• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Kızlar dün işim vardı giremedim bana yazdıklarınızı okudum. Eşleri almama konusu corona heralde ama zaten benim eşim yani he tmm kaynana anne toplayıp gidenler var onları sokmasın ama çocuk kocamla ortak yapım bırak adam da görsün. Zaten onda corona varsa bende de olacak aynı evin içindeyiz. Gerçi benim adamda da eskiden hiç öyle ultrason görme hevesi falan yoktu bunda aşka geldi göreyim de göreyim nesini görecekse sanki anlayacak. Ama diyorum ilk ultrason vajinaldi ya bide nokta kadar bişeydi belki de ondan sokmadı hem görüntü hoş değil hemde eli kolu belli değil yani baksa ne olacak diye mi düşündü ileriki zamanlarda girersiniz dedi. Ben ona çok takılmadım ona eşim takıldı hatta ısrar eden biri olmuş bir daha bana gelmeyin demiş bende suyuna gidelim diyorum el mahkum.

Tek özel hastane ve 2 dr var diğeri erkek böyle küpeli havalı bir adam eşim ancak ölüyom dersem ona götürür o derece😅 Bir de adam istersen 5 aylık ol sürekli vajinal bakıyormuş herkesten duydum normal bir durum değil. Hoş şeyler duymadım hakkında yani adamın.
Devlet hastanesi çok kalabalık orada bayan dr var gerçi onu iyi anlatıyorlar ama suriyeliden romandan geçilmiyor pislik içinde.

Yakın şehirlere gitsem gidip gelmek eziyet doğumda çocuklar annemler gelip görmek isterler hangi birini taşıyacağız acil bişey lazım olsa kim gidip halledecek mecburen olduğumuz yerde kalmamız lazım.

Bu gittiğim dr ankaradan gelmiş biraz ondan mı havası nedir anlamadım buralarda işi ne onu da anlamadım. Ben çok güler yüzlü şen şakrak bir insanımdır karşımda suratsız insan görünce modum düşüyor açıkçası. 1 kez muayeneye gittim zaten onda da eh işte ben bişeyler söylüyorum o ters ters suratıma bakıyor tahlillerim onun çıkış saatine denk geldi aynı gün gittik sekreteri tabi gösterin dedi kadın benim çıkış saatim geldi bir daha olmasın diye tersledi madem öyle bir durum var sekreterin yarın gelin desin dimi? Normal zamanda ulaşması zor birşey sormak için sekreterle muhattap oluyosun.

Bir de hastane aradı dr.unuzu çevrenize tavsiye eder misiniz gibilerinden anket yapıyorlar dedim daha 1 kere gittim bişey diyemicem suratıma kapattılar muhtemelen sekreterine aratıyo haberi olmuştur. Kaç tane dr.a gittim aynı hastanede hiç böyle şey görmedim yalakalık mı bekliyorlar nedir yani ona da sinir oldum.

Tamam çok güler yüz beklemiyorum dr ların hemen hemen hepsi aynı azarlamak terslemek huyları olmuş bende çok takılmıyorum işini yapsın toplasan 10 kere görcem zaten havasındayım ama ya bir daha gelmeyin derse diye diken üstünde oluyor insan ben paramı verip geliyorum oraya babanın hayrına bakmıyorsun karşılıklı idare etmek zorundayız yani bana başka dr seçeneği yok sana da fazla hasta seçeneği yok.

Haftaya göreceğiz bakalım davranışları açıklamaları nasıl olacak ayda bir çekilir kıvamda olursa ne âlâ. Benim de tersim pis gelmişim 35 yaşıma bu saatten sonra susamıyorum kapışırsak fena olur yani🤨
Bence erkek doktorlarda sans ver bayanların bu tutumunu hiç sevmiyorum valla ben erkek doktora gittim kendimi daha iyi ifade ediyorum şükür hepside babacan tavırda

evet canım aynen ihtiyaç oldukça almak daha mantıklı bir de bebişler bir doğsun onlar gidişatı bize hissettirir zaten ona göre ihtiyaçlarına göre almak daha mantıklı 😊😊
Allah’ın izniyle bi sağlıkla doğsalar sonrası bi şekilde alışır çözeriz de ilk nasıl başlamak lazım o kaostu biraz benim için ama aydınlandım 🤭🥰

