2022 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Canım ben bırakmadım hiç. İ mom latte ve galactago kullanmaya devam ediyorum. Sürümde azalma yok. Bunla dışında bir takviye yapmıyorum.
Bende ımom latte sabah akşam bestlak ı da 1 kere 20 damla şeklinde kullanıyorum çocuk doktoru o şekilde önerdi çok şükür baya artış oldu sağmıyorum sen sağıyor musun canım, ben hiç biberon kullanmadım geçen buzluktaki sütlerden verdim beğenmedi içmedi neden oldu acaba

Surrender Surrender yoncambenim yoncambenim Yusrackfatma Yusrackfatma ek gıda da tadıma başladınız ya oturuyor musunuz mama sandalyesinde o şekilde mi yediriyorsunuz? İlk tadıma püre yaparak mı verdiniz. Çorba tarzında mı ve hangi miktarda verdiniz? Bn de başlamayı düşünüyorum sofrada felan hiç rahat değil atılıyor beni takip ediyor. Şükür emiyor ama eğer saat başı emerse ki bu ara oluyor o zaman acıtıyor çekmek için. En azından tadım kısmı bitsin istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Benimkiler ikiz o yüzden daha çok hareketli değiller çünkü ek gıdaya başlayalı 3.haftamız. Erken başladık..hafif oturur sekilde yediriyorim .ilk zamanlar küçüktü blendar yaptım ilk hafta sonra cam rende ile vermeye başladım.blendar yapmıyorum artık..

Surrender Surrender yoncambenim yoncambenim Yusrackfatma Yusrackfatma ek gıda da tadıma başladınız ya oturuyor musunuz mama sandalyesinde o şekilde mi yediriyorsunuz? İlk tadıma püre yaparak mı verdiniz. Çorba tarzında mı ve hangi miktarda verdiniz? Bn de başlamayı düşünüyorum sofrada felan hiç rahat değil atılıyor beni takip ediyor. Şükür emiyor ama eğer saat başı emerse ki bu ara oluyor o zaman acıtıyor çekmek için. En azından tadım kısmı bitsin istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Ben daha mama sandalyesine geçmedim, kafasını hala titrete titrete oturuyo😃😃 oyuzden bi ay daha beklicem mama sandalyesi için,
Ben havuc bal kabağı yeşil kabağı çatalla ezerek üstünede azıcık zeytinyağı dökerek verdim kabızlık yapmasın diye..
patateside hem ezerek hemde sulu şekilde verdim, patates damağına yapışabilir diye,
cam renddeyle elma püresi verdim bugunn

Bu arada ben bebek biskuvisini interntten izledimtarifleriii hiç sağlıksız fln demiyorlar bir sürü tarif var bebe biskuvisiyle ilgili

Ben daha mama sandalyesine geçmedim, kafasını hala titrete titrete oturuyo😃😃 oyuzden bi ay daha beklicem mama sandalyesi için,
Ben havuc bal kabağı yeşil kabağı çatalla ezerek üstünede azıcık zeytinyağı dökerek verdim kabızlık yapmasın diye..
patateside hem ezerek hemde sulu şekilde verdim, patates damağına yapışabilir diye,

Bu arada ben bebek biskuvisini interntten izledimtarifleriii hiç sağlıksız fln demiyorlar bir sürü tarif var bebe biskuvisiyle ilgili
Canım sen kendin yaparsın pekmezle tatlandırırsın okey ama hazırı gerçekten çok zararlı çok şekerli bebek için hiç uygun değil
Ben bazen yiyordum insanın şekeri fırlıyor be :KK53:

Canım ben bırakmadım hiç. İ mom latte ve galactago kullanmaya devam ediyorum. Sürümde azalma yok. Bunla dışında bir takviye yapmıyorum.
Bende azalma var. Çocuk Dr brewer yeast başlattı. Yanında galactago da kullansam nasıl olur? Fazla gelir mi ki... çünkü Solgar aşırı arttırmadı sütü.

