2022 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...


  • Ankete Katılan
    273
burada okuduğum kadarıyla hiç bir doktor gelişimi önde diye tarihi öne almadı ki zaten..Bi şekilde sezaryene karar verilenler (büyük bi sıkıntı yoksa)hep 38.haftaya tarih vermişler.
Benim doktorum da hem normal hem sezaryen için beklenen tarihten 15 gün öncesi olabilir dedi.Yani 38.haftadan sonra doğum gayet normal
 
Canım seni öyle iyi anlıyorum ki benim kayınpederim de lanet adamın teki kaynanam sakindir fazla bulaşmaz evlerimiz yakın ama gitme gelme pek yok bunlara takılmaz kayınpeder sayesinde sümsük bir şey olmuş ama kayınpederim ilk yıllarımı bana zehir etti eşim de ilk zamanlar ailesine daha düşkündü zaten askerden sonra başka şehire gitmiş çalışmış fazla görüşmeyince hır gür olmamış.
Ben çok sabrettim ayrılsam millete reklam olacağım küçük bir yerde yaşıyoruz eşim efendi bir insan ben daha sinirliyim bir kocayla geçinemedi diyeceklerdi babam da çok katı bir adamdı boşanıp dönsem evden dışarı salmazdı çok sabrettim zamanla kayınpeder yaşlandı sakinleşti hee düzelir mi düzelmez ama 13 senede kocamı da eşimi de yola getirdim. Tabi bu arada psikolojim de çok etkilendi ama her evlilikte yıpratıcı şeyler oluyor buna şükür diyorum belki daha çocuk falan yokken bitse daha mı iyi olurdu bilmiyorum ama eşimden yana sıkıntım yok benim ailesine düşkünlüğü kalmadı o yönden güzel. Kendi çocuğu olunca muhtemelen seninki de daha iyiye gidecektir erkekler biraz geç olgunlaşıyorlar malesef baba olunca daha iyi dank edecek kafasına.
Bana eşimin eski sevgilisinin adıyla mı seslenmedi, hemen hamile kalamadım diye boşanın mı demedi, durumumuz kötüyken ve kendisinin bir sürü malı mülkü varken biraz maddi destek ol dedik diye evden mi kovmadı daha neler neler ama hep sustum bazen diyorum iyi dayanmışım ama şimdi tüm söylediklerini yuttu herkese gelinimden çok memnunum diye anlatıyor bu saatten sonra ne kadar iyi olsa da saygım sevgim yok ama işte Allah rızası için çekiyorum.
İnşallah çocuğun olunca eşin daha düzelecektir bebeğin yolda üzme kendini böyle şeylerle herşey zamanla değişiyor ama olan kendine oluyor hastalıklara kardığımla kaldım içime ata ata olan kendime oldu 35 yaşıma geldim ömrüm geçti gitti elime ne geçti hiçbişey üzüldüğüne değmez inanki..
 
İnşallah canım

Benim ikinci olduğu için idmanlıyım. Ama yine de 6 yıl sonra tuhaf hissettim..

Kucağıma alınca endişelerim uçup gitti. İnşallah küvezden çıkıp gelince daha iyi olucaz
ben hayatımda hiç bebek tutmadım ,dokunmadım bile .ne kuzenlerime ,ne başka bebeğe elleyemedim.şimdi nasıl olacak hiç bilmiyorum insana o güç geliyor mu acaba ? ne hissedeceğimi bile bilmiyorum .
 
ben hayatımda hiç bebek tutmadım ,dokunmadım bile .ne kuzenlerime ,ne başka bebeğe elleyemedim.şimdi nasıl olacak hiç bilmiyorum insana o güç geliyor mu acaba ? ne hissedeceğimi bile bilmiyorum .
Bende ilk bebeğimde öyleydim hiç elime bebek almamıştım ama anne olunca o kadar farklı ki ömründe bebek bezi dahi görmemiş biriydim doğum yaptığım günün gecesi tek başıma altını değiştirdim, kıyafetlerini değiştirdim insana bambaşka bir his geliyor korkmuyorsun zaten bebekler çok esnek oluyorlar tutarsam bi yeri kırılır gibi zannetme yani.
 
