2022’nin yeni ikiz gebeleri

Tek yumurta ikizi olan arkadaşlar rakiplerinizi normal kadın doğum doktoruna mı yaptırıyorsunuz yoksa perinatolog mu takip ediyor acaba? Benim monokoryonik diamniyotik kadın doğumu değil perinatolog olmalı doktorun dendi ama doktorum bana sadece 12. Haftada gidiceksin dedi

Mrb arkadaşlar bende 12 hafta olarak aranıza katıldım. Çift yumurta benim ikizlerim de . İlk 3 ay çok belirtim olmadı ama uykulara doyamiyorum:) Dr bu hafta gebelik zehirlenmesinı önlemek için korasprin verdi bide demir ve d . Baska takviye vermedi.

Tek yumurta ikizi olan arkadaşlar rakiplerinizi normal kadın doğum doktoruna mı yaptırıyorsunuz yoksa perinatolog mu takip ediyor acaba? Benim monokoryonik diamniyotik kadın doğumu değil perinatolog olmalı doktorun dendi ama doktorum bana sadece 12. Haftada gidiceksin dedi
Valla benim bilgim yok canım benim ki çift yumurta

Mrb arkadaşlar bende 12 hafta olarak aranıza katıldım. Çift yumurta benim ikizlerim de . İlk 3 ay çok belirtim olmadı ama uykulara doyamiyorum:) Dr bu hafta gebelik zehirlenmesinı önlemek için korasprin verdi bide demir ve d . Baska takviye vermedi.
Hoşgeldin❤️Sağlıkla gelsinler

Kızlar size asprin verdi mi Dr . Bana sadece ikiz gebelik olduğu için verdi başka hicbiseyden dolayı değil . Açıkçası öyle olduğu için kullanmayı düşünmüyorum. Rutin ikiz gebeliklerde verilen bişey değil sanirim

Kızlar size asprin verdi mi Dr . Bana sadece ikiz gebelik olduğu için verdi başka hicbiseyden dolayı değil . Açıkçası öyle olduğu için kullanmayı düşünmüyorum. Rutin ikiz gebeliklerde verilen bişey değil sanirim
Hayır bana vermedi lafı bile geçmedi. Önceki gebeliğimde coraspin kullanmıştım detaylı ultrasonda doktor kordondan bebeğe kan akışının iyi olmadığını söylediği için. 21. Haftamdaydım.

Kızlar benim de gebeliğim çift yumurta ikizi. Cift yumurta olunca bebekler birbirine benzemiyor mu bi bilginiz var mı. Ben benzemelerinj çok istiyorum yaa 😄

Kızlar benim de gebeliğim çift yumurta ikizi. Cift yumurta olunca bebekler birbirine benzemiyor mu bi bilginiz var mı. Ben benzemelerinj çok istiyorum yaa 😄
Hayır canım benzemiyor. Yani normal abla kardeş kadar benzerler en fazla tamamen birbirinden farklılar

Peki dr.un yanilma payi nedir sizce. Tek yumurta olabilir mi acaba 😄 umut arıyorum hala
Tek yumurta olsa muhtemelen riskli gebelik olarak görürdü ve perinatoloji doktoruna yönlendirirdi. Çift yumurtada fazla bir risk olmuyor ama tek yumurta olması riskli. Plesantadan anlaşılıyor demek ki doktor çift plesanta görmüş. Çift kese olup tek plesantaya sahip olanlarda var onlar birbirine benziyor mesela

Yaaa ciddi misinizz 😏 ben benzemelerini çok istiyorum yaaa. İkiz denince insan öyle bekliyor demi 😄
%100 benzemiycek diye bi tanı yok canım
Bazı çift yumurta ikizleride birbirlerine çok benziyor bazı tek yumurta ikizleride birbirlerine hiç benzemiyor oladabilir olmayadabilir
Çift yumurtamı tek yumurtamı karıştırmış olabilirmi yazmışsın eger gerçek bi doktorsa bunu karıştırma imkanı yok😂

@ eras0201 eras0201 bir gelişme var mı ?​

Maalesef yok. Ara sonuç çıkmadı çünkü makine yorumlayamamış kızın sıvısı da erkeğinkine karışmış 😢 Sil baştan yaa amniyosentez yaa kordosentez. Deneyimli bir profun yapması gerekiyor egenin prof perinatologundan yarına randevu aldık. Kendi perinatologum ona yönlendirdi becerikli ve çok deneyimlidir milimetrik çalışır dedi. İşlemi ona yaptırcam. Kordosentez 1 günde çıkıyormuş zaten. Bu arada karışan sıvılardan kızda down sendromu riski tespit etmemiş genetikçiler. Farklı bir çok çok nadir görülen hastalık ismi söyledi. Ondan şüphelenmişler eğer onun olduğu doğrulanırsa zaten yaşama şansı yokmuş. Böyle karmakarışık her şey

Maalesef yok. Ara sonuç çıkmadı çünkü makine yorumlayamamış kızın sıvısı da erkeğinkine karışmış 😢 Sil baştan yaa amniyosentez yaa kordosentez. Deneyimli bir profun yapması gerekiyor egenin prof perinatologundan yarına randevu aldık. Kendi perinatologum ona yönlendirdi becerikli ve çok deneyimlidir milimetrik çalışır dedi. İşlemi ona yaptırcam. Kordosentez 1 günde çıkıyormuş zaten. Bu arada karışan sıvılardan kızda down sendromu riski tespit etmemiş genetikçiler. Farklı bir çok çok nadir görülen hastalık ismi söyledi. Ondan şüphelenmişler eğer onun olduğu doğrulanırsa zaten yaşama şansı yokmuş. Böyle karmakarışık her şey

çok üzüldüm. :KK43: Allah dayanma gücü versin inşAllah

Fetal Dna yaptırılmasaydı gebeliğin ilerleyen zmanlarında anlaşılabilir miydi acaba ?
Nadir görülen hastalıklar dediğiniz doğmasına engel olacak hastalıklar mı ?

çok üzüldüm. :KK43: Allah dayanma gücü versin inşAllah

Fetal Dna yaptırılmasaydı gebeliğin ilerleyen zmanlarında anlaşılabilir miydi acaba ?
Nadir görülen hastalıklar dediğiniz doğmasına engel olacak hastalıklar mı ?
Evet yaptırmasaydık da bu hastalık netleşirse anne karnında sonlanacağı için nedenini bilemeyecektik, kalbi durdu neden diye sorgulayacaktık. Evet 20 binde bir görülen bişey yani doğma şansı yok doğum olsa bile yaşama şansı yok denilen bir şey. Ama tanı kesin değil tabii

Hayırlısı demekten başka yapacak bir şey yok, aklım hep sende kaldı ama dedim o iyi hissettiğinde yazar. Kesin tespit değildir bence o söyledikleri de henüz inşallah yarın doğan güneş güzel, hayırlı haberler de doğurur getirir sana❤️

X