- 22 Mayıs 2022
- 70
- 268
-
- Konu Sahibi yoncambenim
- #101.201
İnşallahİlk denememiz iyi geçti gibi..kakalaro hiç bozulmadı..bi bebeğin cildi çok hassas biraz sanki kızaracak gibi oldu kremliyorim mustela ile..iyiydi bakalım..umarım yoğurta da bozulmaz
Sence her ay 750 gr ya da 1 kilo alan bebek 2 yaşına gelınce kaç kilo olur ?Peki senin bebek ne kadarlık canım..300 Gr a iyi mi dedibu doktorların da hepsi bi reğişik söylüyor 500ün altı iyi değilmiş ..arkadaşın bebeği 7500 kilo doktor onada 300 Gr alınca nasıl kızmış..aynı gün doğum yaptık onunkide ikiz..prof doktor ..ee benimkini görse dedim
Doğum kiloları iyiydi diye hatırlıyorum, kuzenim de de haftayı öyle belirlediler ikizler kendileri gelmeye kalkmasın diye, yoksa gelişim geriliği, düşük doğum kilosu yoksa prematüre sınıfına girmez35+4de doğdu .erken doğdu .6200 Gr ve 6500 Gr..boy 63cm şuan ..5,5aylıklar tam
300gr bekleriz dedi geçen ay doktorumuz , oda Prof. Bence arkadaşın yanlış anlamış doktoru..Peki senin bebek ne kadarlık canım..300 Gr a iyi mi dedibu doktorların da hepsi bi reğişik söylüyor 500ün altı iyi değilmiş ..arkadaşın bebeği 7500 kilo doktor onada 300 Gr alınca nasıl kızmış..aynı gün doğum yaptık onunkide ikiz..prof doktor ..ee benimkini görse dedim
Ya da o doktor eski düşünceye sahip kaynana kafası doktoru : p300gr bekleriz dedi geçen ay doktorumuz , oda Prof. Bence arkadaşın yanlış anlamış doktoru..
Ben 2 haftayı geçti diyet yapıyorum diyetimin 4. Haftası doktor randevuma 3 gün kala hellim peyniri yiyeceğim, bir miktar pişirerek. Semptomları takip edip yazıp öyle gideceğim duruma göre devam edeceğiz.Selamlar ben de agustos annesiyim. Benim bebegimde de sut alerjisi var, sut urunleri yiyince asiri kusuyor bebegim. Pismis yogurt denedim gecen gun ama olmad yine kustu. Ne zaman acicaz bu besinleri bilemiyorum hic
Pişirince etkisi daha mi az oluyormuş?Ben 2 haftayı geçti diyet yapıyorum diyetimin 4. Haftası doktor randevuma 3 gün kala hellim peyniri yiyeceğim, bir miktar pişirerek. Semptomları takip edip yazıp öyle gideceğim duruma göre devam edeceğiz.
Eğer devamsa bir süre full diye tolarak gider diye tahmin ediyorum en azından 1 yaşa kadar
Evet, hellim zaten diğer peynirlerden farklı olarak işlem görmüş bir peynirmiş + pişiricez dedi,Pişirince etkisi daha mi az oluyormuş?
5 ay 15 günlük canimm. Her doktorun düşüncesi farklı tabi. Ama 500 demesi garip geldi o doktorun bana.Peki senin bebek ne kadarlık canım..300 Gr a iyi mi dedibu doktorların da hepsi bi reğişik söylüyor 500ün altı iyi değilmiş ..arkadaşın bebeği 7500 kilo doktor onada 300 Gr alınca nasıl kızmış..aynı gün doğum yaptık onunkide ikiz..prof doktor ..ee benimkini görse dedim
Bak yine böyle deyince kvm geldi aklıma. Oğluma hamileyken doğumdan önceki son randevuda doktora kilosu biraz az değilmi diye endişeyle sordu. Doktor bir kızdıYa da o doktor eski düşünceye sahip kaynana kafası doktoru : p
İyi bir şey degil ki kilo. Ayarında olacak her şey. Ne az ne çokBak yine böyle deyince kvm geldi aklıma. Oğluma hamileyken doğumdan önceki son randevuda doktora kilosu biraz az değilmi diye endişeyle sordu. Doktor bir kızdıhanım hanım ne diyorsun sen hangi çağda yaşıyorsun gayet normal çocuğun kilosu dedi. Esas kılı sağlıklı olmaz.dedi. benim oğlum 5 kg doğdu dedi (eşim değil) o zaman şeker hastası olursun dedi doktor. Kv zaten şeker hastası
Besinleri açmaya başlarken ilk pişmiş yoğurt ile başlayın diyorlar. Sonrasında pişmiş peynir geliyor. Bugün ben de pişmiş peynir yedim. Bakalım neler olacak…Ben 2 haftayı geçti diyet yapıyorum diyetimin 4. Haftası doktor randevuma 3 gün kala hellim peyniri yiyeceğim, bir miktar pişirerek. Semptomları takip edip yazıp öyle gideceğim duruma göre devam edeceğiz.
Eğer devamsa bir süre full diyet olarak gider diye tahmin ediyorum en azından 1 yaşa kadar
Ben doktorun yönlendirmesi ile yapıyorum ama peynir daha yoğunmuş evet, sanırım direk semptomları net görebilelm diye yapıyor.Besinleri açmaya başlarken ilk pişmiş yoğurt ile başlayın diyorlar. Sonrasında pişmiş peynir geliyor. Bugün ben de pişmiş peynir yedim. Bakalım neler olacak…
Bazı doktorlar da kek yaptırıp hergün belli oranlarda yediriyorBesinleri açmaya başlarken ilk pişmiş yoğurt ile başlayın diyorlar. Sonrasında pişmiş peynir geliyor. Bugün ben de pişmiş peynir yedim. Bakalım neler olacak…
Sizin de kaka da kan mı oluyorBen doktorun yönlendirmesi ile yapıyorum ama peynir daha yoğunmuş evet, sanırım direk semptomları net görebilelm diye yapıyor.
