2022 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...


  • Ankete Katılan
    273

Yorgan kullancaz mı ilk 2 yıl yorgan yok boğuluyorlar falan diyor hep nette ne bileyim araştırıp soruşturmak iyi oldu aslında burda
 
Fetal Eco kardiyolog tarafından yapılıyor, bebeğin kalbine bakıyorlar. Demekki kalpte bir şey görülmüş. Şeker yüklemesi de eğer gebelik suyu fazlaysa (ayrıntılıda görülüyor bu) risk oluşturduğu için önerilmiş olabilir.
Devlette doktorlar biraz katı olabiliyorlar evet ama senin bebeğinin yararına olmayan hhiç bir şeyi söylemez.
Ve evet zaman geçte olsa bir problem varsa istersen gebeliğide sonlandırabilirsin bunu sana söylemesi kötü bir şey değil duyduğunda ağır gelsede.
E Ekbl56 a katılıyorum, bu senin benim kararını verebileceğimiz bir şey değil doktorlar ne öneriyorsa doğruya bizi sevketmek adına olduğunu düşünüyorum
 
Negüzel anlatmışsın canım anladığım kadarıyla çocuğun kafası hep sağda solda olacak şekilde yatırılacak dün yatması sorun oluyor ..
 
Yorgan kullancaz mı ilk 2 yıl yorgan yok boğuluyorlar falan diyor hep nette ne bileyim araştırıp soruşturmak iyi oldu aslında burda
Kızım şubatta doğdu, baya soğuktu ilk aylarında yorgan örtsende ısınamaz zaten bebek, dönemiyorda risk oluşturabilir belki ama o yılın kışında ben uyku tulumu giydirip gayette yorgan örttüm. 8-9aylık olmuştu. Sadece battaniyeyle olabileceğini düşünmüyorum. Ki ben izmirde yaşıyorum, evim çok sıcak olmasına rağmen.
Bunda da bebişlerimiz 6 aylık falan olacak kış geldiğinde ben güzel bi uyku tulumu alıp geceleri göğsüne kadar örtrerim.
Uyuyana kar yağar derler
 
Beren
Bende isim bulamadım hala
 
Bende aldım uyku tulumu benim 6 yaşındaki bebe yorgan örtmüyor uyku tulumu giyiyor hala
 
Günaydın kızlar merak ettiğim bişey var bebek hareketlerini ben kasıklarda daha çok hissediyorum sizde de durum aynı mı yoksa daha yukarlarda hisseden var mı ?
Bende değişiyor kasık ve göbek deliği hizasında gidip geliyor bu ara sabah ve akşam çok hareketli hızlı hareket ediyor birde
 
