Kızlar merhaba, ben de Bahçeci'de Nisan ayından beri tedavi görüyorum. Çok doldum, artık içimi dökesim var.
Tedavi öncesinde jinekolojik muayenemde herhangi bir soruna rastlanmadı, hatta iki aynı hastanede muayene oldum - yumurta rezervim iyiymiş, rahimde herhangi bir sorun yok (kist vb), adetlerim düzenli. Eşimin sperm sayısı ve hızı düşük olduğu için tüp bebek önerdiler, o nedenle başlamıştık.
Tedavi boyunca pek hoşuma gitmeyen olaylar oldu. Doktorun kaba olması, her randevu öncesi en az 1 saat beklememiz, acil durumlarda hemşireye ve doktora ulaşamamamız vb olaylar yaşadık, bunları yine bir derece kendi kaynaklarımızla çözdük. Ama tolere edilemeyecek rezalet embriyo dondurma konusunda oldu. Yumurta toplama işlemi zamanında tek embriyo transferi istediğimi söylemiştim, buna rağmen döllenme sonrasında embriyolar çifter çifter dondurulmuş. Biz bunu ilk transfer öncesinde tesadüfen öğrendik!!! İki embriyoyu beraber çözüp daha iyi kalitede olanı transfer ettiler, diğeri tekrar dondurulamadı. İlk transfer tutmadı, ikinci transfer öncesi yine aynı şeyi sorduk, çözülen embriyolardan birisi transfer edilince diğeri tekrar dondurulabilecek mi dedik, bakacağız dediler. İkinci transfer sonrasında öğrendik ki kalan embriyoyu tekrar donduramamışlar. Bu arada bunu bize haber vermediler. baş hemşire transfer sonrası beni telefonlar aradı, sağlığımın nasıl olduğunu sordu ben de o konuşma sırasında çözülen embriyonun durumunu sordum, o da sistemden bakıp söyledi. Yani bize HABER bile vermediler, biz sorup öğrendik bu durumu. İkinci transferim sonrasında da testim negatif çıktı. Dört embriyo ile dört transfer olurum diye umuyordum, bu dondurma konusu yüzünden iki transfer olabildim, şimdi de başka embriyo kalmadı.
Gerçekten anlamıyorum, doktorum embriyologlara mı haber vermedi, yoksa söyledi ama embriyolog mu unuttu? İnanılır gibi değil, insan böyle bir hatayı nasıl yapar??? Şimdi sil baştan başlamamız gerekecek. O kadar sinirim bozuldu ki dünden beri sürekli ağlıyorum, ben böyle bir ihmal görmedim. Defalarca çift embriyo transferi İSTEMEDİĞİMİ söylemiştim, resmen bunu unutup birlikte dondurmuşlar, konuştuğumuz hiç kimse de bize bir açıklama yapamıyor, hiçbir şey diyemiyorlar. Büyük bir rezalet...
Oturup internetten araştırıyorum, herkes Bahçeci ve Memorial tavsiye ediyor, şaka gibi. En iyisi buysa diğerlerini düşünemiyorum bile. Şimdi nereye gideceğimi bile bilmiyorum. Sil baştan başlayacak enerjim ve param da yok, bunun için birikim yapmamız gerekecek, benim de kendimi fiziksel ve psikolojik olarak toparlamam için zaman lazım. Bizim aylarımızı yediler... Başka bir ülkede olsa tazminat davası açılacak bir olay, bir hastanın iki embriyosunu atmak ne demek ya???