• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Tüp Bebek Ağustos/Eylül Pozitif Görenler buraya :)

Canım naptın en son doktora gidecektin rahim ağzı muayenesi için ne dedi doktor?
Cnm çok şükür sıkıntı çıkmadı. Detaylıda vajinal bakılmadığı için farklı çıkmış sonuç doktorum vajinal bakınca normal çıktı. 35mm çıktı doktorunki diğerinde 25mm çıkmıştı. Normal doğum için beklenen tarih 25 nisan ama 15 inde alırız dedi. 32. Haftada izne çıkıcam. Biraz kendime evime vakit ayırmak istiyorum doğum öncesi. Apar topar gitmek istemiyorum😅 çünkü çalışırken hiçbirşey yapmaya halim kalmıyor evde. Sen de nasıl durumlar?

Cnm çok şükür sıkıntı çıkmadı. Detaylıda vajinal bakılmadığı için farklı çıkmış sonuç doktorum vajinal bakınca normal çıktı. 35mm çıktı doktorunki diğerinde 25mm çıkmıştı. Normal doğum için beklenen tarih 25 nisan ama 15 inde alırız dedi. 32. Haftada izne çıkıcam. Biraz kendime evime vakit ayırmak istiyorum doğum öncesi. Apar topar gitmek istemiyorum😅 çünkü çalışırken hiçbirşey yapmaya halim kalmıyor evde. Sen de nasıl durumlar?
Canım normal dogum ıcın uygun deılmı sartların ? Neden direk sezeryan gunü verdıler sımdıden

Canım normal dogum ıcın uygun deılmı sartların ? Neden direk sezeryan gunü verdıler sımdıden
Ben korkuyorum ya normal doğumdan sancıdan ıkınmadan ne biliyim şuan da cesaretim yok. 😩 tüp bebek de riske atmayız dedi klasik çoğu doktorun dediği şey. Ama benim kendi korkum dolayısıyla şimdilik böyle görünüyor.

Aaa sezeryan olcağın şimdiden belli mi oldu? Hakkında hayırlısı olsun canım. Erken izne çıkmak güzel bişey tabi ama sonrasında bebeğinle geçirceğin süreden yemiş oluyorsun. Ücretsiz izin de kullanacak mısın sonrasında? Ben dayanabildiğim son ana kadar işe gitmeyi hedeflyiorum bakalım ne kadar mümkün olacak

Aaa sezeryan olcağın şimdiden belli mi oldu? Hakkında hayırlısı olsun canım. Erken izne çıkmak güzel bişey tabi ama sonrasında bebeğinle geçirceğin süreden yemiş oluyorsun. Ücretsiz izin de kullanacak mısın sonrasında? Ben dayanabildiğim son ana kadar işe gitmeyi hedeflyiorum bakalım ne kadar mümkün olacak
Ben okullar kapanınca tatile giriyorum zaten. O yüzden yazında vakit geçirebiliyorum. Ama seneyede çalışmayı düşünmüyorum. Sektör değişikliği de düşünüyorum çocuk sonrası. Bakalım hayırlısı. Sen normal doğum mu istiyorsun?

Ben okullar kapanınca tatile giriyorum zaten. O yüzden yazında vakit geçirebiliyorum. Ama seneyede çalışmayı düşünmüyorum. Sektör değişikliği de düşünüyorum çocuk sonrası. Bakalım hayırlısı. Sen normal doğum mu istiyorsun?
Yani özel bi isteğim yok açıkçası, bünyemin ve bebeğin konumunun müsade edeceği en sağlıklı doğum hangisiyse onu olmak istiyorum. Sezeryan bizim ülkede doktorların da kolayına geldiği için iyice yaygınlaşmış ama aslında bi çeşit ameliyat ve normal doğumun riskli olmadığı zamanlarda uygulanması gereken bişey. Sezeryanın da bebek için ayrı riskleri varmış internetten araştırabilirsin. Sağlık açısından bi tehlike olmadığı sürece tabi ki gönlümüzden geçen normal olması

Mesela benim duyduğum en önemli risklerden biri bebek doğum kanalından geçmediği için akciğerlerindeki suyun boşalmaması. Sonuç olarak da nefes darlığı ve küvöze alınmak zorunda kalması. Sırf kendi rahatlığım için bebeği bu tarz durumlara maruz bırakmaya vicdanım el vermiyor :(

Kızlar detaylıya gittiniz mi nasıl geçti ne kadar sürdü bende bir hafta sonra perinotolog profesöre randevu aldım bakalım çok merak ediyorum boyunu kilosunu

Uzun emekler sonucu Pozitifi görüp heyecanlı olan Anne adayları gelin burada paylaşımda bulunalım❤️ Birbirimize destek olalım🤗
Merhaba bende tüp bebek tedavisini başladım ama ilaçlarımı bulamıyorum cetrotide 0.25 gonapeptyl 0.1 ilaca ihtiyacım var yardımcı olur musunuz nerden bulabilirim

Yani özel bi isteğim yok açıkçası, bünyemin ve bebeğin konumunun müsade edeceği en sağlıklı doğum hangisiyse onu olmak istiyorum. Sezeryan bizim ülkede doktorların da kolayına geldiği için iyice yaygınlaşmış ama aslında bi çeşit ameliyat ve normal doğumun riskli olmadığı zamanlarda uygulanması gereken bişey. Sezeryanın da bebek için ayrı riskleri varmış internetten araştırabilirsin. Sağlık açısından bi tehlike olmadığı sürece tabi ki gönlümüzden geçen normal olması

