Pregnacare multivitamin + d vitamini kullanıyorum. 2 doz ferinject oldum ama benim demirim çok düşüktü 20lere düşmüştü o yüzden damardan almak zorunda kaldım sizin ki normal derecede düşükse demir hapı verebilirGünaydın! Takviye olarak ne alıyorsunuz? Ben elevit multi vitamin alıyorum sadece ama balık yağı ve ilave demire de başlamak istiyorum zaten hamilelik öncesinde de demir eksikliğim vardı. Haftaya doktorla görüşüp başlayacağım. Siz neler kullandınız ne zaman başladınız?
Oceanmummuy balık yağı ve gynoferon demir hapı aliyorumGünaydın! Takviye olarak ne alıyorsunuz? Ben elevit multi vitamin alıyorum sadece ama balık yağı ve ilave demire de başlamak istiyorum zaten hamilelik öncesinde de demir eksikliğim vardı. Haftaya doktorla görüşüp başlayacağım. Siz neler kullandınız ne zaman başladınız?
Siz yurtdisinda degilmiydiniz oralarda normal doğumun gerçekleşmesini bekliyorlar önden almıyorlar diye duymustumBanada 37de alıcam dedi yani 26 kasım oluyor sanırım hesaplayınca
Benim önceki doğumum sezeryan. Mecbur sezeryan olmalıyımSiz yurtdisinda degilmiydiniz oralarda normal doğumun gerçekleşmesini bekliyorlar önden almıyorlar diye duymustum
ilk 12 hafta folik kullanmalısınız, bebeğin sinir sistemi omurga gelişimi için önemli. elevit içeriğini bilmiyorum. 12 haftadan sonra zaten doktorlar genel olarak magnezyum ve demir takviyesine başlıyor. ben şu an magosit, gyno ferro sanol ve omega desteği için ocean mummy kullanıyorum. ama çok zorlanıyorum yani haptan tiksindim.Günaydın! Takviye olarak ne alıyorsunuz? Ben elevit multi vitamin alıyorum sadece ama balık yağı ve ilave demire de başlamak istiyorum zaten hamilelik öncesinde de demir eksikliğim vardı. Haftaya doktorla görüşüp başlayacağım. Siz neler kullandınız ne zaman başladınız?
Magnezium u ben içmeyi bıraktım, çünkü tüm hepsi gerçekten zor geliyodu. Mide bulantısı yapıyordu bana doktorum içmen lazım desede içemiyorum:/ilk 12 hafta folik kullanmalısınız, bebeğin sinir sistemi omurga gelişimi için önemli. elevit içeriğini bilmiyorum. 12 haftadan sonra zaten doktorlar genel olarak magnezyum ve demir takviyesine başlıyor. ben şu an magosit, gyno ferro sanol ve omega desteği için ocean mummy kullanıyorum. ama çok zorlanıyorum yani haptan tiksindim.
Elevitte günlük değerlere uygun folik ve demir varmış ama bendeki demir eksikliğine yeterli gelmedi galiba. Neyse haftaya test yaptırıp doktorla takip ederim. İnşallah haplardan daha hızlı bir çözümü vardır. Tüp bebekten dolayı progestan da kullanıyorum günde 3 kez olunca beni de o bıktırdı.ilk 12 hafta folik kullanmalısınız, bebeğin sinir sistemi omurga gelişimi için önemli. elevit içeriğini bilmiyorum. 12 haftadan sonra zaten doktorlar genel olarak magnezyum ve demir takviyesine başlıyor. ben şu an magosit, gyno ferro sanol ve omega desteği için ocean mummy kullanıyorum. ama çok zorlanıyorum yani haptan tiksindim.
Benim de şuan 28+5 ve inanılmaz sancılarım var öksürürken kasıklarıma sancı giriyor.. randevum 26sında o yüzden beklicem ama inşallah bişey olmaz.kızlar son 2 gündür açık pembe lekelenmelerim var. Doktora gittim bebeklerde kanama alanı yok , nst ye girdim sancı yok. Rahim ağzı uzunlugu normal. Sadece çok yürüme ve yorulma dedi.