Ay nedense alıntı yapamadım kızlar direkt yazayım. Hastane herkesi tek alıyor o şekilde karar verilmiş heralde diğer bölümlerde de aynı ama gittiğimizde diyeceğiz tekrar girsin diye bu konu için pek kavga çıkarmam. Ama durduk yere ters davranırsa bende cevabını vereceğim şikayetimi de yapacağım küpeliye geçeceğim tecavüz edecek değil ya adam bana. Şu çocuğu hayırlısıyla doğurayım başka bişe istemiyorum😔

Oturduğum semte yakın 5 katlı lcw var. Bir ara çocuk katı karışıktı. Kız reyonu daha fazlaydı. Modeller artınca katları ayırdılar. Erkek reyonu da bollaştı. Erkek kıyafeti bakarken bir anda pembeler içinde kalabiliyordun 😂
Tabi her mağazasında yok bu rahatlık. Avm ler daha dar oluyor hatta..

He model olarak tabi süslü şeyler değil ama ben severim cool giyinen erkekleri 😁

Bir de çocuk giydiğini eskitmiyor zaten lcw yeter daha ne derdim. Şimdi onlar da pahalı. Ama yine gidince alabiliyorum bir şeyler..
Kıyafet büyük alınıp giydiriliyor da ayakkabıda o yok. Oğluma her mevsim ayakkabı alıyoruz. Ucuz bir şey de alınmıyor ayak yapısı önemli. 5,5 yaşında 30 numara oldu bile..
Senin oradaki lcw baya büyük fonksiyonluymuş burda avmlerde hep içiçe bebek giyimleri.
Geçen öyle göz gezdireyim dedim bişey almadım ama nereye bakacağını şaşırıyor insan birde cinsiyet belli olmadığından kızdan erkeğe erkekten kıza atladım 😂 erken dönem için çok markaya gerek yok zaten heralde sonuçta hızla büyüyor. İşte arabası yatağı filan markalı olsun belli başlı şeyler. Ayakkabıyı yürümeden almıyoz dimi patik mi giyiyo gene biyere giderken ayakkabı giyiyomu 6 aylıkken filan

Yani işte çok almıyorlar boyları uzuyor çok. Büyük yine iyiydide küçük öle topis topis olmadı hic🤣
Kilolu doğmadığı icin gözüne öyle geliyordur canim.

Şimdi 2 bebek ele alalım; biri 2700 gr doğmuş
Diğeri 3500 -3700 doğmuş. Ama her ikisi de her ay 1 kilo alıyor.
Daha fazla kiloda doğan bebek göze daha fazla kilo alıyormuş gibi görünür
Halbuki ikisi de aylık aynı kiloyu alıyorlar
Sadece aynı kiloda doğmadıkları ıcın
Diğeri sanki daha fazla kilo alıyormuş gibi geliyor insanlara 😀

Boy da aynı şekilde uzun doğan
Sanki daha hızlı uzuyormuş gibi gözükür

Allah sağlık sıhhat versin 🙂tabii ki birazcık
Da tombul doğsunlar 😂 tombul dedigim 3500 yeterli
Ödemi inmiş sekilde 😂

Doktorun hasta seçme hakkı var. O yüzden sadece uğrastigiyla kalır.
Herkese çemkirirse gelecek hasta bulamaz hatta dikkat ettim 3 hamileydik 2 si erkeğe sadece ben kadına gittim. Orta halli olanlar zaten devlete gidiyorlar. Durumu iyi olanlar genelde başka illere gidiyorlar benim o yolları gözüm almıyor çocukları da düşünüyorum yakınımda olsunlar istiyorum. Ben lafımı söylerim içimde kalmaz giderim başka dr.a napayım yani eşim de evde doğurtturcak değil ya mecbur gidecem erkeğe gerekirse yada uzak muzak idare etcez 1-2 gün başka yerde doğurcam.

