Canım aynen öyle kendileri ne zaman hazır olursa ruhen ve bedenen ozaman geliyorlar hayırlısı olsun elbet doğuracağız sağ salim inşallahBiz ne yaparsak yapalim kendileri karar verecek sadece galiba. Benim de kiz ve hala dogum belirtisi yok
1 gecede göbeğim düştü kanala girdi ves sancım başladı diyen çok kişiyle konuştum canım bizimde inşallah ansızın olur . Ben de hep önden belirti bekliyorum olmayınca demek daha var diyip stres oluyordum ama bir sürü öyle kişiyle konuştumBizim doktorlar ebeler ağızlarını açmıyor şöyle yap böyle yap diye bizde korkuyoruz Bi kaybımız olduğu için valla kasık ağrısı bayağı vardı ilişkide tam anlamıyla olmadı duşa girdim çocuğu aşağı aşağı ittirdim o an biraz rahatladı şimdi geri çıkmış yukarıya
Evet cnm yapiyoruz ama rahatlatamadik sonra nurse harveys damla aldik o iyi geldi biraz sabah aksam kullaniyoruz. Sarilik 16.8 di sonra bsktirdik 15 cikti doktor dusmeye baslamis diye sıkıntı yok dedi ama bebe sarı yani yuzu ve gozleriGaz masaji yap canım bol bol ayaklarını karnına doğru ittir yardımcı ol gözlerindeki sarılık, sarılık hastalığındandir baktı mı Dr değeri kaç mis
Bende internette okudum da 2. Gebelikler de karın erken düşüyormuş sen yarın mı gideceksin kontrole bende gideceğim bakalım ne diyecekler1 gecede göbeğim düştü kanala girdi ves sancım başladı diyen çok kişiyle konuştum canım bizimde inşallah ansızın olur . Ben de hep önden belirti bekliyorum olmayınca demek daha var diyip stres oluyordum ama bir sürü öyle kişiyle konuştum
Aynn benım bebısınde gozlerının beyazı hala sarı 13.gun bugunMerhaba bizim bebik de biraz az kilo alimi, sadece emziriyorum. 3050 dogdu, 8.gub kontrolunde 2750 idi. Cok fazla kilo kaybi oldugu icin doktor 4 gun sonra kontrole cagirdi 120 gr almis diye iyi dedi. Henuz baska kontrole gitmedik ama fazla bir degisim goremiyorum. Bir de gozleri hala sarı duruyor sizlerin de oylemi bebisler
Ayrica gaz sancilari basladiiaglıyor ve cok caresiz kaliyoruz
Bızde de gündüz cıkılabılır der aneannem ama aksam ezanından sonra yanında erkek yanı esın olmadan xıkılmaz derler cop atmaz kırkı cıkana kadar pek ev ısı yapmazMerhabalar hanimlar. :) keyifler nasil? Kaynana konusunda lafıma gelen arkadaşlar olmusben demistim , torun dogunca kaynanalarin kafasi bi degisik çalışıyor, size insan degil kuluçka makiesi muamelesi yapiyorlar diye. Neyse hepimize gecmis olsun. Ben kolay atlattim o evreyi. Oncesinde yaptigim telas ve aldığım tedbirlerin faydasi oldu annem 1 hafta durdu. 17 gunluk bebegim, 10 gundur cekirdek ailemle bas basayım. Harika bir sey gercekten. Kendi anneme bile sabrim kalmamisti. Yalniz olmak gibisi yok. Bir de okurken farkettim. Hala o eski inanışlardaki gibi disari cikmak icin 40 çıkmasını bekleyen mi var ya biz 4 gunlukken yemeğe ciktik. Hemen her gun yuruyuse ciktik, nehir kenarina, markete, carsiya. Bugun de deniz kenarina piknige gittik. Oyle iyi geliyor ki disarida olmak. Yapmayin yazik etmeyin kendinize hurafe onlar
Yok canım benim bir sonraki 25 inde ebe o güne kadar doğacağını düşünüyorum dedi ama bakalımBende internette okudum da 2. Gebelikler de karın erken düşüyormuş sen yarın mı gideceksin kontrole bende gideceğim bakalım ne diyecekler
