2022’nin yeni ikiz gebeleri

Ben açıkçası erken vakitte yapılabilecek tüm testleri yaptırıp erken müdahale gerekirse geç kalmayayım düşüncesindeyim. O yüzden tüm perinatal yöntemleri yaptırmaya karar verdik. Bana da dinlen dedi doktor. Dediğiniz gibi çok yorucu bir süreçteydim yakınımın rahatsızlığı nedeniyle tüm gün hastanedeydim sürekli ayakta ve oturur pozisyonda beslenme de düzensiz oldu tabi. Umarım sadece ona bağlıdır. Çok şükür şuan lekelenme de geçti 3 gün sürmüştü o da. Progestan fitile hala devam ediyorum

Benim başlarda yoğun uyku hali dışında hiçbir şikayetim olmadı. 9. Haftadan itibaren 4-5 gün boyunca süren aşırı mide bulantısı ve öğürme hissi oldu. Her şeyden tiksindim hiçbir şey yiyemedim. Açıkçası bu durumun 12. Haftaya kadar bile sürebilecek olması beni korkuttu o kadar zor bi süreçti. O sıralarda ikiz olduğunu bilmiyordum. 9+5 gibi yine kesildi bulantılarım normal yeme düzenimde devam ediyorum. Ben bu belirtilerin dönem dönem olduğunu düşünüyorum herkeste farklı tabi. kırmızı renkli kanama, aşırı sancı-ağrı dışında acillik bir durum olmuyor genelde. Bulantı İçin de prilam diye gebeler için bir bulantı ilacı almıştım çok kötü olduğumda onu içiyordum doktorunuza bi danışabilirsiniz

Merhaba hayırlı olsun bende 14 haftalık ikiz gebeyim. İlk haftalarda benimde öyle kafamı kaldıracak dermanım olmuyordu. 14. Haftada ilk başlara göre daha iyi oluyorsunuz

Kızlar afedersiniz sizde de sık wc ye gitme olayibasladi mi . Yada kacinci haftada basladi . Gece su içmeyi ne kadar erken kessemde illaki 1 yada 2 kez kalkiyorum

Kızlar afedersiniz sizde de sık wc ye gitme olayibasladi mi . Yada kacinci haftada basladi . Gece su içmeyi ne kadar erken kessemde illaki 1 yada 2 kez kalkiyorum
Evet bende öyleyim. Kaçıncı haftadasın bilmiyorum ama ben 29a girdim, gece sancıları da başladı. Gece yarısı sancı giriyor 1 saat uyutmuyor

Evet bende kalkıyorum mutlaka ..

Birde yapmazsam asırı baskı yapıyor. Tek derdimiz bu olsun :)

bana ciger geliştirmeyi 28 de vurdu. Sizde 33 e kadar beklemişler .

kaçıncı haftada küveze girmiyorlar acaba ? Kilo sınırı vs mı var ? bende 37 yi görsünler çok istiyorum

Kızlar bugün doktordan geldim 29. Haftama yeni girdim bebeklerin biri 1.200 öteki 1.280 gram geldi. Ciğer geliştirici iğneyi sordum, yapmıcağını söyledi. Şuan herşey yolunda ve serviksim uzunmuş.

Kızlar bugün doktordan geldim 29. Haftama yeni girdim bebeklerin biri 1.200 öteki 1.280 gram geldi. Ciğer geliştirici iğneyi sordum, yapmıcağını söyledi. Şuan herşey yolunda ve serviksim uzunmuş.

Hersey yolunda maşallah .

neden ciger ignesini yapmadı acaba ?

bana ciger geliştirmeyi 28 de vurdu. Sizde 33 e kadar beklemişler .

kaçıncı haftada küveze girmiyorlar acaba ? Kilo sınırı vs mı var ? bende 37 yi görsünler çok istiyorum
Öyle bir sınır yok doktorum kilodan ziyade haftası önemlidir dedi ama 40 hafta doğup küvöze girenler de oluyormuş. Bazı örneklerde de ikizlerden biri misal 1900 diğeri 2400, küçük olan girmemiş büyüğü girmiş. Solunum, emme vs bi sürü kriteri var
Hersey yolunda maşallah .

neden ciger ignesini yapmadı acaba ?
Ben bugün 33+3 üm bana da yapılmadı. Perşembe kontrolüm bakalım yapacak mı? Ama doktorum bununla ilgili açıklamayı yaptı tekrar tekrar yapmanın bebekte sıkıntı yaratabileceğini tam doğru zamanda tekrarsız yapmak istediğini söyledi. Ama rahim ağzım epey kısaldı erken doğum riskim yüksek bu hafta yapabilir

Son düzenleme:
Aynı şeyi doktorum da söyledi. Bebeklerin beyninde hasar bıraktığı görülmüş deneyler sonucu. O yüzden doğru zamanda tekrarsız yapılması gerekiyormuş. Doğumdan biraz zaman önce yapıcağını söyledi.

Cisocum nasılsınız? Bebişler nasıl? Ne zaman çıkacakları ile ilgili bişey söylüyorlar mı?
Merhaba iyiyim sen nasılsın senin beybişer nasıl . Benim kızım bomba gibi bugün ilk kez tam anlamıyla emzirdim altını değiştirdimm biberonla besledim çok güzeldi her şey Oğlum için biraz daha beklememiz gerekiyor solunumu tam istediğimiz gibi değil hala apnesi var kızım önce çıkıcak sanırım haftaya bugün yanımda olur miniğim ondan 1 hafta sonrada oğlum taburcu olur diye düşünüyoruz inşallah bir aksilik olmazsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…