Bu durumu yaşayan var mı ? Bana dua eder msiniz ?
28 haftalığım... Doktorum dün ciger geliştirme iğnemi ve pruluton depotu da yaptı
ne güzel her şeye bakılmış iyi çıkmış, stres yapmayın o da olumsuz etkiler bu sefer. sadece hareket kısıtlamasına gitmeniz gerekiyor. Allahın izniyle dinlendiğinizde geçecektir leke şikayetiniz dekızlar son 2 gündür açık pembe lekelenmelerim var. Doktora gittim bebeklerde kanama alanı yok , nst ye girdim sancı yok. Rahim ağzı uzunlugu normal. Sadece çok yürüme ve yorulma dedi.
28 haftalığım... Doktorum dün ciger geliştirme iğnemi ve pruluton depotu da yaptı
maalesef çoğul gebelerin tek gebelere göre hareket kısıtlamasına gitmeleri gerekiyor genelde. doktorunuza ulaşsanız o da dinlenin diyecektir. bi de öksürüp hapşururken ben bacaklarımı kendime çekiyorum ya da ayaktaysam biraz çömelir gibi duruyorum böyle canım acımıyor. o karın içi basınç beni de zorluyor çünkü.Benim de şuan 28+5 ve inanılmaz sancılarım var öksürürken kasıklarıma sancı giriyor.. randevum 26sında o yüzden beklicem ama inşallah bişey olmaz.
Tek temennim 34 haftayı görmek ona bile razıyım benne güzel her şeye bakılmış iyi çıkmış, stres yapmayın o da olumsuz etkiler bu sefer. sadece hareket kısıtlamasına gitmeniz gerekiyor. Allahın izniyle dinlendiğinizde geçecektir leke şikayetiniz de
iğnelerinizi de ne olur ne olmaz diye önlem olarak yapmıştır, hazırlıksız yakalanmaktan iyidir
maalesef çoğul gebelerin tek gebelere göre hareket kısıtlamasına gitmeleri gerekiyor genelde. doktorunuza ulaşsanız o da dinlenin diyecektir. bi de öksürüp hapşururken ben bacaklarımı kendime çekiyorum ya da ayaktaysam biraz çömelir gibi duruyorum böyle canım acımıyor. o karın içi basınç beni de zorluyor çünkü.
ferah tutun içinizi inşallah bir şey olmaz
Allah yardımcımız olsun, sağlıkla gittiği yere kadar taşıyabilelim bebiklerimizi
Ah maşallah, yeni öğrendiyseniz erken haftalarda yoğun belirti olmamış demekki, şanslısınız. Kanama belki de bilmeden normal hayatınıza devam edip yorulunca olmuştur. Umarım dinlenip hamileliğe göre beslenince ve vitaminlere başlayınca geçer. Ben 7+3 teyim son 3 gündür hormon değişiklikleri çok etkiledi. Hemen vücut alışıversin istiyorum bu değişimlere ama normaldir herhalde, 40 tane parmak üretiyoruz içimizde :))Ben de 10+3 tek yumurta ikizlere gebeyim:) doğum nisanda gibi görünüyor inşallah aksilik olmazsayeni öğrendiğimiz için biraz telaşlıyız. 2 gün önce kanamam oldu progestan fitil verdi doktor onun dışında istirahat et ve cinsel ilişki yasak dedi. Fetal DNA İçin randevu aldık. Perinataloji olan bir hastaneden de muayene randevusu aldım. Pazartesi eczaneden osteocare ve ocean mummy alacağım. Sizin aklınıza gelen yaptığınız şeyler varsa öğrenmek isterim:)
