2022’nin yeni ikiz gebeleri

Siz de maşallah son haftalara gelmişsiniz. Nasıl gidiyor bu zamanlar doğumun nasıl olaçağını planladıniz mi. Bu arada bebelerin cinsiyeti ne . Ayh çok soru sordum dimi 🙈
Canım evet çok şükür son haftalar. Darısı sizin de başınıza olsun 🤲 Uykusuz geceler dışında sorun yok. Koca göbekle sağa sola yatılmıyor . İki kızım ve sezeryan olacak inşallah

Kızlar ben biraz fazla yemek yiyip su içince nefes alacak yerim kalmıyor ve daha 17.haftadayim sizce bu kadar sismek için daha erken değilmi ya .
Valla ben 9 haftalık oldum ama sanki 30 haftalık gibi duruyor😀 Sanırım hazımsızlık ve gazdan oluyor
Olabiliyor benim eşim pilot olduğu için paso yalnızım evde tabi alıştım artık fazla olmuyor ama kötü rüya hep görüyorum dün de gördüm uyandım birden kalbim çok hızlı atıyodu😂

Of anne olmak zor zanaat vesselam😀

Siz de maşallah son haftalara gelmişsiniz. Nasıl gidiyor bu zamanlar doğumun nasıl olaçağını planladıniz mi. Bu arada bebelerin cinsiyeti ne . Ayh çok soru sordum dimi 🙈
Ikiz gebelik ve planlar :)) cok cesur gordum sizi 🤭
Allah gonlunuze gore versin ama bence akışta kalip uyum saglamak daha kolay :KK66:)

Ikiz gebelik ve planlar :)) cok cesur gordum sizi 🤭
Allah gonlunuze gore versin ama bence akışta kalip uyum saglamak daha kolay :KK66:)
😀😀plan derken hani Dr la ne şekilde konuştunuz gibisinden dedim :)) biraz spontane gidiyor heralde ikiz olunca ayyy tedirgin mi oldum ne biraz 😦:))

merhaba arkadaşlar öncelikle herkese hayırlı sağlıklı gebelik süreci ve ardından sağlıklı doğumlar diliyorum.

ben kısmetse '23 ikiz annesi olacağım. daha yeni öğrendim ve kalp duymadık henüz. 6+6 da kendi doktorumda randevum var inşallah o zaman bakılacak.
ikiz doğumları gebelikleri araştırıyorken aklıma bir şey takıldı. ben sağlık sektörü açısından yetersiz bir memlekette yaşıyorum. ikiz gebeliklere muhakkak perinatolog kontrolü gerekiyor mu ? küvez genelde kaçıncı haftadan itibaren gerekmiyor? çünkü kontrole gittiğim hastanede yenidoğan yoğun bakım da yok, şehir merkezinde 5 küvezli tek hastane var.

merhaba arkadaşlar öncelikle herkese hayırlı sağlıklı gebelik süreci ve ardından sağlıklı doğumlar diliyorum.

ben kısmetse '23 ikiz annesi olacağım. daha yeni öğrendim ve kalp duymadık henüz. 6+6 da kendi doktorumda randevum var inşallah o zaman bakılacak.
ikiz doğumları gebelikleri araştırıyorken aklıma bir şey takıldı. ben sağlık sektörü açısından yetersiz bir memlekette yaşıyorum. ikiz gebeliklere muhakkak perinatolog kontrolü gerekiyor mu ? küvez genelde kaçıncı haftadan itibaren gerekmiyor? çünkü kontrole gittiğim hastanede yenidoğan yoğun bakım da yok, şehir merkezinde 5 küvezli tek hastane var.
hayırlı olsun öncelikle tek mi çift mi yumurta??

hayırlı olsun öncelikle tek mi çift mi yumurta??
iki ayrı yerde kese oluşumu var çift oluyor sanırım böyle. kendi doktorumdan öğrenmedim ben başka bi doktora gitmek durumunda kaldım iki kese var dedi. 5+6 da 9 mm iki kese.

