Doktorunuz da size olumsuz bi tutumla yaklaşmış ama. Cümleleri, o cümleler içinde kullandığı bazı kelimeleri ne kadar sert olmuş. En kaliteliler tutunmayıp alt kalitedekilerden sağlıklı bebekler gelebiliyor. Çok örneği var. Enerjinizi dikkatinizi başka konulara verip test gününüzü bekleyin. Ne olacağı bilinmez, test sonucunuz olumsuz mu geldi bu sefer biraz kendinizi dinlendirin. Uzun tedavilerden olumlu sonuç alamayıp “yaa tamam ben bi süre bu konuları unutuyorum” diyip de kendiliğinden gebelik elde eden örneklerle dolu çevre. Kolay bir süreç değil
tüp bebek tedavisi. Gebelik elde ettiğinizde bile ilk aylar hem tedavinin yorgunluğundan hem ilaçlardan olayın mutluluğunu yaşayamıyorsunuz. Sürecin içinde olmaya, muayenelere o kadar alışıyorsunuz ki gebeliğiniz bile hala tedavinin bi parçasıymış gibi geliyor. “Gebelik elde edelim de gerisini biz düşünürüz” dediğinizi duyar gibiyim :) sürecin zorluğunu ve psikolojiyi basıl yıprattığını anlatmaya çalışıyorum. Zaten tüp bebek tedavisine de 1-0 yenik durumdaymışız gibi bir psikoloji ile başlıyoruz. Demem o ki yıpranmış bir vaziyette başladığımız süreçte bir de sürecin kendisi zorluyor bizleri. O kadar iyi anlıyorum ki sizi, pozitif tarafından bak demek saçma olur, anlayışsızlık olur. Ama kafanızı dağıtmaya çalışın lütfen. Çevreniz biliyor muydu tedaviyi bilmiyorum (Her zaman çevrenin bilmemesinden yanayım), özellikle bilmeyen arkadaşlarınız varsa onlarla takılın bir süre. İzlemediğiniz bir diziye başlayın. Kalın bi romana başlayın. Sonucunuz olumsuz gelirse spora gidin bir süre, vücuda çok iyi geliyor. Hayırlısını diliyorum sizin için, bazen ne yapsak nedensizce olmuyor, o bebecik kendi zamanını bekliyor inatla.