2021 Şubat Anneleri

Kızlar bebişlerinize oyuncak alıyor musunuz, fisher price in eğitici köpek bide dansçı beatbo gördüm çok mu erken olur ki. Sizde neler var?
Su an pek ilgisini cekmiyor bizimkinin, zeka kartlarimiz var onlari gosteriyorum 10 15 dk oyaliyor, cingirak , bebek oyuncak ormustum ben hic ilgilenmiyor simdilik, ana kucaginin sallanan oyuncagi var onlara bakiyor arada, henuz eliyle tutma sallama becerisi yok, bir de dedesi telden ceviz adam sarkisini izletmis onu cok seviyor cok dikkatle takip ediyorum, ben sadece muzik olarak dinletiyorum, tecrubeli annelerimizden ogrenmek isterim bende ilgilerini ne zaman ceker acaba?

Su an pek ilgisini cekmiyor bizimkinin, zeka kartlarimiz var onlari gosteriyorum 10 15 dk oyaliyor, cingirak , bebek oyuncak ormustum ben hic ilgilenmiyor simdilik, ana kucaginin sallanan oyuncagi var onlara bakiyor arada, henuz eliyle tutma sallama becerisi yok, bir de dedesi telden ceviz adam sarkisini izletmis onu cok seviyor cok dikkatle takip ediyorum, ben sadece muzik olarak dinletiyorum, spor yapiyiruz bacaklarini kollarini hareket ettiriyorum, en cok o zaman zevk aliyor. tecrubeli annelerimizden ogrenmek isterim bende ilgilerini ne zaman ceker acaba?

İyi bayramlar güzel anneler.
Benim miniğim hasta oldu. Çocuğu hasta ettim ya. Memleketim çok sıcak uzun giydiriyorum terliyor kısa giydiriyorum üşüyor. Öküsürüyor kuzucum. Doktora götürdüm acile. Üşütmüş dedi iğne yaptıracaktı da küçük diye yaptırtmadı. İlaç verdi henüz kullanmadık. Eşim gececi diye korktum götürdük hastaneye. Artarsa kullanacağım ilaçları inş artmaz
Benimki neredeyse 1 aydır öksürüyor 2defa doktora götürdük ıkınmaktan genzi burnu doluyormus gögsünü sırtını dinledi burnunu temizlediler tekrar dinledi bir şeyi yok daha az emzir emzirdigin gibi yatırma emzirdigin gibi karına bastırıp gaz cikarttirma dedi bir de inanılmaz salyalı tükürdüğü kadar yutuyorsa arada oksurmesi normal geliyor artık bana tükürüğü boğazına kaçtı deyip gülüyorum artık. Küçücük bebeğimin öksürmesi üzücü ama alıştım çok şükür ateş vs olmadığı sürece sorun yok bence
Geçmiş olsun 😊

Kızlar sağ mememde resmen süt yok gibi. Eskiden de azdı şimdi iyice az. Bir sağ bir sol emiyordu. 2 sol bir sağ olmuştu çünkü sol aşırı doluyodu o yüzden vermek zorunda kalıyodum. Şimdi sağ veriyorum önce bir süre boş da olsa emiyo sonra sola geçiyorum. İnşallah sağdaki sütüm artar

Canım biliyorsun bende de durum aynı. Acaba bebiş emdikten sonra 10 dk sağmaya çalışsak işe yarar mı? Benim biraz olsa da oğlum da çok olan memeyi istiyor. Sağ taraftan biraz içtikten sonra oyun oynuyor konuşuyor öbür tarafa alıyorum hiç durmadan emiyor. Sıkıncı sağdan hala geliyor süt ama meme çok yumuşak

Ben geçen bi bez paylaştım köpüklü falan. Doktora da randevu almıştım. Öncelikle bebeğimin kakası hep mukuslu. Pütürlükler var onlar sinidirilemeyen yağ parçaları, sütüm yağlı gereksiz olanı atıyor beyaz beyaz... Rengi yeşile çalıyordu. Neden Oluru araştırırken gördüm. Bu aylarda karaciğeri safra salgılıyormuş ve kakaya karışıyormuş. 3. 4. Ay kaka renginin kıvamının değişme nedeni buymuş🤗 belki sizinkini de sulu olma nedeni budur. Bana mantıklı geldi, Çünkü kaka böyle olsa da bebeğim gayet normal mutlu bir bebek.
Daha neler öğreneceğim bu annelik sonsuz bir tecrübe 🥰 dediğin gibi oğlumda başka bir anormal durum görmediğim için ben de önemsememiştim.