Şu son cümleye okadar katılıyorum ki fazla kilo herzaman iyi değil5 ay 15 günlük canimm. Her doktorun düşüncesi farklı tabi. Ama 500 demesi garip geldi o doktorun bana.
Bu arada bizim doktorumuz 9 senedir oğlumun da doktoru. Cevre illerden özellikle ona çocuk getiriyoelar. Son derece deneyimli bir doktor. Bazen deneyim akademik titr den daha ağır olabiliyor. Kendim de akademik olduğum için prof. Demek her dediği doğru demek değil.Sıkmasın canını o arkadaşına söyle. Hatta bence doktor değiştirsin.
Ayrica bana göre kilodan ziyade gelişiminin normal gitmesi önemi. Kilo fazla olduğunda bazı becerileri zor yapabiliyorlar.
Kendi doktorumuza gidemedik iki aydir sehir disindayim, donunce onla konuscam yonlendirsin bizi o zaman. Bu mama raporu olayini burda ogrendim . Cok sagol.Ben özel hastaneye gittim derdimi anlattım ve rapor istediğini soyledım.
1 saat içinde çıkarıldı
Dis cikacak yer kabarmisti ilk basta, sonra zamanla daha beyaz bir renk oldu, en sonunda patladi ucu. Benim bebegim dogdugundan beri cok huysuz ama dis doneminde bu bes katina cikti desem yeri. Gece defalarca kez kalkti, gunduz uyumadi, hep agliyordu, sadece atesi cikmadi . Ve o donemde ust solunm yolu enfeksiyonu oldu. Kan alindi , ciger filmi cekildi, bir hafta oksuruk burun tikanikligi da eklendi ustune cok zor gecmisti.Benim oğlumda 3 gündür çok huysuz gazı var sandım çıkarıyor kakasını yapıyor ama yine aynı sürekli kucak istiyor, acaba dedim diş mi çıkarıyor ama baktım beyazlık falan yok ateşi de yok, sizde de ateş olmamış beyaz gibi görüntü oluştuğunda mı huysuzlandı ne yapacağımı bilemedim sessiz sakin çocuk gitti sürekli mızmızlanıyor gece de aynı şekilde kucağımdan indiği an ağlıyor
İlk basta neocate basladi 2 bucuk aylik falandi sanirim, o zamanlar cok gaz yapti o mama, ve evet zor iciyordu cunku beni emiyordu ya da sutumu biberonla aliyordu. Sonra evolviaya gectik yaklask uc aydir onu da kivami yogun hic sevmesede gaz yapmadi, ne zamanki beni emmeyi birakti simdi sorunsuz iciyor mamasini, ben hic bir sey eklemeden verdim hep. Arada hipp ya da sma veriyorm ama surekli onlari vericek olursam tekrar pisik olayi basa donuyor. Ek gidada sut urunleri vermedim hala.Ben özel hastaneye gidiyorum doçent ümminoloji bölümü..orda cilt testi yaptırdım.bebeklerin yumurtaya alerjisi çokto iste..hemen rapor yazalım dedi.öylelikle cidden mama yetmiyor bide alerji maması şöyleki bazen içmeseler çöpe çok döküyoruz.başka Aptamil yazmıştı..fakat içmiyorlar simdi evolvia mama deniyorum 1 kutu aldık.kokusi daha az fakat bunuda xeğenmediler..doktor raporu değiştiririz gel dedi eğer severlerse dedi..sisin xexek içiyor mu? Bi içmede kaç CC içiyor..içine pekmez falan katıyor musun
Bende doğduğundan beri köpüklü mukuslu kaka ve çok yoğun kusma vardı. 3. Aydan itibaren ben biraz anlamıştım ama kilo alımı iyi diye doktor bekleyelim dedi. 5. Ay kontrolünde hala yoğun gaz ve kusmalar devam ettiği için bana diyet önerdi. Başladık işte.Sizin de kaka da kan mı oluyor
Ben de hiçbişi eklemiyorum. 90 cc içiyorKendi doktorumuza gidemedik iki aydir sehir disindayim, donunce onla konuscam yonlendirsin bizi o zaman. Bu mama raporu olayini burda ogrendim . Cok sagol.
Dis cikacak yer kabarmisti ilk basta, sonra zamanla daha beyaz bir renk oldu, en sonunda patladi ucu. Benim bebegim dogdugundan beri cok huysuz ama dis doneminde bu bes katina cikti desem yeri. Gece defalarca kez kalkti, gunduz uyumadi, hep agliyordu, sadece atesi cikmadi . Ve o donemde ust solunm yolu enfeksiyonu oldu. Kan alindi , ciger filmi cekildi, bir hafta oksuruk burun tikanikligi da eklendi ustune cok zor gecmisti.
İlk basta neocate basladi 2 bucuk aylik falandi sanirim, o zamanlar cok gaz yapti o mama, ve evet zor iciyordu cunku beni emiyordu ya da sutumu biberonla aliyordu. Sonra evolviaya gectik yaklask uc aydir onu da kivami yogun hic sevmesede gaz yapmadi, ne zamanki beni emmeyi birakti simdi sorunsuz iciyor mamasini, ben hic bir sey eklemeden verdim hep. Arada hipp ya da sma veriyorm ama surekli onlari vericek olursam tekrar pisik olayi basa donuyor. Ek gidada sut urunleri vermedim hala.