2021 Şubat Anneleri

Günaydın hanımlar ek gıdayla ilgili konuşmuşsunuz benim bebe yarın 5 aylık olucak 4 aylıkken sağlık ocağı hemşiresi yoğurt ve meyvelerin suyunu verebilirsin artık demişti ama doktorda en az 5 bucuk aylıkken başla kesinlikle erken başlama diyetisyene yollıcam ne yedirmeniz gerektiğini söyler dedi. Neden diyetisyene yollıcak onuda anlamadık özel de değil şehir hastanesi doktoru. Bizüm gibi böyle başlatılcak olan var mı aranızda

Slm herkese.Biliyorum genellikle cocukla alakali seyleri yaziyosunuz ama,paylasacak kimsem olmadigi icin sizlere sormak istedim.Hamilelik surecim cok kotu gecti,sonrasinda dogum asamasinda ailesel problemler yasadim,sonra isle ilgili problemler.Okadar kotuyum ki toparlanamiyorum.Cocugumla bag kuramiyorum sanki.isten gelince zaman geciremiyorum resmen.Kotu anne demeyin nolur surekli agliyorum.Logusa depresyonu dedikleri mi acaba

Ben başladım cnm sütüm yok gibi bişey mama zaten veriyodum artık mama ile de pek doymuyor kendi mayaladigim yoğurttan verdim meyve püresi yaptım

Kızlar saclaarim çok dökülüyor ya avuç avuç daha önce konuşuldu mu bilmiyorum hangi vitamin eksikliğinden kaynaklanıyor bilen var mı ya da çözüm bulan..

Aynen canım lohusa depresyonu. Bebeğinle bol ten teması kur. Çıplak ten olsun mümkünse. Ben beraber duşa giriyordum. Uyku rutini yap mesela beraber duş sonra kremle masaj yap sonra emzir uyusun. Gece uykusu rutinimiz bu bizim. Bağınız güçlenir bence ten temasıyla. Mümkün olduğunca bebeğine sen bak. İşten gelincd yalnız kalın

Selam arkadaşlar ne zamandır giremiyorsdum. Biri 4 biri 33 aylık iki bebe olunca hiç zamanım olmuyor girmeye.
şu 4 ayı kısaca özetlersem. Küçük kuzumun uykukarı tamamen bozuldu. Aslında onun uyumaya niyeti vardı da büyüğünün sesinden uyuyamadı yavrum , uyusa da ablsı kaşla göz arası uyandırdı falan derken o da ablası gibi emerek uyuma kısır döngüsüne girdi. Evimiz tam bi kaos halinde. Lüçük hep meme de yatağına koy uyanıyor, hamak beşikte sallayıp duruyorum durduğunda uyanıyor, beynim beyaz gürültüden patlamış durumda. Büyük kızım deseniz çocuk perişan oldu. İlgisiz kaldı huysuzlanıo çok faxla huy değiştirdi . . Ben gece uyumaz gündüz uyumaz haldeyim sinirlerim harap halde. Büyük kuxuma patlar oldum herşeyde. Gece ağlama seanslrım falan baya zorlu süreç geçirdik. En son uyku eğitimi almaya krar verdim.bugün 6. Günümüz. İki iler bir geri gidiyoruz şuan zor bir süreç. Ama Çünkü büyük kızımda emerek uuyuyorsu ve ben ne raddelere geleceğini çok iyi biliyorum eğer ki müsahale etmezsem bu durumun. Küçüğümün uyku meselesi düzelince büyüj kızımla ilgilenebilmek için vaktim kalacak, küçüğüm uykularını almış olduğu için daha mutlu olacak. Ben sinirlenip habire bağıran yorgun bi anne olmıcam yani ilaç olacak inş bize.
ama süreç zor ağlamalı

Merhabalar dogum yapalı 40 gün oldu vajinal sarkmam var mesanem sarkmış benzer durumda olan varmi acaba tedavisi varmı b

Kızlar ben de yorgunluktan bitkinlikten çok yoruldum. İşe başlamıştım bir ay önce benimle birlikte geliyordu bazı zamanlar evde babasıyla ama biberon almadığımdan sürekli gel git... Hala 1,5-2 saatte bir beslenmek istiyor. 3 saate yaklaşırsa kıyamet kopuyor. Ben onunla olmadığım zamanlarda babasına kök söktürüyormuş.
Başlangıçta güzeldi düzenimiz vardı bir şekilde ama son zamanlarda tekrar atak dönemine girip sünnet olduğundan beri bir türlü dikiş tutturamadık. Gündüz çok az uyuyor. Uyuduğunda ise memeden ayrılmak istemiyor. Böyle olunca ben çalışamıyorum. İşlerim kalınca stres oluyorum. Sonuçta maaşın hakkını vermem lazım Evde kayınpederim var düzenli yemek yapma mecburiyetinde hissediyorum kendimi. E pandemi ve küçük bebek sebebiyle öyle her öğünü dışarıda yiyemiyorsun. Zaten bir yandan kilo vermek için diyete de başlamıştım. Diyetten değil ama yorgunluktan sütüm azalıyor da ondan memeden inmek istemiyor gibi hissediyorum. Kilo alımı iyi olduğundan boşver diyorum ama analık işte o memeyi çeke çeke bırakmayınca duygusallık
Bir de son 2 haftadır onunla ilgilenmeyince sürekli bir çığlık çığlık tövbe estağfurullah sesi de dana gibi bir yerden sonra kafa dayanmıyor. Bu aralar memeden de ziyade bu çığlıklar neden anlayamıyorum. Sizinkiler de böyle yapıyor mu? Ağlamıyor sadece çığlık kucağa alınca susuyor bir müddet sonra orada da çığlık yürüyünce susuyor. Sonra o da kesmiyor tekrar meme diye bir döngümüz var. Aktivite merkezi ilgisi baya azaldı. Sıkılıyor orada da. Kucakta kimin kucağındaysa sürekli bir kol omuz boyun olmazsa yanak emme hali var ayy çok konuştum sevgiyle kalın

