Ben de oğluma salı günü hem Rotarix hem de menveo aşılarının ilk dozunu yaptırdım. Şu savaş olayı çıkmasaydı bayram sonrası hemen ertesine dedesi gelecekti ve sünnet olacaktı bu yüzden biraz daha erken yapalım demiştik. Sünnet ne zaman olacak şimdi bilmiyorum
Bu arada bana da oğlumun kilo alımı az gibi geliyor 3-6 ay kıyafetler normal yani ne küçük ne büyük sizin dediğiniz gibi 6-9 9-12 emanetin emaneti gibi durur yani.
Bir ara sütüm herhalde azmış demiştim belki hatırlarsanız az emip az uyuyor diye. Sonrasında bestlak içmeye başladım. Biraz artış oldu sütte tekrar ama çok da kilo aldırmıyor sütüm şu anki sonuçlara göre :) ama boyu iyi uzuyor.
Ayrıca oğlumda başını dik tutma hala başarılı değil. 2 hafta önce yüzüstü yatarken göğsünü milim yerden kaldıramıyordu ama şimdilerde kısa süre de olsa başarabiliyor ama yorulunca sinirlenip çığlık atıyor beni sırtüstü çevir diye.
Oyuncağını elinde uzun süre tutuyor son iki haftadır hatta bir kaç kere sağa sola sallıylr ve düşürmüyor. Yerdeki bir oyuncağa uzanmaya çalışmak gibi bir girişimi hiç olmadı. Ana kucağında veya oyun halısının üzerinde sallanan çılgırakları bir ay önce (bence) rastgele elini sallayordu ama son iki haftadır bunu daha bilinçli yapıyor ve tutturuyor. bu onu uzun süre oyalıyor.
Ama ben bu baş dik tutma olayını anlamadım ve aşıyı yaparken doktor başını tam tutamıyor 3. Aya kadar uzayabilir hibi birşey dedi. Tabi ben dert edindim. Yatarken kollarından tutup kaldırmaya çalıştığında başını göğsüne doğru yaklaştırmıyor arkaya bırakıyor biraz ama bazen de gövdesiyle aynı hizada hareket ediyor. Kollarıyla göğsünü kaldırabiliyor 25-30 sn yorulup sonra tekrar kalkıyor ama bir kaç defa. Bunlar ne demek oluyor