• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Kızlar herkeste açıklık başlamış ard arda dogurcaz galiba hergün bir doğum hadi bakalım sağlıkla huzurla gelsin bebişler..
Carsamba randevum var bakalim.bende de açıklık var mı.. bu arada açıklık olsa bile 2 ila 3 hafta sürebiliyor doğumun başlaması.. gulrecelim gulrecelim göğüs ucunu sıkma canım doğumu tetikliyor diye okudum cok yerde..
Tabi başlasın doğurayım diyorsan bilememde🤭🤣

En büyük salakligimi söylemeye geldim 😂 emzirme yastığı almamak 😥 şuan sırt agrisindan geberiyorum..bebek çok küçük bı yanden meme ucunu tutturmak bı yandan onu kavramak çok zor hakkatten..almadıysanız alın aldırın perişanim 😢🥺

Canım hamile yastığın varsa onu kullan almana gerek kalmaz.. Ben Doğumdan sonra onu kullanmayı düşünüyorum..

4 gündür falan gümüş kapak kullanıyorum. Göğüslerim ucu bayağı çıkmış kızlar kapaktan mı çıktı acaba anlamadım. Yoksa doğum belirtisi mi :confused:Ve sıkınca da koyu sarı süt geliyor. Sıkınca doğumun başlamasına mı etki ediyordu :) burda okumuştum sanki
Gogus ucu ile oynamak, gogus ucunu uyarmak,sıkmak kısacası gogusle elleşmek doğumu başlatabilirmiş 🙈🤣bir çok yerde dinledim hatta daha 2 gün once aldığım eğitimde konuşuldu başlatmayı düşünmüyorsanız dokunmayın😍🤣

Ben salı gününden beri 2cm açıklıkla geziyorum 😅 Hala doğurmadım. Kendi doktorum salıya kadar yok o yüzden salıya kadar tutmam lazım😁
40.haftayı göreceğinizi sanmıyorum dedi doktor bebeğin başı aşağıda bol bol squat bol bol temizlik yap dedi 😄daha önceden de bir deneyimim yok acaba haftaya doğurur muyum diye düşünmeye başladım şimdiden ama sizin 2 cm hala duruyorsunuz bir bilemedim belki iki haftayı bulur mu 😄

Ben doktor muayenesinden ciktim. Çatı muayenesi yaptı. 1cm aciklik varmis Hadi hayirlisi bakalim😬 bir de bunun duymama ragmen sehir disina annemlere gidiyorum, yurek yedik bakalim🤪
Bende de 1 cm açıklık var başı aşağıda dedi suyun sancın kanaman olursa hiç bekleme acilden gir dedi 😄panik yaptırdı bana ne zaman doğururuz acaba ya 😄

4 gündür falan gümüş kapak kullanıyorum. Göğüslerim ucu bayağı çıkmış kızlar kapaktan mı çıktı acaba anlamadım. Yoksa doğum belirtisi mi :confused:Ve sıkınca da koyu sarı süt geliyor. Sıkınca doğumun başlamasına mı etki ediyordu :) burda okumuştum sanki
Bende iki saat takıyorum günde inşallah faydasını görürüz ☺️Benim göğsümde ağrı acı da var lansinoh da sürüyorum arada bazen sütyenimde beyaz lekeler oluyor ama süt mü acaba çok sıkmak istemiyorum da ama merak da ediyorum 😄süt mü gelen acaba diye

