- 29 Haziran 2021
- 396
- 619
- 53
- Konu Sahibi yoncambenim
-
- #18.601
Benim ki edepsiz ondanBugün doktora gittim. İkili test sonucu ile ilgili olarak bence diğer verilere baktığımızda çok riskli görünmüyor dedi. Ben amniyosentez i belli bir yas üstüne önermek zorundayım o sebeple söyledim dedi. Ama bana sorarsan haftaya 4lu test yapalım yine için rahat etmezse Nifty yaptırırsın dedi. Ben de şimdilik Nifty den vazgeçtim.
Cinsiyet olarak sallama öksürme ve bilumum hareketlere rağmen bacağını açmadı.Elini kolunu salladı ama göstermedi. Ama doktor bugün %51den %60a çıktı. Ya bu şekilde yuzdelikleri ilk defa duyuyorum. Haftaya inşallah öğreniriz dedi.
fbtl ben anlamıyorum sana o kadar erken nasıl söyledi doktor bizim ki halen anlaşılmıyor.
Benm idrarim da cok koyu ama bebek erkek inanmiyorum bunlaraBenim de 2 gündür beyaz akıntım var ama normaldir ağrım sızım yok. Benim idrarım da hep koyu renk ya koyu renk kız bebeğe işaretmiş yeni duydum diğerlerinde hiç hatırlamıyorum rengini amaBence o da hurafe koyu olması fazla su içmemekten benim su midemi bulandırıyor fazla içemiyorum bir de 1 bardak su içip 5 kere wc ye koşmaktan yoruluyorum içesim gelmiyo vücut susuz kalıyo.
Bence bu kız
Hayır hiç bir belirtisi yok benm 4 kaybim oldu ilk 3 tanesi de sebebini bilmiyoduk olabilir dendi ama hep 6 haftadan sonra ilerlemedi o yüzden de genetiğe gönderdiler bizi ozel çok pahalıydı o zaman bu test icin egitim ve arastirma hastanesinde yapildi benden ve eşimden kan aldılar Bn de pıhtılaşma ya ve kromozum a bakıldı onun tek kromzoma bakıldı 3 ay sonra sonuç çıktı 45 kromozom ve yapışık gen taşıdığını öğrendik yani allah onu öyle yaratmış tedavisi yok dendi 13. I geni 14. U genin üzerine yapıştığı için 45 kromlu diyorlar aslında yok olan bi gen yok ortada sadece yanlış yere yapışmış o yüzden benm gebeliklerim hep ölü gebelikle sonlanmis45 kromozomlu mu? Bunu nasıl öğrenebiliriz ki? Genetik testle mi? Yani ya biz de 45 kromozomuysak? Kusura bakmayın ilk defa duydum çok şaşırdım. Bir belirtisi var mı?
Çok geçmiş olsun bende ilk kez duydum. Sağlıkla kucağınıza alın insaallah. Çok sevindim bu kadar sıkıntı sonrasi herseyin yolunda olmasınaHayır hiç bir belirtisi yok benm 4 kaybim oldu ilk 3 tanesi de sebebini bilmiyoduk olabilir dendi ama hep 6 haftadan sonra ilerlemedi o yüzden de genetiğe gönderdiler bizi ozel çok pahalıydı o zaman bu test icin egitim ve arastirma hastanesinde yapildi benden ve eşimden kan aldılar Bn de pıhtılaşma ya ve kromozum a bakıldı onun tek kromzoma bakıldı 3 ay sonra sonuç çıktı 45 kromozom ve yapışık gen taşıdığını öğrendik yani allah onu öyle yaratmış tedavisi yok dendi 13. I geni 14. U genin üzerine yapıştığı için 45 kromlu diyorlar aslında yok olan bi gen yok ortada sadece yanlış yere yapışmış o yüzden benm gebeliklerim hep ölü gebelikle sonlanmisnormal yolla sağlıklı bi gebelik elde etmek mümkün yüzde 20 bu ihtimal ama tüp bebeklere yüzde 20 dendi çünkü pgt yöntemi yapılacağı için normal bi tüp bebekten farklı olarak embiryolari genetiğe gönderip sağlam i seçip veriyorlar ama sağlam gelme şansı işte yüzde 20 di ben normal yolla kaldım çok şükür şuan hiç bir sknti yok çok zor günlerdi benm için tabiki sizde olcak diye bisey yok kalbini ferah tutun ❤
Neyse artık geçti diyelim. Hiçbir şekilde akraba vs haber vermeyin bence. Mesela ben eşimle gideceğim doğuma. Normal yada sezeryan olsun annem bile olmayacak çünkü farkında olmadan stres yaptırıyorlar. Kendileri de o anda duygusal oluyor. Doğumda aklı başında bir kişi lazım. Eş dışında en fazla yakın bir dost olabilir o da yardımcı olabilecek bilgiye sahipse. :)ay gerçekten öyleee yaşımız gençti cahildik herhalde bide aramızda 1 yaş var arkadaş gibiyiz ama ailede sorun var o cahil genç çocuk hadi kayınvalidemin uyarması gerekirdi wc ye gidicem altım da hiç birşey yok çocuk emziricem odada yani inanılmazdı eşimde ozamanlar küserler diye birşey diyemedi gerçekten çok saçma ve ayıp
Ben kesin gibi konusucam kiz diyorum umarim gonlunden gecen olurBenim yumurcak nasıl dönmüş teyzeleri :) göremedik bacak arasını maalesef..benzetebilen varmı?
