• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Tüp Bebek Ağustos/Eylül Pozitif Görenler buraya :)

bana da hiç test yapılmadı ve hem oksapar hem coraspin verdi doktorum şimdi kafamda deli sorular
Bizim gibi çok fazla kişiye de yapılmadığına bu testin eminim. Ben şimdi doktor değiştirdiğim için kadın sordu yapıldı mı diye bende yok diyince yaptıralım ona göre oksaparı bırakıcaz dedi🤷‍♀️ niye kullanıyoruz biz bunu madem pıhtı durumumumuz belli değil

Evet duydu hatta yaptırdım canım. Ama o test tedaviye başlamadan önce yapılan bir test. Doktor şimdi mi istedi?
Aynen şimdi istedi. Ben kalp atışını duyunca derdimiz azalır zannediyordum ama yok bitmiyor testleri filan. Kalp atışını duyan diğer arkadaşlar sizden trombofili testi isteyen oldu mu sonrasında?

Çok yıprandığın yazdığın her kelimeden belli. :( hepimizin belli basli sorunları kafa karışıklıkları var ki bence çok normal. Sakin kalmaya çalışmak mühim ama.

Ben sadece kullanılan ilaçların akıbeti ile ilgili en iyi kararı bu ilaçlara başlatan doktor karar verir mantığı ile söyledim.

Burada kanama geçiren arkadaşa senin haftan az deyip igne yapmayan dr okuduk misal aynı ilacı transferden beri kullananlar da var.

Her doktorun hastaya yaklaşımı ve tedavi protokolü farklı olabiliyor. Ve evet sanırım ben çok şanslıyım gittiğim klinikte dr a ulasamasam bile 7/24 cevap veren hemsıreleri var.

Hepimiz için duam; bu zorlu günler bir çırpıda geride kalsın bebişlerimizin saçlarını severken tebessümle analım yaşanılanları. 🥰

Canim herhangi bir skintida kanamada diger doktorlar gibi bu benim hastam deyip cikip gelmiyorlar o zaman ne olacak bak ben o durumdayim mesela bu adama gitmeye devam etsem ne olacak gitmesem ne olacak en zor animda bana bakip sebebi belirlemeyeceksse tup bebek cok ozel bir surec evet bende bu dusunceyle aradim Kayseri'nin de sayili dokrorlarindandur kendisi ama yani eninsonunda takibe geçilecekse surecin sonunda yabanci oldugun biriyle sip diye baslamak ne kadar guven verici olur yani ben onu da yasadim tanimadigin doktorun eline de kalmak bu surecte tedirgin edici bizi yiprataan çok fazla etken var zaten ha sen diyosunki benim doktorum la ben anlastim o boyle degil her derdime yetisiyor ne ala cok sevindim adina Allah hepimize böyle doktorlar nasip etsin ❤️😊 ama aksi haliyse sana da tavsiyem bu yonde yasadigim caresizlikten ötürü hepinize bu fikri soyleyip hatta bagirip duracagim cunku cok zor bir andi asllaaaaaa yasamanizi istemiyorum !!!!! yasamadannn anlayamazsiniz Allah yasatmasin 😊
Çok yıprandığın yazdığın her kelimeden belli. :KK43: hepimizin belli basli sorunları kafa karışıklıkları var ki bence çok normal. Sakin kalmaya çalışmak mühim ama.

Ben sadece kullanılan ilaçların akıbeti ile ilgili en iyi kararı bu ilaçlara başlatan doktor karar verir mantığı ile söyledim.

Burada kanama geçiren arkadaşa senin haftan az deyip igne yapmayan dr okuduk misal aynı ilacı transferden beri kullananlar da var.

Her doktorun hastaya yaklaşımı ve tedavi protokolü farklı olabiliyor. Ve evet sanırım ben çok şanslıyım gittiğim klinikte dr a ulasamasam bile 7/24 cevap veren hemsıreleri var.

Hepimiz için duam; bu zorlu günler bir çırpıda geride kalsın bebişlerimizin saçlarını severken tebessümle analım yaşanılanları. 🥰

Çok yıprandığın yazdığın her kelimeden belli. :KK43: hepimizin belli basli sorunları kafa karışıklıkları var ki bence çok normal. Sakin kalmaya çalışmak mühim ama.

Mesela benim tedaviye başladığım doktor pıhtılaşma testi istememişti..şimdiki doktor ise istedi...yani neyi neden kullandırttıkları da belli değil. Sabit bir reçete var onun varyasyonlarını uyguluyor gibiler.

Mesela benim tedaviye başladığım doktor pıhtılaşma testi istememişti..şimdiki doktor ise istedi...yani neyi neden kullandırttıkları da belli değil. Sabit bir reçete var onun varyasyonlarını uyguluyor gibiler.
Canim senden istenilen test sadece pıhtılaşma ile ilgili değil sanırım. Tam kan sayımı testlerinde kanın pıhtılaşma zamanını ölçüyorlar. INR protrombin zamanı vs.

