Ya evet Allah rahmet eylesin ama oda aşılıymış sanırım yaKızlar covid vakaları artış gösteriyor inanılmaz..kesin yakında karantina günleri başlıyor…böyle olacağı belliydi. Alişan’ın da kardeşi vefat etmiş covid’den, daha 41 yaşındaymış, 2 de kızı varmış , genç ölümler çok üzücü…dikkatli olalım biz de , ben hala kayınvalidemlerdeyim, Trabzon’da. Evime dönünce ilk işim aşı olmak olacak, biontech. Siz aşı olmayı düşünüyor musunuz ? Bana doktorum 3 ay geçtikten sonra biontech ol bence demişti, önermişti.
Bende senin gibi düşünüyorum hamileler üzerinde yeterince kanıt yok, ben bi doz biontech oldum 2.olmadan hamile kaldığımı öğrendim, doktorum hamileyken de oluyor dedi ama benim güvenim yok açıkçasıBen olmayayım diyordum ama bilemedim cok arttı vakalar ve kimse maske takmıyor tam biz toparlanıp ortaya cikacagimizda artıyor vakalar Ben kendimi korumayı kimseyle gorusmemeyi düşünüyorum bilmiyorum nasıl olacak ama aşı olmaktan da korkuyorum zaten stres yaşadım şimdiye kadar bebeğe ne etkisi var cok fazla çalışma yapılmamış hala
Deli muamelesi yapmalari cok saçma olmus hamilesin sonuçta hamile olmasan farkli şeyler söylerim ama tam olarak hamileler uzerinde veri olmadığı icin boyle dusunmen cok normal. Ama açıkçası normal de hamile olmayan insanlarin yaptırmaması beni şaşırtıyor sonuçta sana bulaşti tamam onu goze almışsın ama başkasına sebep olmak var kul hakki bence insanlar hic dikkat etmiyor. Virus bitmis gitmis gibi davraniyor kadinin birini tersledim oyle maskesiz geldi bulundugum ortama niye takmiosun dedigimizde 1.dozu oldum dio sanki 1.doz hemen seni koruyor hadi seni gectim başkasına bulastirirsin sen hissetmesende dedim de takim bari diyor insanlar bıkmış evet ama herkes bıkmış durumda insanlari anlamiyorum.Bende aşı olmak istemiyorumetrafım deli muamelesi yapıyor bana
Ama biz iki canlıyız tek olsak tamam yapıcaz tabiki ama daha çok yeni çıkan bi aşıyı karnımda çocuğum varken ileride nelere yol açar tam olarak bilinmezken vurduramam ya. Banada ol diyorlar ama buna kimse karışamaz doktor bila illaki ol demiyor bizim insiyatifimize bırakıyorlar gerçekten yan etkisi olamayacağı kesin olsa zaten garanti verirler ama kendileride veremiyorlar ki doğuma kadar dikkatli yaşıycaz işteBende aşı olmak istemiyorumetrafım deli muamelesi yapıyor bana
Zaten mecbur olmadıkça çıkmıyorum bende dışarı vakalar da artıyor şu süreçte hamilelik rabbim hepimizin yardımcısı olsunDeli muamelesi yapmalari cok saçma olmus hamilesin sonuçta hamile olmasan farkli şeyler söylerim ama tam olarak hamileler uzerinde veri olmadığı icin boyle dusunmen cok normal. Ama açıkçası normal de hamile olmayan insanlarin yaptırmaması beni şaşırtıyor sonuçta sana bulaşti tamam onu goze almışsın ama başkasına sebep olmak var kul hakki bence insanlar hic dikkat etmiyor. Virus bitmis gitmis gibi davraniyor kadinin birini tersledim oyle maskesiz geldi bulundugum ortama niye takmiosun dedigimizde 1.dozu oldum dio sanki 1.doz hemen seni koruyor hadi seni gectim başkasına bulastirirsin sen hissetmesende dedim de takim bari diyor insanlar bıkmış evet ama herkes bıkmış durumda insanlari anlamiyorum.
Yorumlara bakıyorum doktorlar içten aşı ol diye hiç dememiş hamile arkadaşlara zaten genelde de olacaksan 4.aydan sonra ol diyor gerekirse hiç çıkmam son aylar zaten kışa geliyor napalım artıkAma biz iki canlıyız tek olsak tamam yapıcaz tabiki ama daha çok yeni çıkan bi aşıyı karnımda çocuğum varken ileride nelere yol açar tam olarak bilinmezken vurduramam ya. Banada ol diyorlar ama buna kimse karışamaz doktor bila illaki ol demiyor bizim insiyatifimize bırakıyorlar gerçekten yan etkisi olamayacağı kesin olsa zaten garanti verirler ama kendileride veremiyorlar ki doğuma kadar dikkatli yaşıycaz işte
Amin canımZaten mecbur olmadıkça çıkmıyorum bende dışarı vakalar da artıyor şu süreçte hamilelik rabbim hepimizin yardımcısı olsun
Canım ailemde olmayan birtek benim. Ve olmayacağım. İçinde ne olduğunu bilmediğim sıvıyı vucuduma sokup bir de bebeğimi riske atamam. Herşeyi geçtim . Şuan hastaneler a$ı sonrası yan etki yaşayan hastalarla dolu. A$ının beni öldürmeyeceğinin garantisi yok kiBende aşı olmak istemiyorumetrafım deli muamelesi yapıyor bana
Aşının iki dozunu da olan bi tanıdığım 1 ay sonra covidden vefat etti ben çok sıcaktım basta aşıya su an beni çok düşündürüyor eşim oldu ama bende bebegi düşünmek zorundayım kendimi korumaya çalışacağım mecburenCanım ailemde olmayan birtek benim. Ve olmayacağım. İçinde ne olduğunu bilmediğim sıvıyı vucuduma sokup bir de bebeğimi riske atamam. Herşeyi geçtim . Şuan hastaneler a$ı sonrası yan etki yaşayan hastalarla dolu. A$ının beni öldürmeyeceğinin garantisi yok ki
Canım a$ı , ilaç tedavisi vs bu zorla yaptırılabilir mi nerde yaşıyoruz kim kimi zorlayabilir. A$ı yaptırırsam kendim için yaptırırım. A$ısını olan zaten a$ısızdan korkmasın. Kendi korunmak için a$ı oluyor olanlar.. neden olmadığımıza şaşırma. Lütfen araştır a$ının içeriği güvenilirliği yan etkileri. Uğur şahinin neden a$ı olmadığını kendi çocuğunu neden aşılatmadığınıDeli muamelesi yapmalari cok saçma olmus hamilesin sonuçta hamile olmasan farkli şeyler söylerim ama tam olarak hamileler uzerinde veri olmadığı icin boyle dusunmen cok normal. Ama açıkçası normal de hamile olmayan insanlarin yaptırmaması beni şaşırtıyor sonuçta sana bulaşti tamam onu goze almışsın ama başkasına sebep olmak var kul hakki bence insanlar hic dikkat etmiyor. Virus bitmis gitmis gibi davraniyor kadinin birini tersledim oyle maskesiz geldi bulundugum ortama niye takmiosun dedigimizde 1.dozu oldum dio sanki 1.doz hemen seni koruyor hadi seni gectim başkasına bulastirirsin sen hissetmesende dedim de takim bari diyor insanlar bıkmış evet ama herkes bıkmış durumda insanlari anlamiyorum.
Canım bu bilgi nerden aldın peki? Eleştirmek için değil sadece gercekten oyle mi merak ediyorum.annemle babam iki doz sinovac oldu benim israrimla 3.doz biontech olacak.esim abim ablam hep oldular hafif kol ağrıları oldu etrafimda hic sıkıntı yaşayan duymadım. Karşı komşumuz dahiliye doktoru mutlaka aşı olunmalı diyor kendi de yeni 3. Doz biontech oldu onda da sıkıntı yok. Bazi forumlarda duyuyorumda acaba aşıdan degilde baska birsey den olmus olabilir mi diyorum etrafimda cok aşı olan var kotu birsey hic duymadimCanım ailemde olmayan birtek benim. Ve olmayacağım. İçinde ne olduğunu bilmediğim sıvıyı vucuduma sokup bir de bebeğimi riske atamam. Herşeyi geçtim . Şuan hastaneler a$ı sonrası yan etki yaşayan hastalarla dolu. A$ının beni öldürmeyeceğinin garantisi yok ki
Zaten yüzde yüz korumuyor ve uzun vadede kimbilir ne zararları olacak bilmiyoruz canım hiçAşının iki dozunu da olan bi tanıdığım 1 ay sonra covidden vefat etti ben çok sıcaktım basta aşıya su an beni çok düşündürüyor eşim oldu ama bende bebegi düşünmek zorundayım kendimi korumaya çalışacağım mecburen
En yakın arkadaşım oğlunu acile götürdüğünde görmüş canım hepsi a$ı sonrası yan etkiler üzerine gelmiş. Annem a$ı sonrası 3 gün hasta yattı covid oldu resmen ölebilirdi de.Ben de bizzat şuna şahit oldum geçenki kontolümde a$ı olan bir abla dra sordu genital bölgesinden pıhtı düşmüş menepozlu bir ablaymış. A$ıdan sonra oldu diyor doktor da olmaz öyle birşey diyor. Yani dr ne biliyor a$ı hakkında nekadar bilgileri var ki.Canım bu bilgi nerden aldın peki? Eleştirmek için değil sadece gercekten oyle mi merak ediyorum.annemle babam iki doz sinovac oldu benim israrimla 3.doz biontech olacak.esim abim ablam hep oldular hafif kol ağrıları oldu etrafimda hic sıkıntı yaşayan duymadım. Karşı komşumuz dahiliye doktoru mutlaka aşı olunmalı diyor kendi de yeni 3. Doz biontech oldu onda da sıkıntı yok. Bazi forumlarda duyuyorumda acaba aşıdan degilde baska birsey den olmus olabilir mi diyorum etrafimda cok aşı olan var kotu birsey hic duymadim
Ben zorla yaptirilsin demiyorum sadece yaptirilmamasina şaşıyorum kimse kimseye zorla bisey yaptiramaz anayasamizda acikca var zaten.ben sadece bilime güveniyorum o kadar. Herkes biseyler söylüyor ama ben ya korona kapip telafisi mumkun olmazsa dönüşü olmazsa diye yaptirmayi düşünüyorum esimde israrla olmami istiyor.insanlar asi olmuyorsa maskeerini takmali dikkat etmiyorlarsa asisini olmali ben böyle düşünüyorumCanım a$ı , ilaç tedavisi vs bu zorla yaptırılabilir mi nerde yaşıyoruz kim kimi zorlayabilir. A$ı yaptırırsam kendim için yaptırırım. A$ısını olan zaten a$ısızdan korkmasın. Kendi korunmak için a$ı oluyor olanlar.. neden olmadığımıza şaşırma. Lütfen araştır a$ının içeriği güvenilirliği yan etkileri. Uğur şahinin neden a$ı olmadığını kendi çocuğunu neden aşılatmadığını
Canım korona kapmamışsın bu zamana kadar ya aşıdan sonra olursan ben bundan korkuyorum açıkçası.Ben zorla yaptirilsin demiyorum sadece yaptirilmamasina şaşıyorum kimse kimseye zorla bisey yaptiramaz anayasamizda acikca var zaten.ben sadece bilime güveniyorum o kadar. Herkes biseyler söylüyor ama ben ya korona kapip telafisi mumkun olmazsa dönüşü olmazsa diye yaptirmayi düşünüyorum esimde israrla olmami istiyor.insanlar asi olmuyorsa maskeerini takmali dikkat etmiyorlarsa asisini olmali ben böyle düşünüyorum
Zaten aşı olsanda korona kapabilirsin ama en azindan yogun bakima girmezsin diye düşünüyorum ihtimal herşey onemli olan en az hasarla atlatmakZaten yüzde yüz korumuyor ve uzun vadede kimbilir ne zararları olacak bilmiyoruz canım hiç
Canim açıkçası bazi insanlar duyduklarindan sonra psikolojik olarak etkileniyorlar bende oyle düşünüyorum.ornegin ben asiyla ilgili olumsuz birsey duydugumda acaba oluyorum yerlesiyor o bana psikolojik etkisi olabilir açıkçası.13 haftam bi dolsun olucam ins yasayip gorucem annemlerde 26sinda olacaklar ins bir sikinti olmaz.En yakın arkadaşım oğlunu acile götürdüğünde görmüş canım hepsi a$ı sonrası yan etkiler üzerine gelmiş. Annem a$ı sonrası 3 gün hasta yattı covid oldu resmen ölebilirdi de.Ben de bizzat şuna şahit oldum geçenki kontolümde a$ı olan bir abla dra sordu genital bölgesinden pıhtı düşmüş menepozlu bir ablaymış. A$ıdan sonra oldu diyor doktor da olmaz öyle birşey diyor. Yani dr ne biliyor a$ı hakkında nekadar bilgileri var ki.
Bugün vefat eden alişanın kardeşi de aşı olmuş sanırımAşının iki dozunu da olan bi tanıdığım 1 ay sonra covidden vefat etti ben çok sıcaktım basta aşıya su an beni çok düşündürüyor eşim oldu ama bende bebegi düşünmek zorundayım kendimi korumaya çalışacağım mecburen
Onu da duydum ben ama seren serengil galiba demis net bisey yok kesin bisey denmeden kafanizi karistirmayin benim bile diyorum ya kafam bulaniyor ama sonra hamile haberleri aklima geliyor bende karisigim ama aklima aşının zararli mi degil mi olusunu degilde ya korona kapip telafisi olmayan bisey yasarsam diye düşünüyorum acikcasi ben bi grip oldum kizlar mahvoldum 5 gun boyunca ne cektigimi ben biliyorum korona olsam Allah bilir ne olur zaten grip olduktan sonra aşı olmaya karar verdim benBugün vefat eden alişanın kardeşi de aşı olmuş sanırım
Bende ya aşı yaptirmayip korona kapip telafisi olmayan seyler yaşarsam diye korkuyorum bu daha ağır basıyor banaCanım korona kapmamışsın bu zamana kadar ya aşıdan sonra olursan ben bundan korkuyorum açıkçası.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?