Allah korusun. Allah'ın bize verdiği emanetler onlar nolursa olsun bende aldirmıycam. Benim doktorum ikili test için birşey demedi bende akşam internette öğrendim test yapılmadıgını o yüzden de sormak istedim burada...yaptırmadım. normal gebeliğimdede yaptırmadım ikizde zten gereksiz. test sonrası müdahale edebilecekleri hiçbir durum yok. birde bu ikili testte diyelimki dawn çıksa aldıracakmısınız..ben asla aldırmayacağım için hiç düşünmedim. karar sizin
Açıkçası korktum sezeryan deyince umarım şartlar uygun olurda normal olurşimdi araştırdım elbette normal şartlarda normal doğum yapılabilir ama genelde tüp bebeklerde yan duruş ters duruş durumu varmış özellikle ikiz gebeliklerde ve bunun dışında çatının uygunluğu bebeğinin ağırlığı gibi faktörler önemliymiş ayrıca tüp bebek anneleri genelde ileri yaş olduğu için hiç riske atmadan direk sezaryen istiyorlarmış ee bi de kıymetli bebek oluyor onca uğraş verilip bu sebeplerden dolayı risk alınmadan sezaryen oluyormuş çoğu ama tüm şartlar müsaitse elbette normal doğumda olabilir
Canım haftalarımız aynı , bende günün değişik saatlerinde pıtpıt hıs ediyorumKızlar arada bi seğirme hissediyorum 16.haftadan beri. Bazen de kalp atışı gibi iki tıklayıp geçiyo. Sürekli mi hissedilmesi lazım bu hareketlerin yoksa günde bi iki kez mi anlamadım. 19+1 bu arada haftam.
Yani Dr’tan dr’a değişiyor , tüp bebek zorla elde edilen bir bebek olduğu için dr’lar normal doğumla riske atmak istemiyorlarKızlar bende bugün özele gittim detaylı ultrasonum vardı çok şükür sağlıklı bir kız bebek ama doktor bana şöyle birşey söyledi tüp bebek olduğu için normal doğum olmaz dedi böyle birşey var mı çok şaşırdım
Ben çok araştırdım sezaryen ve normal doğumu , normal doğumdan memnun olan az , yani eğer vücudun buna müsaitse güzel geçerse çok iyi ama eğer seni zorlarsa dikişler falan bitmiyor , yani 80 güne kadar vajina ağrısından oturamayanlar var , bende sezaryene karar verdimAçıkçası korktum sezeryan deyince umarım şartlar uygun olurda normal olur
Kuzum ben tetanozu yaptırmayacam herkesın kendı kararı tabıselam kızlar nasılsınızbiz 20+1 olduk çok şükür her şey yolunda, bu hafta kendi dr muayenem var sonra detaylı için radyologa randevu alacağım onu da haftaya verirler diye düşünüyorum, buraya gelmeden tetanozu unutmuştum tamamen iyiki bu platform var ya ( eşim ısrarla girme desede ) yazdıklarınızı okudum bende yaptırıp yaptırmamak arasında kaldım açıkcası ya yinede dr umdan görüş alıp karar vereceğim kayınbabam ve görümcem de dr onlara da soracağım bakalım ne dicekler, normalde bu hafta progestan fitili bırakacaktım takip eden dr um öyle demişti ama tüp bebek dr um 27.haftaya kadar devam et dedi aynı zamanda clexane da kullanıyorum, bildiğim kadarıyla sizler çok daha erken bıraktınız ilaçları var mı hala kullanan benim gibi , çok şükür 1 2 lekelenme dışında kanama problemimde olmamıştı ona rağmen devam ettirdi ilaçlara
Bende 16. Haftadan berı segırme gıbi bazen de dedıgın gıbı 1-2 sanıye kalp atışı gıbı hıssedıyorum ama hala Emın olamıyorum yınede 19+2 yız bugun bu ara sankı hıc hıssedemıyorum 3-4 gun arayla hıssedıyorum gıbı her gun olmuyo yada kısa sürdüğü ıcın dıkkat edemıyorumKızlar arada bi seğirme hissediyorum 16.haftadan beri. Bazen de kalp atışı gibi iki tıklayıp geçiyo. Sürekli mi hissedilmesi lazım bu hareketlerin yoksa günde bi iki kez mi anlamadım. 19+1 bu arada haftam.