Eşekten düşenin halinden eşekten düşer hesabı başından aynı durum geçenleri okumak istedim o yüzden araştırdım bu durumu.
Dr bana down işareti olabilir diyoruz ama tek başına bir şey ifade etmez ben down dan şüphelenecek bir şey görmedim tarama testlerin de iyi ama istersen amniyosentez veya nifty yapabiliriz dedi bende istemiyorum dedim imza attım istemiyorum diye.
O beni bilgilendirmek ve testi önermek mecburiyetinde hatta hiçbişey yokken bile önerir oldular artık dolamışlar testleri dillerine o yüzden hiç huzursuz da olmadım.
Böbrekte büyüme durumu görülebiliyor genellikle doğuma kadar veya sonrasında kendiliğinden düzeliyor ama doktoruna bilgi vermem lazım takip etsin çok büyüme görürse 1 kez daha gelirsin dedi bunu da o kadar sakin anlattı ki ben hiç kötü bişey düşünmedim.
Ama sonradan canım sıkıldı hiç duyduğum bişey değildi ne sizlerden ne etrafımdan neden böyle bişey çıktı ki diye düşündüm ister istemez baktım bende burada ve başka sitelerde yazılanlara.
Okuduklarıma göre genelde erkek bebeklerde çıkıyor ama kızlarda da olabiliyor down ile alakası yok gibi bişey yanında başka sorunlar da görülürse o zaman şüpheleniliyor ben zaten onu değil de böbreğinde hasar mı olur diye çok taktım.
Bu durumu yaşayanların çoğunda zamanla düzelme olmuş bir dahaki ay ultrasonda düzeldiği görülen, doğuma yakın bebek büyüdükçe düzelen veya doğumdan sonra geçen. Az da olsa kötüleşenler de var onlar da ameliyat olmuşlar.
Ben küçük bir yerde yaşıyorum bebek doğduğunda hastanelerde koşmak zorunda kalırsam başka şehirlere gitmem lazım diğer çocuklarımı yalnız bırakmak zorunda kalacağım hiç bensiz kalmadılar kıyamıyorum eşimin işleri o kadar yoğun ki yıllık izni bile yok bir detaylıya gittik belki 100 kişi telefon etti mail whatsapp o telefon hiç susmadı işine bakmaktan benimle ilgilenemiyor ben doğumda bile adam nasıl yanımda olacak çocuklarımdan gece nasıl ayrı kalacağım diye kara kara düşünüyorum hasta bebekle nasıl koştururuz neler yaşarız kötü ihtimali düşündükçe çok üzülüyorum.
Kendimi de suçladım hiç istemedin bu bebeği sonra da erkek diye tutturdun Allah seni cezalandırdı dedim. Yeme içmeme hiç dikkat etmedim su yerine kola içtim cipsler hamburgerler tatlılar canım ne istediyse yedim içtim öncesinde ağır bi diyetteydim spor diyet hepsi kaldı çok soğuk oldu eve kapandım bunaldım bende kısıtlamadım kendimi nasılsa şişiyorum bari mutlu edeyim kendimi dedim biraz da psikolojik olarak saldım 3 çocukla manken gibi olsan nolur hayatın kaydı sanki evden çıkabileceksin artık moduna girdim. Kendime hiç dikkat etmedim çıplak ayakla gezdim evde en soğuk havalarda bile. Bütün bunların da etkisi oldu bence bu durumda.
Ama bundan sonra daha dikkatli olacağım ilacı falan da yokmuş elimden gelen beslenmeme kendime dikkat etmek Allah büyüktür inşallah çocuklarıma acır ve doğmadan bu sorunun geçtiğini öğreniriz içim rahat bir şekilde zamanında doğum yapmak ve bir an önce tüm çocuklarıma yetebilmek istiyorum. Bizim için dua edin.
 
Bende aldım uyku tulumu benim 6 yaşındaki bebe yorgan örtmüyor uyku tulumu giyiyor hala
Benimde kızım uyku tulumu giyiyor hala, hatta bence büyüdüklerinde hiç örtünmüyolar ilk kışımızda kızım örttüğümde çok açmadı üstünü 1 yaştan sonra çıldırdı ondan 2 tane falan var ama çok pembiş pembiş onları birine veriririm ufaklığa alırım.
Bundan sonra kızıma da bu tarz şeyleri unisex almaya başladım geleceğe yatıeım
 
Benim erkek oldukları halde hep uymadı yeni alındı yine öyle olacak gibi sanırım
 
Bence tatlı canını boşuna üzüyorsun. Arkadaşımın çocuğunun bir böbreği yok. Hiç yok hiç oluşmamış. Gayet sağlıklı maşallahı var çocuğun kocaman oldu büyüdü.
Senin çocuğunun böbreği bir tık büyük çıkmış, belki beslenmeden belki o an o organ fazla gelişti şuan belki toparlandı bile bunu bilemezsin.
Sakinleş önc kendine eziyet etme bu düşüncelerle canım.
Bana baya doku bozukluğu dediler kalbinde, parlamanın falan ilerisinde bir bulgu bu ben yinede pzoitifm belki de karnımdayken iyileşecek diyorum.
Olmazsa da onu doğunca düşünürüz.
Down vs düşünüp canını asla sıkma hiç şuan onlarla ilgili bişi yok, olsa doktor seni sonuna kadar gitmen için çok uğraşırdı böyle kolayca tatlı tatlı yollamazdı merak etme
Sağlıkla gelsinler inşallah
 
Günaydın kızlar merak ettiğim bişey var bebek hareketlerini ben kasıklarda daha çok hissediyorum sizde de durum aynı mı yoksa daha yukarlarda hisseden var mı ?
Canım ben kasığımda da yukarda da hissediyordum. Ben mi yanlış hissediyorum acaba diye düşünüyorsum. Cumartesi ultrasonda gördüm ki benim miniğin ayakları kasıkta vücudu yukarda.
 
İkisi de çok güzel. Derin benim de düşündügum isimlerden biri
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…