Ay nedense alıntı yapamadım kızlar direkt yazayım. Hastane herkesi tek alıyor o şekilde karar verilmiş heralde diğer bölümlerde de aynı ama gittiğimizde diyeceğiz tekrar girsin diye bu konu için pek kavga çıkarmam. Ama durduk yere ters davranırsa bende cevabını vereceğim şikayetimi de yapacağım küpeliye geçeceğim tecavüz edecek değil ya adam bana. Şu çocuğu hayırlısıyla doğurayım başka bişe istemiyorum😔
Hastanede o bölgenin en tutulanı galiba rekabet olmadığından baya rahatlar devlet hastanesi havasında bişey desen pandemi bahane edilir sanki sülalecek gireceksiniz hastalık değil bişey değil sadece eşinle bebeğinizi görceniz🤦🏻‍♀️ Aman gene morelini bozacak durum yaşanmaz umarım doktora bukadar kurduk kendimizi belki gidince öyle davranmaz şaşırtır inşallah ağız tadıyla gider dönersin

Arkadaşlar ikili test sonucum sonunda çıktı hafta sonu çıkmış ben ancak doktorla gorusebildim. Tabi telefonda tamamını öğrenemedim ama
Yaş riski 1/66
Biyokimyasal risk 1/570
Doktor bu ikisini söyledi. Yaşı biyle bekliyorduk zaten ama diğeri de yüksek amniyosentez yaptirmani öneririm dedi. Ben riskli değil mi dedim. 1/300 Muş risk. %99 sonuç verir.dedi. Nifty testi söyledi onun için de %95-98 deniliyor dedi.
Ama istersen haftaya 3lu testi yaparız ayrıntılı ultrason la bakarız dedi. Ben bunları önermek zorundayım ama kararı verecek olan sensin dedi.
Ne yapacağımı şaşırdım.
Ben bu durumda olsam kesinlikle nıfty yaptırırdım. Benim de bugün ikili testim var. Sorun çıkmazsa ikili+ dörtlü ve ayrıntılı ultrason ile geçireceğim. Olumsuz bir yüzde çıkarsa hem kafamı rahatlatmak hem de sonucu net bilmek ve ona göre yol almak isterim. (Aldırmayı değil bilinçlenmesi kastediyorum)

Herkese çemkirirse gelecek hasta bulamaz hatta dikkat ettim 3 hamileydik 2 si erkeğe sadece ben kadına gittim. Orta halli olanlar zaten devlete gidiyorlar. Durumu iyi olanlar genelde başka illere gidiyorlar benim o yolları gözüm almıyor çocukları da düşünüyorum yakınımda olsunlar istiyorum. Ben lafımı söylerim içimde kalmaz giderim başka dr.a napayım yani eşim de evde doğurtturcak değil ya mecbur gidecem erkeğe gerekirse yada uzak muzak idare etcez 1-2 gün başka yerde doğurcam.
Canım sen niye bu kadar kasıyorsun kendini?
Değiştir doktorunu
Yok mu başka doktorlar ?

Arkadaşlar ikili test sonucum sonunda çıktı hafta sonu çıkmış ben ancak doktorla gorusebildim. Tabi telefonda tamamını öğrenemedim ama
Yaş riski 1/66
Biyokimyasal risk 1/570
Doktor bu ikisini söyledi. Yaşı biyle bekliyorduk zaten ama diğeri de yüksek amniyosentez yaptirmani öneririm dedi. Ben riskli değil mi dedim. 1/300 Muş risk. %99 sonuç verir.dedi. Nifty testi söyledi onun için de %95-98 deniliyor dedi.
Ama istersen haftaya 3lu testi yaparız ayrıntılı ultrason la bakarız dedi. Ben bunları önermek zorundayım ama kararı verecek olan sensin dedi.
Ne yapacağımı şaşırdım.
Ben olsam nifty yaptırmayı tercih ederdim. Hem bebek için risksiz hem de kesine yakın sonuç. İnşallah sadece ihtimalde kalır canım benim.

