2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Günaydın güzel anneler güzel bebisler bebekleriniz nasıl kaç kg oldular hep bebeklerden konuşuyoruz siz nasılsınız. Bizi sorarsanız bebis 7.5 kg oldu anası da 70kg 😭 Doğumdan sonra kilo alan bir ben varım galiba emzirirken homini gırtlak yedim yedirildim. Yaza kg vermek istiyorum neler yapabilirim emzirirken. Çok yorgun hissediyorum aşırı sırt ağrım var sporla belki düzelir gibime geliyor. Mental olarak da çok iyi değilim bunaldım. Bakkala diye çıkıp bir hafta tatil yapıp dönesim var. Yarı yolda bebemi özler ağlayarak dönerim ona eminim :) Benim bebiş hala çok kaka yapıyor bu iyi bir şey mi çok merak ediyorum kaka rengimiz bazen yeşil bazen sarı bronz. Bu aralar ek gıda tarifleri bakıyorum okullar açılacak kayınvalidem rahatça şipşak versin diye kavanoz maması yaparim diyorum hazır herobabyler gibi ama hazır vermem evde yaparım pureleri. Tarif varsa bildiğiniz önerilere açığım 🙏 Çok hızlıca özet geçtim bu ara çok yoğun ev işleri falan bebiş hızlandı kaç kere kafası tosladı duvarlara sürekli hareket halinde sürekli bir yerlerden çıkıyor yürütecle resmen uçuyor fıtı fıtı. 9aya yürür diyor görenler. Acelesi yok bence ama durmuyor fırlama olacak gibi. Şaka gibi geçen yıl bu zamanlar minnacıklardı :)
Merhaba canım öncelikle maşallah bebeğine. Çok net hatırlıyorum bebeğim çok hareket etmiyo falan diye evham yapiyodun bizde hanım hanımcık olacak demek ki diyorduk bak gördün mü yerinde durmuyormş şimdi. Boşunaymış tüm o stresler. Benim kizçem de done döne her yere gidiyor maşallah emeklemesine az kaldı gibi. Tabi her cocugun gelisimi farkli. Bence de hazir pureler yedirme kendin yapmaya çalış.ben Irmikli meyveli bebek muhallebisi yapıp veriyorum bazı akşamlar tok tutsun diye. Irmigi ocaktan aldıktan sonra elma armut muz artık hangisi varsa onu koyuyorum içine. O şekilde yapabilirsin sen de. Kaka konusunda bizim de çoğunlukla yeşil hala🤔

Olabilir canım ben muzdan olduğunu düşünüyorum iki gündür muz vermiyorum Gece kaka yapmıyor ama gündüz beş altı defa en az yapiyor mutlaka. Doktora da gitmek istemiyorum vaka sayıları çok arttı açıkçası korkuyorum
Süt ve süt ürünleri olma ihtimali de var canım

Günaydın güzel anneler güzel bebisler bebekleriniz nasıl kaç kg oldular hep bebeklerden konuşuyoruz siz nasılsınız. Bizi sorarsanız bebis 7.5 kg oldu anası da 70kg 😭 Doğumdan sonra kilo alan bir ben varım galiba emzirirken homini gırtlak yedim yedirildim. Yaza kg vermek istiyorum neler yapabilirim emzirirken. Çok yorgun hissediyorum aşırı sırt ağrım var sporla belki düzelir gibime geliyor. Mental olarak da çok iyi değilim bunaldım. Bakkala diye çıkıp bir hafta tatil yapıp dönesim var. Yarı yolda bebemi özler ağlayarak dönerim ona eminim :) Benim bebiş hala çok kaka yapıyor bu iyi bir şey mi çok merak ediyorum kaka rengimiz bazen yeşil bazen sarı bronz. Bu aralar ek gıda tarifleri bakıyorum okullar açılacak kayınvalidem rahatça şipşak versin diye kavanoz maması yaparim diyorum hazır herobabyler gibi ama hazır vermem evde yaparım pureleri. Tarif varsa bildiğiniz önerilere açığım 🙏 Çok hızlıca özet geçtim bu ara çok yoğun ev işleri falan bebiş hızlandı kaç kere kafası tosladı duvarlara sürekli hareket halinde sürekli bir yerlerden çıkıyor yürütecle resmen uçuyor fıtı fıtı. 9aya yürür diyor görenler. Acelesi yok bence ama durmuyor fırlama olacak gibi. Şaka gibi geçen yıl bu zamanlar minnacıklardı :)
Cnm kötü değil kilosu
Bide artk hareketleniyorlar.. Üstüne diş sorunu vs.
Ben emzirmediğim için kilo verebildim ama son 5 kilo tıkanıp kaldk..
Hamur işleri şeker ve ekmeği tamamen kes cnm.. Ve spor şart..
Ben spor yapamıorm yapabilsem 5 kg verecem
Yürüteç konusunda cok kararsısızm
Ebebek indirimi ne zaman kızlar
Dün başladı.
Şubat boyunc hergn belli ürünlerde cnm

Kızım üst solunum enfeksiyonu geçiriyor 1 gün hastanede yattık iyiydi eve geldiğimiz günde iyiydi ertesi günü ateş yok ama çok huzursuz hiç bişey yaptirmiyo emiyo çok şükür ilaç da vermedi doktor evde ne yapabilirim 6 .5 aylik