Sabit reçete olduğunu düşünmüyorum gittiğim merkezde gördüğüm, her kadına farklı ilaçlar ve farklı doz ayarı yapıyorlar. Tabii ki tup bebek tedavisinde kullanılan ilaçlar belli. Ama herkese de aynı ilacı aynı sekilde kullan demiyorlar.

maalesef tüp bebek geçmişi öyle çoook uzun yıllara dayanmadığından ve teknoloji her geçen gün geliştiğinden bizler bu sektördeki denekler gibiyiz. benim transferim aslında geçen ay olacaktı doktor rahim kalınlaştırmak için yeni bir hap çıktı iğneye gerek yok artık bunu kullanalım dedi. ben o ay sadece hapı kullandım ve kan testimde değerlerim düşük çıktığı için transferim iptal oldu. rahim ve hormonlar istenen seviyeye gelmemiş dedi. regl oldum ve yeniden başladık bilin bakalım neyle? tabi ki iğne :) e ne oldu hap? meğer o ay benle beraber denenen 3-4 adayda da aynı sorun olmuş ve bir daha kullandırmamaya karar vermiş. işte bu nedir? deneme yanılma :KK43: çok şükür ki doğru zamanda en azından pozitif gördüm

Canim senden istenilen test sadece pıhtılaşma ile ilgili değil sanırım. Tam kan sayımı testlerinde kanın pıhtılaşma zamanını ölçüyorlar. INR protrombin zamanı vs.

Sabit reçete olduğunu düşünmüyorum gittiğim merkezde gördüğüm, her kadına farklı ilaçlar ve farklı doz ayarı yapıyorlar. Tabii ki tup bebek tedavisinde kullanılan ilaçlar belli. Ama herkese de aynı ilacı aynı sekilde kullan demiyorlar.
Yok ben malesef adaya özel bir tedavi olduğunu düşünmüyorum. Bunu yapan nadir doktorlar vardır ama benden birsürü kan alındı ve hiçbirinin takibi yapılmadı. Doktor değiştirdiğimde kullandığım ilaçların listesini verdim. Biz de aynısını veriyoruz dedi. Sana güzel doktorlar geldiyse ne güzel ama ben herkese çok benzeri şeyler yapıldığına inanıyorum.

Amin amin kardescazim benimde doktorumun ilaç hemsireleri oyle her daim ulaşabiliyorum zaten gece kanama başlayınca baska biyere gidin ulasamazsiniz kendi doktorunuza dediler hemsirelerinde benim icin yada bizim icin yapacagi pek bisey yok evlerinden aman Allah yasatmasin o durumu etraflica her durum ve ayrıntıyı dusunmek farz bu durumda prensipli doktorlar secmek lazim 🥰❤️

Bizim gibi çok fazla kişiye de yapılmadığına bu testin eminim. Ben şimdi doktor değiştirdiğim için kadın sordu yapıldı mı diye bende yok diyince yaptıralım ona göre oksaparı bırakıcaz dedi🤷‍♀️ niye kullanıyoruz biz bunu madem pıhtı durumumumuz belli değil
Bana da yapilmadi once hatta opu sonrasi transferi sureci dahil tek bir kan bile almadilar benden 😂 ama ben daha once ameliyat olmustum pihtilasma sorunum olsa ordan bilinirdi diye düşünüyorum insallah birazdan belli olacak tik diye keser kan sulandiriciyi kullandirmaz bidaha

Bana da yapilmadi once hatta opu sonrasi transferi sureci dahil tek bir kan bile almadilar benden 😂 ama ben daha once ameliyat olmustum pihtilasma sorunum olsa ordan bilinirdi diye düşünüyorum insallah birazdan belli olacak tik diye keser kan sulandiriciyi kullandirmaz bidaha
Valla yaptırmıcam testi. Önceden yaptırdığım testler ne işe yaradı onu da bilmiyorum. Zaten son yaptırdığım testlerin sonuçlarını gönderdim. Yeni doktordan da cevap yok. Bahtım kara talihimmm🤣 ilgili bir Allah kulu yok mu bize de denk gelicek.

Kızlar hastane yerine direk kendi kliniği olan bir doktor tercih edersek daha özel ilgi olur diye düşünüyorum. Daha önce doğum yapan arkadaşlarım da hep bunu söylüyor

Eklentiler

• 22C9113A-E5D0-4121-8E6B-B630E0E29943.jpeg
    22C9113A-E5D0-4121-8E6B-B630E0E29943.jpeg
    97,1 KB · Görüntüleme: 50
Kızlar hastane yerine direk kendi kliniği olan bir doktor tercih edersek daha özel ilgi olur diye düşünüyorum. Daha önce doğum yapan arkadaşlarım da hep bunu söylüyor
Çok doğru söylüyorlar bence de. Doktor önemli her sıkıntıda ulaşmak önemli bence

Back