Canım yalnız unuttuğun bir şey var. Şimdiki gibi kontrol, erken tanı, vitamin desteği gibi şeyler olmadığı için anne bebek ölümleri veya sakatlanmaları çok daha fazlaymış. Anneannemin 6 çocuğu ölmüş farklı farklı yaşlarda. Kimbilir ne hastalıkları vardı
İlk gebelik öncesi kontrole gittiğimde keşke her hasta sizin gibi olsa demişti doktor. Gebe kaldıktan sonra geliyorlar ve komplikasyonların önüne geçemiyoruz demişti..
Tüm bu rutin kontrollere rağmen bile 26 haftalık doğum yapıp çocuğu engelli kalan akrabamız var. Doğum başlamış anlamamış ve bebek oksijensiz kalmış. Bebekte üst damak kapanmamış bile daha düşün
Yani o yüzden ben eskiler de böyleymiş güzellemelerine inanmıyorum. O zaman da vardı şimdi de var zorluklar..
Bana göre de bu işin doğal yolu vajinal doğumdur. Ama ortada bir seçenek varsa kim nasıl rahat edecekse öyle yapsın bence.
Ben ilkini normal doğurdum ama sonra dikişlerim yüzünden zorlandım. Başkası kuş gibi kalkıyor.
Ben evde doğursaydım ve o yırtık için geç kalınsaydı kan kaybından ölmüştüm. Üç top sargı bezini tampon yapmışlar doğumdan sonra. Ardından 3 tüp kan verdiler. Doktor bile korktu da vizite zamanı dışında gece doğuma gelince kontrole geldi
Şimdi bende travma olmasın da ne olsun? Ki ben yine soğukkanlı kalıyorum bir çok kişiye göre. Belki bu rahat geçer diyorum. En iyisi herkes bildiği yoldan gitsin