bana da 38.haftaya gün verdi ileri diye değil ,sezaryen 38 39 da alındığı için .aksine benim bebek kilolu da değil,gelişimi önde de değil .ben ondan bahsetmiyorum o dediğimiz hepimizin bildiği.
ben okudum ya bu ileri çekme işini burda mı okudum bilmiyorum ama okudum.
hatta bak şimdi aklıma geldi bir arkadaşım idari izne ayrılacaktı ,24.haftada ayrılıyorduk ya ,doktoru bebek geride diye bir türlü 24.hafta raporunu vermedi .kız 2 hafta fazladan bekledi .sonra da idari izin bitti.aramızda 4 hafta vardı doktor 3 hafta geriye attı .
 
bu zamana kadar kedi,köpek,kuş vb hayvanlara çok dokundum ama bebeğin yapısı nasıl onu bile bilmiyorum :) umarım annelik hızlıca yüklenir...
 
Bende dr ların tarihle oynadıklarını duymuştum hatta kendi programına göre 37 den itibaren alan dr lar var ama genelde herhangi bir sıkıntı olmadan erkenden almıyorlar hatta mümkün olduğunca içeride tutmaya çalışıyorlar bebeği benim bebeklerim iri olmasına rağmen ikisini de 39. Haftada aldılar buna da aynı şekilde 39a gün verdi bakalım.
 
Ay gözlerim dola dola okudum. Ben cidden 2 senede çok yıprandım. Aynı senin gibi kayınvalide biraz destek ama artık onun da kıymeti kalmadı. kayınpeder yüzüne bakılacak adam değil. Ya ben bunları arkadaşlarıma bile anlatmıyorum ilk defa burda paylaştım. İyiki varsınız.
 
öyle saçmalık olur mu ya sonuçta sisteme giriliyo son adet tarihi ve hafta ona göre hesaplanıyor.İster önde ister geride 24.hafta raporunu nasıl vermemiş,enteresan
 
Bende sabah randevusuz gittim dr sabah sabah sezaryana girmiş sekretere ağrım olduğunu anlattım idrar tahlili verdim nst ye de gireceğim ama randevusuz olduğum için öğlenden sonra ancak bakar. İdrarı verdim döndüm sonuç öğlenden sonra çıkar benim ağrılar da sabah değil öğlenden sonra yani evde biraz yorulunca başlıyor nst yi de öğlenden sonraya bıraktım ki ağrım olunca gireyim sancı mı anlayalım. Bana idrar yollarından gibi geliyor ama bilemiyorum hiç doğum sancım olmadığı için anlayamıyorum belimin sağında ve kasıklarımda ağrı oluyor adet ağrısı gibi
 
Evet benim bildiğimde içeride ne kadar durursa o kadar iyiymiş.Ama bu topikte hiç okumadım planlı olupta 37.de alan doktor.Öyleyse durum vahim
 
Niye öyle bişey yazdın diye sordum. Samimiyetsizsin dedi. Bi insan samimiyetsiz diye kimseye şeytan der mi ya? Bana da demiyor kocama yazıyor. Doldurmaya çalışmak değil de nedir? Şu çocuğu bi doğursaydım kazasız belasız sinirden stresten uzak başka birşey istemiyorum. Evlilik falan gözümde değil zaten artık.
 
Daha yolun başındasın benim de 2-3 senem senin gibi geçti neler yaşadım ne laflar duydum hiçbir zararım olmadığı halde ama kaynanama da eziyeti var eltime de çok hakaret ediyor yani huyu bu adamın kavgadan zevk alıyor zamanla eşim de anladı şimdi bana hep der bizim bizden başka kimsemiz yok diye. Ben o 2 sene bir de çocuğum olmuyor diye üzüntü çektim 3.senede bebeğim kucağımdaydı sonra sonra daha iyiye gitti herşey inşallah senin de öyle olur.
 
Evlerden ırak yaa insanla dalga gecer gibi cevap vermiş bir de .. eşin ne diyor peki bu mesajlara falan
Allah evladını hayırlı eylesin . Evladın olunca kocan bile gözüne görünmez belki o zaman bakar ki senin çaban bitti eşin senin peşinde koşar evliliği kurtarmak için belki .. alışmış belli ki senin idare etmene sineye cekmene . Belki sen de ipleri koparsan o tutmaya çalışacak hele bi evladı da olsun da değişecek belki inşallah. Canım benim rabbim gönül ferahlığı versin inşallah
 
Hayirli ugurlu olsun canim cok merak ettim ikiniznde iyi olamniza sevindim bebişe hemem toparlar inşallah

Dogum nasil gecti epidural falan diyordun
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…