2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Slm kızlar..Anne olduğumdan beri kaçınılmaz bir durum olan 'hastalıkla' karşı karşıya geldiğimizde ne yaparım nasıl atlatırız diye düşünürüm hep..
Nitekim beklenen karşılaşma gerçekleşti.Pazar gecesi ishal ve ateşle başladık.
İştahı bazaldı Bebeğimin.Ek gıda almak istemiyor ama emziriyorum.Sürekli huysuz ve huzursuz, çok da ağlıyor.

Ateşi ise geçer gibi oluyor sonra tekrar başlıyor ama yüksek derecelerde değil, o yüzden henüz doktora götürmedim.

İlk hastalık, ilk deneyim.. Neler yapabilirim diye size de sormak istedim

Evet işte o neymiş biliyomusun diiişşşş dişi kaşındığı için oda sıkmaya çalışıyor çenesini ama bilmediği için bütün vücudunu sıkıyor sanki gazı var gibi 😅 ben deneme yaptım eline kaşıyıcıyı verdim onunu ısırınca kendini sıkmayı bıraktı 🤦‍♀️
Merhaba benim de bebegim 5.5 aylik ve alttaki iki dis cikti simdi usttekiler kasiniyo 2-3gundur durmadan kendini kasiyor kabiz gibi ama degil yani 3-4kez kaka yapiyo kime sorduysam bilmiyorum dedi...gercekten disten mj acaba 🙄🤔

Canlarım özledim sizi ya şükür gittiler ne var ne yok herkes iyimi
Ayyy bizde özledik
Nerelerde kaldn yaaa
Naber cnm

Slm kızlar..Anne olduğumdan beri kaçınılmaz bir durum olan 'hastalıkla' karşı karşıya geldiğimizde ne yaparım nasıl atlatırız diye düşünürüm hep..
İştahı bazaldı Bebeğimin.Ek gıda almak istemiyor ama emziriyorum.Sürekli huysuz ve huzursuz, çok da ağlıyor.

Ateşi ise geçer gibi oluyor sonra tekrar başlıyor ama yüksek derecelerde değil, o yüzden henüz doktora götürmedim.

Cnm ateşten dolayı huzursuzdur ek gıdayı o yizden almak istemiyor olabilir
Ilık duş aldırıp ateşini düşür ama yine geçmiyorsa yüksek olmasa bile dr götir bence

Kızlar merhaba nasılsınız? Kızımın vücudunda böyle kızarıklar çıktı doktorumuz ek gıdayı kesti ve bize zaditen diye alerjik bir damla verdi onu kullanıyorduk 4 5 gün içinde kızarıklar geçti sonra ilacı bıraktık aradan bir süre sonra ek gıda vermememe rağmen yine çıkmaya başladı ilaca tekrar başladık ama bu sefer üstünden 12 gün geçmesine rağmen geçmedi.siz ne olabileceğini düşünüyorsunuz?doktorumuz benim yediğimin içtiğimin listesini tutmamı paketli yiyeceklerden yemememi söyledi.7 aylık olduk benim yediğim içtiğimden olmuş olsa en başından sıkıntı olup ortaya çıkmazmıydı sizce?🤔bebeğimin böyle olduğunu gördükçe canım sıkılıyor 😔
Geçmiş olsun canım ek gıdadan değilse şampuan falan değiştirdin mi. Yada sen herhangi bir ilaç kullandin mi ona dikkat et. Ben disim icin antibiyotk kullandım sonra bebeğimin tüm vücudunda döküntü oldu hemen kestik tabi ilacı. Alerji ilacindan ziyade neyin sebep olabileceğini bulmak lazım..

