2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Yeşil kaka şuan için diş çıkarıyor veya çıkqrıcak demektir var mı böyle bir durum varsa ondan kaynaklı birde annem hep yeşil kakaysa kualk ağrısı veya sancısı var der hep
Yok canım yeni değil 3 aylıktan beri ara ara yesil yapıyor. Dis yok daha.tahminimce süt ürünleri dokunuyor.

Kızlar oğlumda inatla düşmeyen ateş vardı.Test yaptırdık ona sonuç şimdi geldi pozitif.Bizde olup olmadığını bilmiyorum ama nasıl geçiriyor bu ayda bebekler?Olan var mı aranızda?Ne önerirsiniz?
Geçmiş olsun canım biz olduğumuzda bebeğim 4 aylıktı test yapmadılar ona ama bir iki gün öksürük ve hafif ateş olmuştu o kadar. Bebekler daha çabuk atlatıyor. Bol bol emzir annesi. Maskeyle emzirmek zordu sadece.bi de sarimsak yut sutunden geçsin.gecer gider inşallah sizinde

merhaba sevgili anneler
öncelikle bebekleriniz hayırlı olsun :))
daha taze anne adayı olarak siz tecrübeli annelerden tavsiye almak isterim. hamilelik sürecinde nelere dikkat etmek lazım, beslenmeyi nasıl düzenlemek lazım? spor-hareket kısmında neler tavsiye edersiniz?(daha doktora gitmedim doktora da danışacağım ama tecrübeli annelerden de fikir istiyorum) ayrıca manevi olarak ekstra bir dua ibadet vs tavsiye eder misiniz gebelik boyunca?

merhaba sevgili anneler
öncelikle bebekleriniz hayırlı olsun :))
daha taze anne adayı olarak siz tecrübeli annelerden tavsiye almak isterim. hamilelik sürecinde nelere dikkat etmek lazım, beslenmeyi nasıl düzenlemek lazım? spor-hareket kısmında neler tavsiye edersiniz?(daha doktora gitmedim doktora da danışacağım ama tecrübeli annelerden de fikir istiyorum) ayrıca manevi olarak ekstra bir dua ibadet vs tavsiye eder misiniz gebelik boyunca?
Merhaba sizinde bebeğiniz hayırlı olsun sağlıkla kucagınıza alın inşallah🙏🏻 Hamileliğinizin kıymetini bilin hiçbişeyi stres yapmayın 9 ay cok cabuk geciyor spor beslenme vs gibi sağlığınızı ilgilendiren şeyleri doktorunuza danısmanız daha doğru olur gebeliğinizin durumuna göre önerecektir zaten her gebelik farklı cünkü benim uyguladıklarım belki size uymayacaktır. Ama size verebilecegim en önemli tavsiye bol bol uyumanız😅 Uykuya doyduğunuz bir hamilelik gecirin bebiş doğunca uykuya hasret kalabiliyosunuz🙈

Kızlar oğlumda inatla düşmeyen ateş vardı.Test yaptırdık ona sonuç şimdi geldi pozitif.Bizde olup olmadığını bilmiyorum ama nasıl geçiriyor bu ayda bebekler?Olan var mı aranızda?Ne önerirsiniz?
çok geçmiş olsun cnm :KK43:
ay ateş düşürücü veya fitil vs vermenize rağmenmi düşmedi o_O

Kızlar 6. Hastalık geçiren var mı bilgisi olan var mı sanırım biz ondan olduk üç gündür ateşimiz vardı bu akşam geçti şimdi vücudu kızarıyor tahlilleri temiz çıktı sürekli kaka yapıyor nerdeyse 60lik paketi üç günde bitirdik:KK43:
ay bunuda ilk defa duyuyorum
temmuz bebeleri nazara geldi :KK43:
geçmiş olsun cnm

Malesef canım diş de vardı tabi çok zordu şükür şimdi biraz daha iyi senin bebiş nasıl
bizimde dün tekrar grip başladı :KK43:
ne zaman hava almaya cıkarsam grip oluyor cok hassas :KK43:

çok geçmiş olsun cnm :KK43:
ay ateş düşürücü veya fitil vs vermenize rağmenmi düşmedi o_O

ay bunuda ilk defa duyuyorum
temmuz bebeleri nazara geldi :KK43:
geçmiş olsun cnm

bizimde dün tekrar grip başladı :KK43:
ne zaman hava almaya cıkarsam grip oluyor cok hassas :KK43:
Düşüyordu ama bir saat sonra yine çıkıyordu.Acilde iğne yaptılar o bile 37,5 a anca düşürdü.

Günaydın güzel anneler güzel bebisler bebekleriniz nasıl kaç kg oldular hep bebeklerden konuşuyoruz siz nasılsınız. Bizi sorarsanız bebis 7.5 kg oldu anası da 70kg 😭 Doğumdan sonra kilo alan bir ben varım galiba emzirirken homini gırtlak yedim yedirildim. Yaza kg vermek istiyorum neler yapabilirim emzirirken. Çok yorgun hissediyorum aşırı sırt ağrım var sporla belki düzelir gibime geliyor. Mental olarak da çok iyi değilim bunaldım. Bakkala diye çıkıp bir hafta tatil yapıp dönesim var. Yarı yolda bebemi özler ağlayarak dönerim ona eminim :) Benim bebiş hala çok kaka yapıyor bu iyi bir şey mi çok merak ediyorum kaka rengimiz bazen yeşil bazen sarı bronz. Bu aralar ek gıda tarifleri bakıyorum okullar açılacak kayınvalidem rahatça şipşak versin diye kavanoz maması yaparim diyorum hazır herobabyler gibi ama hazır vermem evde yaparım pureleri. Tarif varsa bildiğiniz önerilere açığım 🙏 Çok hızlıca özet geçtim bu ara çok yoğun ev işleri falan bebiş hızlandı kaç kere kafası tosladı duvarlara sürekli hareket halinde sürekli bir yerlerden çıkıyor yürütecle resmen uçuyor fıtı fıtı. 9aya yürür diyor görenler. Acelesi yok bence ama durmuyor fırlama olacak gibi. Şaka gibi geçen yıl bu zamanlar minnacıklardı :)
57 kilo ile hamile kaldım,hamileliğimin ilk 3 ayında 54 kiloya kadar düştüm. 83 kilo ile doğuma girdim 83 kilo ile devam ediyorum😂
Dizlerim bitti.

