2022 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...


  • Ankete Katılan
    273
Bana göre pompa oldukça önemli canım. Şöyle ki ben de çalışmadım evdeydim ama ilk günler sütüm gelsin diye sağdım. Sonra sütüm fazla geldi sağıp buzluğa attım. Sütüm tazyikliydi bebek boğulmasın diye önden sağardım. Bazen göğüslerim çok dolardı rahatlasın diye sağardım. 20 günlüklen nefes almak istedim anneme sağıp süt bıraktım. Emzirdiğim dönem ilaç kullanmam gerekti ilk sütü sağıp bebeği emzirdim vs vs. Yani bence çok gerekli. İlkini arkadaşım vermişti ben de onu başkasına verdim ve şimdi yeni aldım. Lansinoh almadım ebebek ten aldım. İdare eder mi eder. Ama istersen başta manuel de olsa bir tane bulundur. Sonra lazım olursa alırsın. Ya da al kullanmazsan satarsın. Ya da kuzeninden istersin duruma göre alırsın.
 
Sirke tam kurtarmıyor ama en azından daha fena olmasını engelliyor. Hamilelikten öncede kasıntı olurdu ama boyle akinti hic gormemistim. Suan iyi hafif sarimsi akinti var. Ayrica idrarda da benim biraz lökosit artmisti. Henüz bisey yapmıyorum. Ilacsıź kesinlikle gecmiyor inşallah hamilelik bitesiye bi daha o şekilde olmaz. En azndan kontrol altında tutabiliz.
 
Bende dün detaylı girdim böyle şeyleri bilmiyorum bişeyde demedi sizmi ölk diyor sunuz
 
yildizsavascisi yoncambenim kızlar bende arkadaş gibi düşünüyorum açıkçası.ayni şeyleri çalışmayan ama kullanan arkadaşım söyledi, elim ayağım oldu çok işime yaradı demisdi.bende alacakdım aklimdaydi arkadaşım ben veririm alma dedi ondan alicam.
 
Aynen bende senin gibi düşünüyorum cidden , nasıl olucağını bilmeidğim için en azından hazırlıklı olurum, etrafımda bi kaç kişide var onlardan isticem, eğer yoksa ellerinde 2. El bakıcam Teşekkür ederim bilgin için
 
İyi bari allahdan vericek birini bulmuşsun bende bakıcammm artık cidden önemli yani
 
İyi bari allahdan vericek birini bulmuşsun bende bakıcammm artık cidden önemli yani
Aynen canım güzel denk geldi çok şükür, bulamazsan en kotu var dolapda falan bende ordan alcakdim temizler kendini belli ediyor zaten içine sinmezse hortumlarını falan sıfır alırsın makinenin kendisi pahalı zaten.
 

Cok mantıklı açıklamışlar ya benim çocuğu bırakıp çıkacağım kimse yok burada ama diğer kısımlarda mantıklı.. isteyeceğim kimse yok çevremde o yüzden 2. El falan bakarım artık zaten kullanılan kısımları sıfır ile değişiyor asıl makinasi pahaliymis
 
Tam öyle değil aslında tüm karin kasiliyor. Ben doğum yaptığım için daha net anlıyor olabilirim.
 
Benim rahim ağzı boyum karından ölçümde 32 çıktı doktor normal dedi. Serklajli olduğum için zaten sürekli yatarak geciriyorum.
 
Benim çocuğum hiç bir şekilde biberon emmedi. Oyuzden sağdigim sütler hep çöp oldu. Sadece göğsümu rahatlatmak için sağdim.
 
Çalışmayan ama annelik deneyimi olanlara sormak lazım
İlk haftalarda bebek tam memeyi boşaltamadigi için göğsüm davul gibi olmuştu. Manuel pompa ile zor da olsa boşalmıştım. Yani ilk zamanlar işime yaradı. Sonradan süper emiciye döndüğü için alete gerek kalmadı.
Bir de emzirmeyi azaltırken/ biraktirirken biraz işime yaramıştı galiba.
 
Ben yalnızca vazelin bebe kullanıyorum. Valla kremlere 100 lerce lira veremem.
 
Bende süt sağma mak. bakıyordum ,yakın dönemde doğum yapmış arkadaşım ilk aylar için özellikle "hastanede tipi süt sağma mak" kiralamanın çok daha iyi olduğunu söyledi. Makul fiyatlara yeni hortum ve aparatla eve getiriyorlarmış. İzmir'de varsa İstanbul'da da vardır bı araştırın isterseniz . Hem performansı çok çok daha iyimiş , göğüs alıştıktan sonra ev tipi elektrikli pompa ile devam ederiz herhalde.


Neredeyse her gün ara ara oluyor , hatta hamile olduğumu unutup regl olmuşum gibi düşünüyorum . Doktorum bu tüm ağrıların çok normal olduğunu söyledi. Artık içimizde her gün büyüyen ve şuan yaklaşık 20 cm üstü bebek var , rahmimize baskı yaptıkça da ağrı olması normaldir
 
24 e kadar çıkarmıymış ayy inşaallah yaaa..seninkide düşmüş biraz bol bol yatalım bari napalım başka çare yok..evin işini gücünü kim tutacaksa orayı hiç demiyor doktorlar
 
Aynen olmadı öyle yaparım dediğin gibi
Aynennn kesinlikle artık duruma göre bakıcazz
Benim çocuğum hiç bir şekilde biberon emmedi. Oyuzden sağdigim sütler hep çöp oldu. Sadece göğsümu rahatlatmak için sağdim.
Bazıları için aynı şey olmuyo ne olur ne olmaz kenarda dursun istiyorum dediğin gibi göğüsüöü rahatlatmak için en azından
Sırf ilk düşündüğüm benimde göğüsü hafifletmek, çok gelebiliyomuş oyuzden ne olur ne olmaz kenarda dursun
 
Neden ilaç kullanmayıp böyle bir risk alıyorsunuz sirkenin zarar vermeyeceğine nasıl eminsiniz
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…