• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Şubat Anneleri

Merhaba canım bnde test yaptim ikinci çizgi silik çıktı netlesmesini bekliyorum bndede pıhtılaşma var ne zaman ivrendin gebeliğini bı de iğneye ne zaman başlattı dr
Ben 5 gün önce filan öğrendim. Dr a gittim başladım. Ama bende pıhtılaşma var mı yok mu bilmiyorum tedbir amaclı kullanıyorum

anastasya yanlış bakmışım tarihe.beklenmedik gebelik olunca beynim altüst durumda.3.gebelik :)normalde adetlerim düzensizdir.takvime bakınca 30 nisan en son gördüğüm adet tarih başlangıcı :0

Arkadaşlar eşlerinize söylediniz mi,sürpriz yaptınız mı ne tepki verdiler?🙂
Ben daha söyleyemedim.biz iş yüzünden ayrı şehirlerde yaşıyoruz.iki hafta sonra gelecek. Telefonda değil de yüzyüze söylemek istediğim için iki hafta bekleyeceğim nasıl sabredeceksem.kimbilir nasıl şok olacak hiç beklemiyor çünkü yavrum benim😊
Merhaba benim 2.gebeliğim ilkinde beraber öğrenmiştik bu gebrliğimde tek başıma öğrendim kan testiyle netleştirince evde kayınvalidem kp falan vardı bide eşimin kuzeni birtek o biliyordu kutunun içine idrar testini koydum güzel Bi not yazdım ama hamile olduğumu anlamıyaca k şekilde eşime kutuyu kuzeni verdi Yurtdışından hediye getirdim diye tabi aşama aşama açtı idrar testini görünce şoka girdi tabi evdeki herkes eşim acayip sevindi videoya çekmiştik güzel bir anı oldu

🙄🙄herkezin esindemi sorun var yoksa benimkindemi ben esime hamileyim ilk evliliginden olan kizina kardes geliyo dedigimde he iy tml dedi bu kadar 🤨

Güzel haberler çoğalıyor hayırlı olsun Yeni gelenlere💜
Ben eşime sürpriz yapamadım hepsinde de her an dipdibe olduğumuzdan testi yaparken de hep kapıda bekledi 😂 E testi adama aldırıyoruz süprize fırsat olmadı.

Daha öncesinden tecrübeli olan arkadaşlar belki bilir 6+4 te kalp atışı duyuluyor mu?
Hafta hafta gün gün hiç bir şeyi hatırlayamıyorum ben :) zaten ilk oğlumun kalp atışlarını duyduğumuzda dr kalp atışları çok zayıf Ümit bağlama bu bebeğe demişti, sonrası hiç hatırlamak istemediğim stresli gebelik süreci geçirdim.

Daha öncesinden tecrübeli olan arkadaşlar belki bilir 6+4 te kalp atışı duyuluyor mu?
Canım ne zaman döllendiğine bağlı kalp atışları 6. Haftadan itibaren başlar 8. Haftaya kadar duyulması beklenir bazıları 10.haftada duyduğunu söyledi fakat geç döllenme den dolayı 6.haftada duyamazsan üzülme yani 7 ve 8.jaftalarda gitmek mantıklı

Arkadaşlar ben daha doktora gitmediğim için kendim folik asit aldım ama nasıl kullanılması gerekiyor,yemekten önce mi sonra mı günde kaç kez içiliyor,günde bir mi iki mi?

Arkadaşlar ben daha doktora gitmediğim için kendim folik asit aldım ama nasıl kullanılması gerekiyor,yemekten önce mi sonra mı günde kaç kez içiliyor,günde bir mi iki mi?
Günde 1 kere tok karnına içmek gerekir her gün aynı saatleri denk getirirsen vücudunda eksilme olmadan takviye almış olursun ama bence en yakın sürede doktora gidip bi değerlere baktırmak gerekir gebelik öncesi içmiş miydiniz?

test yaptırdım folik asit değeri normal aralığında. Hamilelik öncesi kullanmadım. En son bi sene önce Üç ay kullanmıştım bi doktor da yeterince depolamışsındır bir sene yeter bu sana demişti,ben de kullanmamıştım. Bi sıkıntı olur mu ki hamilelikten hemen önce kullanmadığım için:/

test yaptırdım folik asit değeri normal aralığında. Hamilelik öncesi kullanmadım. En son bi sene önce Üç ay kullanmıştım bi doktor da yeterince depolamışsındır bir sene yeter bu sana demişti,ben de kullanmamıştım. Bi sıkıntı olur mu ki hamilelikten hemen önce kullanmadığım için:/
Değerler normal çıkmış sorun yok demek ki içinizi ferah tutun ☺️

Hafta hafta gün gün hiç bir şeyi hatırlayamıyorum ben :) zaten ilk oğlumun kalp atışlarını duyduğumuzda dr kalp atışları çok zayıf Ümit bağlama bu bebeğe demişti, sonrası hiç hatırlamak istemediğim stresli gebelik süreci geçirdim.
Doktorlar niye böyle hamileleri demoralize ediyor anlamıyorum... 9 ayı nasıl geçirecek bu kadın diye hic düşünmüyorlar 😡

Canım ne zaman döllendiğine bağlı kalp atışları 6. Haftadan itibaren başlar 8. Haftaya kadar duyulması beklenir bazıları 10.haftada duyduğunu söyledi fakat geç döllenme den dolayı 6.haftada duyamazsan üzülme yani 7 ve 8.jaftalarda gitmek mantıklı
Teşekkür ederim 😊 randevu gününde 6+4 olucak yani 7. Haftanın icinde umarım duyulur. Düşük yaşayınca soru işaretleri oluyor insanın kafasinda ister istemez, acaba bu sefer ne olucak diye..

Aklımdayken yazayım belki birinin işine yarar.. Arastirmalarimdan ve takip ettiğim doktorlardan öğrendiğim kadarıyla Folik asiti, folat formunda alirsak vücut cok daha iyi kullanıyormuş folik seklinde olunca tam kullanamıyor zira yediklerimizdede folat formu var. Bir de 400 mcg dan fazla olanlar kullanilmamalı... fazlasınında çeşitli zararları varmış.

Back