ben fetal dna yaptırmadım , adet yerini bulsun diye bira ikili test yaptırdım. ama ultrasonda doktorum ense kalınlığı ve burun kemiklerinde sorun görmediği için biraz da rahatlık ettim diyeyim. inşallah sağlıkla ilerler ikisi deBen de 10+3 tek yumurta ikizlere gebeyim:) doğum nisanda gibi görünüyor inşallah aksilik olmazsayeni öğrendiğimiz için biraz telaşlıyız. 2 gün önce kanamam oldu progestan fitil verdi doktor onun dışında istirahat et ve cinsel ilişki yasak dedi. Fetal DNA İçin randevu aldık. Perinataloji olan bir hastaneden de muayene randevusu aldım. Pazartesi eczaneden osteocare ve ocean mummy alacağım. Sizin aklınıza gelen yaptığınız şeyler varsa öğrenmek isterim:)
ben 2 ay sabahtan yatana kadar koku hassasiyeti bulantı ve halsizlik yaşadım. sürekli yattım. istifra çok az ettim ama bitmeyen bir bulantı vardı. ağladığımı biliyorum inşallah sizde böyle olmaz. ikinci trimestere geçince benim belirtilerim geçti. bhcg 2. trimesterde düşmeye başlıyor o zaman azalıyor zaten genelde belirtiler. sabırlı olun , normal yaşanması gereken şeyler olarak düşünün.7. Haftadayım akşam üzeri saat 4 5 gibi kendimi o kadar kötü hissediyorumki, bulantı, üşüme, güçsüzlük, vücudun neresinde olduğunu tanımlayamadığım bir rahatsızlık oluyor. İşim aile işi o yüzden esnetebildim ama dışarda olmaktan geçtim evin içinde bir odadan diğerine yürüyemez hale geliyorum. Çok sarsıyor. Hayatım epey etkilendi. Uyumaya hissetmemeye çalışıyorum sadece. Sabah kesin doktora gideceğim diyorum ama 2 3 saate iyileşiyorum. Böyle birşey yaşadınız mı? İkizlerde hormonlar hızlı artıyorya ona mı uyum sağlayamadım acaba. Kendiliğinden geçiyor deseniz ne güzel olur:)
Diğer hiç bir şey yoksa telaşlanma canım sancın yokmuş Allahtan dinlenmeye geç hiç risk alma. Pruloton da aktif kanamayı bile kesen bir iğne o direk iyi gelir inşallah.kızlar son 2 gündür açık pembe lekelenmelerim var. Doktora gittim bebeklerde kanama alanı yok , nst ye girdim sancı yok. Rahim ağzı uzunlugu normal. Sadece çok yürüme ve yorulma dedi.
Teşekkürler ben de buraya yazmadan önce oturmuş ağlıyordum çok çaresiz bir durum oluyor. Ama sağlıklı şekilde geçtiğini duymak iyi geldiben 2 ay sabahtan yatana kadar koku hassasiyeti bulantı ve halsizlik yaşadım. sürekli yattım. istifra çok az ettim ama bitmeyen bir bulantı vardı. ağladığımı biliyorum inşallah sizde böyle olmaz. ikinci trimestere geçince benim belirtilerim geçti. bhcg 2. trimesterde düşmeye başlıyor o zaman azalıyor zaten genelde belirtiler. sabırlı olun , normal yaşanması gereken şeyler olarak düşünün.
27.haftadayim ayaktayken karnım taş gibi oluyor ama yine de günde 1 saat kadar yürüyorum yanlış mı yapıyorum bilmiyorum ama . Sancı gibi bisy hissetmiyorum ama arada kaşığı giren bıçak şeklinde sızı oluyor karnın sert olması olumsuz bisy mı bilmiyorum bakalım hayırlisiyl 37 leri falan görürüz inşkızlar son 2 gündür açık pembe lekelenmelerim var. Doktora gittim bebeklerde kanama alanı yok , nst ye girdim sancı yok. Rahim ağzı uzunlugu normal. Sadece çok yürüme ve yorulma dedi.
Canım leke Nişan değilmiş bence endişe etme çok ayakta durma sık sık dinden inş sabredenler biraz dahakızlar son 2 gündür açık pembe lekelenmelerim var. Doktora gittim bebeklerde kanama alanı yok , nst ye girdim sancı yok. Rahim ağzı uzunlugu normal. Sadece çok yürüme ve yorulma dedi.