

Emerek uyuyor hep öyle alıştı maalesef 😑
Benim çıkarmaya enerjim çok çıkarmak istiyorum da korkuyorum panik atağım tutuyor dışarıda iken hasta olacak diye 😄 bi de çevremdekiler de sürekli çıkarma deyip duruyo.
Asıl evde hep aynı havayı soluyunca hasta olabilir canım, her yerde olabilir ki. bizde her gün dışarı cıkamlardanız, cok seviyo kerem temiz havada mis gibi uyuyor bakınıyor 🥰❤️ ama dedikleri gibi doğru kıyafetle tabi. İlla ki hasta olcaklar, allah dermansız dert vermesin gerisini hallederiz evelallah 🧸

Asıl evde hep aynı havayı soluyunca hasta olabilir canım, her yerde olabilir ki. bizde her gün dışarı cıkamlardanız, cok seviyo kerem temiz havada mis gibi uyuyor bakınıyor 🥰❤️ ama dedikleri gibi doğru kıyafetle tabi. İlla ki hasta olcaklar, allah dermansız dert vermesin gerisini hallederiz evelallah 🧸
Doğru bizimki dün dışarı çıktık hemen uyudu masallah uzunda uyudu

Kızlar artık ne yapacağımı bilemedim ve sinir sistemim sanırım çöküyor 😂 bende ne yapsam ne yapsam dedim.. bu grupta doğururken ki yazışmalarımı okudum. O kadar aktif kullanmışım ki burayı aslında bunu düşünmemiştim bu kadar her anı yazarken ama gerçekten muhteşem olmuş. Nst ye girmemden tut doğurana kadar hepsi var ne hissetmişim ne demişim ay okumak beni bir tazeledii. Bir buraya bu kadar yazdığım için çok mutlu oldum çünkü dönüp okuyabiliyorum doğumumu bir de doğum fotoğrafcısıyla anlaştığım için onun da sebebi bulutu kısacık gördüğüm ve direkt kuvöze girdiği için aklımda çok kötü yer etmişti ama fotoğraflar geldi hiçte benim hatırladığım gibi değilmiş bunu görmek bana iyi geldi. Doğumum ile ilgili o kadar da negatiflik hatırlamıyorum o fotoğraflar sayesinde. Bu kadar duygulandığım bir günde bunların da vesilesiyle kendi adıma birkaç teşekkürüm var. Hepinize ama hepinize fakat doğumum esnasında bu grupta olan beni bir kardeş bir arkadaş gibi görüp ekstra benimle sevinen ve üzülen arkadaşlarım yeriniz bende her zaman farklı kalacak bebeklerim.

İyiki girmişim ay ağustos analarına 🥺

Kızlar artık ne yapacağımı bilemedim ve sinir sistemim sanırım çöküyor 😂 bende ne yapsam ne yapsam dedim.. bu grupta doğururken ki yazışmalarımı okudum. O kadar aktif kullanmışım ki burayı aslında bunu düşünmemiştim bu kadar her anı yazarken ama gerçekten muhteşem olmuş. Nst ye girmemden tut doğurana kadar hepsi var ne hissetmişim ne demişim ay okumak beni bir tazeledii. Bir buraya bu kadar yazdığım için çok mutlu oldum çünkü dönüp okuyabiliyorum doğumumu bir de doğum fotoğrafcısıyla anlaştığım için onun da sebebi bulutu kısacık gördüğüm ve direkt kuvöze girdiği için aklımda çok kötü yer etmişti ama fotoğraflar geldi hiçte benim hatırladığım gibi değilmiş bunu görmek bana iyi geldi. Doğumum ile ilgili o kadar da negatiflik hatırlamıyorum o fotoğraflar sayesinde. Bu kadar duygulandığım bir günde bunların da vesilesiyle kendi adıma birkaç teşekkürüm var. Hepinize ama hepinize fakat doğumum esnasında bu grupta olan beni bir kardeş bir arkadaş gibi görüp ekstra benimle sevinen ve üzülen arkadaşlarım yeriniz bende her zaman farklı kalacak bebeklerim.