Herkese hayırlı bayramlar 🌸

Kızlar benim kız birden zayıfladı bu hafta. 70 günlük oldu. Aslında değişen bir şey de yok. Aşı da olmadı daha iştah kaybı desen yok. Aynı saatte uyuyor besleniyor. Zaten kilolu bir bebek değildi. Ama 2.ayı devirdi çocuğun yanakları eridi gitti bi yüzü süzüldü. Mama veriyorum bu sefer de fazla geliyor kusuyor. Yedikleri boşa gidiyor. Baş çevresi 40 cm, Boyu 58 cm. Ama kilosu 4650 kg. Nasıl kilo aldırabilirim çok üzülüyorum 😢
Üzülme Lütfen ben hep kendimi örnek veriyorum 2,5 kg doğmuşum. Hayatım boyunca hep zayıftım halen kilo problemi yaşamıyorum. güzel kızın bu konuda şanslı olacaktır 🥰

Benimki neredeyse 1 aydır öksürüyor 2defa doktora götürdük ıkınmaktan genzi burnu doluyormus gögsünü sırtını dinledi burnunu temizlediler tekrar dinledi bir şeyi yok daha az emzir emzirdigin gibi yatırma emzirdigin gibi karına bastırıp gaz cikarttirma dedi bir de inanılmaz salyalı tükürdüğü kadar yutuyorsa arada oksurmesi normal geliyor artık bana tükürüğü boğazına kaçtı deyip gülüyorum artık. Küçücük bebeğimin öksürmesi üzücü ama alıştım çok şükür ateş vs olmadığı sürece sorun yok bence
Geçmiş olsun 😊
Çok teşekkürler size de geçmiş olsun. Ama bizim durum üşütmekte kaynaklı maalesef çok belli yani. Köhür köhür derler bizim burda öyle öksürüyor. Prospan vermişti doktor verdim mecburen 1 çay kaşığı. Ciğerlere inmeden atlatır inş miniğim

Geçmiş olsun 😊
Ne yapmak lazımmış emzirdikten sonra, benim kızda da var bu sorunlar. Hemen dikleştirip gazını çıkarmaya çalışsam kusuyor yatırsam daha kötü. Ne yapmak gerekiyor bilmiyorum

Mugolata Mugolata bu arada maşallah bebişe 3 aylık kontroller oldu genelde çoğumuzun bende rota yaptırmadım bu hastalık durumlarından dolayı oğlumda hiçbir sıkıntı olmamıştı..

@Cade bence doyuyordur bebiş süt az gibioldugunda bestlak var damla ben onu kullanıyorum halen uykusuz yorgun vs oluyoruz dengelesin azaldığı zaman diye akşama doğru içiyorum bol su ile iyi geliyor denenebilir..

hayek hayek İşe başlamak ilk zamanlar zor geliyor ama adapte oluyor bebisler bilmiyorum biberona alıştı mi bebeğin ama mutlaka dene bir de mümkünse sen değilde bakacak kişi ya da eşin denesin ben oğlumda son birkaç güne bıraktım almamıştı okula öyle gittim o gün annemden almış ama sorun olmadı 3 saatte bir sagdim da gece de emzirince 6 ay daha devam ettik rahatça.
Bayram dönüşü başıyorum canım. Evde eşim denedi ama benim var olduğumu biliyor sesimden eşime şöyle yap böyle yap dediğimden. Öyle olunca bu süreçteki gitişimlerimiz hep başarısız oldu. Bakalım bayram sonrası annem ne yapacak 😔

Ben de oğluma salı günü hem Rotarix hem de menveo aşılarının ilk dozunu yaptırdım. Şu savaş olayı çıkmasaydı bayram sonrası hemen ertesine dedesi gelecekti ve sünnet olacaktı bu yüzden biraz daha erken yapalım demiştik. Sünnet ne zaman olacak şimdi bilmiyorum 🤷‍♀️
Bu arada bana da oğlumun kilo alımı az gibi geliyor 3-6 ay kıyafetler normal yani ne küçük ne büyük sizin dediğiniz gibi 6-9 9-12 emanetin emaneti gibi durur yani.
Bir ara sütüm herhalde azmış demiştim belki hatırlarsanız az emip az uyuyor diye. Sonrasında bestlak içmeye başladım. Biraz artış oldu sütte tekrar ama çok da kilo aldırmıyor sütüm şu anki sonuçlara göre :) ama boyu iyi uzuyor.
Ayrıca oğlumda başını dik tutma hala başarılı değil. 2 hafta önce yüzüstü yatarken göğsünü milim yerden kaldıramıyordu ama şimdilerde kısa süre de olsa başarabiliyor ama yorulunca sinirlenip çığlık atıyor beni sırtüstü çevir diye.
Oyuncağını elinde uzun süre tutuyor son iki haftadır hatta bir kaç kere sağa sola sallıylr ve düşürmüyor. Yerdeki bir oyuncağa uzanmaya çalışmak gibi bir girişimi hiç olmadı. Ana kucağında veya oyun halısının üzerinde sallanan çılgırakları bir ay önce (bence) rastgele elini sallayordu ama son iki haftadır bunu daha bilinçli yapıyor ve tutturuyor. bu onu uzun süre oyalıyor.

