- 28 Eylül 2020
- 2.390
- 5.189
- Konu Sahibi yoncambenim
- #19.101
Ben bu gün 11+6 görünüyorum yarın gireceğim ben galiba4. Aya girmedik mi yahu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben bu gün 11+6 görünüyorum yarın gireceğim ben galiba4. Aya girmedik mi yahu
Böyle anlamadan zamanı geçen insanlar var ya ??Bence rahat ol kimin ne yaşayacağını kimse bilmiyor. Bir arkadaşım bir kızı bir oğlu varken 3.ye hamile kaldı istemeden ve çok ağladı sonra o daha 4 aylıkken tekrar hamile kalmış ama farketmemis emzirirken 20 haftada farketti. Ben bunu görümceme anlatmıştım baya güldü nasıl anlamamış vs bide 2 tane üst üste dedi. Sonuçta bir yıl sonra gorumcemin bir kızı bir oğlu varken anlamadan 3.oldu o 6 aylıkken tekrar hamile kalmış 15 haftada öğrendi. Bosver dalga geçsinler yani
İnsan kendini eleştirebilirYa ben bi şey öğrendiysem kimsenin yanında kendini eleştirmeyeceksin dönüp dolaşıp suratına vuruluyor. Ki aramız sıkıdır hepsini çok severim onlar da beni sever bilmiyorum belki hormonlardan ben de biraz hassasım
Yahu vallahi benim aklım almıyor. İnsanlar bu konuda kendilerinde nasıl had görebiliyorlar.Benimkiler erkek sevdalısı fazlaca. Ama bu 3.erkek olabilir dedim tüh keşke kız olsaydı yandın gibi yorumlar geldi bolca. Üstelik hamile olduğumu aynı anda öğrendiler. Yani ne yazık ki insanlar böyle.
Onlar senin poponu yesinlerGünaydınlar herkese bugün okuldaki arkadaşlarım öğrendiler durumu. Biri dediki psikolojik destek al sağol ya dedim Moralimi bozdular durupdururken iyiki başta söylememişim çünkü o zaman ben zaten kötüydüm çökerdim heralde
Ne aldığını bilemem dediğine göre uzaktalar diye anladım. Eğer yakındaysa alışverişe beraber çıkarsınız istediklerini aldırtırsın uzaktaysa da illaki whatsapp kullanan birileri vardır beğendiğin şeylerin fotosunu atar bu tarz şeyler şu renklerde şeyler istiyorum bunları beğendim dersin doğuma yakın da bir liste oluşturursun neler eksik konuşursunuz. Masraftan kurtarıyor seni daha ne olsun keşke bana da diyen olsaYa kızlar içime dert oldu. Belki akıl vereniniz olur diye size bir danışayım.
1-Kayınvalidem ve görümcelerimle aram çok iyi. Gerçekten ailemden bir farkları yok. Ama dün bebeğin cinsiyetini haber verdiğimde kayınvalidem “ bak sen hiçbir şey alma. Ben A’dan Z’ye her şeyini alacağım.” dedi. İyi niyetle dediğinden eminim ama “yok anne, biz hallederiz” dememe rağmen ısrarla ben alacağım dedi. İlk defa anne oluyorum ve o yüzden bebeğimin ihtiyaçları ile ben ilgilenmek istiyorum. O da alırsa acaba bunu aldı mı, şunu aldı mı diye düşünmek istemiyorum. Takmayıp her şeyi kendim alsam israf olacak, yazık.
2-Bebeğin adını eşimle konuşup belirledik. Benim istediğim bir isim vardı ve eşim de kabul etti. Lise yıllarından beri çok sevdiğim bir isim. Ama gel gör ki görümcelerim ismi beğenmediler ve şakayla karışık isim konusunda onların da fikirlerini dinlememi istediler. Söyledikleri isimleri beğenmedim. Bunu da belirttim ama fazla ısrarcılar.
3-Eşimin ailesi biraz ataerkil bir aile. Erkek olacağını duyunca paşamız geliyor, veliahtımız geliyor tarzında konuşmalar yapıldı. En nefret ettiğim şey. Zaten hamileliğimi öğrendiklerinden beri sürekli erkek olacakmış gibi davranıyorlardı.
Şimdi ben bu üç konu yüzünden patlamaktan ve aramızın bozulacağından korkuyorum. Kibar bir dille bu üç konuda da uyarmama rağmen bu tavırların devam edeceğini hissediyorum. Hatta nerdeyse eminim.
Eşimi bu konuya hiç dahil etmek istemiyorum. Çünkü o konuşursa hepsinin kalbini ciddi anlamda kırar. Zaten dün bu isim konusunda bayağı kızdı. Ailesine karşı bilensin istemiyorum.
Kendim bu üç konuyu çözebilecek nasıl bir konuşma yapmalıyım? Ya da nasıl bir yol izlemeliyim? Fikri olan var mı acaba?
Yapıyorlar ya en yakınları bile yapıyor insanınİnsan kendini eleştirebilir
Ama karşı tarafın böyle bir şey yapması saygısızlıktır !