Uyku eğitminiz nasıl bir süreç en erken 4 aylıkken uzmandan yardımla alınıyormuş, evde kendimizde 6 aylıkken verebiliyormuş. Bende kesinlikle uyku eğitimi verecegim. Daha kaliteli zaman gecirmeye ihtiyacımız bar cünkü benimde bir 6 yasında bir kızım var huyu degişen .. yorgun bitkin sinirli anne olmak istemıyprum, kızım 3 yasında gelince uykuyu öğrenmişti. Öyle olmak istemıyorum bukez.

Benim kız 1 Şubat doğumlu 4 buçuk aylık oldu ilk kızımda da sütüm yetmediği için 4 aylıkken başlamıştım,Dr un dediklerini bana da yazar mısın cnm
Doktorumuz tam 4,5 aylık olunca keçi sütünden mayalanmış yogurtla başlıyorsunuz. 3 gün kuralı var malum. Ana besin anne sütü digerleri tadımlık bunu unutma ve onlarla dıymayacak dedi.. daha sonra bes aylık olunca şeftali rendele ve suyunu var, elma rendele suyunu ver (püresini değil) püreye sonra gececn..bir gün havuç deneyeceksn, diger gün içine kabakta ekleyeceksin deneyeceksin,içine ürün ekleyerek deneyeceksiniz böyle... 6 aylık olunca da beslenme listesi verecek tamamen .. kahvaltılı öğünleri olan..

Selam evet bende bu uyksuzluk serüvenini 21 ay yaşadım. 1 saat uyuyunca zil takıp oynamadığım kalıyordu bir tek. İkiniinde sinirleri harap bitap olmuştu. Tekrar aynı şey olacak biliyorum çünkü bu kızımda emmeden asla geri uykuya dönmüyordu.
ben 3,5 aylıkken görüştüm 4 ay olduğumuz gibi başladık eğitime. Ben büyük kızımda da almak istedim eşim yanaşmamıştı, kendim vermeye çalıştım dayanamadım yapamadım. bunda çok kararlıydım ama kendim yapamayacağımıda biliyorum. Bi danışman olunca daha mecburi hissediyor insan kendini. Aynı diyet diyetisyen durumu gibi. Bugün tam 1 hafta oldu 2 ileri 1 geri gibi. Gündüz uykularına geçiş yatırmam ve odadan çıkmam ve hiiiç ağlamadan uyuması 2 dk. Sadece üç gündüz gece uykusuna çok zor giriyor. İki gündür çok ağladı çok üzüldüm. Ama gece kesintisiz uyuyor. Ben iki defa emzirmeye kalkıyorum daha küçük olduğu için.

Kızlar merhaba, bebişleri nasıl giydiriyorsunuz evde, özellikle uyurken. Evin içi 27 hatta bazen 28 derece oluyor.

Merhabalar dogum yapalı 4gün oldu vajinal sarkmam var mesanem sarkmış benzer durumda olan varmi acaba tedavisi varmı b
Sanırım insanbuL benzer birşey yaşamıştı belki tekrar girdiğinde sana yardımcı olur
insanbuL merhabalar bana yardimci olurmusunuz sanirim benzer sey yasamissiniz donus yaparsanz cok sevinirim uzuntuden sutum kesildi :*

MErhaba kızlar , malumunuz artık nerdeyse herkese aşı çıktı. Ben sadece emziriyorum biraz o kafamı karıştırıyor birde geçenlerde antibiyotik içtim alerji yaptı. Aşı da alerji yapar mı ondan korkuyorum . Sizler aşı oldunuz mu , hangisini oldunuz ?

Emziren annelerde yapılan çalışmalar yetersiz olduğu için ben şu an yaptırmayı düşünmüyorum ayrıca çok allerjik bir büyüye sahibim O yüzden daha da korkuyorum. Herkesin fikrine de saygılıyım.

saglik calisani arkadasimla ayni zamanda dogum yaptik biontec oldu。 antikor alman asisinda bebege daha hizli geciyor diye 6 saat emzirmedi。 dun bende oyle yaptim 4 gibi yaptilar 10 a kadar emzirmedim

Ben iki doz sinovac oldum herhangi bi yan etkisi olmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…