Arkadaşlarım beni sezeryana karşı çok korkutmuştular. Hiç korktuğum gibi olmadı. Çok rahat geçti. Bilseydim suni sancının 1 saatini bile çekmezdim :) hep diyorlardı pek anlamıyordum, gerçekten bebişinin sesini duyduğun an her şeyi unutuyorsun :)O kadar bekleyip sonrasinda sezaryene alininca ne hissettin
Benim kızımın da gözleri ve yüzü hala sarı. Sarılık yüz ve gözden en son atilirmis. Merak etmeyinAynn benım bebısınde gozlerının beyazı hala sarı 13.gun bugun
Kılosuna gelınce saglık ocagı 3400 gram dedı ama 3570 gram gelmıstı tartıda cok fre verdı gıbı gelıyo bana ustunude soymustu
Aynı gun hastanede cocuk druyla muaynemız wardı oda 3520 gram dedı oda soydu 50 gram fıre dedı
Ams tabı kılosuna hep saglık ocagı bakacagı ıcın kılosunu az yazdı gıbı
Bu arada dogum kılosu da 3515 ti
Sarılıga gelince kolları cok sararırsa getırınm dedı cocuk dr.u suanda sarılıgı 7 cıktı 17olunca yuksek oluyormus
Kuluçka makinesi benzetmesine kesinlikte katılıyorum. Şu an şunu ye bunu ye diyorlar ya tek hedefleri süt yaptırmak, yoksa senin sağlığın için şunu yemen lazım diye bir bakış açısı yok. Bugün de kimyon çıkardı, peynir bile yesem kimyonla yiyecekmisim... Sanane be kadınMerhabalar hanimlar. :) keyifler nasil? Kaynana konusunda lafıma gelen arkadaşlar olmusben demistim , torun dogunca kaynanalarin kafasi bi degisik çalışıyor, size insan degil kuluçka makiesi muamelesi yapiyorlar diye. Neyse hepimize gecmis olsun. Ben kolay atlattim o evreyi. Oncesinde yaptigim telas ve aldığım tedbirlerin faydasi oldu annem 1 hafta durdu. 17 gunluk bebegim, 10 gundur cekirdek ailemle bas basayım. Harika bir sey gercekten. Kendi anneme bile sabrim kalmamisti. Yalniz olmak gibisi yok. Bir de okurken farkettim. Hala o eski inanışlardaki gibi disari cikmak icin 40 çıkmasını bekleyen mi var ya biz 4 gunlukken yemeğe ciktik. Hemen her gun yuruyuse ciktik, nehir kenarina, markete, carsiya. Bugun de deniz kenarina piknige gittik. Oyle iyi geliyor ki disarida olmak. Yapmayin yazik etmeyin kendinize hurafe onlar
Daha 6 gün mü var 40+5 mi olacaksın o zaman ilk doğum mu seninYok canım benim bir sonraki 25 inde ebe o güne kadar doğacağını düşünüyorum dedi ama bakalım
17 de işin tedavisi vermeye başlıyorlar 10_12 ye kadar sıkıntı yok bol bol emzir diyorlar sonrasında uyarıyorlar 7 baya düşük bezini kontrol et canım sarılıgi cisle atiyorlarAynn benım bebısınde gozlerının beyazı hala sarı 13.gun bugun
Kılosuna gelınce saglık ocagı 3400 gram dedı ama 3570 gram gelmıstı tartıda cok fre verdı gıbı gelıyo bana ustunude soymustu
Aynı gun hastanede cocuk druyla muaynemız wardı oda 3520 gram dedı oda soydu 50 gram fıre dedı
Ams tabı kılosuna hep saglık ocagı bakacagı ıcın kılosunu az yazdı gıbı
Bu arada dogum kılosu da 3515 ti
Sarılıga gelince kolları cok sararırsa getırınm dedı cocuk dr.u suanda sarılıgı 7 cıktı 17olunca yuksek oluyormus
Ya şu hurafelerden nezaman kurtulacagiz iş falan yapmaması hadi ameliyatlı insanların hadi üşütür gaz olur falan diye mantıklı da yok dışarı çıkmaz şunu yapmaz bunu etmez bana çok saçma geliyor bizde yarın 1 aylık olacağız bugün pikniğe gittik. İlk oglumda da 20 gunlukken gitmiştikBızde de gündüz cıkılabılır der aneannem ama aksam ezanından sonra yanında erkek yanı esın olmadan xıkılmaz derler cop atmaz kırkı cıkana kadar pek ev ısı yapmaz
