2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Ya dayanamadım isterseniz kizin kızlar bu ek gıda acelesi neden süt yetmez dr demiştir mecburen erken başlanır anlarim tamam heves ediyosunuz ama sütteki olan vitamin hiçbirşeyde yok sütünüz yetiyorsa acele etmeyin ya kardeşime de 2 buçuk yaşında oğlu kesme dedi sütten koronaya karşı en iyi ilaç kanser hastalarına veriliyor bırakın emsinler ya ben tadimi uzatmayı düşünüyorum normalde 4 hafta ben 5 yapcam az geliyor subatida tadimla gecircem valla kızan kızar hep gördüğüm şeyler anaokulda çocuğunun hemen büyümesini ister anneler onunki yapıyor oda yapsın ya bi bırakın her anı ayrı güzel soylemesen catlardim rahatladim 😉
5 sene önce ilk bebeğimi ek gıdaya geçirdiğimde 180 gün kuralı kanun gibiydi, erken ek gıda veren annelere cahil gözüyle bakılırdı. Bende 6 ay bitince blw ile başladım ve hiç sorun yaşamadım, maşallah diyeyim herşeyi yer oğlum. Bu dönemde ise neredeyse tüm doktorlar 4,5-5 ay arası eK gıdayı öneriyor. Doktoruma eskiden böyleydi şimdi ne değişti diye sordum. Son 20 yıla dönük bir çalışma yapılmış. 4-6 ay arası ek gıdaya geçen bebeklerde ileriki dönemlerde alerji gelişme olasılığı 6 aydan sonra ek gıdaya geçen bebeklere göre çok düşüK bulunmuş. O yüzden artık 180 günü tamamlayın diyen doktor sayısı da azaldı hatta ben çevremde hiç duymadım. Benim bebeğim alerjik olduğu için götürdüğüm alerji doktoru da (ki alanında en başarılı profesörlerden biri) çok yoğun bir eK gıda programı yazdı. Fazla değil mi hocam dedim 6 ay dolana kadar ne kadar çok şey tadarsa o kadar iyi dedi. Bu söylediklerim asla tavsiye değil tabii ki herkes doktoruyla konuşup ek gıdaya geçiyor sonuçta ben sadece bu bakış açısının son 5 senede ne kadar değiştiğini söylemek istedim. Bana kalsa bende 6 ay dolup dik oturunca eline verip keşfederek ek gıdaya geçirmeyi tercih ederdim.

Benimki emzik almıyor canım çok zorladık kv baya uğraştı yok yani alıştı memede uyumaya napcam bilmiyorum sen nasılsın işe başlamak için ne gibi hazırlıklar yaptın
Uff benimkide emzik almadı parmağını emerek uyuyor nezaman bırakacak bu olayı bilmiyorum kalıcı olmasından korkuyorum ben sadece biberona alisorabildim Onu da keyfi yeterse içiyor kaşıkla yemeyi seviyor olmadı o şekilde yedirecegiz
Bugün teyzemize gittik heycanla 180 günü bekliyoruz ilk tadım neler olcak bakalım 😍
Haa masallah son 6 gün bitmiş ne kalmış ki
Ev içinde koşuşturmaca yemek çamaşır vs vs. Sabah kalk biyüğün kahvaltısını yaptır okula hazırla evi topla çoxukşarı al çık büyüğü okula küçüğü babanneye bırak işe git arada durmazsa küçüğü emzirmeye git saat 5te abiyiokuldan küçüğü babannneden al eve gel. Benim rutin genelde böyşr
Uff hızlı bir hayat sanirim okul olayı hariç hemen hemen yarın bende başlıyorum sadece sabahları kızımla yatak keyfi yapardık opusurduk koklasirdik onu yapamayacagim 😔😔 opunce gozlerini kisiyor agzini aciyor yaa bitiyorum o ana 😘😘

Uff benimkide emzik almadı parmağını emerek uyuyor nezaman bırakacak bu olayı bilmiyorum kalıcı olmasından korkuyorum ben sadece biberona alisorabildim Onu da keyfi yeterse içiyor kaşıkla yemeyi seviyor olmadı o şekilde yedirecegiz

