Merhaba neden sezeryanla alacak. Suni sancı vs denemeyecek mi acaba.Merhaba sezeyan doğum spinal nasıl geçti benim doktorumda 39. Haftaya kadar bekleyecez gelmesse 39 da sezeryan ile Alaçam dedim 40 ve üzeri riks dedi ama beklerim dersen 42 ye kadar bekleyen anneler var dedi ama ben beklemeni istemem dedi bende beklemek istemiyorum sezeryanda da korkuyorum sanki zaman yaklaştıkça çok korku sardı 4 yıldır bu anı bekliyordum haftaların hızlı geçsin istiyordum smdi korkuyorum
Aman boşver dün bi yazı okudum kendi kararımda da doğru yolda olduğumu bir kez daha net anladım ne kadar kalabalık o kadar stresSiz çok anlayışlı davranış göstermişsiniz :) eşimi asla yollamamben de kv'nin gitme taraftariyim, herkes istediğini yapsın ben gücenmem. benim komiğime giden şu, hep dedim ekranda yazan 11-13 Mayıs ama doktor da sen o tarihe bakma diyor. Onlar da o tarihi kendilerine kriter almışlar :) bir de şey demiş karnı düşmedi o yüzden bayramda doğum olmaz
Benimde onceden regl agrisi daha fazla olmustu bir kere ama simdi hic olmuyor nerdeyse anlamadim , belli ki keyfimiz yerindebenm geçen haftalarda daha çok kasılma oluyordu. son 10 gündür kasılma yok sancı yok. doğum yaklaştıkça bebikin gelesi kaçtı
çok takılmıyorum doğumun ne zaman olacağı belli olmaz herkesi haftalarca kilitlenemenin manası yokmuş gbi geliyor. hem doğumdan snra belki uzun süre kmse bi yere gidemeyecek son günlerin tadını çıkarsınlar.Siz çok anlayışlı davranış göstermişsiniz :) eşimi asla yollamam ben de kv'nin gitme taraftariyim, herkes istediğini yapsın ben gücenmem. benim komiğime giden şu, hep dedim ekranda yazan 11-13 Mayıs ama doktor da sen o tarihe bakma diyor. Onlar da o tarihi kendilerine kriter almışlar :) bir de şey demiş karnı düşmedi o yüzden bayramda doğum olmaz
ya bazen hissetmediğimiz ama nst de çıkan kasılmalar oluyormuşBenimde onceden regl agrisi daha fazla olmustu bir kere ama simdi hic olmuyor nerdeyse anlamadim , belli ki keyfimiz yerinde.
Ama nedense icimden bir ses ansizin hic anlamadan gelecek diyor bakalim surprizleri severiz ailecek
Malesef ben avrupanin gobeginde Nst giremiyorum uygulamalari boyle deli ediyorlar insaniçok takılmıyorum doğumun ne zaman olacağı belli olmaz herkesi haftalarca kilitlenemenin manası yokmuş gbi geliyor. hem doğumdan snra belki uzun süre kmse bi yere gidemeyecek son günlerin tadını çıkarsınlar.
bir de ben doğumda en az insan istiyorum. annem ve eşim dışında kmseyi görmek istemiyorm doğum sırasındabu talebimide söyledim herkese umarm beni ciddiye alırlar kalabalık ve lohusalık birleşince delirmeceler.
