5 sene önce ilk bebeğimi ek gıdaya geçirdiğimde 180 gün kuralı kanun gibiydi, erken ek gıda veren annelere cahil gözüyle bakılırdı. Bende 6 ay bitince blw ile başladım ve hiç sorun yaşamadım, maşallah diyeyim herşeyi yer oğlum. Bu dönemde ise neredeyse tüm doktorlar 4,5-5 ay arası eK gıdayı öneriyor. Doktoruma eskiden böyleydi şimdi ne değişti diye sordum. Son 20 yıla dönük bir çalışma yapılmış. 4-6 ay arası ek gıdaya geçen bebeklerde ileriki dönemlerde alerji gelişme olasılığı 6 aydan sonra ek gıdaya geçen bebeklere göre çok düşüK bulunmuş. O yüzden artık 180 günü tamamlayın diyen doktor sayısı da azaldı hatta ben çevremde hiç duymadım. Benim bebeğim alerjik olduğu için götürdüğüm alerji doktoru da (ki alanında en başarılı profesörlerden biri) çok yoğun bir eK gıda programı yazdı. Fazla değil mi hocam dedim 6 ay dolana kadar ne kadar çok şey tadarsa o kadar iyi dedi. Bu söylediklerim asla tavsiye değil tabii ki herkes doktoruyla konuşup ek gıdaya geçiyor sonuçta ben sadece bu bakış açısının son 5 senede ne kadar değiştiğini söylemek istedim. Bana kalsa bende 6 ay dolup dik oturunca eline verip keşfederek ek gıdaya geçirmeyi tercih ederdim.Ya dayanamadım isterseniz kizin kızlar bu ek gıda acelesi neden süt yetmez dr demiştir mecburen erken başlanır anlarim tamam heves ediyosunuz ama sütteki olan vitamin hiçbirşeyde yok sütünüz yetiyorsa acele etmeyin ya kardeşime de 2 buçuk yaşında oğlu kesme dedi sütten koronaya karşı en iyi ilaç kanser hastalarına veriliyor bırakın emsinler ya ben tadimi uzatmayı düşünüyorum normalde 4 hafta ben 5 yapcam az geliyor subatida tadimla gecircem valla kızan kızar hep gördüğüm şeyler anaokulda çocuğunun hemen büyümesini ister anneler onunki yapıyor oda yapsın ya bi bırakın her anı ayrı güzel soylemesen catlardim rahatladim