Kızım üst solunum enfeksiyonu geçiriyor 1 gün hastanede yattık iyiydi eve geldiğimiz günde iyiydi ertesi günü ateş yok ama çok huzursuz hiç bişey yaptirmiyo emiyo çok şükür ilaç da vermedi doktor evde ne yapabilirim 6 .5 aylik
Emzirme kampı yapabilirsin canım yani saat bası emzirmek gibi sık emzirebilirsin. Sende sarımsak tursu vs yersen cocuga sütünden gecer faydası olabilir. Bide dus aldırırsanda rahatlar belki. Cok gecmiş olsun🙏🏻

Canım ben aletli platese gidiyorum haftada 2 kez. Ağrılarıma iannılmaz iyi geliyor. Spor günlerini iple çekiyorum

Canım Akika kurbanı bebek doğduktan sonra maddi açıdan uygun olunan ilk anda kesilir.Çocuk ergenliğe girene kadar zamanı var yani uzun bi süreç🤗Akika kurbanının etini kesen kişi ve ailesi yiyebilir fakat ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması daha uygun olur elbette💕Ben yurt dışında kestireceğim.İşk kızımın akikasını da bu şekilde kestirmiştim🤗 Rabbim kabul etsin şimdiden canım.
Merhaba biraz zaman geçmiş ama :) yurtdışında hangi dernek vasıtasıyla kestirdiniz ? Bizde yurtdışında mümkünse yetimhane de kestirmek istiyoruz. Umuda koşanlar derneği var sanırım güvenilir.

Kızlar oğlumda inatla düşmeyen ateş vardı.Test yaptırdık ona sonuç şimdi geldi pozitif.Bizde olup olmadığını bilmiyorum ama nasıl geçiriyor bu ayda bebekler?Olan var mı aranızda?Ne önerirsiniz?
Çok geçmiş olsun canım. Sizde de olabilir, bir test yaptırın. Kardeşim pozitif çıkmış, hiçbir belirti yok onda

Kızlar 6. Hastalık geçiren var mı bilgisi olan var mı sanırım biz ondan olduk üç gündür ateşimiz vardı bu akşam geçti şimdi vücudu kızarıyor tahlilleri temiz çıktı sürekli kaka yapıyor nerdeyse 60lik paketi üç günde bitirdik:KK43:

Kızlar 6. Hastalık geçiren var mı bilgisi olan var mı sanırım biz ondan olduk üç gündür ateşimiz vardı bu akşam geçti şimdi vücudu kızarıyor tahlilleri temiz çıktı sürekli kaka yapıyor nerdeyse 60lik paketi üç günde bitirdik:KK43:
Geçmiş olsun canım oğlum olmuştu 1 yaşındayken. Aynen ilk 3 gğn dirençli ateş sonrasında döküntü oluyor. Hiçbir ilacı falan yok sadece calpol içiriyorsun ateş için o kendiliğinden geçip gidiyor

Malesef bende çok kilo aldım sütüm olmadığı için her yöntemi denedim ki süt kesilmesin bebeğim anne sütünden madue kalmasın bolca sadece su süt yapar benim için sadece yazanlardan ibaret ne kadar su içsen de sanki dahada süt olmadı, bende hamilelik harici doğumdan so ra artı12 kilo aldım bu aralar biraz hareket spor yapmak istiyorum hazırladım kendimi başladım derken oğlum hastalandı hastane yatış dişler derken psikolijikmen tükenip çok yorgun oldum be başlamadan bitti şuan biraz toparlanaın die bekliyorum ama başlıycam inşallah spora yemedende gereksiz şeyleri kıscam

8 ci aydan önce yürüteç bebeklerin kalça ve kemik yapısı için iyi değil diyolar kaç aylık oldu senin ki yürteçde şuan canım

Merhaba canım öncelikle maşallah bebeğine. Çok net hatırlıyorum bebeğim çok hareket etmiyo falan diye evham yapiyodun bizde hanım hanımcık olacak demek ki diyorduk bak gördün mü yerinde durmuyormş şimdi. Boşunaymış tüm o stresler. Benim kizçem de done döne her yere gidiyor maşallah emeklemesine az kaldı gibi. Tabi her cocugun gelisimi farkli. Bence de hazir pureler yedirme kendin yapmaya çalış.ben Irmikli meyveli bebek muhallebisi yapıp veriyorum bazı akşamlar tok tutsun diye. Irmigi ocaktan aldıktan sonra elma armut muz artık hangisi varsa onu koyuyorum içine. O şekilde yapabilirsin sen de. Kaka konusunda bizim de çoğunlukla yeşil hala🤔
Yeşil kaka şuan için diş çıkarıyor veya çıkqrıcak demektir var mı böyle bir durum varsa ondan kaynaklı birde annem hep yeşil kakaysa kualk ağrısı veya sancısı var der hep

Tahliller temiz çıkmış şükür ki idrar tahlilde aldılar mı canım, bizde aynı şekildik, muz ver canım patates halla ver ki kaka yapımı yqvaşlasın yazık bitmiştir sürekli kaka yapmaktan, çok çok geçmiş olsun biraz rezene kendin için yapınca bebeğe 4,5 yemek kaşiği ver sancısı varsa biraz rahatlasın

X