ya bazen hissetmediğimiz ama nst de çıkan kasılmalar oluyormuşbelki de öyledir. yarın nst ye gireceğim bakalım neler çıkacak
Aman gitsinler, kimin lohusa haliyle kayinvalidnin gelmsine ihtiyaci var allah askina. Benim de en buyuk korkum gelmeleri. Cunku bildigin pansiyon olarak değerlendiriyorlar benim evimi. Evim deniz kenarinda , gecen sene toplasip toplasip geldilr. Simdi bebegi bahane edip daha cok geleekler diy ödüm kopuyorSabah kayınvalidem eşimi aramış, bayramda yazlığa gidebilirlermiş :) doktor benim için 11-13 Mayıs dedi ama hiç belli olmuyor sonuçta. siz bilirsiniz gidin ama doğum daha erken de olabilir dedi eşimsanki hiç kv normal doğum yapmamış ya da duymamış. Ben de gitsinler dedim, ne yapalım
Ben acik acik bir haftasonu cumartesiden gelin pazar gunu gidin dedirttim eşime. Hic katlanamam valla. Annem burda olacak misafir agirlar gibi agirlayip gonderecekBen vakit yaklaştıkça gerilmeye başladım hanımlar yaay çok rahattım normal doğuma falan çok hazırdım bi korku sardı beni birde kayınvalidemgilin gelme meselesinden aşırı geriliyorum stres oluyorum 2 haftada bir arayıp torununu sorup oğullarıma iyi bak diyerek kapatıyor telefonu birde akşamları oğlu geldiğinde arıyor gündüz hiç aramaz gelmeyle alakalı bana hiç bir şey sormuyor danışmıyor kafasına göre sağda solda biz bayramda antalyaya gidicez diyormuş sinir olmamak elde değil yani sonuçta burası benimde evim benim özelim kendi annemle bile rahat olamazken kendisiyle asla günlerce o psikolojide aynı evde kalamam delirircesine bir torun sevdası var kucaktan düşürmeyeceğine eminim eşimde beni dinlemiyor sen söyle diyor napıcam bilmiyorum bir an önce bu konuda da rahata kavuşmam lazım yoksa evde kriz çıkıcak
Beni de aynı şekilde korkular sardıBen vakit yaklaştıkça gerilmeye başladım hanımlar yaay çok rahattım normal doğuma falan çok hazırdım bi korku sardı beni birde kayınvalidemgilin gelme meselesinden aşırı geriliyorum stres oluyorum 2 haftada bir arayıp torununu sorup oğullarıma iyi bak diyerek kapatıyor telefonu birde akşamları oğlu geldiğinde arıyor gündüz hiç aramaz gelmeyle alakalı bana hiç bir şey sormuyor danışmıyor kafasına göre sağda solda biz bayramda antalyaya gidicez diyormuş sinir olmamak elde değil yani sonuçta burası benimde evim benim özelim kendi annemle bile rahat olamazken kendisiyle asla günlerce o psikolojide aynı evde kalamam delirircesine bir torun sevdası var kucaktan düşürmeyeceğine eminim eşimde beni dinlemiyor sen söyle diyor napıcam bilmiyorum bir an önce bu konuda da rahata kavuşmam lazım yoksa evde kriz çıkıcak
Hiç merak etmeyin, ben de İstanbul'da iyi bir özel hastanede takip ediliyorum. benim doktorum da 37. Haftada aldı nst'ye, erkenden ve hiçbir sinyal olmadan nst'nin hiç bir anlamı yok dedi.Malesef ben avrupanin gobeginde Nst giremiyorum uygulamalari boyle deli ediyorlar insani
Ama ozel bir turk hastane buldum yasadigim yere 3 saat uzakta mayisin ilk haftasi oraya gidecegim ilk deffa bende nst girecegim cok merak ediyorum
Ben de böyle hep okudum ve dinledim. Hayvanlar bile kuytu köşelere kaçıp doğum yaparmış..Aman boşver dün bi yazı okudum kendi kararımda da doğru yolda olduğumu bir kez daha net anladım ne kadar kalabalık o kadar stres
Bizim ki öyle inat ki illa her şeyde olacak burnunu sokacak iyice sinir oluyorum kadına ya saygı sevgi sıfır en sonunda sinirlerim tepeme çıkacak arayıp açık açık gelmeyin diyeceğim ama eşime ayıp olur işte güzellikle anlasalar azıcık müsade etseler kendimi toplasam öyle gelseler nolur sanki ya kaçmıyor ya bu torunBen acik acik bir haftasonu cumartesiden gelin pazar gunu gidin dedirttim eşime. Hic katlanamam valla. Annem burda olacak misafir agirlar gibi agirlayip gonderecek
Annemlere bile haber vermeyeceğim bende, Allahın izniyle inşallah öyle sakin sorunsuz bir doğumum doğumlarımız olurBen de böyle hep okudum ve dinledim. Hayvanlar bile kuytu köşelere kaçıp doğum yaparmış..