Sonbahardagel Sonbahardagel Salon Kadini Salon Kadini miraclehappens miraclehappens sizde bebeklerimsiniz 😊 eylül-ağustos birlikte gittiniz için kaçırmanızı istemedim hahahah çünkğ neden garantici olmak bunu gerektirir😬

Sonbahardagel Sonbahardagel Salon Kadini Salon Kadini miraclehappens miraclehappens sizde bebeklerimsiniz 😊 eylül-ağustos birlikte gittiniz için kaçırmanızı istemedim hahahah çünkğ neden garantici olmak bunu gerektirir😬
Canım benim her anını takip ederdim Ağustos paylaşımını
Bende erken doğururum diye düşünürken 1 Eylül oldu
Ama kalbimiz hep bir attı ve böylede devam edicek
İyiki tanıştık bu formda Arada eylül sayfasına da uğra orda aktifim
Seninde bilginden hoş sohbetinden faydalanmış oluruz 🥰

Canimsin 🙏💕

Buraya 2 Temmuz'da uye oldum ben, oncesinde uyeligim yoktu uzaktan takip ediyordum. 2.gebeligim hem psikolojik hem de fizyolojik olarak cok sanciliydi, etrafima bir duvar cekmis buyuk kizimla yapayalniz kalmisim gibi hissediyordum.

Kendi kendime ergen gibi bunalimda gezmektense burda sizlerle cok eglendim, cok ogrendim, cok olgunlastim. Cok ihtiyacim varmis sadece sohbet edebileceğim, birilerine dokunabilecegim, el uzatabilecegim bir ortama... her neyse ...

Ben de nedense Agustos annesi olacagima cok emindim. Hatta ya burda ya Eylul analarinda 1 gun once yana yakila alisveris yaptığımi eksik tamamladigimi paylaşmıştım. Halbuki o gun beklenen dogum tarihime tam 18 gun vardi.

Ama ertesi gun sabah Ilay kuşum gelmeye karar vermisti. Gece de yolunu baya yarilamisti :) doktoru bile dogum yaptığıma inandiramamistim cunku sancim yoktu. 173748493 adet epizyotomi ile sureci tamamlasak da bu seferki dogumum hic de travmatik gecmemisti.

Grupta konustukca dogum yapanlari duydukca, bazi korkularim oldugu kadar bazi rahatlamalarim da oluyordu.

O sebeple ben hem Agustos analarina hem de Eylul analarina sicakliklari icin cok tesekkur ederim.

Bu grupta bir kardesimiz (etiketleyip acisini tazelemek istemiyorum) 20 haftalikken bebegini kaybetmisti herkes hatirliyordur eminim, o kayiptan sonra eminim kuvoze girmek durumunda kalan ya da henuz doğurmayan herkes stres yasadi, cunku o anneye hepimiz cok uzulmustuk. Birbirimizi hic görmesek de boyle sicak bir ortam iste burasi.

❤️🙏

Bebeklerimizi birlikte buyutmeye devam ediyoruz, gerci ben daha cok bdv'deyim ahdhsjsh, orasi cok ekşınlı olabiliyor malum :)

Helal olsun sana baştan nasıl okudun kız 😂😂 yaa bence de çok iyi burası ilk zamanlar çok aktif değildim mesela genelde okuyordum gruptan gidenlerden sonra aktifleştim gitmeleri bana yaramış herhalde 😂😂😂
Hepimiz iyi ki varız ne güzel ana olduk biz 😍

Burası gerçekten insanın kendini yalnız hissetmediği biryer... Çok herkonuya yetişemesemde.. 😆Okumanın bile iyi geldiği.. İyiki varsınız hepiniz.. ❤️

Veee 5. Ayımızın dolmasına 4 gün kaladan bildiriyorum teyzelerimiz.. 3-4 gündür extra huysuz ve de zor uyuttuğum, kucağımdan inmeyen oğluşumun meğer dişleri çıkıyormuş. Parmakla hissediliyor.. Ağzını açtığında beyazlık görünüyor🧿 mutluluktan ağladım harika bir duygu bu..
Foto çekmeye çalışıcam..

Dün gece yoruldum dediğim için bile vicdan yapıyorum şimdi... İnmiyosa indirmeyin kucağınızdan 😊🧿

X