Senin oradaki lcw baya büyük fonksiyonluymuş burda avmlerde hep içiçe bebek giyimleri.
Geçen öyle göz gezdireyim dedim bişey almadım ama nereye bakacağını şaşırıyor insan birde cinsiyet belli olmadığından kızdan erkeğe erkekten kıza atladım 😂 erken dönem için çok markaya gerek yok zaten heralde sonuçta hızla büyüyor. İşte arabası yatağı filan markalı olsun belli başlı şeyler. Ayakkabıyı yürümeden almıyoz dimi patik mi giyiyo gene biyere giderken ayakkabı giyiyomu 6 aylıkken filan

Tabi yürüyene kadar patik, altı yumuşak patik ayakkabı tarzı şeyler. Hatta onlar da durmaz ayağında birbirine sürte sürte çıkarır 😁

Herhalde ilk ayakkabılar 20-21 numara falan olur..

Kizlarr demir ilacına başlayanlarıniz da ilacın mide bulantısı yapdigini anlayaniniz var mı acaba.15.haftaya gircem nerdeyse mide bulantım sadece 8.haftada 3 dört gün sürdü gecmisdi.bu ilaca başladığım günden beri hatta ilacı içince oluyor direk anlıyorum.yan etkisinde de en yaygın yan etkilerde var.hic icesim gelmiyor artık ilaci yaa napcam böyle 😐

Öyle gelmeyin etmeyin filan derse ben paramı konuşturuyorum sen mesleğini beni muayene etmek zorundasın bu tutuma devam edersen başhekime il sağlık müdürlüğüne hatta cimer e şikayet edicem de. O güne ait elinde barkod filan olur sonuçta onuda atmazsın çeker cimere yüklersin zaten hastane kayıtlarında da çıkar. Böyle insanlarla kim olursa olsun asla uğraşmakta geri durmam heyere şikayet ederim sağlık hizmeti almak en tâbi hakkın. Benim ilk hamileliğimde doktorun yardımcısı beni vajinal hazırladı üzerim örtüldü bacaklara kadar ışıklar kapatıldı içen son içeri eşim alındı yani nekadar kapalı dursada pozisyon biraz değişikti ama sonuçta adamda girdi yani. Başka bi hastanede de odada paravan vardı yine vajinal bakıldı eşim arka kısma alınmadı ama ön kısımda da büyük tv vardı oda ordan izledi dinledi. Bebiş büyük olsun küçük olsun babasının görmeye hakkı yokmu istiyosa madem istemese neyse de
Corona kapsami nedeni ile hiç bir sağlık çalışanı şikayet edilemiyor karar böyle.. o yüzden bu kadar hemsiresine kadar şımardılar
Yaş riski 1/66
Biyokimyasal risk 1/570
Ne yapacağımı şaşırdım.
Yerinde olsam nift yaptırırım yine 3 lu yu beklerim nede olsa 1 hafta,varmış o bir hafta geçmez diğer türlü stres den en azından boş beklememiz olursun

Kizlarr demir ilacına başlayanlarıniz da ilacın mide bulantısı yapdigini anlayaniniz var mı acaba.15.haftaya gircem nerdeyse mide bulantım sadece 8.haftada 3 dört gün sürdü gecmisdi.bu ilaca başladığım günden beri hatta ilacı içince oluyor direk anlıyorum.yan etkisinde de en yaygın yan etkilerde var.hic icesim gelmiyor artık ilaci yaa napcam böyle 😐
Bazı demir ilaçları mide bulantısı yapar
Kabız yapar
Dışkıyı siyah yapar

Bunlar çok normal

Gece uyumadan önce alabilirsin

Hangi ilacı kullanıyorsunuz? Ben de bugün gittiğimde folik asit bırakıp demire geçeceğini söylemişti.

Ben yarin insallah 13 haftalık olacağım dr o gün folik asit bırak bir sonraki kontrol de vitamine geçeceğiz dedi henüz başlamadım ama kimden duysam ya bulanti ya kabızlık diyor gözüm korktu marka dan markaya fark eder mi acaba bu şikayetler

Back