Asla kalabalık yapmayın dendi hastane tarafından da.
Yani sertleşme oldu sancı olmadan gittin doğru mu ? Benimde 2 gündür çok az bebek hareketleri, yarın bi gideyim doktora. Son haftalar hiiç çekilmiyor artık. Bende korkuyorum doktor sezeryan demesin. Hiç bebiş gelecek gibi değil ya.Yok canım ama benim 3.çocugum olacak ilk ikide de sancı hissetmemiştim ben bebek hareketleri azalınca sertleşme olduğunda anlıyorum sancı geldiğini öyle gitmiştim hastaneye şimdi evdeyım ama şekerim çıkmaya başlıyor artık normalde şeker yoktu
Bebek emdikçe gelecek, benimki de 36+2de 2280 Gr olarak doğdu. Gerçekten çok minnaklar, Allah bağışlasın, sağlıkla büyüsün.Kızlar amniyon suyumun fazlalığı erken doğum sancılarına sebep olmuştu ve 20 gündür evde yatıp ilaçlar kullanıyordum. Bu cuma doktorum doğuma karar verdi ve 36+0 da bebeğim dünyaya 2200 kilo olarak dünyaya geldi. Beklediğimizden de zayıf. Spinal sezeryan oldum. Doğum sonrası agrı kesici serumları az verdiler. Dolayısıyla biraz agrılı günler deneyimledim. Şimdi evdeyim ama bu sefer de emme ve süt mücadelem başladı benim de bir çoğumuz gibi. Nasıl gelecek bu süt bebiş emdiğinde gerçekten süt mü emiyor napıyor anlamıyorum. Kafam karıştı.
Evet kuzum sancı hissetmedim sertleşme ve bebek hareketlerinde azalma hissettim öyle gittim 4 serum yedim valla sancıyı durdurmak içinmiş sonra 50 ye düşünce sancı eve geçtim covid testi yatış falan hep yapılmıştı. Ama geri vazgeçti miniğimYani sertleşme oldu sancı olmadan gittin doğru mu ? Benimde 2 gündür çok az bebek hareketleri, yarın bi gideyim doktora. Son haftalar hiiç çekilmiyor artık. Bende korkuyorum doktor sezeryan demesin. Hiç bebiş gelecek gibi değil ya.
Şeker son haftalarda yükseliyor sanırım birçok arkadaşın öyle olmuştu grupta, Allah'tan haftanız ileride, çok az dişinizi sıkacaksınız inşallah :) streste şekeri yükseltiyor sanırım, düşünmemeye çalmak lazım.
Allah tez zamanda sağlıkla kavuştursun birbirinizeMerhaba arkadaşlar çarşamba günü normal muayene gitmistim kucuk bir sancim vardi ve benim minik kizim 20_25 gundur hep asagi dogru cok baski yapıyordu, belimdeki platinlerden dolayi normal dogum yapma riskini goze alamam dedi dr ve cati muayenesi yaptilar 4 cm aciklik varmis bu sekilde eve asla yollamam dedi ve acilen sezeryan doguma girdim minik kuzum erkenden geldi 35 haftaliktik ve kuvezde maalesefciğerleri tam gelismedigi için inşallah sağlığına kavuşup gelecek minik kuzum lütfen dua edin arkadaşlar
Sana bunu yazarken helva ile rezene yiyorumBen cuma gircem doğuma kızlar, dilekcim galactago damla aldım ben, kızımda pek sütüm yoktu, bu sefer geleceğine çok inanıyorum ama ne olur ne olmaz diye de tedbiri elden bırakmıyorum. Bir de helva diyorlar çok süt yapıyor diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?