2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Yaptığımız alıntıları nasıl siliyoruz yapamadım üstteki mesaj yanlış oldu.
Ne kadar detay varmış gece sütleri de gündüz sütüyle mi birleşmiyormuş şaşırdım buna
Buzluğu tam bilmiyorum ama kuvez için süt götürürken sakın aralarında 1_2 saat dahi olsa sütleri birleştirme demişti dr

Yaptığımız alıntıları nasıl siliyoruz yapamadım üstteki mesaj yanlış oldu.
Ne kadar detay varmış gece sütleri de gündüz sütüyle mi birleşmiyormuş şaşırdım buna
Ya sormayın, bana bir de hemşire dedi üç saatte bir sağın sutlerinizi boşaltın bugün başka bir emzirme danışmanına sorcam, yeni bilgiler olursa yazarım. Ama bir kaç yere sormuştum farklı gün süt birleştirme olmuyormuş.
Bu arada süt poşetleri vakumlu gibi, koku vb. Alınca bebekler içmiyormus. O yüzden bu işe özel poşet almak gerekiyormus.

Buzluğu tam bilmiyorum ama kuvez için süt götürürken sakın aralarında 1_2 saat dahi olsa sütleri birleştirme demişti dr
Bakın ben de bunu bilmiyordum, bana üç saat dendi. Zaten süt saklama kriterleri de dünyada 4 saat dışarıda, 4 saat dolapta ve 6 ay buzlukta diye değişmiş ama sağlık bakanlığımız duyurmadigi için 3 -3-3 kuralı uygulanıyormus.
Anne sütü muhteviyatı belli olmadigi için bu kurallar çok değişken ve aslında kişiye ozguymus. Sütünüzü bakın koklayın diyorlar. Misal üç ayı deep freeze'de geçirdik gene de atma, ek gıda döneminde bile bebeğin ek gidasina katılabilir ise kat dediler (kokusundan durumu kontrol edilerek)

7/8 ay sonra ek gıdaya geçildiğinde kokmuyorsa kullanılabilir miymiş yani ?

Valla benim şuan zaten kizim çok emmiyor silikon ucla zar zor yarim yamalak emziriyorum sütümde az onun için saklayacak kadar sütüm yok en fazla 4_5 saat boyunca hiç emmedigi göğsümü sagip hemen veriyorum. Ben günlük üzerine saat yazarak posetliyordum kuveze götürmek için ozaman Dr öyle demişti. Ama buzluk için durum farklı olabilir

Anladım demek ki içerik mi değişiyor nedir gece gündüz sütleri arasında. Burada sormasam ben ekleyecektim az az sağıp bilmiyordum teşekkür ederim

Aynen demek ki yapın uygunmuş canım sayende normal doğum inancım arttı valla çok sevindim o kesi çoğunlukla oluyo ya dediğin gibi acele de etmişler zaten ay sen doğurdun sıra bizde resmen
Diğer çocuğu da normal doğum yaptım ya canım o yüzden ama ıkınmayı bilmek gerçekten önemli

Gözünüz Aydın canım. Me çok sevindim aynı gündeydik seninle. Benim ki haşa gelmedi suni sancı zor mu ?? Salı günü bana da verecekler.
Yok canım zor olsa ıkınmayı becerirdim herhalde ben pek bişey anlamadım

Kızlar sütünüz hemen geldi mi normal doğum sonrasında taburcu olacağım ya dikişim de var duş alabilirim herhalde Bi de çocuklarınız hemen kaka yaptı mı bizimki yapmadı Bi de memeyi tam tutturamıyoruZ kendini geri çekiyor

Hemen gelmiyor canim basta damla damla geliyor 1 2 gune artiyor gelmesi.

Benimki 2. Gun ikindi gibi yapmisti kakasini. Mama verdikte bence oyle yapti benimki yoksa daha cok beklerdik gibi

Ben geçen hamilelikte süt poşeti ile dondurucuda saklamıştım ama bu sefer döküyorum malesef çünkü ihtiyacım olmuyor sonradan
Benimde Bi arkadaşımın cok çok fazla gelmişti sütleri sonra onkoloji servisinde tedavi gören birisiyle anlaştı ve fazla olan sutlerini hep ona verdi anne sütü kanser tedavisinde çok ama çok faydalı oluyormuş

Hemen gelmeyebilir sürekli tutturmaya çalışın pes etmeyin gelecektir damla damla da olsa. Kaka ertesi günü yaptı benimki de.

Yaaa ne güzel bir çözüm bulmuşlar

Kızlar hava çok sıcak 36 derece. Kızımda 9 dan beri durmuyor. Çok huysuz. Sıcak mı bunaltıyor anlamadım. Tek banyo yaptırmaya da cesaretim yok. 5 saattir 5 dk gözünü kırpmadı.

Kizlar
Oncelikle cokk gecmis olsun cnm
Saglicakla buyut bebisini
Dogumun hizli gelismis masallah darisi dogurmayanlarin basina
İkinamazsan bebisin poposundan bastirarak ittirmek zorundalar cnm neticede normal dogum sureci coktan baslamis baska bisey yapamazlar
Bazi hastanelerde wakum duydum
Ama hicc onerilen bisey degil basta bebegin kafa yapisi degisiyo
Bana da dogum esnasinda eger ikinamazsan yukardan bastirip ittirmene yardimci olacagiz dediler normal bisey yani

Ben hic sagmiyorum cnm zaten uyumuyorsa yarim saate bi meme istiyo benimki bi sag bi sol derken bosaliyo zaten sagmaya gerek kalmiyo onun disindada zaten iki saatte bi emiyo doldugu gibi bosaliyo yani
Zaten cocuk yeni dogmus aman birazda oluruna birak yat dinlen cnm ya
Pratikte hersey cok basit gibi ama gel bide uygulayana sor

Gazı olabilir cnm bizde sıcak klimayı açtık oğlum uyudu şimdi
Klimamız yok malesef. Açlıktan şekerim düştü valla, sabahtan beri bir lokma yiyemedim:) meme de kucağımda duruyor, bıraktığım an katıla katıla ağlıyor, kıpkırmızı oluyor. Gazı olunca memede durur mu ki acaba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…