Bilmiyorum ki canım hiç öyle düşünmemiştim çok şükür huysuzluğu yok keyfi yerinde gaz falan çıkarıyor annem büyüdüğü için azaltıyor dedi ama bilemedim yine de

Gelişimsel bir durum. Demirle alakası yok. Çünkü ben demir vermiyorum. 2-3 günde bir sırtına kadar yapıyor..

Doymasıyla alakalı da değil bu arada. Çişli bezi gün içinde baya fazla oluyor...

Kızlar Annem dün Muzu esed'i içine bir çay kaşığı organik pekmez koyup biraz da benim Anne sütümden sıkıp böyle cıvık sımsı bir mama hazırlayıp yedirdi Ben kusar midesi hazmetmez diye bekledim fakat hiç de öyle bir şey olmadı hapur hapur yedi maşallah

Karışımla beslemek için çok erken. İlk başta tek tek tadımlık vermen gerekiyorki alerji yaparsa sebep olan besin belli olsun..
Tadımlık zaten 1-2 çay kaşığı kadar olur.

Mesela daha erken ama yumurta denerken de çeyrek yumurta sarısı verilebilir ancak.

Hele pekmez gibi tatlı ve alerji yapma ihtimali olan besinlerle şimdiden tanıştırma ki sebzeyi tek başına verdiğinde kabul ettirmek daha kolay olsun.

Ohoo karışımlar, çeşitlendirilmiş kahvaltılıklar, bebe büskivileri..

Daha bunlar yoğurt, ezilmiş kabak, elma suyu/püre bebesi yahu. Bir anda yüklenmeyin kuzulara 😂

Bebe büskivisini evde yaparsanız keçiboynuzu unu kullanın 😉

Yoğurt mayalar gibi çok daha sıcakken mayalayıp sonra tülbentle süzdürürseniz labne elde edersiniz.
Mesela yoğurt mayalarken parmağınız 7 8 saniye yanmayacak denir. Labnede bu süre 4 5 saniyedir.

İleriki aylarda yulaf kepeği de bebek beslenmesinde çok işe yarar 😉

Gelişimsel bir durum. Demirle alakası yok. Çünkü ben demir vermiyorum. 2-3 günde bir sırtına kadar yapıyor..

Doymasıyla alakalı da değil bu arada. Çişli bezi gün içinde baya fazla oluyor...
Bugün mesela sabah az yaptı kakasını şimdi tekrardan yaptı bende demirle ilgili olduğunu düşünmüyorum canım

Bebek etimeği var. Ben oğlumda onu kullanmıştım.

Bende ımom latte sabah akşam bestlak ı da 1 kere 20 damla şeklinde kullanıyorum çocuk doktoru o şekilde önerdi çok şükür baya artış oldu sağmıyorum sen sağıyor musun canım, ben hiç biberon kullanmadım geçen buzluktaki sütlerden verdim beğenmedi içmedi neden oldu acaba
Canım bende sağmayı bırakalı 3 ay oldu nerdeyse. Buzlukta çok fazla süt var. Benimki de içmiyor. Biberon da almıyor. Sanırım buzluğa atılunca tadında değişiklik oluyormuş kaynatıp öyle dondurmak gerekiyormuş o şekilde bir şeyler okudum. İyice ısıtıp soğutunca içeçeklerini yazmıstı okuduğum yer. Ama ben ek gıda döneminde yemeklere karıştırarak değerlendirmeyi düşünüyorum sütleri.

Canım bende sağmayı bırakalı 3 ay oldu nerdeyse. Buzlukta çok fazla süt var. Benimki de içmiyor. Biberon da almıyor. Sanırım buzluğa atılunca tadında değişiklik oluyormuş kaynatıp öyle dondurmak gerekiyormuş o şekilde bir şeyler okudum. İyice ısıtıp soğutunca içeçeklerini yazmıstı okuduğum yer. Ama ben ek gıda döneminde yemeklere karıştırarak değerlendirmeyi düşünüyorum sütleri.
İlk defa duydum
Kaynatıldıgını

Yoğurt yap 😁

Ben ara ara sağım yaptım göğüslerim dolu olduğunda Mastitten korktuğum için , İlk defa duydum ısıtıldığını canım, böyle içmeyince ben işe başlayınca nasıl olcak hiç bilmiyorum

X