Haa masallah son 6 gün bitmiş ne kalmış ki

Uff hızlı bir hayat sanirim okul olayı hariç hemen hemen yarın bende başlıyorum sadece sabahları kızımla yatak keyfi yapardık opusurduk koklasirdik onu yapamayacagim 😔😔 opunce gozlerini kisiyor agzini aciyor yaa bitiyorum o ana 😘😘
Canım kaşıkla hangi mamayı veriyorsun. Sanırım benim sütüm yetmeyecek stokların tarihi geçti şimdi de fokur fokur sütüm gelmiyor sağınca çok az geliyor :KK43:

Çalışan ve sağım yapanlar dan öneri bekliyorum 😔

5 sene önce ilk bebeğimi ek gıdaya geçirdiğimde 180 gün kuralı kanun gibiydi, erken ek gıda veren annelere cahil gözüyle bakılırdı. Bende 6 ay bitince blw ile başladım ve hiç sorun yaşamadım, maşallah diyeyim herşeyi yer oğlum. Bu dönemde ise neredeyse tüm doktorlar 4,5-5 ay arası eK gıdayı öneriyor. Doktoruma eskiden böyleydi şimdi ne değişti diye sordum. Son 20 yıla dönük bir çalışma yapılmış. 4-6 ay arası ek gıdaya geçen bebeklerde ileriki dönemlerde alerji gelişme olasılığı 6 aydan sonra ek gıdaya geçen bebeklere göre çok düşüK bulunmuş. O yüzden artık 180 günü tamamlayın diyen doktor sayısı da azaldı hatta ben çevremde hiç duymadım. Benim bebeğim alerjik olduğu için götürdüğüm alerji doktoru da (ki alanında en başarılı profesörlerden biri) çok yoğun bir eK gıda programı yazdı. Fazla değil mi hocam dedim 6 ay dolana kadar ne kadar çok şey tadarsa o kadar iyi dedi. Bu söylediklerim asla tavsiye değil tabii ki herkes doktoruyla konuşup ek gıdaya geçiyor sonuçta ben sadece bu bakış açısının son 5 senede ne kadar değiştiğini söylemek istedim. Bana kalsa bende 6 ay dolup dik oturunca eline verip keşfederek ek gıdaya geçirmeyi tercih ederdim.
Canım anne sütü içeriği tıbben mucizevi birşey olarak kabul ediliyor ya
SÜTÜN YETMIYORSA
ALERJIK DURUMUN VARSA
ek gıda TADIM DEGIL ek gıdaya dolu dolu başlamayın diyorum ne kadar çok anne sütü alırsa okadar sağlıklı olur bende dr dinliyorum hem okulda kendim sahitim ya çocuklar hasta oluyorsa ya yeterli anne sütü almayanlardi hep bunu tek tek sordummu evet velilerime çocuklarla ilgili tam bilgi almak için çocuk tanıma formu veriyorum ve ordan öğrendim
Herkesin kendi tercihi ben fikrimi söyledim

Merhaba kızlar, bebemi uyuttum şükür ve sizlere akşam yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum. Havalar soğuduğundan beri oğlumla dışarı çıkmıyoruz. İki arabamız olduğu zaman çıkıyorduk ama şu an tek araba var, hava soğuk olduğundan eşim kullanıyor . Haliyle biz oğlumla hep evdeyiz. Gündüz dışarı pencereden bakmakla yetiniyoruz, alışveriş vs eşim yapıyor. Oğlum babası ve benden başka insan görmediği için yabancı birini gördüğü anda çığlık atıyor, o ortamda asla bulunmak istemiyor. Bugün karşı komşuya kapıdan merhaba diyeyim dedim, oğlum kucağımdaydı, hem oğluşu da görsün dedim, merak ediyordu çünkü. Benim oğlan önce merdivenleri süzdü, sonra asansörü tavanı vs, en son komşuyla göz göze geldiler, bastı çığlığı. Kadın neye uğradığını şaşırdı. İkimiz de evlere geçtik. Bizimki hemen sakinleşti, gülücükler saçmaya başladı. Geçen hafta sonu da babasının okuluna gittik, babasının odasını iyice süzdü ve ağladı. Ben ne yapacağım bu bebeyle. Yarın da yemekli misafir var, inşallah burnumdan getirmez
Cnm eskiden dışarı cksansa artk daha fazla çevreye duyarlılar... Daha fazla anlıyor biliyorlar.. Ee uzun zamandır cıkmayınca garioseyip korkuyor olabilir..
Merak etme böyle kalmıacak düzelecek
Ama bu süreçte kuzenleri küçük felan varsa onlarla başla alıştırmaya..
Pandemidede korkuyoruz gerçekten :KK43:

Kızlar nasilsiniz neler yapiyorsunuz
Cnm.. Perte cktm valla kız hastaydı..
Sen nasılsın

Bugün teyzemize gittik heycanla 180 günü bekliyoruz ilk tadım neler olcak bakalım 😍
174 yazıor.. Az kalmşşşş 🎈

Canım kaşıkla hangi mamayı veriyorsun. Sanırım benim sütüm yetmeyecek stokların tarihi geçti şimdi de fokur fokur sütüm gelmiyor sağınca çok az geliyor :KK43:

Çalışan ve sağım yapanlar dan öneri bekliyorum 😔
Ben mamayı hala biberonla veriyorm ama ek gıdayı kaşıkla..ikisindede problem yaşamadm cok şükür ikisinide seviyor..
Amacım ikisinede alıştırmaktı..
Zamanla biberonu kesip kaşığa geçecem
Kaşık mamalara felan..
Aslında mama cok kullanmak istemiorm 8-9 ay ama anne süti almayan bebeklerde
12 ay kullanılması bebek sağlığı açısından önemliymiş.. Doktorumuza danışacam bu konuuyu..
Bem işe başladktan snra 2 ay süt sağdm cnm.. Sabahın köründe uyanıodm önce sütümü sağıodum snra hazırlanıodm..
Gece uyumadan sağıodm.. Öğlen sağıodm.. Bu şekilde düzen oluşturdum
Emmediği için sütim azdı.. O yüzden sabah öğle akşam üçlüsünü tutturmuştm..
Ek olarak mama veriodn..
Ama sütü cok olan bebeği emen anneler iş yerinde boş bir odada yada kurumun mescidinde felan her 2 saate bir sağıp süt poşetlerine koyup dolaba koyuyorlardı

Kızlar perşembedeb beri kızım gripti..
Cocuklar hasta olmasın gerçekten :KK43:
Bugn 4. Gün ve nerdeyse bişeyimiz kalmadı cok şükür 🤲

Sabah akşam hafif gıdımlık viks buharı yaptım.. İzotonik serum ve şırınga yöntemiyle burnunu akıttım ve spret kullandık.. Cok şükür geçti gibi..
Tabi bnların hepsini dr onayıyla yaptım
Viksin önce ağır geleceğini düşündüm ama abartmayınca ne yapılması gerektiii bilinibce gayet işe yarıyormuş..
İlaçsız doğal yollarla iyileştirmek harika.. Ama tabi annem sayesinde.. Annem olmasaydı ne yapardm bilmiyorm :KK43:

Bu süreçte en cok zorlandığım şey iştahsızlığıydı :KK43:
Neyseki bugn sonunda mama yedi :KK43:

Bide Dişleri aşırı kaşınıyor ve rahatsız ediyor..
Sizde diş durumları nasıl

Canım anne sütü içeriği tıbben mucizevi birşey olarak kabul ediliyor ya
SÜTÜN YETMIYORSA
ALERJIK DURUMUN VARSA
ek gıda TADIM DEGIL ek gıdaya dolu dolu başlamayın diyorum ne kadar çok anne sütü alırsa okadar sağlıklı olur bende dr dinliyorum hem okulda kendim sahitim ya çocuklar hasta oluyorsa ya yeterli anne sütü almayanlardi hep bunu tek tek sordummu evet velilerime çocuklarla ilgili tam bilgi almak için çocuk tanıma formu veriyorum ve ordan öğrendim
Herkesin kendi tercihi ben fikrimi söyledim
Anne sütünün mucizelerini ilk kez bizden duyacak biri yoktur eminim ama sizin bu konuşmanız anne sütünü yeterince veremeyen annelere nasıl hissettirir hiç düşündünüz mü? Anne sütü mucize evet ama bırakalım da bu bebekle anne arasında kalsın, anne sütü terörü yaratmaya gerek yok bence. Benim oğlum 2,5 yaşına kadar emdi, şekerle 3 yaş civarı tanıştı paketli gıda hala pek yemez ama kreşin ilk yılı hastalıktan perişan oldu, çevremde de bu şekilde hep. Lütfen bu şekilde genelleme yapmayın. Dolu dolu sütü olupta kimse ek gıdayla çocuğunu doyurmaz zaten bu aylarda ek gıda çay kaşığı hesabıyla tadımlık verilir, kaseyle doyumluk değil. İyi niyetinizi anlıyorum fakat biraz daha empatik yaklaşmanızı tavsiye ederim. O alerjik bebekler de, anne sütü alamayan bebekler de bebek ya hani benimde anlatmaya çalıştığım bu.

Anne sütünün mucizelerini ilk kez bizden duyacak biri yoktur eminim ama sizin bu konuşmanız anne sütünü yeterince veremeyen annelere nasıl hissettirir hiç düşündünüz mü? Anne sütü mucize evet ama bırakalım da bu bebekle anne arasında kalsın, anne sütü terörü yaratmaya gerek yok bence. Benim oğlum 2,5 yaşına kadar emdi, şekerle 3 yaş civarı tanıştı paketli gıda hala pek yemez ama kreşin ilk yılı hastalıktan perişan oldu, çevremde de bu şekilde hep. Lütfen bu şekilde genelleme yapmayın. Dolu dolu sütü olupta kimse ek gıdayla çocuğunu doyurmaz zaten bu aylarda ek gıda çay kaşığı hesabıyla tadımlık verilir, kaseyle doyumluk değil. İyi niyetinizi anlıyorum fakat biraz daha empatik yaklaşmanızı tavsiye ederim. O alerjik bebekler de, anne sütü alamayan bebekler de bebek ya hani benimde anlatmaya çalıştığım bu.
Benim bebeğim de anne sütü çok az alabildi ki alsaydı da tadım taraftarıyım.Biraz o konuda eski kafalıyım ki öğretmenim.Bilimsel olarak da biliyorum her şeyi.Ama doktorun da dediği şu.5 ay bittikten sonra tattır 3 gün kuralı ile.Eğer bebek sen yerken ağzına bakıyorsa istekliyse bu kaçırılmamalı.Bu dönem atlanırsa ek gıda süreci çok daha zor oluyor dedi.

Bir de gerçekten bu kadar mucizevi anne sütünü ben de vermek isterdim.Genelleme de yanlış gerçekten.Ben emmedim kardeşim 3 yaşına kadar emdi.O hastalıktan kurtulamadı benim maşallahım var.Herkes Tabiki emzirmek ister ama sürekli şöyle mucizevi böyle iyi demenin anlamı yok.Katılıyorum size.

Sabah akşam hafif gıdımlık viks buharı yaptım.. İzotonik serum ve şırınga yöntemiyle burnunu akıttım ve spret kullandık.. Cok şükür geçti gibi..
Viksin önce ağır geleceğini düşündüm ama abartmayınca ne yapılması gerektiii bilinibce gayet işe yarıyormuş..
İlaçsız doğal yollarla iyileştirmek harika.. Ama tabi annem sayesinde.. Annem olmasaydı ne yapardm bilmiyorm :KK43:

Atlatmaniza çok sevindim canım bebekler hasta olmasın gerçekten çok zor.bizim dişlerde kaşıniyor ama daha çıkarmaz gibi. Ablası 11 aylıkken çıkardı bakalım minnoşum ne zaman cikarack