Günaydın :emir_bebek:bebisler nasıl hastalara geçmiş olsun ben bol bol meyve pekmez veriyorum cadıya
Yeni beslenme listesi yapcam inşallah ev sakinken 😊
Buarada baba diyen kızım sonunda anne dedi :halay:mama ham hop meme de diyoruz çenemiz birden açıldı geri geri emekleme ve dönerek gitmeye devam ek gıda az veriyordum emsin diye artık artırmaya başladım tabak boşalınca kıyamet kopuyor :kk77: hep açız bisey yiyen olsa yanında mama hammmm diyor
Disimiz hala yok bizde durum bu 😘😘😘

Günaydın :emir_bebek:bebisler nasıl hastalara geçmiş olsun ben bol bol meyve pekmez veriyorum cadıya
Yeni beslenme listesi yapcam inşallah ev sakinken 😊
Buarada baba diyen kızım sonunda anne dedi :halay:mama ham hop meme de diyoruz çenemiz birden açıldı geri geri emekleme ve dönerek gitmeye devam ek gıda az veriyordum emsin diye artık artırmaya başladım tabak boşalınca kıyamet kopuyor :kk77: hep açız bisey yiyen olsa yanında mama hammmm diyor
Disimiz hala yok bizde durum bu 😘😘😘
Maşallah kuzuya🌸 tam yemelik oldular en sevimli zamanları minnoşlarin🤗Bizde de diş yok ablamız gibi geç çıkarcaz sanırım daha yeri bile belli degil sadece cok kaşınıyor.benim kuşum da döne döne her yere gidiyor o kadar yorgan seriyorum yine de soğuk yerlere gidiyor bi dk bırakmaya gelmiyor🤷‍♀️

Hanımlar merhabaa
Sizlere birşey danışmak istiyorum,bu diş huzursuzluğu damaklar kabarınca başlayıp,diş uç verince bitiyor mu? Bizim damaklar kabardı kızım bir kaç gündür çok huysuz uyumuyor durmuyor,dişlerin uçları çıkınca keyfi yerine gelecek mi 🥰
Canım bir kaç tane karanfil ez zeytin yağıyla kariştır buzdolabına hafif soğuduğunda parmağımla masaj yap başta ağlar ama sonrası d çok rahatlıyck dene istersen bende yapıyorum bu sayede oğlum gece uyuyabildi şükür

Hanımlar merhabaa
Sizlere birşey danışmak istiyorum,bu diş huzursuzluğu damaklar kabarınca başlayıp,diş uç verince bitiyor mu? Bizim damaklar kabardı kızım bir kaç gündür çok huysuz uyumuyor durmuyor,dişlerin uçları çıkınca keyfi yerine gelecek mi 🥰
Evet dişler çıkınca rahat loyor ve sakinleşiuolar ama o zamanda başka yerden diş çıkıyor aynı kısır döngü tekrar başlıyor, varsa yada alabilirsen karabiber yapıda alabilirsin

Kızlar merhaba nasılsınız? Kızımın vücudunda böyle kızarıklar çıktı doktorumuz ek gıdayı kesti ve bize zaditen diye alerjik bir damla verdi onu kullanıyorduk 4 5 gün içinde kızarıklar geçti sonra ilacı bıraktık aradan bir süre sonra ek gıda vermememe rağmen yine çıkmaya başladı ilaca tekrar başladık ama bu sefer üstünden 12 gün geçmesine rağmen geçmedi.siz ne olabileceğini düşünüyorsunuz?doktorumuz benim yediğimin içtiğimin listesini tutmamı paketli yiyeceklerden yemememi söyledi.7 aylık olduk benim yediğim içtiğimden olmuş olsa en başından sıkıntı olup ortaya çıkmazmıydı sizce?🤔bebeğimin böyle olduğunu gördükçe canım sıkılıyor 😔
Canım benim oğlum da aynı şekilde ha ta faka kötü olduğu zamanda oldu alerji testi yap dedi dr ama bulunduğumuz yerde bu imkan yok eşimde burd almadığı için başka şehre götüremedim, dr bizede airelest die nir alerji ilacı verdi ama ek gıdayı kestirmesi devam et dedi alerji olunca ilacı ver olmayınca verme dedi bir sıkıntı olmaz dedi bende bu şekil devam ediyorum

Üzerind2kileri çıkarır ateşi düşürürsün olmadı ılık duş aldırırsın baktın ki düşmüyor calpol ağrı kesici bir tatlı kaşığı ver, ek gıdaya devam et muz ver ishali keser, patates hala ishali keser, yoğurt içine muz ezip kariştırıp ver bebekler rahat yuttuğu için yoğurtlu severler vede muz ishali durdurduğu için çok iyi olur, baktın çok rahatsız fitil ver ama yarım fitil bu şekilde atlatıyorum ben