Benımde ıkız gebelık ne 2 Li ne 3 lu ne de 4 lu yaptırdım 11. Haftada detaylı ultrason yapıldı burun köküne ve ense kalınlığına bakıldı sıkıntı yoktu sukur.bu testlerin teklı gebelıkte bıle yanılma payı çok yüksek ıkız gebelıkte daha yüksek oluyomus aldırmayı dusunmedıgım ıcın de yaptırmadım doktorum da tamam dedı kagıt ımzalattıMerhaba arkadaşlar ikiz gebe olan arkadaşlarım 2 li test yaptırdınız mi ben daha 10+6 haftalık hamileyim internette 2 li test yapılmaz çoğul gebelikte diyorlar siz ne gibi test yaptırdınız acaba
Bende balık pek yıyemıyorum ımom omega 3 kullanıyorum canım 10. Haftadan berı21+1 'den selamlar herkese kızlar. Omega-3 kullanan var mı içinizde bi de hangi marka vitaminleri kullanıyorsunuz? Balık çok yiyemiyorum ya nedense , bari omega-3 filan kullansam diyorum. Doktorum da böyle şeylere çok önem vermiyor, olsa da olur olmasa da olur sen yeter ki iyi beslen kafasında . Ama içim rahat değil
Benim kasık ağrım tuvaletim gelince oluyor , ne zaman ki tuvalete gidicem o zaman kasık ağrım oluyorKızlar kasık ağrınız oluyomu benım ozellıkle ıdrar yaparken oluyo hafıf ıdrar yolu enfeksıyonu var ama bısey olmaz dedı doktor bu kadardan.yürürken falan böyle kasıklarımda bı gergınlık hıssedıyorum öyle sıddetlı bı agrı degıl ama bazen baskı tarzında agrım oluyo sankı tam ıfade edemedım de
Benımde ıdrarımı tutup çok birikınce oluyo sankı sen dıyınce düşündüm deBenim kasık ağrım tuvaletim gelince oluyor , ne zaman ki tuvalete gidicem o zaman kasık ağrım oluyorbide tuavletimi tutamıyorum kaçırıyorum , bol su iç idrar yolu enfeksiyon için geçer
Bende valla çok su içemiyorum çünkü 1 dk bir tuvalete gidiyorum , yani biraz su çok içsem gece 1 saate bir tuvalete gidiyorum az içtiğimde 2 saate birBenımde ıdrarımı tutup çok birikınce oluyo sankı sen dıyınce düşündüm deonun dışında şükür rahatsız edıcı dayanılmayacak bı agrım yok su da ıcmeye çalışıyorum da gunluk 2-2.5 cıvarı genelde ancak ıcebılıyorum
Çok iyi anladım seni çünkü bende de aynıları oluyoKızlar kasık ağrınız oluyomu benım ozellıkle ıdrar yaparken oluyo hafıf ıdrar yolu enfeksıyonu var ama bısey olmaz dedı doktor bu kadardan.yürürken falan böyle kasıklarımda bı gergınlık hıssedıyorum öyle sıddetlı bı agrı degıl ama bazen baskı tarzında agrım oluyo sankı tam ıfade edemedım de
İnan aynılarını yaşıyorum çok odaklanınca falan anca hissediyorm bazenBende 16. Haftadan berı segırme gıbi bazen de dedıgın gıbı 1-2 sanıye kalp atışı gıbı hıssedıyorum ama hala Emın olamıyorum yınede 19+2 yız bugun bu ara sankı hıc hıssedemıyorum 3-4 gun arayla hıssedıyorum gıbı her gun olmuyo yada kısa sürdüğü ıcın dıkkat edemıyorum
Aynen canım Benımde aynı ıkız oldugu ıcın sanırım karnımızın altına baskı yapmaları normal heralde bende bazen dedıgn gıbı çok enerjık oluyorum degısıyorÇok iyi anladım seni çünkü bende de aynıları oluyobazen çok enerjik oluyorum hiç ağrım sızım olmuye bazen batmalarım oluyor bazen karnımın altında ağırlık hissediyorum falan.
Canım benim doktorum NİPT yaptırmamı önerdi ve yaptırdım. Haftaya da detaylı ultrason var perinatolojiye gitcem.Merhaba arkadaşlar ikiz gebe olan arkadaşlarım 2 li test yaptırdınız mi ben daha 10+6 haftalık hamileyim internette 2 li test yapılmaz çoğul gebelikte diyorlar siz ne gibi test yaptırdınız acaba
ben anladım seniKızlar kasık ağrınız oluyomu benım ozellıkle ıdrar yaparken oluyo hafıf ıdrar yolu enfeksıyonu var ama bısey olmaz dedı doktor bu kadardan.yürürken falan böyle kasıklarımda bı gergınlık hıssedıyorum öyle sıddetlı bı agrı degıl ama bazen baskı tarzında agrım oluyo sankı tam ıfade edemedım de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?