2021 Şubat Anneleri

Kızlar bebişlerinde daha önce gözyaşı kanalı tıkanıklığı yaşayan oldu mu? Galiba kızımın gözyaşı kanalı tıkalı. 2,5 aylık ama sol gözü sürekli akıyor ve bu 3. iltihaplanışı. Zaten ilk ihtihabı da doğduğunun ilk haftası olmuştu. Doktor ilaç verdiydi geçmişti. Ama sonrakiler tamamen geçmedi. Sadece o gözü akıyor ve iltihaplanıyor. Pazartesi doktora götüreceğim bakalım. Bana daha önce gittiğimde tıkanıklık filan demedi ama tüm bulgular bence tıkanıklığı gösteriyor. İnternette masaj yapıldığı yazıyor ama tam olarak nereye nasıl yapılıyor anlamadım.
Benim buyuk kizimda oldu, 1 yasinda tamamen gecti. Bizde ara ara damla kullandik ama masaj daha cok fayda etti. Masaji burun kökünden baslayip gozyasi pinarina kadar iki parmakla bastiracaksiniz. Hafif bastirmak lazim, duzenli olarak yapin

Benim buyuk kizimda oldu, 1 yasinda tamamen gecti. Bizde ara ara damla kullandik ama masaj daha cok fayda etti. Masaji burun kökünden baslayip gozyasi pinarina kadar iki parmakla bastiracaksiniz. Hafif bastirmak lazim, duzenli olarak yapin
Çok teşekkür ederim 🙏
Kaç kilo doğdu ki cnm ?
3100 doğdu. Hastaneden 2950’yle çıktık canım

Kızlar bebişlerinde daha önce gözyaşı kanalı tıkanıklığı yaşayan oldu mu? Galiba kızımın gözyaşı kanalı tıkalı. 2,5 aylık ama sol gözü sürekli akıyor ve bu 3. iltihaplanışı. Zaten ilk ihtihabı da doğduğunun ilk haftası olmuştu. Doktor ilaç verdiydi geçmişti. Ama sonrakiler tamamen geçmedi. Sadece o gözü akıyor ve iltihaplanıyor. Pazartesi doktora götüreceğim bakalım. Bana daha önce gittiğimde tıkanıklık filan demedi ama tüm bulgular bence tıkanıklığı gösteriyor. İnternette masaj yapıldığı yazıyor ama tam olarak nereye nasıl yapılıyor anlamadım.
Benim bebeğimde var. Doktorum bana yeşil akıntı olmadıkça iltihaplanmamıştır dedi. Bazen bana yeşil gibi gelen hala enfeksiyon değilmiş.. Bol bol masaj yapıp göz yaşını akmasını sağlamak lazım yoksa enfeksiyon kapma riski yükseliyor malesef..

ÇOCUKLARDA GÖZ YAŞI KANAL TIKANIKLIĞI VE TEDAVİSİ | Hüseyin Acar

linkte bir resim var oradan anlarsın nereye masaj yapacağını, hem göz pınarı hem de burnunun kenarına yapıyorum ben (ikincisini kendim uydurdum işe yararsa diye) ama masaj yapınca geçiyor heh geçti deyip yapmayınca tekrarlıyor şu andaki durumumuz bu

O konu beni de düşündürdü. Daha üç aylık kontrolü olmadı 19 subatli bazen ben yapınca çok güzel yapıyor bazense kafa geride kalıyor ... Ama şöyle bir şey de var benim kızım büyük olan çocuğum yani o zayıftı ve bunları çok çabuk güzel yapıyordu. Şimdiki biraz tombik acaba diyorum onun etkisi olur mu?
Benimki de 20 şubat doğumlu senin dediğin gibi.. bakalım her çocuk farklı ve özel takip edelim tabi :)

Kızlar iki sorum olacak
1.si mama sandalyesi alan, araştıran ya da karar veren var mı?
2.si göbek deliği ağrısı yaşadınız mı doğum sonrası

Son düzenleme:
Kızlar iki sorum olacak
1.si mama sandalyesi alan, araştıran ya da karar veren var mı?
2.si göbek deliği ağrısı yaşadınız mı doğum sonrası
Henuz almadim mama sandalyesi e bebekten almayi dusunuyorum, gobek deligi agrisi degil ama, sirt agrisi yasiyorum sezeryandan mi, bebegi indirip kaldirmaktan mi bilemedim,

Ben de böyle yatabilen birşey olsun şimdiden kullanmaya başlayabileyim istiyordum. Minderi kumaştan mı yoksa muşamba gibi mi bir de temizliği ağırlığı nasıl? 🙂
Geri yatıyor ama full bir yatış yok. Minderi var büyüyünce çıkıyor ... Temizliği çok kolar ağırlığı ideal bence.

X