2022 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...


  • Ankete Katılan
    273
Kızlar ben 7. haftada genel testleri yaptırdım daha da test falan yapılmadı. Elenatal 1 kullanıyorum ziyan olmasın onu bitir 2 yi al dedi bu kadar. Bir de tsh 3.5 gibi bişey çıkmıştı sabahları 1 tane tiroid hapı içiyorum 8 tane falan kaldı bitince tahlil yaptır duruma göre devam et dedi ama devlette hiçbir dr da randevu yok. Aile hekimi kanı saatlerce bekletiyor doğru sonuç vermiyor dedi. Özelde baktırabilirim. Tsh çok yüksek değil bence ben ilaç bitince başka almasam diyorum sizler ne yaptınız bu konuda?
Benim dr işi de karma karışık oldu. Cinsiyet öğrenebileceğim tek dr buydu bu da bıraktı. Bende eşime şehirdeki hastaneye gidelim diyorum 2 hafta sonra. 14 şubatta öğrenirim diyordum ama cmrts gidebilirim günü falan geçtim artık öğreneyim yeter Sonra ayrıntılı için 1 kez daha giderim 6 dan itibaren de doğum yapacağım dr a geçerim artık.
Dr lar sistemden önceden gittiğim dr ları görüyorlar mı acaba
 
Evet çoğumuz düşünüyoruz. 20 24 hafta arası yapılacak. Ben 21 hafta civarında gideceğim ama randevu almadim daha.
Bnm haftaya kontrolüm varda 18+0 olacak. İnternet te 18 ile 24 arası gördüm de. Gitmişken yaptırayım diyorum ama tabi bilemedim doktora sormam lazım sanırım.
 
Ama benim diğer ikisi kız ve onlarda da hiçbişeyim yoktu Hatta onlarda daha rahattım bu biraz olsa da zorladı
 

Ben de beyaz tenliyim ama çizgi oldu.
Bence bir kriteri yok bunun.
Hiçbir şeyin kriteri yokmuş zaten. Nasıl denk gelirse

Haftana göre başdönmesi normal. Uygulamada okumuştum o haftalardayken. Benim de başım dönüyordu..
 
Tsh çok çok önemli. Bebeğin beyin gelişimini etkiliyor. Ben ilaç içmiyorum ama hasimato hastası olduğum için her ay test veriyorum. Yani şuan iyi ama ilacı bırakınca yükselebilir tah bence bir endokrine danış.
Doktorlar eğer sgk anlaşmalı bir hastaneyse e nabizdan görüyor. Mesela benim doktor kontrolleri görünmüyor ama e nabizda ayarlardan kapatırsan tüm herkese sadece sana gelen mesaj şifresiyle bakabilir. Tahlilleri bile göremez kimse. Kapattım ben.
 
Bnm haftaya kontrolüm varda 18+0 olacak. İnternet te 18 ile 24 arası gördüm de. Gitmişken yaptırayım diyorum ama tabi bilemedim doktora sormam lazım sanırım.
18 biraz erken sanırım. Gelişimi ilerdeyse belki yapar. Genelde periontolog ya da radyoloji yapıyor. Kendi doktorumuz yapmıyor ama.
 
Benim de kapalı heralde ki şifre göndermişti dr ilk öyle bakmıştı tahlillere. Ama e nabıza girmeden aynı hastanede başka dr a gittiğimi görür mü mesela
 
Ayrıntılı ultrason yaptırmayı düşünüyor musunuz? Doktorunuz tarih verdi mi?

Bnm haftaya kontrolüm varda 18+0 olacak. İnternet te 18 ile 24 arası gördüm de. Gitmişken yaptırayım diyorum ama tabi bilemedim doktora sormam lazım sanırım.
Gecen gittiğimde randevu aldım tam 23+0 haftalık olduğu güne randevu aldım. Daha erken almak istedim ama 22 yi doldurmadan pek önerilmiyormus
 
Görüyolar ben devlete gitmiştim, 1 hafta önce özele gitmişsin dediler e nabızda bilgilerimi şunlarla paylaş paylaşam diye seçenekler var sanırım onlara tıklarsan göremez
 
Kızlar diğer şehir özel hastanesini aradım gitmek istediğim dr sadece devamlı hastasını kabul ediyormuş yani başından başlamayanları kabul etmiyormuş. 1-2 dr varmış öyle kabul eden onlar da 400 tl istiyorlarmış. Çok fazla değil mi ya 300 tl de yol tutar yeme içme bir cinsiyet öğrenme bana 1000 tl ye gelecek
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…