• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Benim iki kızım var bebekliklerinden beri sakindirler kimseye vurmazlar kırıp dökmezler ben kırılacak eşya falan hiç kaldırmadım mesela ama çok yaramaz kız arkadaşları da var bu nasıl çocuk dedirten. Genelde erkek çocukları yapı itibariyle biraz daha hareketliler top oynamak atlamak zıplamak dövüş silah falan ilgi alanları hatta erkek ve kızların çizgi filmleri bile farklı ama biraz da aile yapısından kaynaklı özellikle türkiyede erkekse herşey serbest sert ol yumuşak olma vur kır modunda yetiştiriliyor çoğu çocuk. Allah hepimize uslu uslu bebeler versin🤗

İşte seninkiler sakin fıtrattaymış.
Oturup evcilik oynayan bir çocuk değil tabiki oğlum. Her çocuk gibi topla oynamayı koşmayı sever. Kız çoçuğu için de var bu.

Erkek diye niye serbest bırakalım evladımızı. Vur kır parçala demiyoruz hiçbir zaman. İyiyi doğruyu yine bizden öğrenecek. Sakin mizaçlı çocuğa vurma etme denmesine de gerek yoktur. Ben mesela hiç oğluma böyle bir tembihte bulunmadım. Sadece kendini koru sana vuranı iterek uzaklaştır şikayet et dayak yeme dedim..

Çizgi film dersek ben çocukken power rangers, zorro da izlerdim şirinler de, casper da. Cinsiyet ayrımcılığına demek ki o zaman da karşıymışım 😂

Nasıl ki her bebeğin karakteri varsa, ona uyan bana uymaz diyorsak bu da fıtrattır.

2 3 yaşında olup yanındaki çocuğa sürekli vurma güdüsü duyan, elinde ne varsa çekiştiren bir kız çocuğu bunu aileden görmemiştir. Yanımda kadın sürekli kızını takip ediyordu oğluma oynarken tekme atmasın, kafasına vurmasın diye. Başka bir kız çocuğu parkurda kör bir noktaya gelince onunla oynadığını sanan oğluma vurdu mesela. O yüzden karakterdir aileden o yaşta çok az şey geçer dedim.

Bu postla kocaman bir yanılgıyı bozmam lazım erkek annesi olarak. Gözlemci tarafım iyidir. Yoksa herkesin fikri yine kendine 😁

Sabah görmüştüm bu postu. Halbuki bunlar kız çocukla da yaşanabilecek şeyler. Parça parça alınmış görüntüler farkedildiyse. Benim çevremde sadece bir tane uslu bir kız çocuğu var o da bebekliğinden bu yana sakin zaten 😁
Diğerleri gayet kuduruk. Çay takımlarıyla oynayan bir kız çocuğu 2 dakika sonra koltuk tepelerinde olabilir.. 😂

Oğlum da koşmayı, benimle babasıyla boğuşmayı falan sever. Sporlara merak sarmaya başladı. Ama hiç öyle taşkınlıkları yoktur. Kimsenin canını yakmaz. Kavga sevmez. Paylaşımcıdır. Bunların çoğu karakterdir aileden az şey geçer o yaştaki çocuğa.

Bir oyun alanında veya parkta kızların çok cadalozluk yaptığını kendi halinde oyun oynayan veya onunla oynamak isteyip yanaşan çocuğuma vurma girişiminde olan çook kız çocuğu gördüm. Bazılarına ben müdahale ettim, bazılarında aileleri huyunu bildiği için takip ediyordu 😒
Benim tek çocuğum var erkek, ama yeğenlerim ve arkadaş çocuklarım çoktur. Kızım olsa nasıl olur bilmem. Belki sakin olur belki tam tersi. Karakter devreye giriyor burada..
Benimde kız yeğenim var maşallah bütün erkeklere beden yaramazlıkda😂😂😂😂😂

Kızlar mide bulantısı devam eden var mi 😑

:rapci:
Valla devam ediyor. İlaç içiyorum yoksa işyerinde duramıyorum.
Doktor 14. haftadan sonra azalır diyordu.
Haftaya ilaç içmeyip deneyeceğim kendimi bakalım. Belki bünye ilaca alışmıştır..

Benimde bulantilar azalmadı, bir gün azalıyor oh bitti diyorum ertesi günü iki katı bulantim oluyor. Şuan yine bulanıyor bulanti hapı içeceğim mecbur. 14 haftada azalır umarım yeterki sağlıklı olsunlar ♥️🙏

Back