2022 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Çok geçmiş olsun..

Çok kötü ortalık. Sınıfın yarısı yok.
Büyük çocuğum iyileşemiyor bir türlü. Ateşi çıkmış okulda. Bu gece nöbetteyiz.
İlaçla ateşi baskılamak istemiyorum ama içim rahat değil. Resmen halisünasyon görüyor çocuğum.

Küçük öksürüyor. Sürekli uyanıyor. İnşallah onunki ilerlemez. Çok uykusuzum ama uyuyamıyorum.
Geçmiş olsun. Bizim de büyük bir aydır öksürüyor, mecbur antibiyotik kullandık. Yine de tek tük öksürüğü kaldı gibi. Ama kucuge geçti. Ben iyiydim, çocuklardan geçmemişti ama disarida başkasından kapmisim.
Ben neyse de Çocuklar kolay atlatsa bari. sürekli ilaç dayiyor doktorlar, viralse bu kadar ilaca abanmanin mantığı ne anlamıyorum.

Selam kızlar.benim kız 5.5 aylık oldu işe başladığım için biberonla süt vermem gerekiyor ama yenidoğan döneminde kullandığımız Philips avent i almıyor icmiyo diliyle itiyo🙄🙄acaba akış hızı düşük olduğu için olabilir mi?hızlı akis kullanmaya başlarsam da meme reddi yasar miyim ondan da korkuyorum.bu biberonu kullanan var mı aranızda boyle bir sorun yaşayan🤔🤔

Çok geçmiş olsun..

Çok kötü ortalık. Sınıfın yarısı yok.
Büyük çocuğum iyileşemiyor bir türlü. Ateşi çıkmış okulda. Bu gece nöbetteyiz.
İlaçla ateşi baskılamak istemiyorum ama içim rahat değil. Resmen halisünasyon görüyor çocuğum.

Küçük öksürüyor. Sürekli uyanıyor. İnşallah onunki ilerlemez. Çok uykusuzum ama uyuyamıyorum.
Evet canım senin bu yaşadıklarını tam 14 gündür yaşıyorum ve ilerleme nerde ise yok sayılır. Hele öksürük hiç geçmiyor. Rabbim şifa versin sanada sabır

Selam kızlar.benim kız 5.5 aylık oldu işe başladığım için biberonla süt vermem gerekiyor ama yenidoğan döneminde kullandığımız Philips avent i almıyor icmiyo diliyle itiyo🙄🙄acaba akış hızı düşük olduğu için olabilir mi?hızlı akis kullanmaya başlarsam da meme reddi yasar miyim ondan da korkuyorum.bu biberonu kullanan var mı aranızda boyle bir sorun yaşayan🤔🤔
Geçen hafta bende bir gün işe gittim ve biberonu reddetmiş eve taksiyle zar zor yetiştim her gün birkez sagarak vermeye başladım fakat çok zor kucakta hoplatarak tutturuyorum napicami şaşırdım 😔

Alerjisi bebekler durumlar nasıl?
2 gün önce sütlaç yedım
Ertesi günü dana eti. Sonraki gün emzirdim ve balgamlı kakaya başladı. Günde 4-5 kez yapıyor suan.

Her zaman emmedıgıi için denemiştim ama bilemedim ya .
Acayip canımı sıkıyor
Selamlar ben de agustos annesiyim. Benim bebegimde de sut alerjisi var, sut urunleri yiyince asiri kusuyor bebegim. Pismis yogurt denedim gecen gun ama olmad yine kustu. Ne zaman acicaz bu besinleri bilemiyorum hic 😔

Kizlar duvarıma yazdım size de bir sormak istiyorum...
Benim sütüm çok güzeldi bebeğimin dil bağı varmış kavrama kuvvetli vakum yapma yoktu , sonra memede tazyikden meme reddi oldu , bebegim hastalandı, atak haftaları biberona alışma derken hep meme reddi yaşadık ve sütüm gün gün azaldı. Suan resmen bitti gibi bir şey. Emziren annelere ozel multivitamin mineral omega karışımı kapsül, bestlak ve Solgar Brewer's B12 kullanmama rağmen (günde İncir hurma) tık yok .. Süt azalınca bir daha artmaz mi kabullenmeli miyim ? Sütüm olmadığı için binbir çaba ile emzirmeye çalışsam da meme boş olunca kızım bağırıp bir iki emme sonrası devam etmiyor yani sık sık emzirme malesef yok sagiyorum ama ne elle ne makina ile çıkmıyor sizce kabulleneyim mi yoksa yeniden sütüm gelir mi??
Merhaba, bence denemeye devam et. Sutunu sagarken de ucunu hafif islat o zaman sut daha cok geliyor ve vucut uretiyormus. Memeyi de bebegin hafif uykuluyken ver o zaman daha kolay emer.

İyi akşamlar anneler :) Oğlum 40ı çıkana kadar çok ağlıyordu. İlk ay mama ile süt verdim sonra sağım yaptık baktık süt var gelişimi iyi dr mamayı bıraktırdı. Gündüz hep kısa uyuyorduk ama 1,5 aylıktan 2,5 aylık olana kadar gece 4-5 saat kesintisiz uyuyordu. Ama ne olduysa o ara oğlum gece saat başı uyanıp emmek istemeye başladı. Daha sonra 25 dk 15dk da bir uyandı. Gitmediğim dr kalmadı, gelişimi iyi olduğu için sütümde yetiyor diyorduk. Üniversite hastanesine götürdüm. Tüm tetkikler yapıldı. Karaciğer enzim değerleri ALT AST yüksekti ama doktor o yapmaz dedi. 2 aydır, aylık gidiyoruz çok şükür düşmeye başladı değerleri. Ben çöktüm. Tek bakıyorum. Eşim işten gelince biraz dinlendiriyor ama gece uykusuzluğu çok yordu ve sütüm azaldı. 2 saat bekleyen memeyi sağımda zorla 30 cc çıkartıyorum. Önceden 100-120 çıkardı. Tartı alımı iyi ama Dr mama ver gece tek sefer 120 cc dedi cuma ctesi mama verdim ve oğlum 2 saat deliksiz uyudu 🥺 o kadar çok mutluyum ki.. Mamaya başlamak istemiyordum, sütümün yetmesini, ona yetebilmeyi istiyordum ama çok saçmaladım sanırım. Bebesi çok sık uyanan ve benim gibi eriyen annelere dr ile görüşüp gece maması vermeyi düşünün derim. Alerji olayı yaşayan tüm annelere de ekstra kolaylıklar diliyorum

Ben kaka normale dönünce deniyorum.
Sizin belirtiler neler ?
Kaka mukuslu, fiskirtarak kusma, sacta konak bi de goz kapagi kizarip sisiyodu eger yogun sut urunlu bir sey yersem.
Ben kusmasi olmayinca basliyim dedim ama bu sefer de reflu cikti. Bi totoyu dogrultamadik yani. Simdi reflu duzene girdi, gecen yogurtlu pogaca denedim direkt kustu ama devami gelmedi bi aksam bi de ertesi sabah kustu gecti. Ilk baslarda 3 gun kesin suruyodu. Yumurta ve kırmızı eti açtım. Onlarda sıkıntı olmuyor. Zamanla vucudu tolere edecek herhalde ama biraz daha zamanı var

Benimki mama alıyo sadece, bende onu kullanıyorum ama bu zamanalr bineron reddide yapabilirlermiş bizimkinede çok zor artık mama veriyorum , uyurken vermeye çalışıyorım artık. Birde öyle denesinler

X