- 27 Aralık 2011
- 63.350
- 61.079
-
- Konu Sahibi yoncambenim
- #101.261
Yumurtaya var mı bilmiyorum suanDün bi hocada okudum instgramda her 17 çocuktan 1 tanesi besin alerjiliymiş..malesef sayfasına yazdım durumumu bana en geç 3 yaşından sonra büyük ihtimalle geçiyor yumurta alerjisi dedi..ben aslında ikizen birinin geçtiğini iyileştiği ne düşünüyorum..cildinde hiç bişey yok ve çorba falan içtiğimde kakasonda güzeldi .ona böyle giderse yoğurt verip yumurta verip deneyeceğim
Aşılara sÜt içeriği olark da bakmak lazımmısSordum 6 ay aşısında sıkıntı yok da..9.ay aşının içinde yumurta akı varmış o yüzden biz yaptırmayacağız.o aşıda sonra yaptırılır dedi..2 yaşına kadarmış galiba
Tepki icin neye bakıyorsun ?Sebze ile başladım..meyvede veriyorum ..simdi iste organik tarhana çorbası alacağım..Onud'a deneyeceğim..(süt ürünleri ve yumurta olmayan tarhana..aslında annem bebeklere çok güzel yazın yapmıştı..içinde yoğurt var iştehavuç,kabak,semizotu,bezelye, balkabağı,patates,kuru hurma,elma armut ayva muz verdim bebek irmigi ve pirinç unu denedim bu zamana kadar..dünde iyk defa soğanlı sarımsaklı sebze çorbası yaptım içirdim..kapya biber verdim..şükür bisorun olmadı.şimde tarhana ve yulaf unu alayımda deneyeceğim..bide kuzu kemik kaynatacağım..defter tutuyorum her besinden sonra kakalarını yazıyorum takip için
Yerde sırt üstü yatarken eşim elinden tutuyo böyle hadi falan diyip döndürmeye çalışıyordu dedim rahat bırak çocuğu, belli ki dönmeyecek istemiyordün ilk defa bi yan durdu şşaşırrttı beni ama normalde yinede aynı
Maalesef bir hırıltı var sürekli burnunu temizleyesim geliyor ama maalesef çözüm değil .Tahin de alerjen diye biliyorum.
Sürekli bi hırıltı mi?
Bende 4. Ay aşısı için endişeliyim sizin sıkıntısız geçti mi aşıdan soruna calpol de veremem belki çilek alerjisinde vardır sıkıntıAşılara sÜt içeriği olark da bakmak lazımmıs
Memnun musun nebulazordenMaalesef bir hırıltı var sürekli burnunu temizleyesim geliyor ama maalesef çözüm değil .
Nebülazatör kullanıyorum uykuda ..
Tahine karşı bişey yoktu aslında ama anlamadım gitti . Meğer süt ürünü içerebiliyormuş bazı helvaları .
Kahvaltılarım hep yavan
Hiç-bir problem olmadı aslındaBende 4. Ay aşısı için endişeliyim sizin sıkıntısız geçti mi aşıdan soruna calpol de veremem belki çilek alerjisinde vardır sıkıntı
Calpol verdin mi hiç?Hiç-bir problem olmadı aslında
Tarhanayı sordunuz mu doktora? Buğday da çok alerjikmiş bazı doktorlar irmiği 3 gün kuralına göre deneyip tahıl grubuna öyle geçtiriyorSebze ile başladım..meyvede veriyorum ..simdi iste organik tarhana çorbası alacağım..Onud'a deneyeceğim..(süt ürünleri ve yumurta olmayan tarhana..aslında annem bebeklere çok güzel yazın yapmıştı..içinde yoğurt var iştehavuç,kabak,semizotu,bezelye, balkabağı,patates,kuru hurma,elma armut ayva muz verdim bebek irmigi ve pirinç unu denedim bu zamana kadar..dünde iyk defa soğanlı sarımsaklı sebze çorbası yaptım içirdim..kapya biber verdim..şükür bisorun olmadı.şimde tarhana ve yulaf unu alayımda deneyeceğim..bide kuzu kemik kaynatacağım..defter tutuyorum her besinden sonra kakalarını yazıyorum takip için
HayırCalpol verdin mi hiç?
Evet artmış 5.ayda önerdi doktorumuz 1 yaş altı çok etkileniyormuşMenenjit aşısı yaptırdınız mi ben bir yaş sonrası düşünüyordum ama vakalar arttı diyorlar?
Memnunum ama olmazsa olmazım değil . Hele ki fiyatı artıkça artıyor yazık …Memnun musun nebulazorden
Heralde küçük ve pratik olanı diyorsun.
Diğeri yatarken verilmez dökülür içindeki
Hangi marka ?Memnunum ama olmazsa olmazım değil . Hele ki fiyatı artıkça artıyor yazık …
Tıkanık uyanmalar yok denecek kadar azaltı,pratik olması , taşınabilir vs olması hele hele sessiz çalışıyor olmasa şahane .
Ben 2 gece de 1 vermeye gayret ediyorum . Bazen uyandığında sümükcükler uca gelmiş oluyor .
Ben tarhana verıyorum. Bi ara Bişiler oldu ara verdım. Bugün yine denedim. 3 gün tekrarını deneyeceğim.Tarhanayı sordunuz mu doktora? Buğday da çok alerjikmiş bazı doktorlar irmiği 3 gün kuralına göre deneyip tahıl grubuna öyle geçtiriyor
4. Ay aşısı bize de sorun yapmadi. 2. Aysa baya sorun olmustu. Ateşimiz baya yukselmisti. Ben her ihtimale karsi bi kere calpol verdm 4. Ayda. Ama sorun olmadi Allah tan.Calpol verdin mi hiç?
Benimm koz alerjikte ondan ben endişeliyim4. Ay aşısı bize de sorun yapmadi. 2. Aysa baya sorun olmustu. Ateşimiz baya yukselmisti. Ben her ihtimale karsi bi kere calpol verdm 4. Ayda. Ama sorun olmadi Allah tan.
Hirilti var. Ama alerjik ve burun etleri sis ondan. 2 yasa kadar normal dedi doktor takipteyim.Alerjik bebek anneleri
Hırıltı da eklendi mi listeye
Biz ne yaparsak yapalım olacağına varıyor, çok yorma kendini. Benimde alerjik başta kilo alamadı sonrada aldi ekstra birsey şimdi 7.5 kilo tam. Her bebek kendi içinde değerlendirilmeli En güzeli bunu da doktor yapar zaten.Evet ilk çocuk değil..tecrübesizlik değil benimkisi..aksine ikiz annesi olmak farklıymış..ikisi kıyaslanamaz bile ..çünkü her şeyleri tek bebeğe göre çok garklı..yoksa bende biliyorum kilo alımlarının yavaşlayacağını..onu kim bilmez kibenimkisi sadece daha iyi olmaları için çabalamak normal bebeklerle gelişimleri aynı olsin diye yoksa çok şükür bilgilerimi güveniyorum..ve büyük kızımı ğörsen maşallahı var her konuda..