2022 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...


  • Ankete Katılan
    273
Kızlar şeker yükleme testi yaptırdınız mı? İnternetten gördüğüm kadarıyla bazıları 3 defa kan veriyorlar biri yüklemeden önce diğerleri yüklemeden 1 saat sonra be 2 saat sonra şeklinde ama benimki öyle olmadı. Sabah aç karnına gittim 50mg şekerli karışımı içtim ve 1 saat sonra kan verdim 120 çıktı sonucum doktor normal dedi çok şükür Sizler nasıl yaptırdınız?
 
50 lik var 75 lik var birde 100 Luk yuklemr var canım. 50 likde aç tok fark etmiyor 1 kere kan veriliyor sanırım.75 lik de aç bir kere 1 saat sonra ve 2 saat sonra olmak üzere 3 kere veriliyormuş bende yarın 75 lik yaptircam.100 lukde gerekli olursa doktor istiyormuş sanırım.
 
Ay sormak saçma geliyor bana eski kafa gibi mis gibi hafta söylüyoruz işte daha iyi değil mi
 
50lik mi yoksa 75lik mi yapılması gerekiyor ilk başta bunu neye göre belirliyorlar acaba? Bende çok korkuyordum şekerim yüksek çıkacak diye çünkü hamilelikten önce de insülin direncim yüksekti benim zayıf da sayılamam boyuma göre o yüzden çok korkuyordum şekerim çıkacak diye hatta doktorumda büyük ihtimalle çıkar sende demişti ama çok şükür çıkmadı Çıkamamış olduğuna inanamadığım için sevinemiyorum da
 
Ulen sen ne kurmazsın.
Ama o kadar kısa süreli olur mu ki
Ama arada saat olmasına dikkat ediyorum. Misal şimdi progesteron, demir ve antisyaminik içtim. Saat 3 te tiroid ilacını içiyorum. Ondan sonra 3 saat başka ilaç ilcilmiyor. 6-7 gibi miğde için rabiza alıyorum. 8 de. Diğer demiri alıyorum. Diğerleri yemekten sonra pregesteron magnezyum ve regenesiz max
 
Neye göre karar veriyolar bende tam bilmiyorum detayını.ben devlette yaptircam devlet 75 lik yapıyor onu biliyorum.ayni durumdayız insülin direncim var kilomda var annem şeker hastası birde üstüne bende çok korkuyordum hiç tokluk baktirmadim daha önce.2 saat önce falan annemin ölçüm cihazıyla bakdim düşük cikdi içim rahatladı biraz yarın yaptircam inşallah güzel çıkar.
 
Morkahve canım sen anlıyorsun sanırım bir fikrin varmı hiç ne diyorsun çıkan değere yediklerimi de yazdım saatini falan.
 
Morkahve canım sen anlıyorsun sanırım bir fikrin varmı hiç ne diyorsun çıkan değere yediklerimi de yazdım saatini falan.
Canım değer iyi ama hamilelikte 1. Saat tokluğa bakılıyor. Olctugun saat bir fikir artık açlık olur. Ama iyi bir değer yine de. Açlığın kesin güzel çıkar. Ama 1. Saat toklukta 140 altında olmalısın. Ama 150-160 filan da çıksa korkma. Diyet ve yürüyüş yapmani önerir doktor. İnsülin direncin varsa 140 üstü çıkabilir belki. Ama çıkacak diye bir şey yok. Bende de insülin direnci vardı. ilk gebelikte ben yaptirdigimda benim 150 çıkmıştı. Diyet ve yuruyusle tamamladım. Korkacak bir şey yok. Bu arada stres de şekeri yukeseltir. Yüksek çıkacak filan diye stres yaparsan da yükselebilir. Rahat ol korkacak bir şey yok inan.
 
Benim ilki de bu şekilde yapıldı, inşallah bu da öyle yapılır çarşamba günü. Yoksa ben iki saat açlığa dayanamam
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…