• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Kızlar biz taburcu oldukta aceleyle soramadım. 1 hafta sonra göz için getirin dediler. Yenidoğan doktoruna mı sıra alıyoruz yine. Siz bebeklerinizi nasıl ve kaç günlükken göz muayenesi ettirdiniz.
Her hastane farkli sanirim
Goz muaynesinden gecti yaziyo raporda
Bizde bugun isitme testine gittik

Canım geçen hafta çarşamba gittim ozaman açılma yoktu ama bebek inmiş aşağı kafasına dokunmak üzereyim demişti. Bu çarşamba tekrar alttan muayene var bakalım açılma var mı ama ağrılı kasılma olmadan açılma olmuyor sanırım onu anlayamıyorum tam
Benim evde udak ufak sancilarim oluyordu fakat nst de cikmiyordu
Dogumdan bigun once gittigimde 3 cm acilmam olmustu ertesi gunu gel yatisini yapalim dedi dr.um
Ertesi gunune gece sancim iyice belirginlesti ama aralikli idi hala
4 cm aciklik olmus
8 gibi hastaneye yattik cok hafif suni sanci werdiler ama tabi sancilarim iyice siklasti
Falan derken saat 10 da dogum yaptim
Cok sukur bebisimi kucagima aldim
Sancim kisa surdu ama cok korktum her sanci girdiginde cok dayanılması zordu agladim resmen
Rabbime cok şükür dogdu hemen darisi senin basina cnm
Kanala girdiyse dogum cabuk oluyo
Bi onceki gebeligimde cokk sanci cektim ama kizim yukardaydi inmesi zaman aldi yogun sanciyi cok cektim her saniye öldum öldüm dirildim
Seninkide bayagi asagi inmis kolay dogum olur insaAllah 🤲

Günaydın hanımlar 🥰 size bisey soracağım bu doğumdan sonra devletin verdiği 1. Çocuğa 300tl 2. Çocuğa 400tl 3. Çocuğa 600tl olan Bi para vardı çalışan çalışmayan herkese, ilk oglumda hicbiyere basvurmamistik direk gidip PTT den almıştım artık biyerlerde başvuru dilekçesi doldurmak gerekiyormuş sanırım yapan var mı aranızda yada bilen
Sosyal guvenlige basvuruluyo
Nufus cuzdanini cikartirken basvurduk direk yanyanaydi binalari
Calisan annelere ayriyeten ucrette war onu muhasebeci soyluyo

Kızlar bebeklerinizi günde kaç kez hıçkırık tutuyo. Ve kaç dk sürüyor. Benim kızımı bir tuttu mu 15 dk sürüyor. Doktora gitmem gerekir mi bunun için. Çocuk doktoruna mı gitmeliyim. Acaba bu kadar uzun sürmesi normal mi ?

Kac çıkmış canım biz kuvezdeyken Bi bebeginde da tiroid değerleri yüksek çıktı diye sağlık ocağından aramışlar ama Dr bizim için yüksek ve ilaç tedavisi için 80 lerde falan olması lazım bebeklerin ilk dönemlerinde biraz yüksek olması tolere edilir Bi durum falan diye açıklama yapmıştı o aileye 2_3 civarındaydı sanırım onlarınki tamda hatırlamıyorum ama olması gereken değerden 2_3 fazla da olabilir
Bizim 80 değil. 50 lerde neden öyle dedi acaba doktoru. İnşallah abartmıştır 🤲

Kızlar bebeklerinizi günde kaç kez hıçkırık tutuyo. Ve kaç dk sürüyor. Benim kızımı bir tuttu mu 15 dk sürüyor. Doktora gitmem gerekir mi bunun için. Çocuk doktoruna mı gitmeliyim. Acaba bu kadar uzun sürmesi normal mi ?
1 ya da 2 kez mutlaka tutuyor canim benimki de oyle uzun sürüyor. Galiba normal ama bu kadar uzun sürünce kendisi cok sinirleniyor uyku muyku hak getire ondan sonra

Kizlar benim bebegimin en rahat ettigi uyuma sekli yuzu koyun ya😔 biliyorum yatirmamak lazım ama uykusu baya fark ediyor diger turlu elleri onu cok uyandiriyor napsam bilemedim siz yatiriyor musunuz

1 ya da 2 kez mutlaka tutuyor canim benimki de oyle uzun sürüyor. Galiba normal ama bu kadar uzun sürünce kendisi cok sinirleniyor uyku muyku hak getire ondan sonra
Benim kızımda çok sinirleniyor. 20 dk yı bile bulabiliyor bizim. Sırtını ovuyorum, emziriyorum (nette okudum) ama geçmiyor. 15. Günün de kontrol amaçlı randevusu var zaten. O zaman mutlaka sorarım. Normal demek ki sizin bebiştede oluyorsa

Benim kızımda çok sinirleniyor. 20 dk yı bile bulabiliyor bizim. Sırtını ovuyorum, emziriyorum (nette okudum) ama geçmiyor. 15. Günün de kontrol amaçlı randevusu var zaten. O zaman mutlaka sorarım. Normal demek ki sizin bebiştede oluyorsa
Aynen emzirmek de fayda etmiyor benimkine gecmesini bekliyoruz artık sinirlene sinirlene. Ben de yarin gidicem bir sorayim bunu ben de

Canım geçen hafta çarşamba gittim ozaman açılma yoktu ama bebek inmiş aşağı kafasına dokunmak üzereyim demişti. Bu çarşamba tekrar alttan muayene var bakalım açılma var mı ama ağrılı kasılma olmadan açılma olmuyor sanırım onu anlayamıyorum tam
Bana dikişi alırken baktılar sonra hiç bakmadılar bakmayacaklarda herhalde ya aynen ağrı olmadan açılma nasıl olsun

Merhabalar bende bu ayın 9 unda aşılama yaptım ilk 4 gün bel kasik agrisi vardı şimdi sadece sırt ağrım var fazla belirti yok ve bugün asilamanin 8.inci günü böyle olup ta hamile kalan varmi inşallah vardır tutmuştur müjdeyi burada soylerim

Doğuramayan giller nasılsınız bende durum aynı hiç belirti yok bebiş de yukarı da hala

Ödemlerim çoğaldı benim ayaklarım şişti yoruyo valla artık onun dışında hala aynı beklemedeyim zaten dogurmayan 3 4 kişi kaldık grupta haziran annesi olacağım gibi geliyor
Ben de sizdenim gunum bitti ama gelmiyor.

Back