Merhaba benim de bebegim 5.5 aylik ve alttaki iki dis cikti simdi usttekiler kasiniyo 2-3gundur durmadan kendini kasiyor kabiz gibi ama degil yani 3-4kez kaka yapiyo kime sorduysam bilmiyorum dedi...gercekten disten mj acaba 🙄🤔
Evet canım dişten dolayı, 1 tatlı kaşiği zeytin yağı ver canım rahatlasın, diş içinde bir kaç karanfil ezip zeytin yağı ile kariştırıp buzdolabına soğuduğunda damaklara sür çok rahatlıyck

Evet canım dişten dolayı, 1 tatlı kaşiği zeytin yağı ver canım rahatlasın, diş içinde bir kaç karanfil ezip zeytin yağı ile kariştırıp buzdolabına soğuduğunda damaklara sür çok rahatlıyck
Peki sizin bu durum kac gun surmustu hatirliyormusunuz?

38 dereceye kadar olan ateş diş belirtisi demişti bizim doktorumuz ve ishal de diş belirtisi diye biliyorum. Belki dişi çıkacaktır hasta değildir inşallah.

Geçmiş olsun canım ek gıdadan değilse şampuan falan değiştirdin mi. Yada sen herhangi bir ilaç kullandin mi ona dikkat et. Ben disim icin antibiyotk kullandım sonra bebeğimin tüm vücudunda döküntü oldu hemen kestik tabi ilacı. Alerji ilacindan ziyade neyin sebep olabileceğini bulmak lazım..
Sağol canım.doğdundan beri aynı şampuanı aynı deterjanı kullanıyorum.kendimde ilaç sadece parol kullandım bu zamana kadar o da ağrım olurda dayanılmaz hale gelince yani.onun dışında yediğim içtiğim şeyler aynı farklı bişeyde yemedim zaten her yediğimiz süte geçiyor diye dikkat ediyorum.biz ek gıdaya geçtikten sonra oldu onda da yumurta yapıyor sandım ek gıdayı tamamen kestim ve 20 gün sonra yine başladı o yüzden doktorumuzda benim yediğimin içtiğimden kaynaklanabileceğini düşünerek liste tutmamı istedi :işsiz: biraz hafiflerse tekrar başlıcam bakalım
Canım benim oğlum da aynı şekilde ha ta faka kötü olduğu zamanda oldu alerji testi yap dedi dr ama bulunduğumuz yerde bu imkan yok eşimde burd almadığı için başka şehre götüremedim, dr bizede airelest die nir alerji ilacı verdi ama ek gıdayı kestirmesi devam et dedi alerji olunca ilacı ver olmayınca verme dedi bir sıkıntı olmaz dedi bende bu şekil devam ediyorum
Sizede geçmiş olsun canım.ben bişey vermeye korkar oldum.zaten vermediğim halde böyle biree verirsem daha da kötüler diye endişeleniyorum :KK43:

1 hafta 10 gün sürdü tam iyi oldu derken şimdi üst dişler patlıyor
Ayy maşallah bizde daha bişey yok.ablası 5 ay 10günlüktü alt 2 dişini çıkardığında bu minnak 7 aylık oldu sadece diş etlerinde kabarma var bakalım ne kadar sürede patlıcak o da:KK64:

1 hafta 10 gün sürdü tam iyi oldu derken şimdi üst dişler patlıyor
Benimki alttakiler cikmis somdi usttekiler de cikacak ama kabiz gibi kendini kasiyor zorluyo...gunde 2-3kez kaka da yapiyo...doktoru da yedigin bisey de dokunmus olabilir dis dr olabilir dedi.agjstos gurubuna yani kendi gurubuma yazdim sadece 2arkadasin oyle kasiyormus kendini ....sizin de yaziniza denkgelince sorayim dedim cunku. Nor alde de asiri evhamli biriyim senaryo kurul duruyorum esim de israrla doktorluk bir durumu yok salgin var hastaneye goturemem diyor.doktoru da zaten cagirmadi gerek gormedi ama iste insan evham yapiyo neden boyle ikiniyo diye

X