• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Bende alayım. O taşı duydum onuda alıcam. Parol da kesmiyor ki benimkini yani içtim yarım saat sonra yattım dün hala geçmemişti 🤢
Bazen günlerce sürüyor 🤦🏻‍♀️ Parol benide hiç kesmez 2 tane birden alveres içmeye alışmışım ben parol sadece uyku yapıyo o yönü iyi bi tek. Allah yardımcın olsun çabucak geçsin inşallah baş ağrısı ciddi manada insanın hayat kalitesini düşürüyor🤦🏻‍♀️

Kızlar down riskini ikilide az çok öğreniyoruz ama sma nasıl öğreniliyor acaba bilen var mı? O kadar çok sma lı bebek görmeye başladık ki ondan da korkuyorum diğer çocuklarımda hiç duymadım böyle şeyler ultrasonda anlaşılmıyor mu acaba? İlla amniyosentez mi lazım böyle şeyler için hiç farkedilmeden keyfi yaptırılmaz ki o da🥺
Geçen haberlerde görmüştüm. Gebelik planlarken anne ve babadan alınan kanla sanırım test yapılıp risk yüzdesi görülüyormuş bi çeşit genetik test gibi. Ama mevcut gebelikte bebeğin kordonundan kan alıp öyle test yapılıp sma olup olmadığı anlaşılıyormuş. Kordondan kan aldırma fikri bana hiç cazip gelmedi 🤦🏻‍♀️

Ya nift yaptırmadım pahallı geldi özellikle eşime çok inceliyosun ne alaka falan dedi sülalede bir hastalık yok akraba evliliği de yapmadık yani uzak bir ihtimal ama herşeyden korkar oldum🙄
Orasi oyle aslında bu biraz da kader sapasağlam doğar Allah korusun bir ateşli hastalık geçirir engelli olur çevremde çok var öylesi malesef yani bu biraz da Allah in takdiri canim

İnternette baktım da SMA, Nifty testinde de çıkmıyormuş sadece amniyosentezde çıkıyormuş o da hem zor hem riskli bir işlem kafama göre yaptıramam ki.
Ben sağlık ocağına danıştım, şu an yeni evlenecek çiftlere yapıyoruz dediler. Hamilelere galiba yapılmıyor. sadece onun için genetik test de yaptırılabiliyor, forumda arastirirken görmüştüm: Bin lira civarı bir fiyata yaptıran olmuş.

Kızlarrr konuyu hep takip ediyordum ,aranıza yeni katıldımm.

12+3 oldukkk dün doktora gittim 2'li testi ve fetal DNA testini anlattı.
İkili test için esim ve ben olumsuz baktık yaptırmak istemedik Rabbim sağlıklı sihhatli heryönden sağlık ve sihhat nasip etsin bebeklerimize..
Doktora aklıma takılan soruları sordum
size de sormak istiyorum.
Doğum tarihi elbette nasip tam olarak bilinmez fakat benimle aynı haftalarda olan kızlar tam 10 gün bayram tatiline denk geliyor içimi bir korku saldı.
Hadi doktor sehir dısında izinli olurs avs siz ne düsünüyorsunuz hic aklınıza geldi miiiiii ????
Öncelikle hoşgeldin. Doğum ile ilgili aslinda 10 gün olmayabilir tatil çünkü cumartesi başlıyor bayram. Belki sadece 4 gün olur. Onun dışında nasıl olur şimdiden düşünmüyorum açıkçası. İki oğlumda 37 ve 38 de doğdu normal doğumda o zaman gelince düşüneceğim.

Orasi oyle aslında bu biraz da kader sapasağlam doğar Allah korusun bir ateşli hastalık geçirir engelli olur çevremde çok var öylesi malesef yani bu biraz da Allah in takdiri canim
Aynen öyle canım sen böyle yazınca benimde bi arkadaşımın çocuğu aklıma geldi. Çocuk sapasağlam doğdu fakat ateşsiz havale geçirdi şuan 6 yaşında arada hala havale geçiriyor dönem dönem. Hep kader bu işler Allah sağlıkla kucağımıza alıp sağlıkla büyütmeyi nasip etsin hepimize 🤲🏻

kızlar merhaba bugün Diyarbakır üni.gittim gitmez olaydım tam rezillik.mikrop içinde yattım sedyeye doktor dediki iki kese var.tek plesanta var 🙄bebekleri iyi göremiyorum cihazlarımız yetersiz.siz perinatolojiye gidin dedi ikili tarama niyetine..yarın perinatolojiye gideceğim 🙁tek plesanta olması sıkıntı mı hiç bilmiyorum 🙁riskliymiş

19 yasindayim bende anlayamadim simdi ozel hastaneye kendi doktoruma gidiyorum birde ona gostercem
canım amniyosentezden önce nipty testi yaptırmak bence daha mantıklı çünkü kan alınarak yapılıyor ama diğeri çok daha riskli

Nift ile biliniyor diye biliyorum . Artık yeni yasa geldi evlenenlere sma testi zorunlu kılınıyor ki bence çok doğru bir karar . Nift yaptırdın mı ay düşünmeyelim öyle şeyler zaten korkuyoruz bi de bunu düşünmek beni yaşlandırır vallahi Allah im ne zorlu süreçler şikayet olmasın da

Zorunlu kılınıyor ama sadece test yapılıp bırakılıyor. Yani evlenmelerine engel olunucak ya da çocuk yapmalarını durdurucak bir yaptırım yok. Kişilere amniyosentez önermeleri gibi. Kişinin isteğine bırakılıyor. Günümüzde bile o kadar çok - sadece Allah bilir başka kimse ne olacağını bilemez- diyen bir kesim var ki tüm risklere rağmen tevekkül diyip bir çeşit kumar oynanacak yani.
Bu testleri ucuz yapmalılar gerçekten. Erişilebilir olmalı, herkes yaptırabilmeli.
Sonuca göre gebeliği sonlandırmak çok daha zor bir hayata göre daha kolay bir seçimdir sanırım.