İyi olmanıza çok sevindim canım. Benim kız her şeyi ağzına götürüyor ama ben bunu ağzıyla tanımaya çalışıyor diye yorumladım. Oral dönem diye geçiyor ya bu zamanlar.
Elimle de baktım damaklarında sertlik yoktu henüz.
Sen kaşındığını nasıl anladın belki de ben pek anlamıyorum ya🙊 diş kaşındığını nasıl anlarız☺️

Merhaba çok güzel açıklamışsınız tamamen doğru ben de Kocaeli’de 3 Farklı doktora gittim hepsi de 4,5 ayda başlattı ek gıdaya max tadım yaptığı gıda sayısı o kadar az alerji olasılığı ve olan alerjilerin de iyileşmesi ile ilgili. Biz bebekken 4 ayda kahvaltıya başlanırmış ve çocuğumuz da sağlıklıyız en azından bizim ailede öyle :) blw yönteminde tadım sonrası nasıl yaptınız?

Benim bebeğim de anne sütü çok az alabildi ki alsaydı da tadım taraftarıyım.Biraz o konuda eski kafalıyım ki öğretmenim.Bilimsel olarak da biliyorum her şeyi.Ama doktorun da dediği şu.5 ay bittikten sonra tattır 3 gün kuralı ile.Eğer bebek sen yerken ağzına bakıyorsa istekliyse bu kaçırılmamalı.Bu dönem atlanırsa ek gıda süreci çok daha zor oluyor dedi.

Bir de gerçekten bu kadar mucizevi anne sütünü ben de vermek isterdim.Genelleme de yanlış gerçekten.Ben emmedim kardeşim 3 yaşına kadar emdi.O hastalıktan kurtulamadı benim maşallahım var.Herkes Tabiki emzirmek ister ama sürekli şöyle mucizevi böyle iyi demenin anlamı yok.Katılıyorum size.
Ben zorunda olanlara demiyorum biseler gördüm ki uzuldun ya cocuklar konuysa kıyamiyorum
hevesle o yapiyo bende yapayım diyenler var ona diyorum bilinçsizce geçen face okudum ayı olmayan bir urun yüzünden bebek hastanelik olmuş az önce gorumcem salamur zeytin kayinvalidem yumusak diye yumurta beyazi vermeye kalktı kavga ettim yese nolurmus sutu varken emzirin dememde kötü bisey yok tadim ayına göre alerjik olan urunler dikkatli yapilincada bence sorun yok ya bir kase corba ustune yogurt vermek ilk basta normal diyosaniz tamam

Merhaba çok güzel açıklamışsınız tamamen doğru ben de Kocaeli’de 3 Farklı doktora gittim hepsi de 4,5 ayda başlattı ek gıdaya max tadım yaptığı gıda sayısı o kadar az alerji olasılığı ve olan alerjilerin de iyileşmesi ile ilgili. Biz bebekken 4 ayda kahvaltıya başlanırmış ve çocuğumuz da sağlıklıyız en azından bizim ailede öyle :) blw yönteminde tadım sonrası nasıl yaptınız?
Merhaba 6-7,5 ay arası tadım yaptık. 7,5 ay sonrası kahvaltı vermye başladım sanıyorum 9. ayda 2 ana 1 ara öğüne geçmiştik. Facebookta blw Türkiye grubu çok aktifti o dönem ben ordan çok faydalanmıştım. Hem bebek hem anne için çok keyifli bir süreç oluyor. Bu bebeğimde dik oturmaya başlayınca blw ye döneceğim inş

Ben zorunda olanlara demiyorum biseler gördüm ki uzuldun ya cocuklar konuysa kıyamiyorum
hevesle o yapiyo bende yapayım diyenler var ona diyorum bilinçsizce geçen face okudum ayı olmayan bir urun yüzünden bebek hastanelik olmuş az önce gorumcem salamur zeytin kayinvalidem yumusak diye yumurta beyazi vermeye kalktı kavga ettim yese nolurmus sutu varken emzirin dememde kötü bisey yok tadim ayına göre alerjik olan urunler dikkatli yapilincada bence sorun yok ya bir kase corba ustune yogurt vermek ilk basta normal diyosaniz tamam
Tabiki bu dediklerinize ben de karşıyım.Ki anneme kalsa neler neler verecek ama çok kavga ettim.Biz 5 ayı doldurduk ve balkabağı havuç patates elma armut muz tadımlara yapıyoruz.O da günde bir çay kaşığı sonra iki diye artacak şekilde.Amaç kaşıkla da beslenildiğini bilsin.Yoksa dediğinize sonuna kadar katılıyorum ama 5 ay bitiminde uygun görülürse tadım yapılması,alışması açısından iyi olduğu düşüncesindeyim.