Evet yine nst deyken yaziyorum sizee dogum tarihim belli oldu 36+3 üz 3100 gram 51.5 cm olmus bebis asagida ciddi baski yasiyorum dunden beri kanala cok yakin kafayi soktu sokacak dedi endokrrin doktoruna gittim seker icin diyetle devam et dedi kendi doktorumsa riske atmayalim diyerek 37+0 da alalim dedi her ihtimale karsi ciger gelistiricide yapariz dedi 19 nisan gece yatis 20 nisan dogum olacakmis nst sonucunu indirince bidaha konusacagim erken degilmi yaa seker olunca disarda buyumesi daha hayirli anne karnindan dedi ki oyle ahim sahim bi seker yuksekligim yok 😔😔
Canim niye uzuluyosun uzulme ya. Ikiz doguranlari falan dusun onlari 34 35 haftalik falan aliyorlar mesela bi sıkıntı olmuyor.
Sekerde onemli bi sey son zamanlarda daha cok yukselebiliyor.
Ahim sahim yuksek degil diyorsun ama endokrin normalde 140i gecince insulin basliyormus direk benim doktorum oyle dedi ama diyetle idare etmeye calisiyoruz. Seninkide az zamanin kaldigi icin oyle demis muhtemelen.
Bebisin kilosuda iyi masallah. 37 cok guzel bi hafta ne guzel kucagina alacaksin erkenden iste 😊
Benimki de 37+3 olmus olacak mesela bi aksilik olmazsa insallah. Bende sekerliyim bebemde iri. Yapacak bi sey yok 😅 bizimkilerde disarda devam etsinler hayatlarina insallah
Bende iki saat takıyorum günde inşallah faydasını görürüz ☺️Benim göğsümde ağrı acı da var lansinoh da sürüyorum arada bazen sütyenimde beyaz lekeler oluyor ama süt mü acaba çok sıkmak istemiyorum da ama merak da ediyorum 😄süt mü gelen acaba diye
Canim bende dun internette okudum dogumdan once kaba bi firca ile gogus uclarini fircalayin diyor dusta. Boylece meme uclarinin hassasiyeti gidermis sertlesir guclenirmis ki bebis emerken acimasin.
Benimde at kili fircam vardi aklima o geldi onla fircalayim diyorum meme ucunuda sertlessin guclensin 😅 acimasin

Canim niye uzuluyosun uzulme ya. Ikiz doguranlari falan dusun onlari 34 35 haftalik falan aliyorlar mesela bi sıkıntı olmuyor.
Ahim sahim yuksek degil diyorsun ama endokrin normalde 140i gecince insulin basliyormus direk benim doktorum oyle dedi ama diyetle idare etmeye calisiyoruz. Seninkide az zamanin kaldigi icin oyle demis muhtemelen.
Bebisin kilosuda iyi masallah. 37 cok guzel bi hafta ne guzel kucagina alacaksin erkenden iste 😊
Benimki de 37+3 olmus olacak mesela bi aksilik olmazsa insallah. Bende sekerliyim bebemde iri. Yapacak bi sey yok 😅 bizimkilerde disarda devam etsinler hayatlarina insallah

Canim bende dun internette okudum dogumdan once kaba bi firca ile gogus uclarini fircalayin diyor dusta. Boylece meme uclarinin hassasiyeti gidermis sertlesir guclenirmis ki bebis emerken acimasin.
Benimde at kili fircam vardi aklima o geldi onla fircalayim diyorum meme ucunuda sertlessin guclensin 😅 acimasin
O kadar sert hareketler doğumu başlatır mı acaba diye düşünmüyor değilim 😄ama benim açıklığımda varmış zaten ha bir eksik ha bir fazla doğururum bu gidişle 😄

Kizlar 2 cm açilmaniz varsa normal dogum istiyorsaniz gidin yatin hastaneye vurunun epidurali sonra suni sanci verselerde hissetmiyorsunuz , alttan açilma da hizli ilerliyor 10 cm olana kadar ebe bakiyor hic aci yok his yok sonra dogumhaneye 😃😃
Bebegin doğma anini dikişi hic bisey hissetmiyorsunuz , ben kizimk oyle dogurdum 2. De oylee dogurcam insallah🙈😅

Kizlar 2 cm açilmaniz varsa normal dogum istiyorsaniz gidin yatin hastaneye vurunun epidurali sonra suni sanci verselerde hissetmiyorsunuz , alttan açilma da hizli ilerliyor 10 cm olana kadar ebe bakiyor hic aci yok his yok sonra dogumhaneye 😃😃
Bebegin doğma anini dikişi hic bisey hissetmiyorsunuz , ben kizimk oyle dogurdum 2. De oylee dogurcam insallah🙈😅
Yok ya o kadar acelem yok benim daha 37. haftadayım zaten 😄doktor açılman var diyince şaşırdım sadece daha geç olur diye düşünüyordum hep ama 2 cm açıklıkla haftalarca gezenler varmış her şey doğal akışında sağlıklı olsun mümkünse suni sancı filan ürkütücü geliyor zaten

Yok ya o kadar acelem yok benim daha 37. haftadayım zaten 😄doktor açılman var diyince şaşırdım sadece daha geç olur diye düşünüyordum hep ama 2 cm açıklıkla haftalarca gezenler varmış her şey doğal akışında sağlıklı olsun mümkünse suni sancı filan ürkütücü geliyor zaten
Hee sen dibine dibine kadar yaşamak istiyorsun o anı anladim 🙈
Bende tam tersi hissetmek istemedim cokta guzel geçmişti 😃
Cok guzel bi dogum hikayen olur insalalh saglikla al kucagina 🤗