Bir oğlum var birde kızım olsun çok isterim :) teşekkür ederim yorumun için haftaya gösterirse net öğrenirim inşaAllah.. fetal dna yaptırdık orada da çıkıyormuş galiba, sağlık olsun tabiki ama insan çok merak ediyor alışveriş yapmak istiyor :)Ben kesin gibi konusucam kiz diyorum umarim gonlunden gecen olur
Ya çok güzel açıklamışsınız çok teşekkür ederimHayır hiç bir belirtisi yok benm 4 kaybim oldu ilk 3 tanesi de sebebini bilmiyoduk olabilir dendi ama hep 6 haftadan sonra ilerlemedi o yüzden de genetiğe gönderdiler bizi ozel çok pahalıydı o zaman bu test icin egitim ve arastirma hastanesinde yapildi benden ve eşimden kan aldılar Bn de pıhtılaşma ya ve kromozum a bakıldı onun tek kromzoma bakıldı 3 ay sonra sonuç çıktı 45 kromozom ve yapışık gen taşıdığını öğrendik yani allah onu öyle yaratmış tedavisi yok dendi 13. I geni 14. U genin üzerine yapıştığı için 45 kromlu diyorlar aslında yok olan bi gen yok ortada sadece yanlış yere yapışmış o yüzden benm gebeliklerim hep ölü gebelikle sonlanmisnormal yolla sağlıklı bi gebelik elde etmek mümkün yüzde 20 bu ihtimal ama tüp bebeklere yüzde 20 dendi çünkü pgt yöntemi yapılacağı için normal bi tüp bebekten farklı olarak embiryolari genetiğe gönderip sağlam i seçip veriyorlar ama sağlam gelme şansı işte yüzde 20 di ben normal yolla kaldım çok şükür şuan hiç bir sknti yok çok zor günlerdi benm için tabiki sizde olcak diye bisey yok kalbini ferah tutun ❤
İlkse biraz daha beklemen gerekiyor ama az kaldıBen de merakla bekliyorum. Bazen böyle bebeğin olduğu tarafta sanki minik bi kabarcık patlamış gibi bi his yaşıyorum pıt diye acaba hareketleri mi diye düşünüyorumzayıf olmak faln erken hissetmeye sebep mi acabaa
Ben de tüp bebek düşündüğümüz için yaptırmıştım. Araştırma hastanesi tıbbi genetik bölümünden randevu alıp kan pıhtılaşması için trombofili paneline ve eş ve anne adayının karyotip analizine bakıyorlar. Karyotipte kromozomlar da sıkıntı varsa çıkıyor. Ömür boyu geçerliliği olan bir belge veriyorlar değişme imkanı olmadığı için. Kendi pıhtılaşma sorunumu da bu testte öğrendim.45 kromozomlu mu? Bunu nasıl öğrenebiliriz ki? Genetik testle mi? Yani ya biz de 45 kromozomuysak? Kusura bakmayın ilk defa duydum çok şaşırdım. Bir belirtisi var mı?
Ya icime boyle şirin kıpır kıpır bir kız gibime geldi
ABOWWWWWWWWWW şükredelim halimize o ne yaaaaMsjlari okudum devlet hastnesi sokayetkeleri cok yogun maalesef Ankarada devlet hastanelerinin cogu hic bebegi gostermiyor fotografda vermiyor kendo bakip kendi yorumluyor cinsiyet soylenemez yaziyor butun kapilarda yani burda durum daha vahim kucuk bir hastanede muhtesem bir doktora gidiyordum devletti ama ozelden farksizdi inanin mecburi durumlardan dolayi birakmak zorunda kaldim suan farkli bir hastane resmen it kopek muamelesi bile yapmiyor simdi ayni hastanenin bashekimlik hastasi olarak gidicem birdahaki randevuma bakalim o nasil olucak ozelede gitmesek bebegimize hasret kalcaz
Aminnn inşallah çok teşekkür ederim hep birlikte sağlıkla alalım inşallahÇok geçmiş olsun bende ilk kez duydum. Sağlıkla kucağınıza alın insaallah. Çok sevindim bu kadar sıkıntı sonrasi herseyin yolunda olmasına
Evet ilk o yüzden sabretmek zor geliyor çok heyecanlıİlkse biraz daha beklemen gerekiyor ama az kaldıBenim 3. Biraz biraz hissediyorum minik minik.
Benim oglum kardesi dogdugunda 4 yasındaydı. Be kızımda inanılmaz aglayan bir bebekti. Bunu çöpe at diyip duruyoduBu sağlıkla gelsin
Allah diğerine sağlık versin.
Sonrasını da allah korusun dıyorum
Yeter bana
Bir çocuğun hamilelikten itibaren bakımı 6 yıl
Anca rahattım suan . Şimdi tekrar bi 6 yıl daha vereceğim.
Ve daha 1.sınıf var kızım zır cocuk degil ondan eminim. Doğacak olanı bilemem:))
Nasıl bir yatıs yahuBenim yumurcak nasıl dönmüş teyzeleri :) göremedik bacak arasını maalesef..benzetebilen varmı?
Ahh keşkeOyle yapayim canim d vit var evde ama isterim yinede 2.kutu yazdircam insallah bu 2 kutu bitince bulantilarimizda birmis olur bi mucize olsun artik yemek yemek istuyorum soganli acili turşulu falan
Evet çok zor gerçekten allah kimseye yasatasin çaresiz olmak kadar zor bisey yokmuşYa çok güzel açıklamışsınız çok teşekkür ederimHiç bilmiyoruz bunları, keşke evlenmeden önce bu testler zorunlu olsa da nasıl ilerleyeceğimizi bilsek. Sonuçta 4 kaybınız olmuş, şu an da normal hamile kalmışsınız ne güzel Ama belki başka bir çift tüp bebeğe giderdi. Kayıp yaşamak çok zor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?