Kızlarrr konuyu hep takip ediyordum ,aranıza yeni katıldımm.

12+3 oldukkk dün doktora gittim 2'li testi ve fetal DNA testini anlattı.
İkili test için esim ve ben olumsuz baktık yaptırmak istemedik Rabbim sağlıklı sihhatli heryönden sağlık ve sihhat nasip etsin bebeklerimize..
Doktora aklıma takılan soruları sordum
size de sormak istiyorum.
Doğum tarihi elbette nasip tam olarak bilinmez fakat benimle aynı haftalarda olan kızlar tam 10 gün bayram tatiline denk geliyor içimi bir korku saldı.
Hadi doktor sehir dısında izinli olurs avs siz ne düsünüyorsunuz hic aklınıza geldi miiiiii ????
Benim ilk bebeğimde kurbana denk geldi doktoruma açık açık söyledim burada olmayacaksanız değiştiricem diye. Buradayım dedi ancak maalesef sezeryana aldı beni yani ikna etti. Bence şimdiden açık açık konuşun hele ki normal istiyorsanız.
Buda bana verdikleri kagit
Bu nasıl riskli ya anlamadım ben 😑 hiç bi açıklama yapmadan riskli demedi de çok saçma

Merabalar herkese çok güzel geçireceği bir gün olsun 13+2 günlük hamileyim. Kan değerlerim düşük kan ilacı kullanıyorum ama mide bulantımı arttırıyor. Mide bulantısı yaptırmayan kan ilacı var mıdır acaba yada ilaçtan başka çözüm.:)

Bazen günlerce sürüyor 🤦🏻‍♀️ Parol benide hiç kesmez 2 tane birden alveres içmeye alışmışım ben parol sadece uyku yapıyo o yönü iyi bi tek. Allah yardımcın olsun çabucak geçsin inşallah baş ağrısı ciddi manada insanın hayat kalitesini düşürüyor🤦🏻‍♀️
Evet evet bende hamileliğim de anladım ne olduğunu Allah migreni olanlara şifa versin bu ne dedim resmen.

Zorunlu kılınıyor ama sadece test yapılıp bırakılıyor. Yani evlenmelerine engel olunucak ya da çocuk yapmalarını durdurucak bir yaptırım yok. Kişilere amniyosentez önermeleri gibi. Kişinin isteğine bırakılıyor. Günümüzde bile o kadar çok - sadece Allah bilir başka kimse ne olacağını bilemez- diyen bir kesim var ki tüm risklere rağmen tevekkül diyip bir çeşit kumar oynanacak yani.
Bu testleri ucuz yapmalılar gerçekten. Erişilebilir olmalı, herkes yaptırabilmeli.
Sonuca göre gebeliği sonlandırmak çok daha zor bir hayata göre daha kolay bir seçimdir sanırım.
Sma Testi pozitif çıkanlara devlet tüp bebek desteği verecekmiş.
Keşke genetik testler yurtiçinde daha uygun maliyete yapilabilse de herkes yaptırabilse.

Canım kendini korkutma gerçekten şuan çok küçükler. 5-6 cm, düşünsene parmak kadar. Hem bazen gerçekten hiç kıpırdamıyorlar. Cinsiyeti görememek gibi düşün. İnşallah sağlıklı doğacak bebeğin biraz daha bekle öyle git ama kendimi yer bitiririm dersen başka bir perinatoloğa görünmende fayda var. Korktuğun gibi olmayacak Allahın izniyle içini ferah tut :dua::dua::dua:

istersen bir hafta bekle,, perinataloglar bu işin ehli ama bir hafta daha bekleyemem dersen başka perinataloğa git.. belki altıda kaldı bebişin diğer kolu zaten düşünsene minicik daha onda görünmedi .. üzülme stres yapma kendine inşallah hiç birşeyi yoktur dualarım seninle 👏
Allah razı olsun kızlar çok sağolun moral veriyosunuz önce çok üzüldüm çok düşündüm evet daha minicik yavrum büyüyecek ve sağlıkla kucağıma alıcam inşallah❤🙏🧿

İyi haberlerle gel inşallah 🙏🏻
Arkadaslar cok sukurki kendi doktorum sonucun normal oldugunu ultrasondada bebegimi gayet iyi gordugunu icimi ferah tutmami soyledi devlet hastanesi herkese ayni seyi soyluyor dedi ve cinsiyetimizi de ogrendik bugun tabi pazar günü parti yapacagimiz icin sadece teyzemiz biliyor

Back