bir de bir şey daha sormak istiyorum buün 6+1 im daha ama benim ayaklarımda ödem/ şişme olmaya başladı. bunu yaşayan var mı ? çooookk erken değil mi daha ya ?

iki ayrı yerde kese oluşumu var çift oluyor sanırım böyle. kendi doktorumdan öğrenmedim ben başka bi doktora gitmek durumunda kaldım iki kese var dedi. 5+6 da 9 mm iki kese.

bir de bir şey daha sormak istiyorum buün 6+1 im daha ama benim ayaklarımda ödem/ şişme olmaya başladı. bunu yaşayan var mı ? çooookk erken değil mi daha ya ?
Yok ben de yaşamadım açıkcası aramızda da çok yok 8 haftayız biz de yaşadığım tek şey kuyruk sokumu ve bel ağrısı

anladım bunu kesinlikle doktoruma soracağım. aileden kalp damar yatkınlığım var o mu tetikliyor yoksa tuz mu fazla tüketiyorum bilmiyorum ama korkuttu beni bu durum. 2 kere oldu çünkü.

Ödem için bence de erken onu bi sor son haftalarda oluyor çünkü. Çift yumurtada genelde normal kadın doğum doktorları takip edebiliyor tek yumurta biraz riskli onu riskli gebelik takip ediyo. Ve bizde belli olmuyo zamanında doğuran da var erken de o yüzden küvez önemli bi de sezeryqn olma ihtimali daha kuvvetli ona göre araştır hastaneyi

merhabalar bende 8. haftadayım biri 1,65 cm diğeri 1,59 cm görünüyor sizlerin nasıl küçükler mi iyiler mi

Ben doktoruma normal dogurmam mümkün mü diye sordum macera arama demişti bana🤣
Sezaryen olur yüzde 90 yurtdisinda normal doguranlar da var da
Burda hiç denk gelmedim daha

bi de benim mide kazınması ve sürekli acıkmam dışında hiçbir belirti yok hemen kilo aldım sizlerde de öyle mi belirti olmayınca da tedirgin oluyorum bi taraftan

Perinatolog şart değil kadın doğum hekimleri takip edebilir
Doktorunuz riskli bir durum görünce sizi perinatologa yönlendirir
Kuvezin gerekli olmadığı hafta diye bir şey yok hiç belli olmuyor
Ben 34 haftalık doğurdum biri girdi biri girmedi
Başka bi arkadaş da 35 haftalık dogum yaptı ikisi de girmedi
41 haftalık dogum yapan arkadaşımın bebeğini de kuvöze aldılar
O yüzden doğum yapacağınız hastanede mutlaka yenidogan yoğun bakım ünitesi olsun

bi de benim mide kazınması ve sürekli acıkmam dışında hiçbir belirti yok hemen kilo aldım sizlerde de öyle mi belirti olmayınca da tedirgin oluyorum bi taraftan
Bence şükret sonra da dua et 🤣
Belirtisiz hele bulantisiz ikiz gebelik rabbim tarafından gönderilen büyük bir nimet resmen
Belirti olmak zorunda değil hatta olmaması senin için daha rahat olur
Mide kazınması da normal depolarda ne var ne yok bebeler sömürüyor şu an

Kızlar dün detaylıya girdim 20+3te bebeklerden biri 350 öteki 352 gram ve her ikisi de 23 cm. Sizce iyi mi?

Bana da normal olabilir mi dediğinde doktor hiç kendini rezil etme dedi
Kaldı ki ikiz gebeliklerde 40 haftayı tamamlamak çok zor
Mümkün olsa bile anne için inanılmaz zor
3mtrimesterin ilk gününden başlıyor dertler nefes alamama, kaburga batması, ayakta duramama, yatakta dönememe, oturup kalkamama
10 hafta boyunca çekilecek gibi değil
33.haftadan sonra doktora yalvarmaya başlıyorsun al nolur diye

X