Mesela benim duyduğum en önemli risklerden biri bebek doğum kanalından geçmediği için akciğerlerindeki suyun boşalmaması. Sonuç olarak da nefes darlığı ve küvöze alınmak zorunda kalması. Sırf kendi rahatlığım için bebeği bu tarz durumlara maruz bırakmaya vicdanım el vermiyor :KK43:
Ben çok endişelenmemeye çalışıyorum. Zaten stresli bir işim var. Bebeğe yansımasın da inş her türlü sağlıklı dünyaya gelsin. Sezeryanın daha zor olacağını biliyorum. Normal doğumunda son anda sezeryana dönebildiğini de görüyoruz. Bazı kadınlar gaz atar gibi bebek doğurabiliyorlar bunu da biliyoruz😅 bakalım artık nasipte ne varsa.

Merhaba bende tüp bebek tedavisini başladım ama ilaçlarımı bulamıyorum cetrotide 0.25 gonapeptyl 0.1 ilaca ihtiyacım var yardımcı olur musunuz nerden bulabilirim
merhaba ben de o dönem çok zorlanmıştım hatta eşim şehir dışından bir eczaneden bulmuştu Allah yardımcın olsun.

Ne zamandır gelmiyorum buraya. Çok sıkıntılar yaşadım, burada paylaştım. Çünkü yalnızlığımı ben burada atıyordum. Sonra bir şeyler oldu, buraya girmemeye karar verdim, kendime söz verdim ve tuttum girmedim. Şimdi iki ay sonra ilk defa giriyorum.

6 aylık hamileyim.

Yapayalnızım.

Eşim, dünyanın en merhametli adamı, en üzerime düşen adamı, hamilelik sürecinde beni yapayalnız bıraktı… Sadece ölmek istiyorum. Yok olmak istiyorum. Öyle bir yok olma isteği ki içimdeki canlının canına zarar vermeden onun beni hiç tanımamış olmasını diliyorum. Onun çok mutlu olmasını diliyorum. Ama ben onun hayatında oldukça onu mutlu edemeyeceğimi biliyorum. Yalnızım. Mutsuzum. Yalnız ve mutsuz bir annenin çocuğunu mutlu edemeyeceğini biliyorum. Yok olmak istiyorum. Onu var edip sonra hemen yok olmak…

Eşim yok mu? Var. Dışardan bakarsanız çok iyi, çok ilgili bir eş. Ama içerde 6 aydır halimi hatrımı bir kez sormadı, beni bir kez merak etmedi. Ben anlatırsam dinledi, anlatmazsam sormadı. Kötüyüm dediğim halde hem de defalarca aramadı bile beni az önce. Çok kötü oldum, sinir krizi geçirdim. Ama o aramadı. Aramadı. Aramadı. Yazdım. Kendine de bana da işkence ediyorsun dedi. Defalarca konuştum, azıcık merak et beni istiyorum. Ne olur sor beni istiyorum dedim. Unuttum dedi. Bak bugün şöyle bir şey vardı sormadın dedim, unuttum dedi. Hep unuttu. Kedimiz var birtane. Kumunu temizlememem gerekiyor ya, toksoplazma nedeniyle. Kedi kumu temizlemeyi unuttu. Ben temizlemeye başladım. Yapma kıyamam bak zararlı demedi. Kedimize su koymayı unuttu. Eve ve bana dair hatırladığı, kendiliğinden hatırladığı bir şey yok. Merhameti yok, 2-3 yıldır cinsel hayatımız yok, acımıyor bana… Mesajlarıma cevap bile vermiyor bazen. Az önce sinir krizi geçirdim evde kendi kendime, kedimle yapayalnız. Kedim -muhtemelen stresten- her yere kustu. Ben ona yazdım, yazdım, yazdım. Aramadı. Aramadı. Aramıyorsun dedim, tartışmak istemiyorum dedi. Ben kötüyüm dedim. İyice kötü olunca babamı aradım. Babam hemen yola çıkmış. Kafamı toparlayınca gelme baba dedim, tansiyonum düşmüş o kadar. Şimdi kedimle yatıyorum. Yerde göz yaşlarım, şiş gözlerim, kedim ve her yere dağılan kusmuğu ile yatıyorum. Çok yalnızım. Doğumdan sağ çıkmamayı umut ediyorum. Yapayalnız yaşamak istemiyorum. Çok ama çok mutsuzum. Kimseye anlatamıyorum, kocamı beni kötü görmesinler diye. İşte sizden medet umuyorum.

Sağlıcakla.

Arkadaşlar merhaba bir şey sorabilir miyim? Tüp bebek ile hamile kaldıktan sonra doktor 10. Haftada ilaçları bırak diyor ya mesela. Birden hepsini mi kestiniz? Sorun olmuyor dimi? Nasıl işliyor süreç i?

Pozitif olan arkadaşlar test gününe kadar farklı bi durum yaşadınız mı? Benim bugün 6.günüm ve regl sivilcelerim çıktı. Sizde de oldu mu? Veya bi kaç gün kasık batması bazı günler hiç bişi olmaması gibi

Back