Merhaba arkadaşlar, ben de kendi tüp bebek hikayemi yazmak istedim.
Öncelikle evliliğimin 6. ayında kendiliğinden hamile kaldım fakat maalesef 9. haftada kalbi durdu ve bebeğimi kaybettim. Sonrasında ne kadar denediysek de olmadı bir türlü. Biz de tüp bebek yapmak istedik ve İzmir'de bir merkeze başvurduk.Rahim filminde düşükten kaynaklı rahmimde bir yapışıklık olduğu fark edildi ve histeroskopi ile bu yapışıklık açıldı.
Sonrasında 4 Ocak'ta Gonal-f ile tüp bebek tedavisine başladım. 13 Ocak'ta çatlatma iğnemi vuruldum ve 15 Ocak'ta yumurtam toplandı. Toplamda 18 yumurta toplandı ve bunların 5'i döllendi fakat iki tanesi sağlıklı kaldı.
18 Ocakta ise yaşımdan dolayı (30) 1 transferim yapıldı, diğeri ise donduruldu. Tabi bu arada fitil, göbekten her akşam oksapar iğne, 3 günde bir iki tüp Progestan iğne ve ağızdan alınan bir çok hormonlar başlandı. Kanda gebelik test tarihini ise 12 gün sonra yani 31 Ocağa verdi. Ben sabırsızlandım bu aralarda evde idrar testi yaptım ama maalesef hep tek çizgi çıktı. Ki nitekim pazar günü kanda gebelik testimde değer 0 çıktı
Embriyom tutunamadı
2-3 ay sonra dondurulan embriyo transferimi yaptırmak istiyorum ama süreç çok yorucu
Rabbim evlat isteyen kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallah.