2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Bebek sizden ayri kalmiyor ve duzenli emiyorsa neden sut sagilsin ki? Hic anlamadim. Hic sagma yapmadik biz su ana kqdar , makine falan da yok , hicbir ebe veya doktordan da oyle bir sey duymadim
Ben sezaryenle dogum yaptim ama öncesinde 18 saat sanci cektigim icin sanirim hemen sütüm geldi. Ogleden sonra dogmustu bebegim, o gece de kakasini yapti Ama 3-4 gun sonra yapanlar da varmis Sanirim normal bisey, bi acelesi yok

Bebek sizden ayri kalmiyor ve duzenli emiyorsa neden sut sagilsin ki? Hic anlamadim. Hic sagma yapmadik biz su ana kqdar , makine falan da yok , hicbir ebe veya doktordan da oyle bir sey duymadim.
Bugun tekrar doğum yaptığım hastanedeki emzirme uzmanına sordum, her emzirmede gerek yok dedi. Ancak göğüs dolu ise yaparsınız sağım dedi. Benim bazen taş gibi oluyor, o yüzden ihtiyaç duyuyorum. Bir de bazen emiyor emiyor hala talep ediyor, o zaman sağdigim biraz sütü kadehle iciriyorum. Bunun dışında ilerleyen aylarda benim de ayrı kalıp dışarı çıkıp işlerimi halledeceğim zamanlar için biberonla verilmesi için stok yapıyorum. Örnek olarak dişçiye gitmem gerekecek ya da kuaföre vs. O zaman evde stok olursa, birine kısa süreli emanet edip çıkabilirim.

Anladım demek ki içerik mi değişiyor nedir gece gündüz sütleri arasında. Burada sormasam ben ekleyecektim az az sağıp bilmiyordum teşekkür ederim
Gündüz içeriği ile gece içeriği farklı olurmuş sütün, gece sütü daha uyumasini sağlayacak nitelikte olurmuş. Hatta bugün tekrar sordum, her sağımda çıkan süt neyse onu poşetle kaldır dedi uzman, gündüz arada iki saat bile fark olsa birleştirme dedi sütleri

Kadehle nasıl içiriyorsunuz? Çoğu içerken dökülmüyor mu Benim bebeğin biberonla sorunu var bazen tutamıyor da bir yöntem olabilir benim için de

Bende normal doğum yaptım hemşireye göre sütüm vardı o sıkınca çıkıyordu ama ben kendim sıktığımda çıkmıyordu gözle görünür bir şekilde üçüncü dördüncü gün geldi sütüm doğumdan ertesi gün aldım ben alabilirsin dedi doktorum ilk gün uyuyordu benim bebek gözünü açmadı ki memeyi bulsun da emsin

Sanirim kucaga alismis
Allah yardimcin olsun cnm

Kizlar benimde iki gun oluyo dikislerim duseli korse takam diyorum sizce hangi korseden alsam
Yyksek belli tayt olandan mi yoksaa mayo tarzi gogusler ve apisarasi acik olan enteresan bi korse war. Ondan mi alsam
Evde klasik korse war ama hic bir ise yaramiyo bol geliyo
Bu sefer farkli bi korse takatim diyorum etkili olmasi onemli
Fikrinizi almak istedim
(Esim dogumdan iki gun sonra kilomu sorup bacaklarin kalin gibi deyince sinirim hopladi hirs yaptim)

Yenidoğan bebeklerin alışkanlıkları olmuyormuş sdce dış dünyaya sdapte olmakta zorlandıkları için annelerinin kokularına ihtyiaçları oluyormuş
İstisnalar kaideyi degistirir mi bilmem ama Benim kizimdada ayinisi olmustu
Sonra hic degismedi bebek arabasina koydugumda bile asiri tepkili agliyordu kucagimi istiyordu
Ama umarim oglusum oyle olmaz cunku dejavu gibi bunda da ayni seyleri yasiyorum

Merhaba kakayi hatırlayamadım, ertesi gün yapmış olabilir. Memeyi biz de tutturamadık, silikon uç ile emiyor. Şu an da hala silikon uç ile emiyor, hastaneye haftada bir iki kez götürüp emzirme danışmanı ile memeyi tutturma çalıştırıyoruz. Çenesi kuvvetlendikce silikonu atar dediler, üç haftalık şimdi tam olarak ne zaman bırakır bebekten bebege değişirmis. Benim meme ucum yeterliymis ama kızımiz emerken damagina tam değsin istiyormuş. Ya da hastanede çok erken verdiler silikon uç ve alışkanlık oldu, bilemiyorum artık..

Normal doğumu çol bilmiyorm ama beybilerin 24 saat içinde kaka yapması bekleniyormuş

Biz de yaptırdık prematüre olduğu için ama 30.gün yaptıracaksınız dediler bize öyle gittik bir daha gerek yok sorun çıkmadı çünkü çok şükür sizin niye bu kadar erken oldu

Yok ben yapmadım bugün gittim sancı yok ama suyu biraz azalmış Pazartesiye kadar gelmezse sezaryen dedi sizde durum nasıl
Benim karnım biraz aşağı inmis gibi geliyor ama şu an bi belirti yok yarın sabah 40. Haftam kontrole gideceğim. Eğer belirti yoksa 10 gün daha bekleyecek büyük ihtimal

Biz de yaptırdık prematüre olduğu için ama 30.gün yaptıracaksınız dediler bize öyle gittik bir daha gerek yok sorun çıkmadı çünkü çok şükür sizin niye bu kadar erken oldu
Bizde 36 gunlukken gittik bizede şimdilik sorun yok ama damarlar tam gelişmemiş tekrar bakicaz dedi arkadaşa da aynısını demişler oda 2. Sine gitmemiş, yok ya bidaha yaptırmak istemiyorum 3. Ayda normal göz muayenesine giderim

Benim oğlanda öyle gazı olsa dahi memede bugün 3 kes kustu düşün yani artık zeutin uağı verdim 1 çay kaşığıda öyle gazı çıktı azda olsa rahat etti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…