Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Bilmiyorum canım bende emin olayım diye hem reçeteye bakdim hem eczacının yazdığına ikiside 2 kere aç karnına yazmış sebebi muallak

Demir ilacı geneli kahvaltıdan yarım saat önce alınıyor malesef.
Bana yazmadı. Kanım ortalama aslında çok yüksek de değil. Belki ileride yazarım şimdilik gerek yok dedi..

Bekarken ferro sanol duodenal kullandım midemi bulandırmadı. Ama gebeliğe uygun olmayabilir tabi..

Benim doktor demir ilacı vermiyor hatta hiç birsey vermiyor değerler iyiyse ekstradan gerek yok modunda. İlkinde 30 haftada kullandım o zamana kadar ara tahlil yaptı. İkincide hiç kullanmadım. Çocuklarda da rutin veriyorlar mesela onuda verdirmemisti cocuk doktorumuz tahlilleri gayet iyiydi çocukların.

Bana da biraz boşluk görünce klitoris şişkinliği olabilir demişti..
Aynı haftada oğlumun yumurtalıklarını ben bile görmüştüm. Hayırlısı olsun

Tabi yürüyene kadar patik, altı yumuşak patik ayakkabı tarzı şeyler. Hatta onlar da durmaz ayağında birbirine sürte sürte çıkarır

Herhalde ilk ayakkabılar 20-21 numara falan olur..
Ayy 20 numara ayak badi badi minicik Allah’ım sağlıkla nasip et

Ay evet sağlıkocağında bile bi iğne vurdurcam yok telefonla konuşuyo yok gidiyo kahkaha ata ata sohbet ediyo sen kalçayı açmış koyun gibi yatıyorsun kimin umrunda

Ben kendim kullandım
Ama kızımda kullanmadım. İlk 6 ay kan değerlerine bakılıyor ya , baktırmadım 1 sene sonra bastırdım. Gayet iyiydi değerler.
Çocuklarda dişlere aşırı zarar veriyor
Ek gıda döneminde ise
Yiyeceklerine cok dikkat ettım.

Zaten bebeklerin damarları ipince
Bir de çocuğa eziyet cektırmeyeyım dedim. Zaten değerleri de iyi çıkmıştı

Bebeklerde demire karşıyım:)

Benim ferritin 21 çıkmış sen yazınca baktım şimdi sana göre baya düşük değer galiba bu kontrolde verir mi acaba bana da ilaç
canım açıkcası değerime bakmadı zaten doktor benim.13.haftadan sonra başlıyormuş bazı doktorlar takviye olarak bende bilmiyorum yani vermeyenlerde var doktorunla alakalı sanırım.

Bende baktim simdi benimde 15,5 cikmis ama doktorum düşük vs hic bisey demedi hersey normal cikmis demisti
benim kan verdiğim yerde referans aralğı 13-150 arası seninkide referans aralığında zaten.ondan öyle demiştir.Değerlere bakıp vermedi bana zaten takviye amacıyla verdiğini söyledi.13.haftadan sonra bazı doktorlar veriyormuş.bazısı daha geç veriyormuş.

Evet canim buyuk ihtimal ondan benimkide 15-150 arasi yaziyor ama kanim 14 cikmisti demekii demirim sınırda diye bisey demedi ,ay saclarimda cok dukuluyor demekki biraz demir depomu yukseltmem gerek

Evet canim buyuk ihtimal ondan benimkide 15-150 arasi yaziyor ama kanim 14 cikmisti demekii demirim sınırda diye bisey demedi ,ay saclarimda cok dukuluyor demekki biraz demir depomu yukseltmem gerek
Yiyeceklerden arttırmaya çalış canım elinden geldiğince, yumurta, kırmızı et, balık, yeşillik, pekmez, fındık, üzüm, kayısı dut bunlar arttırıyor genelde

Bende baktim simdi benimde 15,5 cikmis ama doktorum düşük vs hic bisey demedi hersey normal cikmis demisti
Ben sağlıkocağında vermiştim referans aralığı 4.63-204 arası yazıyor bu aralığa göre normal senin değere göre baya baya düşük cuma gitcem bakalım bişey dicekmi bu konuyla alakalı

Ben sağlıkocağında vermiştim referans aralığı 4.63-204 arası yazıyor bu aralığa göre normal senin değere göre baya baya düşük cuma gitcem bakalım bişey dicekmi bu konuyla alakalı
her laboratuvar ın değeri biraz farklı tabiki.benimki ortalama bir değer canım hatta yükseğe yakın sayılır ben haslanmış yumurta her sabah yerim yeşilliğede düşkünümdür hiç ferritin değerimin düştüğünü pek bilmem bu sebeple sanırım.bende de d vitami yerlerde sor bakalım ne diyecekler.

Benim 30-400 referans aralığındaki ferritin 33,9 çıkmış.
Doktor d3 ve magnezyum yazdı sadece. Kan değerlerim nasıl dediğimde şimdilik sorun yok hafif hiperemezis düşüklüğü var. Bir kaç hafta sonra tekrar kan testi isteyeceğim o zaman belki demir ilacı kullanmak gerekir demişti
Niye şimdi vermedi acaba?

Bende yazarken öyle düşündüm belki muayenede biraz düzgün davranır bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…