derler hele annem sakın su ıçme dıyo baska bısey demıyo ablama lohusayken su ıcmıs hastalanmıs o yuzden ıcme dıyo ama sut yapanda su bende ılık su ıcıyorum sureklı
Bu durumda baydı benı
Benım kayınwalıdecıgımde sureklı yapacagım ıslerı soyledıgı ıcın ben bı fena oluyorum
Aynı apt da oturuyoruz gunluk gelır gıder ıllakı
Bunada şukur dıyorum cunku kalmayı planlıyordu
Fazla yuruyemıyorum ben dıkıslerım agrı yapıyo usuyorum hasta olcm dıye korkuyorum suan dısarısı esıyo mesela ben dun petegı bıle actım dısarı modumda hıc yok nedense yakında tasınma ıslerımız war mecbbur ozaman dısarı bol bol cıkacagım suanda markete bıle esımı yolluyorum oda bıraz dogru bıraz essık alıp gelıyo ıdare edıyoruz
Evet canim 40+5 olucam o gün ilk dogumum benim.Daha 6 gün mü var 40+5 mi olacaksın o zaman ilk doğum mu senin
Benim yine heyecan dorukta kontrole gideceğim suni verirler diye düşünüyorum suyun durumuna göre bir bilinmezliktir gidiyor bakalım diğeri erken doğum olduğu için ne kadar bekletebilirler bilmiyorum daEvet canim 40+5 olucam o gün ilk dogumum benim.
Burada ilklerin yuzde 80 oranla gec gelir diyorlar. Suni sanci falan hemen vermek istemiyorlar 38-42 arasi dogum normaldir ve saglikli olandir diye kabul ediyorlar.
Bızde de gündüz cıkılabılır der aneannem ama aksam ezanından sonra yanında erkek yanı esın olmadan xıkılmaz derler cop atmaz kırkı cıkana kadar pek ev ısı yapmaz
derler hele annem sakın su ıçme dıyo baska bısey demıyo ablama lohusayken su ıcmıs hastalanmıs o yuzden ıcme dıyo ama sut yapanda su bende ılık su ıcıyorum sureklı
Bu durumda baydı benı
Benım kayınwalıdecıgımde sureklı yapacagım ıslerı soyledıgı ıcın ben bı fena oluyorum
Aynı apt da oturuyoruz gunluk gelır gıder ıllakı
Bunada şukur dıyorum cunku kalmayı planlıyordu
Fazla yuruyemıyorum ben dıkıslerım agrı yapıyo usuyorum hasta olcm dıye korkuyorum suan dısarısı esıyo mesela ben dun petegı bıle actım dısarı modumda hıc yok nedense yakında tasınma ıslerımız war mecbbur ozaman dısarı bol bol cıkacagım suanda markete bıle esımı yolluyorum oda bıraz dogru bıraz essık alıp gelıyo ıdare edıyoruz
Ya şu hurafelerden nezaman kurtulacagiz iş falan yapmaması hadi ameliyatlı insanların hadi üşütür gaz olur falan diye mantıklı da yok dışarı çıkmaz şunu yapmaz bunu etmez bana çok saçma geliyor bizde yarın 1 aylık olacağız bugün pikniğe gittik. İlk oglumda da 20 gunlukken gitmiştiksen bunlarla kafanı yorma kendini iyi hissediyorsan çık gez hava al zaten hormonlarımiz hamilelik bitti diye yine alt üst hava almak iyi geliyor
Hadi hayırlısı olsun canım haber et mutlakaBenim yine heyecan dorukta kontrole gideceğim suni verirler diye düşünüyorum suyun durumuna göre bir bilinmezliktir gidiyor bakalım diğeri erken doğum olduğu için ne kadar bekletebilirler bilmiyorum da
Ay inşallah güzel haberler verirsin birimiz başlayınca diğerleri arkasından gelecek gibiBenim yine heyecan dorukta kontrole gideceğim suni verirler diye düşünüyorum suyun durumuna göre bir bilinmezliktir gidiyor bakalım diğeri erken doğum olduğu için ne kadar bekletebilirler bilmiyorum da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?