2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Biz ne yaparsak yapalim kendileri karar verecek sadece galiba. Benim de kiz ve hala dogum belirtisi yok
Canım aynen öyle kendileri ne zaman hazır olursa ruhen ve bedenen ozaman geliyorlar hayırlısı olsun elbet doğuracağız sağ salim inşallah

1 gecede göbeğim düştü kanala girdi ves sancım başladı diyen çok kişiyle konuştum canım bizimde inşallah ansızın olur . Ben de hep önden belirti bekliyorum olmayınca demek daha var diyip stres oluyordum ama bir sürü öyle kişiyle konuştum

Gaz masaji yap canım bol bol ayaklarını karnına doğru ittir yardımcı ol gözlerindeki sarılık, sarılık hastalığındandir baktı mı Dr değeri kaç mis
Evet cnm yapiyoruz ama rahatlatamadik sonra nurse harveys damla aldik o iyi geldi biraz sabah aksam kullaniyoruz. Sarilik 16.8 di sonra bsktirdik 15 cikti doktor dusmeye baslamis diye sıkıntı yok dedi ama bebe sarı yani yuzu ve gozleri

Bende internette okudum da 2. Gebelikler de karın erken düşüyormuş sen yarın mı gideceksin kontrole bende gideceğim bakalım ne diyecekler

Aynn benım bebısınde gozlerının beyazı hala sarı 13.gun bugun
Kılosuna gelınce saglık ocagı 3400 gram dedı ama 3570 gram gelmıstı tartıda cok fre verdı gıbı gelıyo bana ustunude soymustu
Aynı gun hastanede cocuk druyla muaynemız wardı oda 3520 gram dedı oda soydu 50 gram fıre dedı
Ams tabı kılosuna hep saglık ocagı bakacagı ıcın kılosunu az yazdı gıbı
Bu arada dogum kılosu da 3515 ti
Sarılıga gelince kolları cok sararırsa getırınm dedı cocuk dr.u suanda sarılıgı 7 cıktı 17olunca yuksek oluyormus

Bızde de gündüz cıkılabılır der aneannem ama aksam ezanından sonra yanında erkek yanı esın olmadan xıkılmaz derler cop atmaz kırkı cıkana kadar pek ev ısı yapmaz
derler hele annem sakın su ıçme dıyo baska bısey demıyo ablama lohusayken su ıcmıs hastalanmıs o yuzden ıcme dıyo ama sut yapanda su bende ılık su ıcıyorum sureklı
Bu durumda baydı benı
Benım kayınwalıdecıgımde sureklı yapacagım ıslerı soyledıgı ıcın ben bı fena oluyorum
Aynı apt da oturuyoruz gunluk gelır gıder ıllakı
Bunada şukur dıyorum cunku kalmayı planlıyordu
Fazla yuruyemıyorum ben dıkıslerım agrı yapıyo usuyorum hasta olcm dıye korkuyorum suan dısarısı esıyo mesela ben dun petegı bıle actım dısarı modumda hıc yok nedense yakında tasınma ıslerımız war mecbbur ozaman dısarı bol bol cıkacagım suanda markete bıle esımı yolluyorum oda bıraz dogru bıraz essık alıp gelıyo ıdare edıyoruz

Bende internette okudum da 2. Gebelikler de karın erken düşüyormuş sen yarın mı gideceksin kontrole bende gideceğim bakalım ne diyecekler
Yok canım benim bir sonraki 25 inde ebe o güne kadar doğacağını düşünüyorum dedi ama bakalım

O kadar bekleyip sonrasinda sezaryene alininca ne hissettin
Arkadaşlarım beni sezeryana karşı çok korkutmuştular. Hiç korktuğum gibi olmadı. Çok rahat geçti. Bilseydim suni sancının 1 saatini bile çekmezdim :) hep diyorlardı pek anlamıyordum, gerçekten bebişinin sesini duyduğun an her şeyi unutuyorsun :)

Benim kızımın da gözleri ve yüzü hala sarı. Sarılık yüz ve gözden en son atilirmis. Merak etmeyin

Kuluçka makinesi benzetmesine kesinlikte katılıyorum. Şu an şunu ye bunu ye diyorlar ya tek hedefleri süt yaptırmak, yoksa senin sağlığın için şunu yemen lazım diye bir bakış açısı yok. Bugün de kimyon çıkardı, peynir bile yesem kimyonla yiyecekmisim... Sanane be kadın çok sinirliyim çok.