O kadar sert hareketler doğumu başlatır mı acaba diye düşünmüyor değilim 😄ama benim açıklığımda varmış zaten ha bir eksik ha bir fazla doğururum bu gidişle 😄
Aman haftan gelmis senin zaten baslarsa baslasin 😅
Ama sanmiyorum ya tetikler belki ama zamani gelmediyse dogum baslamaz ya hastanelerde suni sancilarla anca baslatiyolar dogumu. O kadar kolay degil bence dogumu baslatmak
Erken haftalarda bende suan yapmiyorum zaten haftaya fln baslarim belki 😅 bi hafta daha dursun zaten kasilmalarim var ama dogumdan once yapmayi dusunuyorum

Hee sen dibine dibine kadar yaşamak istiyorsun o anı anladim 🙈
Bende tam tersi hissetmek istemedim cokta guzel geçmişti 😃
Cok guzel bi dogum hikayen olur insalalh saglikla al kucagina 🤗
Öyle bir kaygım yok illa doğum sancısını sonuna kadar çekeyim gibi aksine bilime tıbba inanıyorum eğer insan hayatının konforunu artıracak ilaçlar ağrı kesiciler tedavi yöntemleri vs varsa da bunlardan yararlanma taraftarıyım ☺️Söylemek istediğim bebeğim dünyaya gelmek istediğinde hazır olduğunda kendiliğinden gelsin olabiliyorsa bir müdahale olmadan 💕ama onun sağlığından da önemli değil hiçbir şey şeker tansiyon vs gibi sağlık problemleri olur ya da benim ve bebeğimin sağlığını etkileyecek başka bir durum olur mesela o zaman sezeryan ile de doğurabilirim başka tıbbi bir müdahaleyi de kabul ederim ☺️

Bende de 1 cm açıklık var başı aşağıda dedi suyun sancın kanaman olursa hiç bekleme acilden gir dedi 😄panik yaptırdı bana ne zaman doğururuz acaba ya 😄
Valla ben cabalicam. 🤭 zaten coktandir cabaliyorum dogsun diye. Sadece persembe veya cuma doktorum sehir disinda olacakmis. O gune denk gelmesin diye ugrasicam. Ondan once gelir insallah ya bakalim kismet. Sert bi muayene oldu cati muayenesi. Su an biraz kanamam var ama muayeneden muhtemelen , ciddiye almadim.

Valla ben cabalicam. 🤭 zaten coktandir cabaliyorum dogsun diye. Sadece persembe veya cuma doktorum sehir disinda olacakmis. O gune denk gelmesin diye ugrasicam. Ondan once gelir insallah ya bakalim kismet. Sert bi muayene oldu cati muayenesi. Su an biraz kanamam var ama muayeneden muhtemelen , ciddiye almadim.
Bende çatı muayenesi oldum bugün ama öyle ağrı acı hissetmedim çok nasıl başladı ne zaman bitti anlamadım da zaten ama hafif bir yanma var sadece bana bugün kanama ve kahverengi akıntı olabilir bu muayene nedeniyle korkma dedi sizinki de muayeneden kaynaklıdır muhtemelen

Bende çatı muayenesi oldum bugün ama öyle ağrı acı hissetmedim çok nasıl başladı ne zaman bitti anlamadım da zaten ama hafif bir yanma var sadece bana bugün kanama ve kahverengi akıntı olabilir bu muayene nedeniyle korkma dedi sizinki de muayeneden kaynaklıdır muhtemelen
Ben carsamba gunu agriyla kontrole gittim. Alttan muayene yapti. Aciklik muayenesi yapicam Çatina da bakayim bi ama sen istersen doktorun tekrar baksin dedi o gunku doktor. O gun cok rahatti, hic acimadi. Benim doktorum bugun tekrar muayene yapti, baya zorladi, hic alakasi yoku iki muayenenin. Bugun canim acidi biraz. Kan gibi kahverengi leke gelmis biraz, tuvalete girdiğimde biraz daha kan akti, normaldir heralde

Sıkı Diyetle aclik 85 tokluk 120 lere indirdik ama yinede riske etmicem dedi tutturdu doktorum yoktu onceden son 10 gunde sekerim patladi 🙈 alsin varsin kilosu boyu iyi 3200 ü gecer sanirim 4 gunde zaten o almasa kendi gelecek gbi bi hali var kafayi yerlestirmis kanala yuruyemiyorum 😂

Back