Ama ben bu baş dik tutma olayını anlamadım ve aşıyı yaparken doktor başını tam tutamıyor 3. Aya kadar uzayabilir hibi birşey dedi. Tabi ben dert edindim. Yatarken kollarından tutup kaldırmaya çalıştığında başını göğsüne doğru yaklaştırmıyor arkaya bırakıyor biraz ama bazen de gövdesiyle aynı hizada hareket ediyor. Kollarıyla göğsünü kaldırabiliyor 25-30 sn yorulup sonra tekrar kalkıyor ama bir kaç defa. Bunlar ne demek oluyor 🤨

Kizlar benim.oglan sanki saha az çiş yapıyor gerçi bezi artık büyük ama bilemedim,,🤷

Ben de oğluma salı günü hem Rotarix hem de menveo aşılarının ilk dozunu yaptırdım. Şu savaş olayı çıkmasaydı bayram sonrası hemen ertesine dedesi gelecekti ve sünnet olacaktı bu yüzden biraz daha erken yapalım demiştik. Sünnet ne zaman olacak şimdi bilmiyorum 🤷‍♀️
Bu arada bana da oğlumun kilo alımı az gibi geliyor 3-6 ay kıyafetler normal yani ne küçük ne büyük sizin dediğiniz gibi 6-9 9-12 emanetin emaneti gibi durur yani.
Bir ara sütüm herhalde azmış demiştim belki hatırlarsanız az emip az uyuyor diye. Sonrasında bestlak içmeye başladım. Biraz artış oldu sütte tekrar ama çok da kilo aldırmıyor sütüm şu anki sonuçlara göre :) ama boyu iyi uzuyor.
Ayrıca oğlumda başını dik tutma hala başarılı değil. 2 hafta önce yüzüstü yatarken göğsünü milim yerden kaldıramıyordu ama şimdilerde kısa süre de olsa başarabiliyor ama yorulunca sinirlenip çığlık atıyor beni sırtüstü çevir diye.
Oyuncağını elinde uzun süre tutuyor son iki haftadır hatta bir kaç kere sağa sola sallıylr ve düşürmüyor. Yerdeki bir oyuncağa uzanmaya çalışmak gibi bir girişimi hiç olmadı. Ana kucağında veya oyun halısının üzerinde sallanan çılgırakları bir ay önce (bence) rastgele elini sallayordu ama son iki haftadır bunu daha bilinçli yapıyor ve tutturuyor. bu onu uzun süre oyalıyor.

Ama ben bu baş dik tutma olayını anlamadım ve aşıyı yaparken doktor başını tam tutamıyor 3. Aya kadar uzayabilir hibi birşey dedi. Tabi ben dert edindim. Yatarken kollarından tutup kaldırmaya çalıştığında başını göğsüne doğru yaklaştırmıyor arkaya bırakıyor biraz ama bazen de gövdesiyle aynı hizada hareket ediyor. Kollarıyla göğsünü kaldırabiliyor 25-30 sn yorulup sonra tekrar kalkıyor ama bir kaç defa. Bunlar ne demek oluyor 🤨
O konu beni de düşündürdü. Daha üç aylık kontrolü olmadı 19 subatli bazen ben yapınca çok güzel yapıyor bazense kafa geride kalıyor ... Ama şöyle bir şey de var benim kızım büyük olan çocuğum yani o zayıftı ve bunları çok çabuk güzel yapıyordu. Şimdiki biraz tombik acaba diyorum onun etkisi olur mu?

İyi bayramlar güzel anneler.
Benim miniğim hasta oldu. Çocuğu hasta ettim ya. Memleketim çok sıcak uzun giydiriyorum terliyor kısa giydiriyorum üşüyor. Öküsürüyor kuzucum. Doktora götürdüm acile. Üşütmüş dedi iğne yaptıracaktı da küçük diye yaptırtmadı. İlaç verdi henüz kullanmadık. Eşim gececi diye korktum götürdük hastaneye. Artarsa kullanacağım ilaçları inş artmaz
Geçmiş olsun nasıl oldu ufaklık, bizimlide fena balgamlı öksürüyor

Merhaba annişler . Bebeğimin kaladındaki mukus ve isalden dolayı kaka testi yapmıştık kan çıkmamıştı.. doktor bana geniş kapsamlı bir dşyet verdi ve inanın hiç uyamıyorum. Herşeyde ya süt var ya yumrta.. neyse arastırmalarım sonucu Annenin Sütü Fazla Geliyor Bebeğim böyle bir yazıya denk geldim. Anne sütü fazlalıgı da bebekte mukus köpüklü kaka yapıyormış. Bi hafta sütümü sagıp iki dk ilk sütü atıp yağlı sütü almasını deneyecem. Bakalım düzelecek mi

Kızlar bebişlerinde daha önce gözyaşı kanalı tıkanıklığı yaşayan oldu mu? Galiba kızımın gözyaşı kanalı tıkalı. 2,5 aylık ama sol gözü sürekli akıyor ve bu 3. iltihaplanışı. Zaten ilk ihtihabı da doğduğunun ilk haftası olmuştu. Doktor ilaç verdiydi geçmişti. Ama sonrakiler tamamen geçmedi. Sadece o gözü akıyor ve iltihaplanıyor. Pazartesi doktora götüreceğim bakalım. Bana daha önce gittiğimde tıkanıklık filan demedi ama tüm bulgular bence tıkanıklığı gösteriyor. İnternette masaj yapıldığı yazıyor ama tam olarak nereye nasıl yapılıyor anlamadım.

Son düzenleme:
X