Merhaba 6-7,5 ay arası tadım yaptık. 7,5 ay sonrası kahvaltı vermye başladım sanıyorum 9. ayda 2 ana 1 ara öğüne geçmiştik. Facebookta blw Türkiye grubu çok aktifti o dönem ben ordan çok faydalanmıştım. Hem bebek hem anne için çok keyifli bir süreç oluyor. Bu bebeğimde dik oturmaya başlayınca blw ye döneceğim inş
Sabah blw ile muz verdim eline çok güzel yiyordu sonra kocaman bir parça geldi ağzına çok zorlandı öksürdü vs bir daha da yemedi

Kizlar n11 de super alin bence

Eklentiler

• Screenshot_20211212-152138.png
    Screenshot_20211212-152138.png
    373,2 KB · Görüntüleme: 59
Atlatmaniza çok sevindim canım bebekler hasta olmasın gerçekten çok zor.bizim dişlerde kaşıniyor ama daha çıkarmaz gibi. Ablası 11 aylıkken çıkardı bakalım minnoşum ne zaman cikarack
Tşkler cnm..
Amannnıııınnn ilk dişimi 11 ay sürdü
Maşallah 🙈

İyi olmanıza çok sevindim canım. Benim kız her şeyi ağzına götürüyor ama ben bunu ağzıyla tanımaya çalışıyor diye yorumladım. Oral dönem diye geçiyor ya bu zamanlar.
Elimle de baktım damaklarında sertlik yoktu henüz.
Sen kaşındığını nasıl anladın belki de ben pek anlamıyorum ya🙊 diş kaşındığını nasıl anlarız☺️
Evet cnm oral döneminde etkisi var 🎈
Ben şöyle anladm biberon başlığı ağzındaykeb sağa sola çeviriodu çevirdikçe böyle ses cıkarıyordu bide diş etinden vıcık vıcık ses geliodu :KK70:
Snra diş kaşıyıcı aldm eline verdim önce tutanadı kaşıyamadı, ben yardm etti, her ağladıpında dişine verince kaşıyordm susuyordu kaşıntısı bitince atıodu, şimdi de öyle.. Bide malesef bizde hafif ateşte yapıyot :KK43:

Kizlar n11 de super alin bence
Vaovvv gerçekren müthiş bi fiyat

Kızlar nie gerildiniz ya...
Arkadaşımız sizi eleştirmemiş... Silah zoruyla illa anne sütü verin dememiş..
Kendince fikrini ve okuduklarını paylaşıyor... Zaten bu platform bu yüzden yokmu? Hiç birimiz 4-4lük anne değiliz illa hatalarımız oluyor ama eminim herkeste elinden gelenin fazlasını yapıyor... Ben çoğu şeyi burda öğrendim
Mesela sangetrose sangetrose yaptığı haftalık ek gıdayı kendi yaptğmdan cok daha fazla beğendim.. O 180 günde başlıor ki doğru olanıda o
Ben cok daha erken başladm dr onayıyla cnkü sütüm bitti...
Beni sorgulamadı aaa pis seni ek gıda veriosn kötü anne die...
Benm kızımda emmedi 4.5 ay ben acı çeke çeke sağarak kızıma süt vermeye çalıştm.. Mecbur mama verdim.. Gönül böyle olmasını istermiydi hayır.. Ama burda banada fikir beyan ettiler.. Ben süt terörü diye algılamadım..
Hepimiz burda bilgi paylaşımı yapıyoruz
Kafanıza yatar yatmaz tşk eder susarız bence gerginliğe gerek yk

X