En yakın derken eş anne babaYapıyorlar ya en yakınları bile yapıyor insanın
Ayrıntılı için devlet çok kısa bakiyor diyorlar bilemedim. 600 700 lira olmuş en uygunu herseyde çok pahali. Sigorta karşılıyor mu konuşacağım o paraya çocuğa kaç paket bez alirim19.hafta detaylı icin randevu alırım devletten.
Anca
Zaten 2 hafta sonrasına veriyorlar randevu
2li test icin cok uğraştım. Bakalım bunun macerası nasıl gececek
Allah devlete düşürmesin
Bu aşamayı da geçersem devlette isim kalmıyor
Artık bilmiyorum canim.Ayrıntılı için devlet çok kısa bakiyor diyorlar bilemedim. 600 700 lira olmuş en uygunu herseyde çok pahali. Sigorta karşılıyor mu konuşacağım o paraya çocuğa kaç paket bez alirim
Saol canım Allah razı olsunHadi gozun aydın canım
Bende soranlara 4 aylik diyorum bu listeye goreLazım olur belki
Belki de haklısın ama işte kendimi kötü hissettim. Sanki sen doğur yeter der gibi geldi. Yani bebeğin cinsiyeti erkek ve oğullarının oğlu olunca kendilerine fazla söz hakkı sahibi gibi davranıyorlar. Daha önce de böyle konuşmalarına denk geldiğim için baştan sınırı koymak istiyorum.Ne aldığını bilemem dediğine göre uzaktalar diye anladım. Eğer yakındaysa alışverişe beraber çıkarsınız istediklerini aldırtırsın uzaktaysa da illaki whatsapp kullanan birileri vardır beğendiğin şeylerin fotosunu atar bu tarz şeyler şu renklerde şeyler istiyorum bunları beğendim dersin doğuma yakın da bir liste oluşturursun neler eksik konuşursunuz. Masraftan kurtarıyor seni daha ne olsun keşke bana da diyen olsa
İsim konusunda daha zaman var şimdilik takma eğer eşin ailesini dinleyen bir tip değilse zaten kimliği çıkarmaya kendisi gidecek istediğiniz ismi yazdırır ama ailesini dinler dersen bir onların bir sizin belirleyeceği iki ismi de koyarsınız kimsenin gönlü kırılmaz. Dua et ille kayınpederin adını koyacaksın dememişler ya şahabettin falan koyacaksın deselerdi
Eğer aile uzaktaysa istedikleri kadar paşa vs desinler ne kadar duyacaksınız boşver yakında olsalar bile kulak asma ne laflar diyenler var paşa veliaht yanında gül suyu kalır ben 1 kere ne erkek ne kız torunlarına güzel bir laf dediklerini duymadım kaynanamların ancak kusurlarını söylerler keşke kızlarımı prenses diye oğlum olursa paşa diye sevseler. Çocuklar lafları pek takmıyorlar büyüdüklerinde de zaten ne kadar saçma olduğunun farkına varıyorlar.
Ben hiçbirinde alınıp gücenecek birşey görmedim belli ki mutlu olmuş heveslenmişler bana böyle muamele yapsalar valla ben daha da sevinirdim gebelikte insan alıngan oluyor aslında fazla takılacak şeyler değil bahsettiklerin kendini de bebişi de boşuna üzme.
Ben doğurup adet olmaya baslamadan bidaha hamile kalcam one oyle cocuga bez alir gibi fiyatlarKızlar kadın pedlerının fiyatları arşa cıkmış.
Doğumdan sonra bizi enteresan bir pahalılık bekliyor
Ciddi misinBen doğurup adet olmaya baslamadan bidaha hamile kalcam one oyle cocuga bez alir gibi fiyatlar
Benim sagolsunlar bir iğne almadılar ben memnunda oldum gönlüme göre aldim. Madem hevesi var sen açık açık söyle anne ben seçeyim siz yine alın ama benim seçtiklerimi ilk cocugum ben bakıp görmek istiyorum diye. Besik bebek arabasi odası artık ne alacaksa. Kıyafetlerde zaten alsa bile sende al onun bir zararı olmaz. Benim annem baya bir hediye aldı ama hepsini tek tek sordu ona göre aldı. Mesela sepet besik dedim beğendim parasını yolladı. En makulu bu bence. Sonuçta sende bu heves icin torun bekleyecek değilsin.Belki de haklısın ama işte kendimi kötü hissettim. Sanki sen doğur yeter der gibi geldi. Yani bebeğin cinsiyeti erkek ve oğullarının oğlu olunca kendilerine fazla söz hakkı sahibi gibi davranıyorlar. Daha önce de böyle konuşmalarına denk geldiğim için baştan sınırı koymak istiyorum.
Bende paylaşmadım belki kötü bir niyeti yoktur. Bir süre herseyin netlesmesini bekledim.bi arkadaşım var hamileymiş 2 ,buçuk aylık bana söylemedi çok kırıldım dün aradı sadece doktora gitmiş doktor demiş 2 hafta önce durmuş kalbi allahım evlatlarımızı koru 2 aylıkmış ben ilk öğrenir öğrenmez ona söylemiştim aslında