Hanımlar merhabaa
Sizlere birşey danışmak istiyorum,bu diş huzursuzluğu damaklar kabarınca başlayıp,diş uç verince bitiyor mu? Bizim damaklar kabardı kızım bir kaç gündür çok huysuz uyumuyor durmuyor,dişlerin uçları çıkınca keyfi yerine gelecek mi 🥰

Kızlar merhaba nasılsınız? Kızımın vücudunda böyle kızarıklar çıktı doktorumuz ek gıdayı kesti ve bize zaditen diye alerjik bir damla verdi onu kullanıyorduk 4 5 gün içinde kızarıklar geçti sonra ilacı bıraktık aradan bir süre sonra ek gıda vermememe rağmen yine çıkmaya başladı ilaca tekrar başladık ama bu sefer üstünden 12 gün geçmesine rağmen geçmedi.siz ne olabileceğini düşünüyorsunuz?doktorumuz benim yediğimin içtiğimin listesini tutmamı paketli yiyeceklerden yemememi söyledi.7 aylık olduk benim yediğim içtiğimden olmuş olsa en başından sıkıntı olup ortaya çıkmazmıydı sizce?🤔bebeğimin böyle olduğunu gördükçe canım sıkılıyor 😔

Eklentiler

• 20220207_232205.jpg
    20220207_232205.jpg
    72,1 KB · Görüntüleme: 69
  • 20220207_232153.jpg
    20220207_232153.jpg
    43,9 KB · Görüntüleme: 64
  • 20220207_232137.jpg
    20220207_232137.jpg
    56,4 KB · Görüntüleme: 58
Hanımlar merhabaa
Sizlere birşey danışmak istiyorum,bu diş huzursuzluğu damaklar kabarınca başlayıp,diş uç verince bitiyor mu? Bizim damaklar kabardı kızım bir kaç gündür çok huysuz uyumuyor durmuyor,dişlerin uçları çıkınca keyfi yerine gelecek mi 🥰
Canım o kabaranlar uç verene kadar da diğerleri kabarıyor sonra onlar uç veriyor derken bu kısır döngü 2.5 yaşına kadR sürüyor 😂😂😂

Kızlar merhaba nasılsınız? Kızımın vücudunda böyle kızarıklar çıktı doktorumuz ek gıdayı kesti ve bize zaditen diye alerjik bir damla verdi onu kullanıyorduk 4 5 gün içinde kızarıklar geçti sonra ilacı bıraktık aradan bir süre sonra ek gıda vermememe rağmen yine çıkmaya başladı ilaca tekrar başladık ama bu sefer üstünden 12 gün geçmesine rağmen geçmedi.siz ne olabileceğini düşünüyorsunuz?doktorumuz benim yediğimin içtiğimin listesini tutmamı paketli yiyeceklerden yemememi söyledi.7 aylık olduk benim yediğim içtiğimden olmuş olsa en başından sıkıntı olup ortaya çıkmazmıydı sizce?🤔bebeğimin böyle olduğunu gördükçe canım sıkılıyor 😔
Canım geçmiş olsun, alerjiye benziyor. Ben 3-4 gün önce tarhana çorbası içirdim oğluma, birinci günü tek tük, ikinci günü sayıca biraz daha fazla lekeler oluştu. Tarhanayı kestim de düzeldi. Haziran annelerinde bu alerji sıkıntısını yaşayanlar vardı. Oraya bi sor istersen
Bir de benim kız kardeşimin şekerli yiyecekleri çok sever. Belli bir dozu aşınca da bu tür kızarıklıklar kaplıyor vücudunu. Bunu da okul çağındayken farkettik. Her yaşta olabiliyor yani

Canım geçmiş olsun, alerjiye benziyor. Ben 3-4 gün önce tarhana çorbası içirdim oğluma, birinci günü tek tük, ikinci günü sayıca biraz daha fazla lekeler oluştu. Tarhanayı kestim de düzeldi. Haziran annelerinde bu alerji sıkıntısını yaşayanlar vardı. Oraya bi sor istersen
Bir de benim kız kardeşimin şekerli yiyecekleri çok sever. Belli bir dozu aşınca da bu tür kızarıklıklar kaplıyor vücudunu. Bunu da okul çağındayken farkettik. Her yaşta olabiliyor yani
Anladım canım çok sağol.ya birde diyelimki elinin üstünde bikaç yerde var onlar geçiyo elinin farklı yerlerinde tekrar çıkıyor sürekli aynı yerde de kalmıyor.sabah varsa gece oradaki geçmiş oluyor başka yerinde çıkıyor.ben yediğime içtiğime daha da dikkat edeyim bakalım umarım geçer 😒

Düşüyordu ama bir saat sonra yine çıkıyordu.Acilde iğne yaptılar o bile 37,5 a anca düşürdü.
geçmiş olsun cnm :KK43:

Hanımlar merhabaa
kimisin evet derken
diğerleri ise bu seferde diğer dişlerin süreci başlıyor diyor :KK43:

X