17 de işin tedavisi vermeye başlıyorlar 10_12 ye kadar sıkıntı yok bol bol emzir diyorlar sonrasında uyarıyorlar 7 baya düşük bezini kontrol et canım sarılıgi cisle atiyorlar

Bizde sarılık olduk maalesef 18le yatış yapıldı dün öğlen bugün öğlen çıktık. Çok zordu yavrumu o ışığın altında beklemek hiç oturmadım bütün gece dikişlerim ağrıdan acıdan çatladı eşim olmasa ne yapardım bilmiyorum sırayla bekledik çok sıkıldı çok ağladı beni emmek istemedi hayatımın en zor 24 saatiydi inşallah bir daha yaşamayız. Ne illet bi hastalık şu halimizle birde onunla uğraşıyoruz çok yıpratıcı. O kadar emzirdim göğsümde yattı kalktı desem yeridir ama yine de işe yaramadı. Yarın hava iyi olursa güneşe çıkarıcam malum antalya zaten. Üstüne birde ben çok aşırı duygusalım sürekli ağlıyorum biri gık dese alınıyorum yalnız olduğumuz halde bastılar bana kayınvalidemgil falan doluşsaydı eve ne olurdu bilemiyorum. Ona rağmen zaten her gün görüntülü normal arayıp duruyorlar cıyak cıyak çocuk seviyor telefondan doğru yavrum irkiliyor uyurken öyle üşümez mi millete fotoğraf atmayın gözlerini açıp bakıyor mu ayakları anasına benziyor ayaklarım ne alakaysa yıllarca ayaklarıma bakmış herhalde sadece her dedikleri batıyor. Beni soranda yok bu arada öyle raf arasında ismimle nasıl diyorlar eşim iyi diyor konu hemen değişiyor. Bu erkek tarafı niye böyle ya gerçekten deli oluyorum.

Ya şu hurafelerden nezaman kurtulacagiz iş falan yapmaması hadi ameliyatlı insanların hadi üşütür gaz olur falan diye mantıklı da yok dışarı çıkmaz şunu yapmaz bunu etmez bana çok saçma geliyor bizde yarın 1 aylık olacağız bugün pikniğe gittik. İlk oglumda da 20 gunlukken gitmiştik sen bunlarla kafanı yorma kendini iyi hissediyorsan çık gez hava al zaten hormonlarımiz hamilelik bitti diye yine alt üst hava almak iyi geliyor

Daha 6 gün mü var 40+5 mi olacaksın o zaman ilk doğum mu senin
Evet canim 40+5 olucam o gün ilk dogumum benim.
Burada ilklerin yuzde 80 oranla gec gelir diyorlar. Suni sanci falan hemen vermek istemiyorlar 38-42 arasi dogum normaldir ve saglikli olandir diye kabul ediyorlar.

Evet canim 40+5 olucam o gün ilk dogumum benim.
Burada ilklerin yuzde 80 oranla gec gelir diyorlar. Suni sanci falan hemen vermek istemiyorlar 38-42 arasi dogum normaldir ve saglikli olandir diye kabul ediyorlar.
Benim yine heyecan dorukta kontrole gideceğim suni verirler diye düşünüyorum suyun durumuna göre bir bilinmezliktir gidiyor bakalım diğeri erken doğum olduğu için ne kadar bekletebilirler bilmiyorum da

Gaz sancımız biraz erken başladı sanırım. Kızım çok ıkınıyor ağlıyor. Sesli sesli gaz çıkarıyor. 15. Gün kontrolümüzde gaz damlası istiycem. İyi gelir belki, kuzum kıvranıyor, birşey yapamamak çok üzücü

Tabi ki cok mantıksız Bu ne ya Lohusaya hastalikli muamelesi yap, psikolojik iskenceye maruz birak, eve kapat, sonra vay efendim depresyona girdi. Tabi girer. Su icme ne demek yaaa. Ilık su icmek de cozum mu? Insan su ictigini anlamiyo ılık icince, cok igrenc bi tadi var. Valla buz gibi sulari, buzlu kahveleri kolalari lıkır lıkır ictim. Hicbir sey olmuyor. Olmaz da. Lohusayim diye kendinize bisyler yasaklayıp hasta psikolojisine girdikce kendinizi korkunc derecede asagi cekiyorsunuz. Yapmayin yaziktir. Kendinize acimyorsaniz o bebeye acıyın bari. Ayrica dikiş agrisi yattikca bin beter oluyor. Dısarı çık bir yuru bak nasil iyi gelecek. Disari cikmadigim gun daha cok sizliyor dikislerim. Yuruyunce o agri eriyip dagiliyor sanki.

Benim yine heyecan dorukta kontrole gideceğim suni verirler diye düşünüyorum suyun durumuna göre bir bilinmezliktir gidiyor bakalım diğeri erken doğum olduğu için ne kadar bekletebilirler bilmiyorum da
Hadi hayırlısı olsun canım haber et mutlaka

Ay inşallah güzel haberler verirsin birimiz başlayınca diğerleri arkasından gelecek gibi güzel doğum hikayelerimizi okuyalım inşallah birbirimizin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…