2022 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Kontrol olduk, kan verdik sonuçlari bekliyoruz. Bu doktorun eşide demir kullanmıyorum ndiye söylendi. Bnde dedim hocam kontrol için farkli farklı doktor oluyo geliyoruz, hepiniz farklı söylüyorsunuz saygı duyuyorum ama bende şaşırdım dedim güldüm. Kızamık aşısı olcakmış salgın varmış, 1 yaşında tekrar olcak dedi . Bu salgından dolayı önlem amaçlı dedi. Yumurta veya herhangi bir alerjisi var mı dedi yok dedim tamm dedi olsun aşısını dedi. Gece doyurma işini 1 e düşür dedi sordum da. Bakalım sonuçlar ne çıkacak onu da çıkınca paylaşırı m. Bebiş Uyumuşken bnde uyuyum biraz. Çook uykusuz um bugün...

Bizimkide oldu aşı geçen hafta,
Bende demir ilacı kullanmıyorum , ne çıktı kanda düşükmü oyızdenmi kullan dedi sana..

Birde gece doyurmayı 1 düşür demiş nasıl olcakmış söyledimi

Bizimkide oldu aşı geçen hafta,
Bende demir ilacı kullanmıyorum , ne çıktı kanda düşükmü oyızdenmi kullan dedi sana..

Birde gece doyurmayı 1 düşür demiş nasıl olcakmış söyledimi
Kan değişik çıktı daha hormon sonuçları çıkmadı ama kn değeri çok düşük çıktı. Yarın kendisğne tekrar gitcez. Kardeşim sağlıkçı ona sordum labta sıkıntı olabilir abla yarın belli olır dedi.
Gece doyurmasını sordum tabiki sormaz mıyım. Kaçta uyutuyorsun dedi bnde 12 yi buluyor dedim emerek uyuyorsa dedi gece 4 te emzir dedi yani 4 saatte bir dedi. Zaten 1 yaştan sonra gece beslenmesi hiç opmayacakta madem emiyor böyle yapalım dedi. Ama o yine uyanacaktır suyla felan oyala dedi. Aplayacak uğraşacaksın dedi 3 4 gün böyle geçer sonra o da alışır dedi. Yarın sabah gittiğğmiz yere değil de onun olduğu hastaneye gitcez bakalım o takşp etti kanı istedi o daha iyi bilir diye. Belki tekrardan kan isteyebilir de. Bakalım hayılısı olsun.

Aşıya gelince bu kızamık aşısı dedi aslında koruyuculuğu yok dedi asıl aşı 1 yaş aşısı dedi. 3 ay önce salgın vardı o yüzden 9. Ayda aşı kızamık aşısı yapıldı dedi vucüd alışsın diye dedi. Şuan salgın yok, salgın durumunda oluyor bu kızamık aşısı dedi. Yumurta yiyorsa yptırın hastane de yaptırmak şart değil dedi. Bnde madem salgın yok yaşında yaptırır ım dedim , yok siz yaptırın dedi. Ama açıkca kararsız kaldım bu konuda da...

Demir içimde kullanmıyom diye söylendi ocean felan kullan dedi beyin gelişimi için önemli dedi. Bnde hocam bn düzenli kontrole geliyorum malesef her birinde farklı doktor denk geliyor ama hepiniz farklı söylüyor sunuz dedim. Bi arkadaşınız bu markaları önermedi diğeri kullanma yedir dedi siz böyle sayğı duyuyorum tabikş de dedim. Bnde şaşırdım dedim. Artık tutamadım yani..

İnşallah dediği gibi olur, benimkide mama emiyo, bıraktırmaya çalıştık bi haftada olmadı istiyo bağımlılık olmul resmen bırakamadım bende
Aynen salgın var diye bende yaptırdım nolur nolmaz diye insan korkuyo ağlamadı allahdan kolay geçti
Mesela benim ebemde menenjiti 1 yaşındns sonra yaptırın dedi
Bzıları yaş dolmadan 3 menenjit aşısı yaptırıyo cideen herkes farklı
Ben d vitamini ocean kullanıyorım.ben 9 ay kontrolünde kan alınmadı. Bende arıyıp sorcam neden yapılmadı diye bak en azından bunlar öğrenilir, kan ilacı kullanmıuorum normalde gereklimi gereksizmi bilmiyorum.
En azından öğrenmişsin ona göre ilerlersin
Ben sağlık ocağın verdiğimi kullanmıyorum dişleri karartıyomuş direk vermedim

Bu aylarda kan Akdeniz anemisi var mı yok mu diye alınıyormuş. Bana 6 aylıkken gittiğimde (o doktır bu gittiğğmin hatunu idi) öyle dedi. Bnde hocam vermiyorum demire hormonlarade bakalım mı dedim. O da alıyoruz kan bari bakalım dedi.

Şu var evet iyiki gitmişim d3 kardeşimin yorumlamalarına göre hormon çıkmamış haliyle Allah kurusun lösemi tanısı konabilir abla dedi. Zaten görümcemin yiğenine de bu aylarda böyle demişlerdi baya uğraşmışlardı kanla kürekle en sonunda olmadığı ortaya çıkmıştı. Şimdi bnde Rabbim korusun da dört gözle bekliyorum hormanlar çıksın da inşallah hatalı ölçüm vardır diye. Doktora gitcezn9 gibi tekrar. İçimi rahatlatmaya çalışıyorum dünden beri.
Diyorum öyle olsa Hareketlerden belli olurdu bnm bebe tersine maşallah hareketli felan canlı diye ne bilim işte kkonduramıyorum..

Demir sabah 4 damla aksam 4 damla kullanıyoruz biz. Gece kaç kere besleniyor ki şuan? Benimki de 1 kere uyanıyor acıkıp hiç mi beslememek gerekiyormus geceleri artık?

Sanırım bir yaşından sonra diş çürükleri ve reflü oluşmasın diye gece beslenmesini istemiyorlar. Biz de 3 kez uyanıyoruz genelde. Az da olsa emiyor. Biraz da alışkanlık tabi bu. Su ile oyalayıp uyutmayı ben de duydum. Zor ama bakalım azaltmak lazım.

D vitamini 52 çıktı bizde, bıraktırdılar. Demir de ferritin yüksek çıkınca bıraktırdı Dr. Ama hgb düşük çıktı. İkisini de kestik şimdilik

Bizim kan 7.9 demir 3.9 çikti. Çpk düşük olduğu için yüksek dozdan başladik. Haftya tekrar bkcak sonra 1 ay sonra tekrar

Tabi ya kesinlikle. Bnde bu gece farkettim kendi uyursa emmeden uUn uyuyor ama emereknuyursa 1 saat sonra enbgeç uyanıyor çünkü bakıyor meme yok korkuyor ağlıuor.
Bebekleri tecrübe ede ede çözüyoruz bi başkasının hiç farkına varmicak olduğu şeyleri hissediyoruz böyle durumlarda kendimi daha iyi hissediyorum annelik

Ayyy allah korusun öyle şeyler düşünmeeeee hiç
Bu arada sen normal kendi doktorunamı götürdün bebeği, yoksa sağlık ocağımı , hangisi kanı aldı

Aslında yememesi lazım, onlarda rahatsız oluyo çişler geliyo hep bu yüzdende uyanıyolar gündüz güzel besleniyosa yememesi gerekiyo ama alışkanlık edinde , bıraktırmaya çalıştım geçen hafta yine büyük ilerledim 180 3 saatte bi içiyodu benimki mama
Şuan 60 a düşürdüm bu bile iyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…